Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autem na hory: Slovensko - Tatranská Lomnica

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Pokud hledáte poklidné turistické místo na úpatí slovenských velehor, nádherná panoramata a stabilní sníh až do května, jste v Tatranské Lomnici na správné adrese.

Na cestu z Prahy do Tatranské Lomnice si vyčleňte přibližně 560 kilometrů a nějakých šest hodin jízdy. Odměnou vám bude parádní městečko na úpatí vysokotatranského Lomnického štítu a nejdelší sjezdovka na Slovensku.

Nejjednodušší a časově nejkratší cesta, kterou jsme absolvovali i my v SUV Škoda Yeti 2.0 TDI/81 kW s pohonem všech kol, probíhá po „dé-jedničce“ přes Brno směrem na Trenčín a dále po slovenské části dálnice D1 do Žiliny. Až k Liptovskému Mikuláši vede jenom okreska, následně do Popradu se svezete opět po D1. A odtud už je to jenom kousek do Tatranské Lomnice.

Tamní silnice jsou vesměs pěkné a kvalitní, rozhodně ne jako naše. Škoda Yeti si na nich počínala s naprostým přehledem. V polonaloženém

stavu a se střešním boxem spotřebovala v průměru 6,6 litru nafty na 100 km, což je fantastická hodnota. Náklady na cestu tam a zpět dosáhly asi 2700 Kč, připočítat musíte ještě desetidenní dálniční známku za tři stovky - dohromady tedy 3000 korun.

Hlavní část lyžařského areálu tvoří modročervené sjezdovky, vyznavači ostré jízdy po černé trati zvolí holý terén nad Skalnatým plesem. Celkem je k dispozici devět tratí, z toho tři úplně nové (Grand Slnečná 1100 metru, Buková Hora 700 m, Javorová cesta 900 m). Pětikilometrový sjezd z nejvýše dostupného Lomnického sedla po příjemně rozšířené trati do samotné Lomnice patří k vůbec nejdelším na Slovensku.

Plusy

  • Nádherná panoramata
  • Nejdelší sjezdovka na Slovensku
  • Moderní lanovky, sníh do května

Minusy

  • Stará lanovka do Lomnického sedla
  • Převažují červené sjezdovky
  • Málo zasněžovaných tratí

Základní informace
Nadmořská výška 903 až 2196 m
Délka sjezdovek 10 km
Přepravní kapacita 10 100 os./h
Doba jízdy 6:15
Dojezd z Prahy 560 km
Náklady na cestu cca 1650 Kč
Skipas dospělý/den 700 Kč
Více informacíwww.vt.sk

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)