Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania nabízí Apple CarPlay pro svou novou generaci vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scania integruje Apple CarPlay do informačního systému vozů nové generace, což umožňuje inteligentní, bezpečný a bezproblémový přístup ke všem funkcím iPhonu.

Společnost Scania uvádí pro novou generaci svých těžkých nákladních vozidel novinku, kterou je spolupráce mezi jejich multimediálními systémy a Apple CarPlay. Podle oficiálních materiálů společnosti je to bezpečnější a promyšlenější způsob, jakým mohou řidiči používat svůj iPhone na cestách.

Björn Fahlström, viceprezident produktového managementu nákladních vozů Scania, k tomu uvedl, že Apple CarPlay budou podporovat všechna vozidla od června 2017. Starší multimediální systémy ve vozech Scania lze aktualizovat, pokud podporují zadávání hlasových příkazů.

Díky Apple CarPlay se bude obsah telefonu zrcadlit na displeji multimediálního systému vozidla značky Scania a řidič tak může bezpečněji a jednodušeji telefonovat, vybírat oblíbenou hudbu, diktovat sms zprávy nebo také využívat funkcí Apple Maps. Navíc díky hlasové asistentce Siri může zadávat příkazy, aniž se přestane věnovat řízení.

Funkce Apple CarPlay bude k dispozici pro zákazníky, kteří mají ve své Scanii multimediální systém se 7” dotykovým displejem (AUS4) podporující zadávání hlasových příkazů. Na zařízení od společnosti Apple musí být nainstalován operační system iOS 7 nebo novější a k multimediálnímu systému se připojuje pomocí USB kabelu.

Scania svou novou generaci nákladních automobilů představila během slavnostního večera koncem loňského srpna a první z odhalených novinek jsou určeny pro segment evropské dálkové dopravy.

Společnost uvádí, že se jedná o její dosud největší investici do nových produktů a služeb v celé její 125 let dlouhé historii. Celkem bylo investováno 20 miliard švédských korun.

Vývojové práce na nové generaci vozidel značky Scania trvaly deset let a podílelo se na nich téměř 4000 pracovníku z celkového počtu 18.000 zaměstnanců pracujících ve Švédsku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)