Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Stát zrušil tendr na dodavatele registračních značek, vypíše však další

Jan Mička
Diskuze (0)
Výběrové řízení na nového dodavatele registračních značek bylo vypsáno v druhé polovině loňského roku. Jak se nyní ukazuje, jednalo se o zbytečnost.

Okolo vydávání a výroby registračních značek je v poslední době poměrně rozruch. Hovořilo se také o značkách na přání, tato možnost je však stále v nedohlednu a raději se řešilo, kdo je bude dodávat a kolik budou stát. Jak nyní vyplynulo z informací serveru iDnes.cz, zbytečně.

Již loni v červenci bylo vypsáno výběrové řízení na dodavatele registračních značek pro letošní rok, nové vedení ministerstva dopravy jej však zrušilo s opodstatněním, že v něm byly chyby. Chystá se sice vypsat nový tendr, než ale dojde k jeho závěru, bude značky stále dodávat společnost Hicon z Brna. I nadále tedy pokračuje spolupráce, kterou stát navázal již v devadesátých letech minulého století.

Jako plus v celé situaci ale berme fakt, že bude Hicon letos dodávat registrační značky znatelně levněji. Zatímco loni je stát nakupoval za 108 korun za kus, letos za každou zaplatí 77 korun. Aby se ministerstvo pro příště vyhnulo chybám, kvůli kterým bylo například zrušeno výběrové řízení z loňska, svolá ještě v únoru slyšení pro veřejnost. Chce tedy zohlednit názory lidu.

Jan Mička
Diskuze (0)