Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros 2 SUV PHEV: Hybrid pro mladé má i pohon všech kol

Jan Mička
Diskuze (17)
Právě probíhající autosalon v Šanghaji se stal premiérou zcela nového konceptu Qoros 2 SUV PHEV. Vůz by chtěl cílit hlavně na mladší klientelu.

Čínsko-alžírská automobilka Qoros, která má jedno z oficiálních zastoupení také na sousedním Slovensku, do toho v poslední době pořádně šlape. Na nedávném autosalonu v Ženevě představila až překvapivě zdařilý model City SUV postavený na modelu 3 Hatch a nyní odhaluje zajímavý koncept 2 SUV PHEV. Jak název vypovídá, jedná se o plug-in hybrid, navíc obohacený o pohon všech kol.

Tvary karoserie se nemusí zamlouvat každému (nám například připomínají kombinaci Cadillacu CT6 a Mini Countryman), ve srovnání s trochu zdrženlivými a nevýraznými produkčními modely 3 Sedan a 3 Hatch však vítáme změnu. Jedná se o městské SUV velikosti Škody Yeti, které pomýšlí na mladší, kreativní klientelu, a zároveň nese prvky, které by se mohly objevit u běžných produkčních modelů. A to ať už se bavíme o pohonu všech kol či plug-in hybridní technologii, která je však spíše hudbou vzdálenější budoucnosti.

Qoros 2 SUV PHEV - hlavní rozměry karoserie
Délka [mm]4.181
Šířka [mm]2.030*
Výška [mm]1.553
Rozvor [mm]2.600
Rozchod kol [mm]1.631
*včetně vnějších zpětných zrcátek

Fotografii interiéru Qoros neukázal, nás ale stejně více zajímá, jaké vychytávky zahrnuje hnací ústrojí. Ani v tomto případě nebyla značka konkrétní, podle oficiálních informací se však jedná o spojení malého turbomotoru (mohlo by se jít o turbomotor 1.6/115 kW z modelu 3 SUV) pro pohon předních kol a dvojice elektromotorů, které se starají o zadní nápravu. Samozřejmostí je zpětné dobíjení baterie při brzdění a z elektrické sítě, ani to ale není zcela běžné – po stisknutí tlačítka se totiž z oblasti pod předním oknem automaticky vysune speciální konektor inspirovaný leteckým průmyslem.

Jan Mička
Diskuze (17)
23. 4. 2015 07:07
Re: Nestratí sa...
Třeba před 3 týdny tady byl koncept a já jsem otevřel ústa, chceš-li se bavit takhle nesmyslně. Že se koncepty nelíbí tobě, neznamená, že je kladně nepřijímá celá populace (nebo prostě jen hodně lidí). A elegance není jediný parametr, podle kterého lze hodnotit celou produkci aut (konceptů). Tedy lze, pokud jsi dostatečně omezený.
21. 4. 2015 16:02
Trabant cross country
Super vypadá to jako Trabant ve verzi cross country, nebo nějaká podobná terminologie. Navíc i v "bakelitové" modři. :-)
21. 4. 2015 15:14
Re: Nestratí sa...
V úvode som napísal - česť výnimkám. Toto ma síce tiež neusadilo, ale je to úplne iná pesnička. Škoda, že týchto pozitívnych výnimiek nie je viac.
Avatar - AUDIRS6
21. 4. 2015 15:01
Re: Nestratí sa...
Pri predstaveni tohoto som dufal, ze Jag prehodnoti vyjadrenia o seriovej ( limitovanej ) vyrobe...Nestalo sa :-! Mohol to byt najelegantnejsi hypersport, nakolko aktualne 3 ( LaF, P1, P918 ) su sice brutalne sportove, ale na eleganciu Jagu proste nemaju. :yes:
Avatar - AUDIRS6
21. 4. 2015 14:53
Re: Tak tohle...
hmm...zavist je svina co? Ze niekto otvoril prvy a jediny autosalon znacky v EU zrovna v malinkom Sovensku. Ale budiš ti odpustené ... :-!
proste dalsi, ktory sa nadychal THC... 8-s