Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia RS: premiéra v září 2005

Libor Zezulka
Diskuze (87)
Čekali jsme ji dříve, ale Škoda-Auto s představením nespěchá. Nová Octavia RS se ukáže světu až na podzim 2005, ve Frankfurtu.

Zvěsti o tom, že nová Octavia RS nebude spěchat a místo Ženevy si odbude výstavní premiéru ve Frankfurtu (v září 2005), potvrdil i německý Auto Motor a Sport. Všichni nedočkavci mají tedy zatím smůlu a mohou pouze v tichosti studovat parametry nejsilnější octavie z Mladé Boleslavi. Ta bude mít pod kapotou přeplňovaný benzínový motor 2.0 TFSI s výkonem 147 kW/200 k a točivým momentem 280 Nm, který pohání rovněž povedený Golf GTI. Zrychlení z 0 na 100 km/h zvládne RS za méně než sedm sekund a dosáhne maximální rychlosti 235 km/h.

Změny vzhledu nebudou proti standardní verzi dramatické, ale přesto dodají RS potřebný sportovní šmrnc. Upravený bude přední a zadní nárazník, na víku zavazadlového prostoru se usadí decentní spoiler, zadní část ozdobí sportovní konncovka výfuku a vše završí litá kola. Pro lepší sportovní zážitky se rovněž sníží a přitvrdí podvozek. Zatím nepotvrzené jsou informace o možném rozšíření nabídky o verzi vybavenou naftovým motorem 2.0 TDI s výkonem kolem 135 kW.

Poznámka: Na fotografiích je zobrazena octavia se sportovním paketem. Nová verze RS může vypadat podobně.

Libor Zezulka
Diskuze (87)