Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prodej automobilů v Rusku v září klesl o pět procent

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Prodej osobních a lehkých užitkových automobilů v Rusku se v září již sedmý měsíc za sebou propadl.

Tempo poklesu sice ve srovnání s předchozím měsícem zpomalilo, výhled ale zůstává nepříznivý. Prodej aut v září meziročně klesl o pět procent na 246.895 exemplářů po poklesu o deset procent v srpnu. Za první tři čtvrtletí roku je prodej nižší o sedm procent.

Nejvíce automobilů prodala domácí Lada. Její prodej ale v září klesl o 20 procent na více než 40.000 kusů a za devět měsíců je nižší o 14 procent.

Prodej Škody Auto v září klesl o 12 procent. Za leden až září automobilka v Rusku prodala téměř 64.500 vozů, což je o deset procent méně než loni. Octavia (A5) je za devět měsíců šestnáctým nejprodávanějším vozem v Rusku, její prodej však letos klesl o 18 procent a v září se propadl o více než polovinu. Podle odhadu se za celý rok v Rusku prodá 2,79 milionu vozů, tedy o 5,1 procenta méně než loni.

V Rusku nyní silně investují západní automobilky, například General Motors, Ford, Volkswagen, Renault a Fiat, které chtějí využít růstového potenciálu tamního trhu. Experti předpokládají, že Rusko ještě během tohoto desetiletí vystřídá Německo na pozici největšího automobilového trhu v Evropě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)