Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy S: Nová generace bude v sedmi verzích

David Bureš
Diskuze (19)
Vedle základního sedanu bude nová třída S dostupná i jako velké kupé nebo jako sportovně laděný sedan.

Mercedes-Benz má s novou generací třídy S velké plány. Ta nahradí vozy luxusní divize Maybach, třída S tak přijede minimálně v sedmi různých variantách. Do premiéry budoucí třídy S zbývá méně než rok.

Základem bude sedan (s kódovým označením W222), dlouhý asi 5,1 metru. Ten doplní sedan s delším rozvorem (V222), který bude na délku měřit asi o 18 centimetrů více než základní varianta. Chystá se i sedan s extra dlouhým rozvorem (X222), delším o 35 centimetrů.

Pomyslným vrcholem, co se délky týče, bude 6,5 metru dlouhá verze Pullman, která údajně bude mít šest dveří. V plánech je dále velké kupé (C217), které by se mohlo jmenovat SLC, velký kabriolet (A217) a čtyřdveřové kupé (V217).

Verze třídy S budou stát na nové modulární platformě MRA (Mercedes Rear Wheel Architecture), která bude v budoucnu obsluhovat všechny modelové řady od třídy C až po třídu S. Platforma použije čtyřprvkové zavěšení předních kol. Základem vozů bude kombinaci oceli, hliníku a hořčíku, verze od AMG budou mít některé části karoserie vyrobené z uhlíkových vláken.

Samozřejmostí bude bohatá výbava. Uvnitř se objeví dva velké displeje, chybět nebude ani vylepšené ovládání hlasem, airbagy v bezpečnostních pásech zadních sedadel nebo vylepšený aktivní tempomat. Podvozek Magic Carpet Ride pak pomocí kamer vyhodnotí stav vozovky před autem a podle toho nastaví odpružení.

Motorová skladba bude pokrývat podobně širokou škálu motorů jako dnes. Základ bude tvořen čtyřválci, vrchol má i nadále tvořit dvanáctiválec, který nabídne až výkon 500 kW (680 k).

Zřejmě v roce 2016 se pod kapotou třídy S objeví nová generace benzinových (řada M256) a dieselových (řada OM656) řadových šestiválců. Počítá se i s hybridními variantami a plug-in hybridy.

David Bureš
Diskuze (19)
30. 7. 2012 18:23
Re: velke kupe
Mercedes má Pullmana i dnes, stojí ještě nad Maybachem a nabízí ho prakticky výhradně jako státnickou limuzínu (čemuž odpovídají čtyři křesla v zadní části). Protože se dělá jen ve verzi Guard, získat od Mercedesu požehnání na jeho nákup je malý zázrak - poptávka je mnohem větší než ochota Mercedesu tyhle skvosty prodávat. I prodejní čísla jsou tajná, ale prý je drtivá většina objednávek na tohle auto zamítána.
Avatar - Norge
27. 7. 2012 18:40
Re: S-klasse
..suhlas ! :yes:
Studia Ocean Drive je velmi uveritelna podoba novej S-Klasse, ..booozzeee, ..ciste a mercedesovske linie...,krasa :-! :yes: Predna kapota s ostro zalomenm grilom, a velka cista plocha, noblesna prdelka ...uhh

Ako Vy hovorite : Jo panove, to bude pecka ! ;-)

P.S.: [odkaz]
Avatar - boost.
27. 7. 2012 16:11
Re: S-klasse
Ono by stačilo, kdyby do výroby prošel Ocean Drive tak, jak jsme ho viděli jako studii. :-)
Avatar - MarTin1
27. 7. 2012 15:49
Re: S-klasse
Čekal snad někdo něco jiného než že to bude bomba?? Musí prostě... konkurence je už hooodně daleko a nová A8 je výborná a žezlo vždy bylo a snad i bude ve Stuttgartu. Osobně jsem nejvíc zvědavej na ten magic carpet.... = senzory v prednim narazniku co budou skenovat kvalitu silnice a podle toho upravovat tlumenií... Cca před 2 lety v protypu jela redakce autobildu a jen superlativy.

Jako dámy a pánové takovej 4dveřovej kabriolet to by byla PECKA!!!

Avatar - T613
27. 7. 2012 15:44
Re: velke kupe
Ford T.. a jestli s tím máš problém, tak máš problém :-)