Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak působí Škoda Superb na obyvatele Washingtonu?

Jan Mička
Diskuze (94)
Pro Evropany notoricky známá Škoda Superb může v zámoří působit jako zjevení. V následujícím videu uvidíte, jak se vůz líbí obyvatelům Washingtonu.

Současná generace Škody Superb je již pomalu na odchodu a za roky v prodeji se stihla poměrně dost okoukat. Pokud budu mluvit čistě za sebe, pokaždé se pouze podívám na počet koncovek výfuku a označení motorizace, jestli náhodou projíždějící exemplář nemá pod kapotou atmosférický zážehový šestiválec FSI o objemu 3,6 litru. Pokud takový kousek potkám, uznale pokývnu a jedu dál.

Jenže v USA je všechno úplně jinak. Ačkoliv tam mají automobilky Audi a Volkswagen svá zastoupení, Škodu byste hledali marně. A právě proto vzal Bob Flavin, redaktor motoristického serveru The Next Gear, vlajkovou loď Škodovky do ulic Washingtonu a udělal si malý průzkum veřejného mínění. Je pravděpodobné, že se jedná o jediný Superb na území USA.

Účastníci průzkumu si pochvalovali velký vnitřní prostor, systém automatického parkování, luxusní interiér a dokonce zaznělo i přirovnání k prémiovému BMW. Překvapilo umístění volantu vpravo (Washingtonu se jezdí po stejné straně jako u nás), a také přítomnost vznětového motoru. Přikláníme se k názoru, že by zážehová „tři-šestka" slušela nejvyšší specifikaci Laurin & Klement o něco více.

Jan Mička
Diskuze (94)
10. 3. 2015 18:32
Re: Proč tam už není?
Nikto nehovorí o závodoch na semafóroch. Hovorím o premávke ako takej. Už klasická manuálna prevodovka pri normálnej jazde a hlavne pri pohýnaní na semaforoch nestíha na automat, sám som to mnohokrát porovnával. Pri dodržaní stejných otáčok motora je manuál skrátka pomalší. Automat radí oveľa rýchlejšie. Bol som na slovensku mnohokrát a autá, hlavne dízle sa v meste pohýnajú neskutočne pomaly, je problém prejsť svetelnú križovatku ak ste ako desiaty v poradí. Ak si k tomu pridáme 100 a menej koňové motory, zápchy sú na svete raz dva. Nedokážem si predstaviť, že by sa takto jazdilo vo veľkomestách v USA, kde sa dokáže na prímestskej dialnici urobiť zápcha aj o druhej hodine v noci. Superb by šancu určite mal, ale ako neznáma značka by musel začínať s nízkou cenou a to by asi nemalo zmysel. Značka sa etabluje minimálne 15 rokov a takému VW sa to poriadne nepodarilo dodnes.
10. 3. 2015 15:46
Re: jedinej nebude
Někdy by mě fakt zajímalo kolik je ti let. A jaké auto vlastníš. Respektive kdo ti ho zaplatil. :no:
10. 3. 2015 13:37
Re: Proč tam už není?
Nějakou dobu jsem v USA žil, garantuji ti , že 99,9% neví co to je česko , Československo , TAKŽE SPOLÉHAT na dobrý zvuk naší země je sci fi. BMW a Meďák se v USA prodává , takže teorie , že skopčáky tam nemusí není pravda. Jen v jedné věci máš pravdu -záleželo by na cenách+ výbava .. , která musí být lepší než konkurence. Takhle tam na trh přišlo Japonsko a později Korejci
10. 3. 2015 10:50
Re: Proč tam už není?
Aktualnim modelem jsem nejel, je teprve od minuleho roku, ale ten predchozi bylo hrozne auto i s tim sestivalcem.
Avatar - Barrichello
10. 3. 2015 10:45
Re: Proč tam už není?
Problém je, že BMW a MB amíci kupují, jen VW ne. Takže problém bude spší v tom, co VW produkuje a v jaké kvalitě že, neb VW je pravidelně na chvostu v anketách JD Power o spokojenosti zákazníků a o problémech na značku. Pravda, ted převzal poslední místo Fiat no, to je těžká konkurence >:D