Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MS motocyklů, startovní rošt pro GP Španělska

Roman Daněk
Diskuze (10)
V druhé Grand Prix letošní sezóny získali Pole Position: 125 - Pasini; 250 - Lorenzo a MotoGP - Pedrosa.

125 cm3

V páteční kvalifikaci si nejlépe vedl Pasini, druhý byl Talmacsi a náš Lukáš Pešek byl na čtvrtém místě. V rozhodující sobotní kvalifikaci se dvojice na čelních místech nezměnila, ale Lukáš Pešek se posunul na vynikající třetí místo. První řadu doplnil Sergio Gadea.

Postavení na startu: 1. Pasini, 2. Talmacsi, 3. Pešek, 4. Gadea, 5. Faubel, 6. Koyama, 7. Espargaro, 8. Corsi, 9. P. Nieto, 10. Cortese.

250 cm3

V první kvalifikaci dominoval rozdílem třídy úřadující mistr světa Jorge Lorenzo, protože druhý Marco Simoncelli ztrácel bez pár setin celou vteřinu. Druhá kvalifikace byla čistě domácí záležitostí, mezi první sedmičkou je hned pět Španělů. Pole Position vybojoval podruhé za sebou Lorenzo, náš Karel Abrahám dojel na 21. místě.

Postavení na startu: 1. Lorenzo, 2. Barbera, 3. Simon, 4. Dovizioso, 5. Bautista, 6. Simoncelli, 7. Debon, 8. Luthi, 9. Kallio, 10. de Angelis ... 21. Abrahám.

MotoGP

Úvodní trénink v Jerezu vyhrál trochu překvapivě Kenny Roberts jr., druhý drénink byl v režii domácích Španělů, první byl Checa, dále Pedrosa a třetí dojel Elias. V sobotním tréninku potvrdil Carlos Checa své ambice a opět se usadil na čele výsledkové listiny. V kvalifikaci ale bylo všechno jinak: Pole Position vybojoval domácí miláček Dani Pedrosa, druhý dojel Rossi a třetí cílem prolétl Checa. Zajímavostí této kvalifikace byly minimální rozdíly, protože prvních dvanáct jezdců se vměstnalo do půl vteřiny a šestnáctý Olivier Jacque ztrácel +1,003 s.

Postavení na startu: 1. Pedrosa, 2. Rossi, 3. Checa, 4. Edwards, 5. Stoner, 6. Hopkins, 7. Nakano, 8. Elias, 9. Melandri, 10. Roberts jr.

Roman Daněk
Diskuze (10)