Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pozor na vládní konvoje na Ukrajině! Setkání s nimi může být životu nebezpečné

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Ukrajinský řidič na setkání s vládním konvojem jen tak nezapomene. Naštěstí měl na palubě kameru, takže se o nebezpečný zážitek podělil s celým světem.

Video se připravuje ...

Potkat vládní konvoj s policejním autem v čele je spíše sváteční záležitost, když už se to ale stane, o nic dramatického nejde. Necháte celou kolonu projet a vesele pokračujete ve své cestě.

Hodně nebezpečný incident se ale odehrál na Ukrajině, kde zdánlivě banální situace mohla skončit ošklivou havárií. Policejní vůz v popředí totiž projížděl silnici zcela v protisměru. Nikdo nechápe proč, jelikož pruh pro protijedoucí auta byl zcela volný.

Auto před vozem s kamerou raději zastavilo, na což řidič stihl zareagovat na poslední chvíli. Ke vzájemné havárii naštěstí nedošlo. Posádka pak počkala, až konvoj projede celý. Všimnout si můžete, že ani další vozy si s rozdělením silnice velké starosti nedělaly.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Avatar - beibej
19. 1. 2018 20:38
Zařvat
BANZÁÁJ a trhnout volantem doleva! Jestli ten k0 k0 t s majákem přežije už si to příště nedovolí! >:-[] Pravda tento postup vyžaduje hodně sebeobětování. Teda krom řidičů s velkou hmotnostní převahou. (bagr, náklaďáky Zil nebo Kraz apod.)
Avatar - narona
19. 1. 2018 12:49
Re: Standartní postup
Tohle ale vůbec není případ tohoto videa. Fyzika je totiž nad zákony....
Avatar - Shr3k
19. 1. 2018 10:53
Re: Standartní postup
[odkaz] ano, zejména pak pasáže:
Řidič vozidla, který při plnění úkolů souvisejících s výkonem zvláštních povinností užívá zvláštního výstražného světla modré barvy, případně doplněného o zvláštní zvukové výstražné znamení ... je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

Řidiči ostatních vozidel musí vozidlům s právem přednostní jízdy a vozidlům jimi doprovázeným umožnit bezpečný a plynulý průjezd, a jestliže je to nutné, i zastavit vozidla na takovém místě, aby jim nepřekážela.

Takže ano, zastavím, když vidím takovou kolonu, že v protisměru objíždí traktor. Ale nemám povinnost zastavovat, když prase za volantem audiny jede protisměrem bez toho, aniž by k tomu měl speciální důvod.
19. 1. 2018 10:07
Standartní postup
Pro neznalé,je to standartní postup jízdy ,kdy první monitoruje a druzí dva tkzv. zametají silnici, používajího všechny útvary pro ochranu ústavních činitelů i v západní Evropě, pokud si to bezpečnostní situace vyžaduje, to že vy nejste o této situaci informováni ,neznamená ,že nemáte zpomalit ,případně zastavit vozidlo je li to vyžadováno. Zapátrejte v zákonech.
19. 1. 2018 08:56
Mlhovky
A ještě to ten druhý hňup jistí mlhovkami, aby dokázal, že je hňupem naprostým.

A není to věc jen ukáček, takových je u nás dost, aneb mlhovka jako denní svícení, potkávačky nastavené do nebe...

Stejně tak "nadjíždění" si doprava při odbočování vlevo (a analogicky naopak, u osobního vozu zcela neodůvodnitelná prasárna, bojkotující v lepších případech jen plynulost provozu). Nemluvě o jedincích, co na kruháči odbočují do protivky či mnohých blbečcích, co na okresce jedou schválně vprostřed (pochopitelně rychlostí výrazně nižší, než mají), aby je nemohl nikdo předjet.