Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak tohle mohl někdo přežit? Drsná havárie Audi RS3 v rychlosti 200 km/h

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Nehoda se stala na komunikaci, jež před desítkami let sloužila jako část závodní tratě. Že to už dávno neplatí, řidiči nejspíš nikdo neřekl.

Video se připravuje ...

Audi RS3 je nesmírně výkonný vůz, následující záběry však přesvědčují i o jeho bezpečnosti. Řidič ve sportovně střižené A3 zkoušel schopnosti svého auta, pravděpodobně ale tamní silnice neznal. V plné rychlosti se přiřítil na křižovatku ve tvaru T a než stačil jakkoliv zareagovat, už se z rozmláceného auta soukal ven.

Nehoda se údajně odehrála v rychlosti 200 km/h. Není jasné, jestli je to rychlost, kdy řidič začal brzdit, nebo hodnota, při které míjel křižovatku. Velkým štěstím bylo, že se tam v tu chvíli nenacházeli žádní další účastníci provozu. Incident si vyžádal jen několik modřin.

Silnice, na které řidič šponuje Audi k maximální rychlosti, je veřejnou komunikací. Proč tedy všechny ty bariéry a obrubníky? Belgická vozovka byla před desítkami let součástí okruhu Chimay Street Circuit, kde se až do roku 1972 konala Grand Prix des Frontières a občas se tu pořádají menší lokální akce. Právě jedna taková bariéra z pneumatik, která se nachází přímo proti křižovatce, řidiče dost možná ochránila před fatálnějšími následky.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Avatar - Hammunasakra
14. 10. 2017 02:08
Re: Ako to mohol prezit?
Jasně že ne = to dáš jen ty >:-[]

Co aktualizace 8-stephen-lang-avatar.jpg" target="_blank">[odkaz] ? ;-)
Avatar - _Karel_
13. 10. 2017 19:57
Re: Ako to mohol prezit?
Ale rozdíl mezi bariérou z pneu a betonovým svodlem jinak chápeš, ne?
Avatar - bystron
13. 10. 2017 17:03
Re: Ako to mohol prezit?
Vyletět ve 200 ale není nabourat do překážky ve 200. Zajet do pole a tam to pak hodit na budku není problem.
Avatar - Ozzman
13. 10. 2017 12:07
Re: Ako to mohol prezit?
Ten komentář "Ford Focus.rar" >:D >:D

13. 10. 2017 11:45
Ridič je idiot,
který si nepamatuje trať, na které předstírá "závodní" jízdu! A v Chimay jsou obrubníky a svodidla (kterými je tato trať už léta vyhlášená), protože se používá třeba na "lokální" závody evropského šampionátu IRRC. Letos, 21.-23.7.2017, tam náš Mára Červený dojel druhý v kategorii superbike.