Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

TomTom GO Mobile: Mobilní navigace zdarma jen na 75 km měsíčně

Jan Mička
Diskuze (17)
TomTom přichází s mobilní navigací pro operační systém Android. Zdarma je však pouze pro 75 kilometrů měsíčně, a třeba mapa východní Evropy pak ročně stojí přes 500 Kč.

Navigační systém je nyní součástí výbavy i těch nejlevnějších automobilů, příplatkům v řádu několika tisíc korun se však nevyhnete a navíc se můžete dostat do drobnohledu nenechavců. Například koncern Volkswagen sice pro své nejmenší modely nabízí přenosná zařízení, občas je ale stačí zapomenout uvnitř vozu a odnese je za vás někdo jiný.

V době masového rozšíření chytrých telefonů se tedy nabízí stažení navigační aplikace přímo do vaší kapsy, přičemž s takovým řešením nyní přichází také nizozemský výrobce TomTom. Jeho aplikace pro operační systém Android nese název GO Mobile, ve virtuálním obchodě Google Play je ke stažení zdarma, a můžete ji využívat i bez připojení k mobilnímu internetu. Stačí tedy smartphone připevnit na čelní sklo a můžete vyrazit.

Aplikace TomTom GO Mobile nabízí hned několik důležitých funkcí. V reálném čase vás například informuje o aktuální dopravní situaci, upozorní na stacionární radar, zobrazí nabídku bodů zájmu, nebo intuitivně doplní cíl navádění již během jeho zadávání. Zkrátka totéž, co nabídne běžná vestavěná navigace za tisíce korun.

„Aplikace TomTom GO Mobile je určena pro řidiče, kteří chtějí zažít to nejlepší od společnosti TomTom ve svém chytrém telefonu,“ říká generální ředitelka společnosti TomTom Corinne Vigreuxová. „Nyní se mohou všichni majitelé přístrojů se systémy Android vyhnout dopravním zácpám a dostat se na místo určení co nejrychleji, každý den,“ dodala Vigreuxová.

Má to však jeden háček, zdarma je měsíčně pouze 75 km. Za roční mapu východní Evropy dáte okolo 500 Kč, na tři roky vás to pak bude stát 1200 Kč, což na poměry mobilních aplikací rozhodně není málo. Aktuální verze aplikace v Google Play je 1.4.1.

Jan Mička
Diskuze (17)
27. 3. 2015 13:42
Re: Maj to kluci tezky
Nokia nabízí navigaci zdarma uz tak 7 let. Byla zdarma už pro 5230 kterou jsem měl před 6ti lety.
27. 3. 2015 13:39
Re: jezdim zasadne bez navigace
Pokud jedete z do. Tak ho vlastně nepotřebujete. Do navi v autě je zadat můžu, ale pravdu říct snad nikdy jsem to nepoužil.
Obvykle zadám cíl kam jedu a pak případně další. Do navigace kterou jsem používal ještě před smartem s Here také šly zadat take jsem to nepoužíval.
Co se ale týká datových podkladů, možnosti přepočítat trasu dle provozu, hlasového výstupu atd jsou HERE perfektní.
27. 3. 2015 08:36
Maj to kluci tezky
Bohate casy vyrobcu mobilnich navigaci pomalu konci s tim jak vestavene navigace stale vice a vice smeruji do standardni vybavy kam nasleduji kdysi luxusni klimatizaci nebo ESP. Tim samozrejme ubyva kseftu pro firmy co vyrabi veci k prilepeni na okno, k tomu jeste ta zatracena Nokia co misto toho, aby konecne zkrachovala nabizi navigaci zdarma, neni to nic pekneho. TomTom je na tom relativne slusne, protoze jednak ma nejkvalitnejsi produkt a jednak se mu podarilo se prosadit u automobilek, ale zbytek pelotonu ceka asi neradostna budoucnost.
Avatar - Katikakus
27. 3. 2015 06:11
Re: jezdim zasadne bez navigace
Pokud nejde zadat prujezdny bod tak jsou daleko od "v pohode".
27. 3. 2015 00:03
Re: jezdim zasadne bez navigace
Here na WP jsou v pohodě. Prujezdni bod sice tuším nejde ale jinak ok.