Operativní leasing přispívá k větší bezpečnosti na silnicích

Prezentace klienta
Diskuze (19)
Že je nové auto na silnici bezpečnější? O tom snad nikdo nepochybuje. Jenže, ne každý má v rezervě tolik peněz, aby si mohl nový vůz dopřát.

Proto je také průměrné stáří osobních vozů v České republice hrozivých 14,5 roku. Podíl vozidel starších 10 let je dokonce 66 procent, což nesvědčí zrovna o dostatečné obměně vozového parku. Řešení, jak snížit průměrný věk aut pohybujících se na českých silnicích, existuje. Je jím moderní a poslední dobou stále více využívaná forma financování vozů prostřednictvím operativního leasingu.

Volkswagen Financial Services umožňuje díky svým programům Volkswagen All-Inclusive, Audi now., SEAT Olé! a Škoda Bez starostí pořízení nového auta i lidem, kteří nemají dost financí na nový vůz. Ale také klientům, kteří peníze na pořízení nového auta mají, ale netouží po jeho vlastnictví. Operativní leasing je podobný klasickému pronájmu (na dva nebo tři roky). Klient tak jezdí novým autem a po skončení smlouvy vůz vrátí prodejci. Kromě podnikatelů mohou tento způsob financování využívat i soukromé osoby.

S operativním leasingem neplatíte žádnou akontaci

Po celou dobu financování splácíte pravidelně stejnou částku, která je určená při podpisu smlouvy. Pro orientační představu, za novou Fabii v hodnotě 300 tisíc korun a pronájem na tři roky zaplatíte měsíčně od 4,5 do 5,5 tisíce podle stupně výbavy. Půlmilionová Octavia pak vyjde měsíčně přibližně na osm až devět tisíc korun, za nový Superb Combi v hodnotě téměř milionu korun splácíte tři roky od 12,5 tisíce korun měsíčně. Podobně lze pořídit na tři roky nový Golf za cenu měsíční splátky již od 6 999 korun v rámci nabídky Volkswagen All-Inclusive. Volkswagen Financial Services nabízí i vozy značky Audi a SEAT. Například za Leona v hodnotě půl milionu a pronájmu na dva roky dáte měsíčně již od 9200 korun.

Další výhoda operativního leasingu je fakt, že se kromě tankování pohonných hmot nemusíte o nic starat. Automobil je pojištěný (značkové pojištění je zahrnuto ve splátce), náklady na běžné opotřebení hradí finanční společnost, k novému vozu dostanete i kompletní zimní obutí. Jediné, co za vás finanční společnost platit nebude, to jsou pokuty za dopravní přestupky a účty za tankování a dálniční známku. Při podpisu smlouvy je v podmínkách uveden celkový počet najetých kilometrů, který je na danou dobu určený, pokud sumu překročíte, zaplatíte za každý kilometr navíc předem stanovenou částku. Zpravidla do dvou korun za kilometr. Po skončení pronájmu je možné si vůz od společnosti odkoupit, nebo si pronajmout znovu automobil nový. V případě, že by nebyl schopen z jakéhokoli důvodu splácet, má možnost převést vůz na třetí osobu.

Využijí ho i podnikatelé

Pro podnikatele má navíc tento způsob pořízení nového vozu ještě další nespornou výhodu. Splátka je uznatelnou daňovou položkou. Volkswagen Financial Services má v nabídce pro malé a střední firmy ještě jednu zásadní novinku, a tou je služba Operativní leasing IN, kdy lze pronájem jednoho vozu či celé flotily do devíti aut sjednat do 30 minut. Ve finále tedy kromě peněz, ušetříte s operativním leasingem i spoustu času. Vše vyřídíte na jednom místě, zpravidla během jednoho dne. Po odpisu smlouvy a zaplacení první splátky můžete s novým vozem ihned odjet.

Prezentace klienta
Diskuze (19)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
2. 6. 2016 09:29
Re: Operativny leasing
A taky je v a UK sakra draha pojistka a zakonna.
A kdyz rikam draha, myslim tim treba 1500-2000 liber za rocni havarijku + zakonna za slusny BMW 3, tak si to spocitejte na 5 let. To tak nejak meni celou vec, trilety passat (80k najeto) stoji to co 5lety Mercedes E 350cdi (100k najeto), jenze kdyz si to nechas 4 roky, Mercedes te (bez udrzby) automaticky prijde o 4 tisice liber draz jen kvuli pojisteni, to je nekde 150-200 tisic korun kluci, a pritom to auto v bazaru bylo tak levne ...
Proste UK je jiny trh a srovnavat se zbytkem evropy nema smysl - havarijka podle emisi CO2, BMW se prodavaji BEZ servisniho balicku na X let, Rapid zacina !!! na 540 tis Kc v prepoctu...
1. 6. 2016 22:12
Re: to uz tady dlouho nebylo
Tak na dlhé cesty nemusím jazdiť na najstaršom aute. Okrem toho staré auto môže poslúžiť niekomu v širšom kruhu rodiny, pre ktorého bude aj desaťročné spoľahlivé a preverené auto výhrou. Nekupujem auta hneď po nábehu výroby, skôr také ktorých životný cyklus sa už konči, lebo sú tam už odľadené detské nemoci a tie auta slúžia len s bežnou údržbou.
1. 6. 2016 17:44
Re: Operativní leasing
ok :-) Mluvil jsem s pánem, který prodává u škody a právě popisoval návratový stav který musí být jako u téměř nového auta. Platí se za každou blbost při návratu zajímavé ,,pokuty" - škrábanec v interieru apod.. K autu se člověk musí chovat prostě jako k novému půjčenému a tak ho i vracet.
Něco do sebe to má, to nepopírám. A když vidím, kam vývoj směřuje jiná volba časem ani nebude (vzhledem ke spolehlivosti - když už i do benzínů půjdou DPF). Ale zatím to pořád to cenově prostě (pokud chci lepší auto) nevychází navíc s omezeným nájezdem.

Za hotovost / nebo na operák fabia/octavia v lepším základu s motůrkem 1.2tsi - určitě líp vychází operák.

Ale raději si místo toho abych měl 5x za 10 let nové šidítko koupím raději 3x ojetého (spolu s náklady na servis) Superba 3.6 v plné palbě, nebo BMW 530i, Mondeo 2.5T a jimi podobné - pohodlí, výbava, jízdní vlastnosti a praktičnost je zde pořád jinde.
A nebo si za půlku koupím zánovní vybavené auto a deset let také vydrží a udělá určitě víc radosti.

1. 6. 2016 16:39
Re: Operativní leasing
Tady si tykame. Proc bych v tom aute nemohl vozit co uznam za vhodny? Muzu, stejne jako ve svym. A stejne jako ve svym, pokud rozervu brzdou na kole strop, asi to budu chtit opravit, zejo. Anebo ne, ale o to min dostanu pri prodeji.
A pri vsi ucte, to jsou mi pocty:) Mas tam taky zapocitany, ze mam behem tech deseti let petkrat novy auto s nulovejma dalsima nakladama (mimo benzin)?
1. 6. 2016 14:43
Re: Operativní leasing
Nejste autor článku :-) ? Už podle těch vašich komentů ... Já zase nechápu kdo může jezdit s ,,motůrky" které u operáku nabízejí. Raději budu jezdit desetiletým V6, V8 než tohle ;-)

Zaplatit za deset let téměř milion za JednaDvojku to je úlet ...
Navíc s půjčeným autem musíte opatrně, musí být pořád v A1 stavu tzn. žádné vození kol uvnitř, psa, stěhování a jiné