Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tokyo Motor Show 2011: Autosalonová fotogalerie

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Japonsko se stále ještě vzpamatovává z následků zemětřesení, ale automobilky už mají připraveny nové modely. Čeká se na jediné: Na zákazníky.

Ještě v roce 2010 vyrobily automobilky v Japonsku 9,2 milionu automobilů, z nichž velká část mířila na velké trhy mimo Japonsko. Jak to bude vypadat s čísly za rok 2011?

Zemětřesení z letošního jara vyřadilo přímo mnoho výrobních závodů na dlouhé týdny a jiné nevyráběly proto, že některá součástka jednoduše nebyla vyrobena dodavatelem. Automobilky, které ustály přírodní pohromu bez větší újmy, drtí soustavně alespoň silný jen, který zvyšuje ceny aut z Japonska na neakceptovatelnou úroveň.

Nálada ani statistiky v roce 2011 dvakrát optimistické nebudou. Jenže faktor japonské národní povahy už mnohokrát v historii ukázal, že ani ta nejbeznadějnější situace nemusí být bez východisek. V Japonsku se už zase tvrdě pracuje a první výsledky jsou vidět ode dneška na autosalonu v Tokiu.

Rozsahem spíše menší automobilová výstava je tradiční přehlídkou japonské produkce, futuristických konceptů, ale i špičkové techniky Made in Japan. Nechybí žádné z velkých automobilových jmen Japonska.

Evropskou produkci zastupují jen ty značky, kterým se daří na velmi specifickém automobilovém trhu Japonska prodávat. Vedle dražších Audi, BMW, Mercedesu, Jaguaru, Land Roveru Porsche, Alpiny, Lotusu, KTM a Mini, vystavuje v Tokiu taky Peugeot, Citroën nebo Volkswagen.

K hlavním novinkám japonské provenience se vrátíme samostatnými články v nejbližších hodinách. Teď je zde fotogalerie s 200 snímky přímo z Tokia.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Avatar - Pekelná Micinka
1. 12. 2011 13:12
Re: Sviští sestra a Legacy na steroidech
Legacy na stereoidech je dost neoriginální, i když ve výsledku docela pěkné. A Decepticoni nikoliv Desepticoni a nikoliv Transformeři, ale Autoboti, pak poznámka o věku už je úplně úsměvná, protože jako starší o tom mám evidentně větší přehled než ty.
Avatar - Choochoo
1. 12. 2011 07:14
Re: Přehlídka zrůd
Ten konec, tak, tak >:D
Avatar - leone
1. 12. 2011 06:25
probůh
ježíš, to je ale hnus,...panebože kam ten svět spěje, :no: ta přední maska, to je skok o 30 let nazpět
Avatar - Subaru4ever
30. 11. 2011 22:55
Sviští sestra a Legacy na steroidech
Sviští sestra Regina má neskutečné kouzlo. A při tom, jak vypadá retro-ufounsky, na ní přes to vše jde nalézt kvantum klasických Suzukáckých designových prvků, které jsou vidět na všech jejich současných automobilech. Výborná práce, Suzuki!!! :yes: :yes: :yes:

No a Legacy na steroidech, testosteronu a nesoucí zjev nějakého nabušeného Desepticona (pozn. pro starší: to jsou oponenti Transformerů ;-) ), by do budoucna nebylo k zahození. Jak to ale dopadne, je jasné. Známe Subaří koncepty a realitu :-(
Avatar - JDM
30. 11. 2011 22:35
isuzu
mě se nejvíc libí ten pickup isuzu asi tím že vypadá jako normální pickup >:D