Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svět motorů 36/2011: Za volantem Škody Vision D

Vitek
Diskuze (3)
V pondělí vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Nehodovost o prázdninách. Uzavírky (ne)končí. Za nepovolená skla hrozí rok bez řidičáku. Značka „Pozor senioři“ nebude. Nové jméno pro indickou škodovku. Policejní zásah na řidiče.

Exkluzivně: Za volantem Škody Vision D

Studie Škoda Vision D odhalila i ty nejintimnější partie a dokonce svolila k vyjížďce Prahou. To se dosud nikomu jinému na světě nepodařilo!

svetmotoru svetmotoru

Mix

Koncept Ford Evos. Koncept Land Rover DC100. Fiat Panda 2012. Koncept Alfa Romeo 4C. Motor Honda 2.2-iDTEC.

První test v ČR: Kia Rio

Test: Renault Clio Gordini R.S.

Šestnáctiventilový dvoulitr s výkonem 203 koní. Každého koně musíte zasloužit. Možná by mohl mít ostřejší reakce ale gradace výkonu chytne za srdce.

Test: Chevrolet Cruze 2.0 VCDi LTZ

Instalací nových vstřikovačů, použitím upraveného turba, snížením kompresního poměru a použitím manuální šestistupňové převodovky se motor výrazně zklidnil a uskrovnil ve spotřebě.

První dojmy: Volkswagen Up

První informace o miniautě zveřejnili teprve nedávno a my jsme si ho už mohli exkluzivně „osahat“ a dokonce projet.

svetmotoru svetmotoru

První dojmy: Toyota Yaris

Třetí generaci jsme si důkladně prolezli už v čísle 29, svezli jsme se ale až minulý týden v Kodani. Na co jsme přišli?

Moto: Kawasaki W 800

Pokud hledáte do čeho investovat, vybodněte se na zlato a kupte tuhle mašinu. Jednou nejspíš bude mít cenu.

Bazar: Mercedes-Benz B, W245

Druhý nejmenší automobil značky v aktuální generaci odejde letos do důchodu a nová bude technicky úplně jiná. Bylo tedy stávající B špatné?

Historie: Salvador Dali

Nejslavnější surrealista a provokatér byl zatížen na cadillaky. Interiér nablýskaného sedanu nechal prolévat vodou, nasadil do něj mechy, plísně a šneky.

Mix

Policejní kontroly. Autoškola zpřísní. Kontroly kvality paliva. Značka „Pozor senioři“ nebude. Nové využití podchodu. Poplatek za ujeté kilometry.

Reportáž: Pracovním vozítkem v provozu

S golfovým vozítkem jsme vyrazili do ulic. Překvapivě může mít registrační značky a oči přitahuje víc než milionový sporťák.

Otázky a odpovědi

Slevy

Rozhovor: Ondřej Brzobohatý

Myslím, že jsem přiměřeně opatrný. Ne že bych se bál, ale cítím k ostatním na silnici určitý respekt. A taky si často se ženou vyjedeme jen tak.

Mix

Chitty Chitty Bang Bang. Nevydařený skok. Kalendář akcí. Král na stupních v GP2. Zapletal třetí v Maďarsku. Definitivní kalendář F1 pro 2012. Elektrická formule. Vorlíček zářil v supermotu.

Velká cena Belgie F1

Obhájce titulu Sebastian Vettel po dvou měsících opět vyhrál a zvýšil náskok v mistrovství světa. Ve Spa oslavil Michael Schumacher dvacet let od vstupu do F1.

Barum rallye Zlín

Jan Kopecký vyhrál s Fabií S2000 nejtěsnějším rozdíl v historii. Těžká havárie vyřadila Pavla Valouška a titul už neobhájí. Nejblíže k němu má Roman Kresta.

svetmotoru svetmotoru

ME tahačů v Mostě

Před návštěvou 90 000 diváků se dařilo českým jezdcům Davidu Vršeckému a Adamu Lackovi. Každý jednou vyhrál a v průběžném pořadí šampionátu si oba polepšili.

Carlos Sainz: otec a syn

Na Autodromu v Mostě doprovázel svého úspěšného syna Carlos Sainz. Dvojnásobný mistr světa v rallye a legendární závodník se rozpovídal exkluzivně pro Svět motorů.

Nový Svět motorů zítra na stáncích

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 969,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (3)
Avatar - miromen
5. 9. 2011 14:01
Re: Ještě že je SM plný exkluzivních příspěvků....
Asi malo plati když ty testy nevyhrava. Nechapu tohle se šiři jako mor. Někdo nemuže rozchodit to že Škoda vyhraje nějaky test a hned běži plakat na internet co že to jsou v tom SM za kur.vy a samozřejmě majitele jinych automobilek než je Škoda se okamžitě chyti. Samozřejmě mam na mysly dementni majitele jinych automobilek.
4. 9. 2011 11:36
Re: Ještě že je SM plný exkluzivních příspěvků....
Nj, když škodovce lezou do *, aby z toho nic neměli? :-) Něco za něco.. Škodovka je sponzoruje, aby vyhrávala všechny testy a zlepšovala si image a potom ti zaprodaní pisálkové dostanou na hodinu pohrát si s Vision D :-))))
Avatar - Bubáq
4. 9. 2011 00:35
Ještě že je SM plný exkluzivních příspěvků....
Všichni už vědí, že exkluzivní znamená "jeden z mnoha", přesto se zaměstnanci SM nemohou udržet a jejich příspěvky jsou plné "exkluzivity". Jděte se s exkluzivitou fakt vycpat... :-!