Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O Blance se rozhodne v pátek 29. listopadu, hrozí zakonzervování celého komplexu

Jan Mička
Diskuze (5)
O budoucnosti tunelu Blanka má být rozhodnuto tento pátek. Prozatím to vypadá, že dojde k zastavení prací.

Nepříznivá situace kolem tunelu Blanka by měla v pátek 29. listopadu vyvrcholit. Zhotovitel, kterým je společnost Metrostav, je ve sporu s Prahou kvůli smlouvám, které prý nebyly před zahájením prací pravomocně schváleny. Praha na tomto základě Metrostavu neplatí za odvedené práce, což vyhnalo dluh na dvě miliardy korun. Zhotovitel hrozil zastavením prací již v průběhu minulého týdne, počítalo se přitom s datem 7. prosince letošního roku. Pokud k zakonzervování komplexu dojde, zvýšíse dluh o dalších 1,6 miliard. Společnost plány o zastavení prací zdůvodnila tím, že město neschválilo potřebné změny projektu, proto nelze dále stavět.

Podle zpráv z minulého týdne mělo dojít k dalším jednáním mezi Prahou a Metrostavem, především pak v problému uznání platnosti smluv, které mělo město schválit za doby působení tehdejšího primátora Pavla Béma. Současný pražský primátor Tomáš Hudeček prohlásil, že chce se zhotovitelem jednat neprodleně. Dosud však prý k žádným jednáním nedošlo, což situaci na obou stranách rozhodně neprospívá. Zvrat by proto mohl nastat již tento pátek, pokud tedy ke schůzce mezi zástupci města a stavební společnosti skutečně dojde.

Jan Mička
Diskuze (5)
30. 11. 2013 09:32
nic noveho
Jak se tohle mohlo stát? Predražení o pořádnou pálku, teď spoždění spuštění jejího provozu, je tohle normální...
Avatar - flyboyeda
27. 11. 2013 17:32
Kocourkov, není pohádka, je to realita
:-)
27. 11. 2013 14:33
Měl by to zaplatit Bém a spol.
:-!
27. 11. 2013 12:25
Re: Datum
Děkujeme za upozornění, opraveno.
Avatar - dr.biker
27. 11. 2013 12:23
Datum
Nevím, jak rozhodnou, ale každopádně vím, že to nebude v pátek 27. listopadu. Dnes je totiž 27. listopadu a je STŘEDA. Opravte si to v nadpise.