Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qatar Motor Show 2011: Autosalonová fotogalerie

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Hned první ročník katarského autosalonu se několika premiérami zařadil mezi elitní světové auto-výstavy. Pojďte se na chvíli ohřát na výstaviště do Doha.

Vysoká koncentrace majetných zákazníků, popularita výkonných a luxusních automobilů a v neposlední řadě nepokrytý trh automobilových výstav přivedly katarskou turistickou centrálu k zorganizování prvního ročníku katarského autosalonu. Vypomohli organizátoři boloňského autosalonu z Itálie, kteří přivezli několik autosalonových studií nebo prototypů, které mají na cenovce sice vysokou, ale zaplatitelnou částku.

Ani automobilky nenechaly nic náhodě. Volkswagen zviditelnil Qatar Motor Show světovou premiérou svého třetí generace litrového auta, která už nemá do sériové podoby příliš daleko.

Volkswagenu dělaly společnost luxusnější značky VW Group - Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche a Audi - ale kupodivu nechyběla ani Škoda!

Na autosalonu byly k vidění BMW, Mini a Mercedesy, ale také japonské prémiové značky Lexus a Infiniti. Levnější produkci zastupoval Peugeot, Ford, Chrysler, Jeep, Nissan nebo Honda.

Veřejnosti byla výstava přístupná zdarma, od středy 26.ledna 2011 do soboty 29.ledna 2011, převážně jen v odpoledních a večerních hodinách (otevřeno do 22:00 h).

Ondřej Láník
Diskuze (21)
31. 1. 2011 20:32
Re: Qatar
malo, malo... Len karbonova karoseria stoji VW presne 150 000 korun...a kde su este baterie a hybridny pohon...
Avatar - Hombre_71
30. 1. 2011 13:49
Re: Race Touareg sa aj predava?
Když jeden (nebo několik) těch opálených chlapíků v bílý noční košili vytáhne dostatečně tlustý balíček petrodolarů - je na prodej prakticky cokoliv :-! , to Ferrari najednou začne vyrábět čtyřdveřový SUV ;-)
30. 1. 2011 11:35
Re: Race Touareg sa aj predava?
ten bude jen pro vyvoleny co maji pytel penez :-) Slovo nepredava, tam asi nektery zakazniky nezajima >:D
Avatar - Pekelná Micinka
30. 1. 2011 01:19
Re: Qatar
O tom milníku jsem chtěl taky psát, vpodstatě, pokud by to v reálném provozu opravdu dosahovalo spotřeby 1L a méně, pak by to byl svým způsobem historický okamžik. Na druhou stranu, vzhledem k pravděpodobné ceně a existenci jiných koncepcí úsporných vozidel se nedá mluvit o podobném dopadu na motorizaci světa jako u VW Beetle, což je docela škoda.
Avatar - Trábošík
30. 1. 2011 00:51
Re: Qatar
Pravda, při té úspoře by se to brzy vrátilo, ale můj střízlivý odhad je také 500 tis a více. Nebude to žádná masovka a myslím si, že si takové auto budou kupovat alespoň ze začatku hlavně majetnější lidé či různé celebrity, aby demonstrovali, jak žijí ekologicky. Ovšem, jisté je, že pokud se takové auto opravdu začne sériově vyrábět, tak to bude historický milník.
Druhá sériová generace by mohla v levnějších variantách nést třeba i značku Škoda :-) Ale tady už se opravdu pouštím do odvážných spekulací. Ovšem pro zamyšlení je to zajímavé téma.