Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Paolo Pininfarina a Gerry McGovern (Land Rover) převzali ceny AutoDesign Awards

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Ženevský autosalon se stal místem slavnostního předání cen českých AutoDesign Awards.

Anketu každoročně vyhlašuje časopis AutoDesign&Styling a ocenění uděluje porota složená z českých designérů, odborných publicistů a dalších autorit z oblasti průmyslového designu.

Oficiální předání cen letošním vítězům proběhlo během tiskových dní na ženevském autosalonu, který je jednou z nejsledovanějších motoristických, ale i designérských událostí roku.

V kategorii sériově vyráběných automobilů získal od poroty nejvíce hlasů Range Rover Evoque. Cenu z rukou Radka Laube, šéfredaktora časopisu AutoDesign&Styling převzal Gerry McGovern, ředitel designu Land Rover. Slavnostnímu předání byli přítomni i členové nejvyššího vedení automobilky.

Pro Evoque jde prozatím o jedno z prvních ocenění za design, které budou bezpochyby následovat mnohá další. V české anketě zvítězil s historicky největší převahou nad druhým Audi A7 Sportback a třetím Mini Countryman.

Kategorii konceptů ovládla studie dvoumístného spideru Pininfarina 2uettottanta, která zvítězila s těsným náskokem před Jaguarem C-X75 a Renaultem DeZir. Ocenění od zástupců poroty osobně převzal Paolo Pininfarina, předseda představenstva Pininfarina S.p.A. „Každé takovéto ocenění je pro nás důkazem toho, že svou práci děláme dobře a že našemu designu lidé rozumí. Ocenění od odborné poroty nás však naplňuje ještě větší radostí“, prohlásil Paolo Pininfarina.

Anketa AutoDesign Awards letos vstoupila už do čtvrtého ročníku a jedním z jejích úkolů je ukázat jak design chápou a co oceňují samotní designéři. Kritéria, podle kterých porotci hodnotí nominované projekty, nepředstavuje jen estetická kvalita, ale také funkčnost, inovace, myšlenka a provedení.

Ondřej Láník
Diskuze (0)