Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Q: QorosQloud Qubed míří do roku 2029

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Q: QorosQloud Qubed je studií, s níž se čínská značka Qoros přihlásila do tradiční designérské soutěže, jejíž vítězové budou vyhlášení v rámci autosalonu v Los Angeles.

Letošní zadání soutěže LA Design Challenge klade účastníkům soutěže za cíl navrhnout vozidlo, které bude v roce 2029 schopné se co nejlépe propojit se smysly svého řidiče.

Čínská automobilka s izraelským kapitálem Qoros je nejmladší značkou Říše středu, současně však jednou z nejambicióznějších a v soutěží se chce se prosadit s originálním návrhem pojmenovaným Q: QorosQloud Qubed.

Studii s bohatě prosklenou jednoprostorovou kabinou mají na svědomí Jamie Barrett, Aditya Mahajan a Alex O’Brien. Jejich dílo vedle svých tvarů zaujme mimo jiné i koncepcí interiéru, v jehož přední částí je v ose vozu umístěn prostor řidiče a za ním je klasické dvoumístné sedadlo pro spolucestující.

Q: QorosQloud Qubed se má doslova učit od svého majitele, resp. uživatele a pamatovat si jeho rodinu i přátele, oblíbená místa, hudbu a další jeho zájmy. Ve výsledku se má jednat o čtyřkolového asistenta připraveného vždy posloužit svému majiteli. Koncept samozřejmě disponuje i systémem autonomního řízení a je připraven komunikovat i s ostatními vozidly ve svém okolí.

Tim Pilsbury, ředitel pro design Qoros dv Šanghaji, ke studii mimo jiné uvedl, že společnost je velmi hrdá na vstup do letošního ročníku LA Design Challenge a nejen pro designéry pracující na projektu je vzrušující podívat se do budoucnosti, umožňující futuristické propojení smyslů člověka s jeho vozidlem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
To je blbé
to se bude rendlíkovcům líbit! :no: >:-[]