Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Koreji se prodeje aut propadly o 25 %

David Bureš
Diskuze (13)
V Jižní Koreji nadále dominují domácí automobilky, svůj podíl na trhu však zvyšují němečtí výrobci.

S poklesem prodejů nových automobilů se nepotýká jen Evropa, ale také Jižní Korea. V srpnu se zde prodalo o 25,1 % aut méně než během loňského srpna.

Za prvních osm měsíců letošního roku jsou pak prodeje automobilů o 7,6 % nižší ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Propad prodejů je údajně ovlivněn obavami zákazníků o zpomalení hospodářského růstu a oslabenou důvěrou spotřebitelů. Stávky ve zdejších továrnách, které letos proběhly, pak znamenají, že se v Koreji během minulých měsíců vyrobilo méně aut než loni.

Dominantní postavení na zdejším trhu mají domácí automobilky. Hyundai a Kia dohromady ovládají 76 % trhu (43,7 % Hyundai a 32,3 % Kia).

Za touto dvojicí pak s ohromným odstupem následují Chevrolet (dříve Daewoo) s 9,8% podílem na trhu, Renault Samsung s 4,1% podílem a Ssangyong s tříprocentním podílem.

V Koreji se významně daří BMW, které zde od ledna do srpna letošního roku prodalo 19.251 nových aut, což znamená dvouprocentní podíl na trhu. Boduje také Mercedes-Benz (1,4% podíl na trhu), Volkswagen (1,1 % na trhu) a Audi (1,0 %).

Nejprodávanějším vozem v Koreji je letos sedan Hyundai Avante (u nás prodávaný jako Elantra). Následuje další Hyundai Sonata a Kia Morning (Picanto).

David Bureš
Diskuze (13)
25. 9. 2012 22:26
Re: Německá auta
On to myslel spíš na korejce. Ty mu leží v žaludku :-) jinak souhlasím s japonskou technikou, taky jezdím japoncem :-)
Avatar - JDM
25. 9. 2012 17:16
Re: Německá auta
>:D japonci nejsou špatní co se právě techniky týče , však i kvůli tomu evropan šáhne po japonci ale on píše jak jsou japonci hnusní a sám si ho koupil právě kvůli vzhledu a kvalitě zpracování ,ne kvůli technice protože v tom má techniku koncernu >:D
25. 9. 2012 15:30
Re: kia morning alias picanto
No já se celkem bojím, v Nošovicích mají brutální propad objednávek a Kia je druhořadá značka, tam to bude stejné. Celkem bych rád znal situaci ve škodovce.
25. 9. 2012 15:16
Re: Německá auta
:-) pije spíš takový vinný střik. Pod haubnou asiata (i když Japonci jsou takoví trochu jiní asiati :-) ) má německý traktor :-)
Avatar - JDM
25. 9. 2012 14:08
Re: Německá auta
káže vodu pije víno >:D >:D >:D