Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej aut na Slovensku stoupá, největší zájem je o vozy Škoda

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Prodej nových osobních vozidel na Slovensku pokračoval v prvním letošním čtvrtletí v růstu a tradičně největší zájem byl o vozy Škoda Auto, která má v zemi pod Tatrami se značným náskokem nejsilnější pozici na trhu.

Vyplývá to z údajů, které ČTK poskytl slovenský svaz automobilového průmyslu.

Od ledna do konce března bylo na pětimilionovém Slovensku zaregistrováno 24.343 nových osobních aut. V porovnání se stejným obdobím loňského roku to představuje nárůst o 6,7 procenta.

Jedničkou na slovenském trhu s novými vozy zůstala automobilka Škoda Auto. Za první tři měsíce roku přibylo do evidence 4822 nových osobních vozidel této značky, což meziročně představuje nárůst o více než šest procent. Tržní podíl Škody Auto na slovenském trhu tak dosáhl téměř 20 procent.

Slovensko je v přepočtu na obyvatele největším výrobcem osobních aut na světě. Vozidla tam vyrábějí automobilky Kia Motors, PSA a Volkswagen, novou továrnu na Slovensku staví britská automobilka Jaguar Land Rover.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
Avatar - white label
21. 4. 2018 10:51
Re: Doba je zlá, Škoda musí stačiť.
Jasně, Škodovky jsou u vás hrozně laciné, málem je tam rozdávají..., a Dacie apod. si u vás kupuje kdo, bezdomovci? ;-)
Avatar - Blue Sun
20. 4. 2018 19:51
Re: takze
A s takovýmhle chováním se pak divíte, když si většina zvolí Zemana...
Avatar - palix
20. 4. 2018 07:53
Re: takze
Ale páni a dámy... Nechajme politiku bokom. Mám taký pocit, že všade okolo nás sa volí už len menšie zlo v politike. Či je to SR, ČR, DE... Takže radšej k inej téme. (Prezident ČR je ale poriadny "zjav").
Škoda je v zemiach bývalého ČSSR fenoménom. Mnoho ľudí si to kupuje z nejakého nešpecifikovaného dôvodu. Nie je to lacné, ani extrémne kvalitné, nie vždy boli pekné (Fábia II), má to skoro každý... A predsa sa to kupuje. Za danú cenu sa dá skoro vždy kúpiť zaujímavejšie auto. Nie som fanúšikom Škody, ale ani netvrdím, že sú to zlé autá. Škodu som nikdy nemal a asi ani nebudem mať. Moje motoristické srdce a rozum sa časom priklonilo k produkcii z krajiny vychádzajúceho slnka...
20. 4. 2018 06:13
Re: takze
Ta sedla! >:D
Avatar - white label
19. 4. 2018 22:59
Re: takze
Já jim ho naopak upřímně závidím, samozřejmě hlavně vzhledem k tomu, jakou "sestavu" máme aktuálně na hradě my.