Svět motorů 46/2012: První test v ČR - Volkswagen Golf 1.2 TSI

Vitek
Diskuze (7)
Dnes vychází nové číslo Světa motorů. Co v něm najdete?

Zrcadlo týdne

Registrace aut za říjen. Chybně uváděná spotřeba paliva. Daňové úniky u paliv. Nové dálnice 2013. Auto roku 2013. Bezpečnost v dopravě. Hasičská daň.

Téma - E85 pro starší vozy

Litr lihobenzinového paliva je nyní v průměru o 11,75 Kč levnější než Naturalu 95. Mnohé líh na čerpacích stanicích přitahuje ještě víc než v restauraci.

Mix

Další karoserie Škody Rapid. Dacia Dokker Stepway. S Fordem v Brands Hatch. Modernizovaný Seat Ibiza Cupra. Herbie se vrací.

První test v ČR - Volkswagen Golf 1.2 TSI/63 kW

Jako první česká redakce jsme testovali nejlevnější golf za 339 900 Kč! Verze Trendline navíc přináší naprosto nové pojetí pojmu „základní výbava“. Nižší střední třído, připrav se!

svetmotoru svetmotoru

Test - VW Golf Cabriolet 1.2 TSI Bluemotion

Proč bych si měl kupovat kabriolet šesté generace Volkswagenu Golf, když už si můžu koupit pětidveřovou sedmičku? Inu, protože jinak třídveřový golf nekoupíte.

Test - Kia cee´d 1.6 GDI DCT Exclusive

Druhá generace udělala proti předchůdci ohromný skok. Má přesto smysl uvažovat o nejdražší benzinové verzi, k tomu s automatem?

Test - Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Premium 4x4

Na silnici se trochu naklání v zatáčkách, jinak si ale vede jistě, a k tomu víc než slušně hraje na komfort. A to i s mamutími koly 235/55 R19, která obouval testovaný kousek.

Bazar - Citroën C4 Picasso/Grand C4 Picasso

Svého času trhala Xsara Picasso prodejní rekordy. Stačil originální design, rozšířená variabilita interiéru a schopný diesel. Nástupce s technikou C4 je mnohem činorodější, přesto méně úspěšný.

Tuning - 45 let úpravce AMG

Pozice a vnímání značky se v průběhu existence měnily. Nejčastěji o ní uslyšíte jako o úpravci mercedesů. Její zajímavý příběh stojí za ohlédnutí.

Historie – ARO

Před 55 lety vyjel z Cimpulungu první rumunský gazík. Z drtivé většiny exportované vozy Automobil Romanesc (ARO) později vznikaly i ve Španělsku, Portugalsku a Itálii.

svetmotoru svetmotoru

Mix

Test servisů Škody Auto. Web pro motorkáře. Služba Obrana řidiče. Znáte značky Kosova? Seriál Pohonné hmoty pod lupou: Zimní vlastnosti nafty.

Udělej si sám – Renovace světel

Světlomety některých starší aut trpí slepnutím. Na vině je oloupaný lak, ale není potřeba hned kupovat reflektory nové.

Rozhovor - David Potužák

Za tři roky se v Evropě spustí ostrý provoz nouzového automatického volání eCall. Už teď jezdí po Česku desítka testovacích aut.

Otázky

Lze navštívit STK v zahraničí? Cruze a přestavba na LPG. Padá jablko daleko od stromu? Fórum: Policie na bicykly.

Aktuální slevy

Teploty padají dolů a stejným směrem míří ceny některých vozů. Kterých?

Rozhovor - Petr Rada

Už jako fotbalista byl na české poměry neskutečně výbušný. Emoce s ním cloumají i nyní v roli trenéra a dost podobně je tomu také v autě.

Mix

Obojživelná čtyřkolka. Podomácku vyráběné obytňáky. Auto z lidských těl. Svatební dáreček. Velorex z USA. Recenze: kniha o automobilech Lada.

Mix

Podmol vicemistrem světa ve freestyle motokrosu. Legendární Biaggi ukončil kariéru. V tuniských dunách Kolomý převrátil kamion, ale vyhrál. Jediné místo chybělo Formanovi ke světovému finále v motokárách. Dvojitý hattrick Škody.

Ohlédnutí – Formule 1 v Indii a Abú Zabí

Závod na arabském okruhu patřil z nejzajímavějším v sezoně, vyhrál Räikkönen a zdramatizoval boj o titul mezi Vettelem a Alonsem.

svetmotoru svetmotoru

Téma - Hvězdy motorsportu očima Čechů

Co musí Vettel, Loeb, Alonso, Rossi, Hamilton nebo Lorenzo dělat pro svoji kariéru a čím jsou tak výjimeční?

Nové číslo Světa motorů můžete zakoupit vždy od pondělí na stáncích. Již dnes jej můžete objednat přes formulář na stránkách Světa motorů.

Všichni předplatitelé dostávají jedno číslo časopisu za pouhých 19 Kč (51 čísel ročně celkem za 1071,- Kč), hodnotný dárek a přístup do elektronického PDF archivu časopisů od roku 2008.

Vitek
Diskuze (7)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
12. 11. 2012 18:47
Re: E85
Zvýšení výkonu leda tak u přeplňovaného motoru. Jinak tůdle. >:-[]
Avatar - Choochoo
12. 11. 2012 18:05
Re: E85
Nekdo mi rikal ze ho dovazej i z Rakouska, teda asi ne vzdy.
Avatar - WinDiesel
12. 11. 2012 12:17
Re: E85
Cenová válka mezi ONA a SHELLem je známá. Otázka je, kde získává ONO palivo, aby mohlo pracovat s nenulovou marží - a jestli to ustojí.
Avatar - kari.laz
12. 11. 2012 10:18
Re: E85
Já jezdím na naftu, takže benzín příliš nesleduji. Bohužel po mé trase není nic extra levného, takže beru na agipu naftu aktuálně za 36,10.
12. 11. 2012 10:12
Re: E85
Ono každý drží ceny co trh dovolí.Pokud jsou tady lidé co jezdí na jakýso prémiový benzín naftu a jsou ochotni za to povětšinou placebo platit, tak je to s cenami takové jaké je.Tam kde je ONO, jsou marže zcela někde jinde.Už několikrát jsme za poslední dva měsíce tankoval u Shellu a světe div se, N95 tam byla za 33,90 a naposledy za 33,50.Rozdíl oproti ne ONO konkurenci, t.j Shell kde není ONO, je až 5 kč.Zajimavé je, že u "obyč" Nafty cenu nesrovnávají, tam jsou o 1až1,50 dražší.