Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tajný závod Gumball v Praze

Tomáš Votruba
Diskuze (67)
Pokud se budete tento víkend pohybovat po Praze, tak zbystřete pozornost. Přes naši matičku stověžatou se prožene stovka sportovních vozů v rámci "tajného" závodu Gumball 3000.

Pokud se budete tento víkend pohybovat po Praze, tak zbystřete pozornost. Přes naši matičku stověžatou se prožene stovka sportovních vozů v rámci "tajného" závodu Gumball 3000. Jde již o sedmý ročník závodu, který se jede tradičně napříč Evropou. Letošní trasa je následující: Londýn - Belgie - Praha - Budapešť - Dubrovník - Bari - Sicílie - Řím - Florencie - Monako. To vše musí jezdci zvládnout mezi 14. a 20. květnem. Účastníci si v Monte Carlu počkají na Velkou cenu Monaka F1, která se pojede 22. května.

Tradičně se závodu účastní celebrity, letos pojede kromě jiných například známý režisér Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Kill Bill) s herečkou Daryl Hannah, známý milovník rychlých vozů zpěvák Jamiroquai a několik dalších. Závod symbolicky odstartuje jezdec F1 Jenson Button na Waterloo Place v Londýně.

Nečekejte však žádné vážnější nebezpečí, účastníci musí dodržovat pravidla silničního provozu a mít sjednané pojištění, pokud by se přeci jen něco stalo, každý zodpovídá sám za sebe a jede pouze na vlastní riziko. Každopádně se můžete těšit na takové skvosty jako je Ferrari Enzo, Pagani Zonda, Porsche Carrera GT a další vozy od Lamborghini, Aston Martinu atd.

Nebojte se, že byste museli čekat celý den u dálnice, než se kolem vás tyto supersporty proženou. Přímo v harmonogramu Gumballu je uvedeno, že vozy budou v neděli (15. května) okolo 09:00 ráno přijíždět k hotelu Carlo IV na Senovážném náměstí, což by mělo zabrat skoro celý den. Samozřejmě se tam pokusíme vypravit a ulovit co nejvíc fotek. Pokud byste se chtěli příště Gumballu zúčastnit, připravte si 10 000 liber na auto a dvě osoby. Za to dostanete kromě itineráře i ubytování v luxusních pětihvězdičkových hotelích s plnou penzí. To ujde, ne? :) Teď ještě to ferrari.

Zdroj: www.gumball3000.com

Tomáš Votruba
Diskuze (67)
9. 5. 2005 20:47
PASSAT JE V TOM
A je to tady, tohle jsem slyšel také - McL tu bude. A co víc - GURU pojede jako zavaděč. PASSAT, VELKÝ GURU. Tak tohle překonává i tu zprávu, co se objevila pod Passatem - že ho údajně má prohánět James Bond v novém pokračování. Tak tohle, to si ujít nenechám. Passátní informace. VELKÝ APOŠTOL, věrozvěst krás, GURU PASSAT se našel.
9. 5. 2005 18:44
POZOR POZOR POZOR
Tenhle podnik za shlédnutí určitě stojí. Tohle nejsou trapáci, co si na vytuněného Favorita přilepí kanagomem žehlící prkno po babičce a po věčerech si na rovince měří, jestli maj při rozjezdu stále tu správnou erekci. Tohle, to je jiné patro. A ti, co by je tu chtěli následovat by si měli uvědomit, že G3 je téma pro milovníky rychlejch aut, co si váží na silnici i těch druhejch, co rychlá auta milují také, ale jen platonicky.