Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lamborghini Aventador skončilo na dvě půlky

Jan Mička
Diskuze (43)
Stačí chvilka nepozornosti a zprvu klidná jízda může skončit těžkou nehodou. Podobně dopadl řidič, jehož Lamborghini Aventador skončilo na dvě půlky.

K nehodě došlo v New Yorku. Díky dvěma průmyslovým kamerám u přilehlého domu máme celkem jasno, kdo je jejím viníkem. Řidič černého sedanu při odbočování protijedoucí Aventador patrně přehlédnul a malér byl na světě. Podle nás však nese vinu i samotný majitel Lamborghini. Rychlost, jakou se k místu nehody přibližoval, totiž nevypadá dvakrát předpisově.

Náraz do levé zadní části italského supersportu měl za následek jeho katapultování do vzrostlého stromu. Ač se může zdát karbonová karoserie vozu jakkoliv pevná, bez větších obtíží došlo k jejímu roztržení na dvě poloviny. Podle dostupných informací neutrpěly posádky obou vozidel vážnější zranění. Za pravdivost zprávy bychom však ruku do ohně nedali …

Jan Mička
Diskuze (43)
Avatar - Hammunasakra
25. 9. 2013 13:34
Re: ...
Teda píšeš pěkně a přesvědčivě to musim uznat. Ale ani tak si mě asi neukecal že vysokou rychlostí letící kolo nebo dokonce celá zádní náprava s motorem je bezpečnější pro všechny >:-[]
Přijde mi logický že to nejspíš bude lepší pro toho kdo sedí v sedačce toho Lamba, pro vozy co jednou náhodou kolem ale fakt jen těžko ;-)
25. 9. 2013 09:09
Re: ten v tom sedane
Takže ty bys to risknul a dostával posádku za plného provozu z auta? Myslím v situaci, kdy stojíš v levém. Proto jsem to napsal. Prostě si to neumím představit.
Avatar - Katikakus
25. 9. 2013 08:33
Re: ten v tom sedane
O prebihani pruhu ani o ukladani trojuhelniku nikde nic nepisu. To je mozna jeste horsi, nez zustat sedet v aute.
24. 9. 2013 22:23
Re: ten v tom sedane
Bral jsem v potaz situaci, kdy zůstaneš v levém pruhu (ať už to bylo z jakéhokoli důvodu; žádný dobrý kromě nehody mě nenapadá). Máš oznámit PČR překážku, aby na místo poslali vůz a vyhlásili to v rádiu. Bez doprovodu PČR můžeš na dálnici stát jen na vyznačených místech (ať už pro nouzové stání, nebo na parkovišti), co mi bylo řečeno. Trochu mě to překvapilo, protože z autoškoly si nic o volání policie nepamatuji. Jen označit auto jako překážku.

Jinak sedět v autě mi připadá lepší než stát v úzkém dělícím pruhu (nemluvě o tom, že je v něm kolikrát křoví). Celou pointou je dostat se daleko od dálnice, abys to neschytal v případě srážky. Byl takový případ, přelezli svodidla, do jejich auta to někdo napral, jedno z aut je přelétlo a zabilo minimálně jednoho z nich. Když už, tak běžet po směru pryč. Nepřehánět to, ale rozhodně nepostávat poblíž.

Také jsem si to odbyl. Mít auto na heveru, když okolo létají kamiony, je pěkný adrenalin. :-)
24. 9. 2013 22:03
Re: ten v tom sedane
A běhat přes dálnici není? Pokud se dostaneš do odstavného, tak je to něco jiného.

PS: Běžet po směru lze, ale představa, že lezeš za plného provozu v levém z auta ven a třeba zezadu vyndaváš děti ze sedaček, mi připadá surreální. Na jedné straně svodidla, na druhé provoz, náraz může přijít každou vteřinou. Kdybych byl sám, uměl bych si představit, že vyskočím ven a poběžím. Přehnaně jsem zdůrazňoval zůstat v autě. To důležité tam je dát výstražné a zavolat policii. A nesnažit se umístit trojúhelník (alespoň, co vím) - to jsem spíš chtěl zdůraznit tím zůstat v autě, ale udělal jsem to nešikovně.

Připadalo mi zvláštní, že mi příslušníci doporučují něco, co je fakticky v rozporu se zákonem. Na druhou stranu to dává smysl. Běhat za plného provozu po dálnici s trojúhelníkem v ruce je dobrý způsob, jak se zabít. To samé jít do kufru pro trojúhelník, když očekáváš náraz zezadu. Přijde mi, že moc nepočítali s možností, že někdo v levém zastaví. :-) Umístit ho v odstavném není takový problém. Stejně jako dostat posádku ven.