Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Red Bull X2014: Speciál pro Gran Turismo 6 od konstruktéra F1

Jan Mička
Diskuze (1)
Pokud by se závodní speciály nenavrhovaly podle přísných regulí, mohlo by se klidně po dráze pohybovat i něco takového.

Problém je, že přísná pravidla nelze při konstrukci závodních speciálů nikterak obcházet. V simulátorech však žádné regule neplatí, což otevírá široké pole působnosti nejen programátorům, ale také závodním konstruktérům. Ti si totiž prostřednictvím závodních her plní své tajné sny, což je přesně případ Adriana Neweyho. Ano, takto nějak by vypadal speciál Red Bull pro závody prototypů, kdyby neplatila některá pravidla.

Projekt nese název Red Bull X2014 a bude k vidění v šestém pokračování závodního simulátoru Gran Turismo. Pokud si vzpomínáte na předchozí díl, objevilo se zde cosi jménem Red Bull X2010. Ano, i tento projekt je dílem Neweyho a vůz pro GT6 z něj vychází. X2014 bude dostupné v herním módu X Challenge, který umí simulovat okolní teplotu, vlhkost vzduchu či rozptyl světla. Podle dosavadních informací navíc nepůjde jen o jednu verzi. Mimo modelu X2014 F, který vidíte na obrázcích, se totiž dočkáme také verzí S (standard) a J (junior).

O fenoménu závodního simulátoru Gran Turismo není třeba vést delší debaty. Hra má tak silný vliv, že do svého světa stihla mimo Red Bull vtáhnout i Mercedes-Benz, který v polovině listopadu odhalil virtuální koncept AMG Vision Gran Turismo. Ten navíc vzniknul také jako maketa ve velikosti 1:1. Pokud se chcete svézt alespoň virtuálně, stáhněte si prototypy prostřednictvím jednoho z updatů, které budou k dispozici na webu.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - R32
4. 12. 2013 08:56
Možno..
možno ani nepotrvá dlho a Red Bull kúpi nejakú skrachovanú značku ktorá sa zaoberala výrobou superšportov a dočkáme sa nejakého podobného auta aj v realite. ;-\
Mňa by zaujímalo odkiaľ má Mateschitz toľko peňazí sakra, veď tú firmu založil v roku 1984 a nepovedzte mi, že predaj džúsov a energetického nápoja mu zarobil také milióny ktoré rozhadzuje takmer v každom (aspoň trošku) adrenalínovom športe... Nehovoriac o tom koľko klubov z rôznych športových odvetví vlastní. :-!