Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania dodala společnosti BORS Břeclav nové autobusy na CNG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Do vozového parku společnosti BORS Břeclav a.s. zamířilo šest nových autobusů Scania Citywide LF na CNG.

Vozidla značky Scania používá společnost BORS Břeclav a.s. od roku 2009. Na jaře letošního roku rozšířilo její vozový park osm nových autobusů Citywide LF na CNG a koncem letošního léta na ně navázalo šest dalších vozidel.

Autobusy Scania Citywide LF jsou nejen nízkopodlažní, ale také plně klimatizované, nabízejí také možnost nabíjení mobilních zařízení prostřednictvím USB portů a spojení se světem pak zajišťuje WiFi.

Stejně jako při první letošní dodávce, jsou i nové autobusy 12 metrů dlouhé a na střeše mají instalovány čtyři plynové nádrže s celkovým objemem 1280 litrů. Tato kapacita zajišťuje celkový dojezd cca 400 km.

Společnost BORS Břeclav a.s. byla první, která v České republice začala tento model autobusu používat. Dopravní obslužnost v Břeclavi díky této společnosti nyní obstarává již čtrnáct autobusů značky Scania.

„Všechna nově pořízená vozidla jsou identická s těmi, které jsme uvedli do provozu již letos dubnu. Jednotnost vozového parku je nyní zřejmá na první pohled, když projíždíte městem. Cestující oceňují zejména komfort a pohodlí v našich autobusech. Věřím, že tato nová flotila by mohla přilákat do veřejné dopravy v Břeclavi více lidí a odlehčit tak velmi přetížené dopravě v našem městě. Vozy Scania tento potenciál zcela jistě mají,“

hodnotí model Scania Citywide Ing. Petr Kužma, ředitel divize osobní dopravy společnosti BORS Břeclav.

Také těchto šest nových městských vozidel bude odlišeno od těch linkových květinou. „Paleta květin bude doplněna např. pivoňkou, hyacintem nebo lilií,“ uvedla marketingová manažerka firmy BORS Ing. Kristýna Hytychová.

„Jsme rádi, že se autobusy Scania v Břeclavi osvědčily,“ říká Lukáš Martinů, obchodní manažer prodeje autobusů Scania. A dodává: „Pozitivní reakce nemáme jen od společnosti BORS, ale také ostatních, kteří si naše autobusy na stlačený zemní plyn pořídili. Jak ukazují data z provozu, není třeba se bát nedostatečného výkonu nebo spolehlivosti. Hnací ústrojí značky Scania patří k absolutní špičce.“

K předávce došlo v areálu sídla společnosti BORS za účasti majitelů společnosti paní Hany Mikulecké a Davida Mikuleckého, generálního ředitele Františka Zugara, a ředitele divize osobní dopravy Petra Kužmy. V roli předávajícího to pak byl obchodní ředitel Scania CER (Česká republika, Slovensko, Maďarsko) Marián Černoch a obchodní manažer prodeje autobusů Lukáš Martinů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
8. 9. 2018 13:40
Městské autobusy na CNG
Je ta správná cesta jak snížit emise ve městě ;-)