Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Řidiči tramvaje se neřídí pravidly silničního provozu

Tomáš Votruba
Diskuze (29)
Řidiči pražských tramvají nedodržují pravidla silničního provozu, za což jim nehrozí stejný trest jako motoristům. Rozdíly mezi povinnostmi řidičů tramvají a automobilů jsou rozdílné, uvedla televize Nova.

Řidiči pražských tramvají nedodržují pravidla silničního provozu, za což jim nehrozí stejný trest jako motoristům. Rozdíly mezi povinnostmi řidičů tramvají a automobilů jsou rozdílné, uvedla televize Nova. Za jízdu na červenou mohou podle nového zákona dostat pokutu 5000 korun, motoristé by k pokutě za takový přestupek přišli ještě o pět z 12 bodů. Reportéři televize sledovali jízdu tramvají u stanice metra I. P. Pavlova. Za tři hodiny napočítali 17 vozů, které přejely křižovatku přes světelný zákaz.

Mluvčí dopravního podniku Michaela Kuchařová řidiče hájila tím, že signalizace pro tramvaje neobsahuje oranžový mezistupeň a tramvaje mají také delší brzdnou dráhu. Přesto prohřešek proti pravidlům podle ní podnik postihuje, a to až rozvázáním pracovního poměru s řidičem. Rozdíl mezi povinnostmi řidičů tramvají a automobilů vyplývá podle pracovníků magistrátu z nedokonalosti nového silničního zákona. Řidič tramvaje podle něj totiž neřídí motorové vozidlo. Všimli jste si také podobných přestupků u řidičů tramvají?

Tomáš Votruba
Diskuze (29)