Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Specifický sektor je nový program školení MAN ProfiDrive

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus uvádí v rámci MAN ProfiDrive nový školící program, s nímž má být tato služba více, než kdy jindy zaměřena na splnění individuálních požadavků zákazníků.

Nové školení s označením „Specifický sektor“ bylo vyvinuto ve spolupráci se zákazníky a je adresně zaměřeno jak na ekonomiku provozu, bezpečnost jízdy tak na zajištění samotného nákladu u jednotlivých druhů přepravy.

Prvního školení „Specifický sektor“, které proběhlo v testovacím zázemí MAN Truck & Bus v Mnichově se zúčastnili řidiči dálkové dopravy společnosti UPM GmbH, která je součástí finské skupiny UPM Group.

MAN ProfiDrive vyvinul školící program zaměřený na specifické potřeby přepravy tzv. “krátkého dříví“ společně s manažery dopravní společnosti UPM GmbH, jednoho z největších výrobců papíru v Evropě. Své zkušenosti a rady do školících modulů přidali též specialisti výrobce hydraulických jeřábů Palfinger a dodavatele přepravních systémů ExTe.

MAN ProfiDrive a UPM vyvinuly vlastní školící program zaměřený speciálně na přepravu tzv. „krátkého dřeva“, zahrnující modul bezpečné jízdy stejně jako část o tom jak pracovat s hydraulickým nakladačem a správně zabezpečit vlastní náklad.

Program školení kompletuje speciální blok věnovaný jízdě mimo upravené cesty, který je náplní jednoho celého dne. Dokonalá znalost nákladu a speciálně jeho vlastní hmotnosti je pro přepravu dřeva zvláště důležitá. Například vlhkost je zcela zásadním faktorem výrazně ovlivňujícím hmotnost převáženého dřeva. Řidiči musí, z tohoto pohledu, dbát především na to, aby se vyvarovali přetěžování vozidel.

Většina školení je prováděna při jízdě vlastními vozidly zákazníka, což dále zvyšuje dlouhodobý vzdělávací efekt tréninku. S cílem motivovat řidiče, aby využívali to, co se naučili, vyvinula UPM bonusový systém, který odměňuje vědomé chování vedoucí k bezpečnému provozu.

V budoucnu bude tento nový vzdělávací systém rozšířen i na další odvětví a zákazníky. Principem je pracovat společně se zákazníkem, kombinovat a rozšiřovat stávající MAN ProfiDrive vzdělávací moduly. Nastolit školící platformu, která bude vyrobena přesně na míru individuálním požadavkům specifických druhů přepravy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)