Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na zahradě můžete mít třeba vrak auta. Nebo taky Clarksonovu hlavu...

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
Tři zahrady britských rodinných domů zdobí laminátové skulptury. Zrůdnost? Jak se to vezme, když jde o hlavy pánů Clarksona, Hammonda a Maye v nadživotní velikosti...

O tom, že pánové Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May mají po (ne)dobrovolném odchodu z Top Gearu novou show, se netřeba dlouho rozepisovat. Poté, co byl „Jezza“ v březnu 2015 vyhozen z BBC kvůli napadení producenta, se i zbylí dva rozhodli odejít a nakonec po nich sáhl Amazon. První série, která už skončila, si i přes oblibu protagonistů musela vydobýt místo na slunci. K propagačním účelům vznikly laminátové plastiky, hlavy všech tří mužů.

Vydaly se na cestu kolem světa, od Sydney přes Los Angeles, Seattle, Amsterdam až po britskou metropoli. Všechny mají i s dřevěnými podstavci kolem 2,4 m a ve finále je šlo vyhrát v oficiální soutěži na twitterovém účtu The Grand Tour.

Masivní socha Maye odpočívá v zahradě jednoho domu v Surrey, ta Hammondova je v Newportu. Clarksonova se vynořila v jedné zahradě ve Swintonu, předměstí Manchesteru. Vítěz Clarksonovy obludné hlavy, patnáctiletý Zohaib Alam řekl v rozhovoru pro Manchester Evening News: „Můj táta Zaheer tu show miluje a já mám taky rád takové typy programů. Viděl jsem vyhlášenou soutěž, tak jsem poslal tweet. Přišel mi zpátky jiný s tím, že naše předzahrádka je pro Jeremyho hlavu dostatečná. Vím, že ji má velkou, ale poté, co jsme zjistili její rozměry, jsme si řekli, že se sem vejde. Bylo to úžasné, když jme zjistili, že jsme vyhráli. Je to vůbec poprvé...“

Snědý teenager dodal: „Když nám ji přivezli, všichni sousedé vylezli ze svých domů. Lidé si ji fotili a bylo to trochu trapné, ale je to legrace. V ulici se mluví jen o nás a soše. Chceme všem poděkovat za jejich trpělivost.“ Zohaib žije ve Swintonu s rodiči a dvěma sestrami. Na místo ji umístil jeřáb, což samozřejmě znamenalo uzavření přístupové silnice pro běžný provoz.

Sousedé ale nejsou zrovna nadšeni, někteří považují Jeremyho hlavu za odfláknutou zrůdnost. Nebude stát ovšem v zahradě dlouho, po dvou týdnech se totiž odstěhuje jinam, k dalšímu majiteli, ke kterému se vejde. Stejně jako ty dvě ostatní... Výhry nebyly napořád, ale i to je součástí reklamní kampaně.

Top Gear pokračuje na BBC s Mattem LeBlancem, Chrisem Evansem a Rorym Reidem, nová sezóna startuje v březnu. Zrzek Chris Evans, který vedl tu předchozí, skončil.

Aleš Dragoun
Diskuze (3)
27. 2. 2017 13:19
Toto Auto.cz je hruza 2
Dodatok - vid vrchny bannerovy panel. Ludske oko okamzite preleti na logo a nazov webu, kedze su najvecsie, a odtial zacina stranku vnimat. Logo firmy samotne - neviem ci to je nejaka dohoda s BMW...alebo je to skor volant? Dobre je pouvazovat aj o samotnom slogane "Nejlepsi jizda na webu"
27. 2. 2017 13:14
Toto Auto.cz je hruza
Odkaz pre redakciu/mgmt/majitela - tento web je vskutku des. Okrem absencie normalnych clankov pre normalnych ludi (napr. testy aut beznej triedy, ktore si kupi 95% CZ a SK ludi) su tu same clanky o supersportoch a fakt ze kadecom, len nie rozumnej informacii o autach. Obcas sa sice snazite aspon ako-takym technickym clankom napr. suhrn info o turbach - ok. Ale zvysok je fakt hroza. Daval som tomuto webu chvilu sancu a vravel si ze "asi maju len take hluche obdobie", ale nie. Ono je to proste takto. O dizajne webu sa ani nevyjadrujem - odkaz marketing oddeleniu a vyvojarom - nastudujte si pls trendy o pocte reklam na stranke a ich umiestneni, taktiez o celkovom dnesnom dizajne. Nemoze sa dnes stat ze stranka sa nacitava 15 sekund, kym sa natiahne vsetko potrebne. Taktiez funkcionalita galerie - niekedy (aspon donedavna) sa proste nezobrazili obrazky, bez ohladu na typ mojho pripojenia alebo pouziteho browsru. Nerad kritizujem, cenim snahu, napad, vstko. Ale toto je uz trochu dost
27. 2. 2017 12:51
Snědý teenager
"Snědý teenager..." - proč sem cpete jako má barvu kůže? Dyť je to na fotkách vidět. Nebo příště budete uvádět třeba Kabáněho jako bílého Slováka? Trapas...