Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz třídy C dorazí i jako kabriolet

David Bureš
Diskuze (24)
Otevřená verze příští generace stuttgartské třídy C se vrhne do boje proti Audi A5 Cabriolet a chystanému BMW řady 4 Cabrio.

Konstruktéři Mercedesu pilně pracují na vývoji nové generace třídy C (s interním označením W205). Automobil dorazí ve čtyřech karosářských verzích – dnešní sedan, kombi a kupé doplní kabriolet.

Otevřená varianta třídy C má na trh dorazit v průběhu roku 2015. O rok dříve by se měla začít prodávat nová generace třídy C sedan.

Základem kabrioletu bude budoucí třída C kupé. Ta by měla řešením své karoserie bez B-sloupku navázat na větší třídu E kupé a chystanou třídu S kupé.

Čtvrtá generace třídy C má proti dnešní vyrůst, a to aby se zvětšila mezera mezi současnou generací a sedanem CLA. Chystané kabrio díky tomu bude dlouhé zhruba 4,7 metru, bude tak asi o 10 centimetrů delší než aktuální třída C sedan.

Sedan a kombi budoucí generace třídy C má mít rozvor dlouhý 2.820 milimetrů, což je proti dnešku nárůst o výrazných šest centimetrů. Automobil tak bude mít o centimetr delší rozvor než konkurenční BMW řady 3 a 12 milimetrů delší rozvor než Audi A4 sedan.

Kupé a kabriolet budou mít patrně rozvor kratší než praktičtější varianty, zároveň by měl být ale delší než u současné třídy C s jedním párem dveří.

Nová generace třídy C má lákat především mladší zákazníky, Mercedes se údajně chce zbavit image automobilu kupovaného staršími lidmi. I proto vůz dostane agresivnější křivky. Kabriolet pak má použít plátěnou skládací střechu, jejíž řešení se má podobat tomu ze třídy E kabriolet.

David Bureš
Diskuze (24)
Avatar - CHerokee
26. 4. 2013 08:20
Re: ...
:yes:
Avatar - happy_driver
25. 4. 2013 22:10
...
C bude iste fajn, mierny narast rozmerov mu len prospeje. Kto bude chciet mensi sedan, ma k dispozicii nadherne CLA.
25. 4. 2013 14:05
Re: suhlasim s prispevkom hore
Víš, Slovensko skutečně není rozhodujícím trhem pro MB. V západní Evropě si na takové C vyděláš dostatečně rychle. Stačí vystudovat třeba medicínu a je to...
Avatar - CHerokee
25. 4. 2013 13:03
Re: Tyto kecy prohlašují už
Chci tvrdit, že spektrum zákazníků už je dnes široké stejně jako spektrum nabízených modelů a každý z nich má své cílové zákazníky.

Přece nechcete tvrdit, že modely A, B, C coupé, CLA, SLK, GLK jsou dělané pro důchodce :-) ...
25. 4. 2013 13:02
holt starnem :))
Ccko me teda neoslovuje, ale takove A, S, CLK, SLK, Cl, CLS, G me docela oslovujou, a ac mam nacata Krystova leta, tak se vzhledem dvacatnika bych prej v nekterych tech Mercedesech vypadal divne, no a >:D