Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Test neprůstřelného autoskla pomocí samopalu AK-47

David Bureš
Diskuze (47)
Toto doma nezkoušejte!

Americká společnost Texas Armoring Corporation (TAC) už byla unavena dotazy zákazníků, zda její neprůstřelná skla jsou skutečně neprůstřelná, a tak raději natočila video, kterým odolnost skel dokazuje.

Trent Kimball, výkonný ředitel společnosti TAC, se odvážně posadil za jedno z neprůstřelných skel a vyzval jednoho ze zaměstnanců firmy, ať na něj vystřelí. Při střelbě však není použita nějaká vzduchovka, ale rovnou samopal AK-47, slavný Kalašnikov.

Balistické testy jsou samozřejmě součástí vývoje neprůstřelných skel, během jejich testování ale za nimi nikdo nesedí, nadále totiž zůstává riziko, že kulka sklem projde. Osobu za sklem by mohly poranit také střepy uvolněné ze skla. Jak text na začátku přiloženého videa upozorňuje, žádné sklo není stoprocentně neprůstřelné.

Šéf firmy TAC na přiloženém videu sedí za skoro 5,5 centimetrů tlustým sklem s úrovní neprůstřelnosti T7. Takové sklo, daný exemplář mimochodem pochází z Mercedesu-Benz třídy S, zvládne odrazit kulky z pušek M-16, AK-47, FN-FAL a jim podobným zbraním.

Společnost TAC se od roku 1975 zabývá stavbou pancéřovaných speciálů. Mezi zákazníky firmy patří hlavy států, politici, obchodní manažeři, diplomati, celebrity, sportovci a členové královských rodin. Pancéřované vozy pro válečné konflikty si u TAC objednávají také armády.

David Bureš
Diskuze (47)
6. 9. 2011 17:43
Re: ...
Civilní auta s balistickou ochranou mají problém i s granáty. Jeden většinou zvládnou, ale vzhledem k jejich ceně a dostupnosti...
6. 9. 2011 09:37
Re: ...
Hej, nestraš !!! :-(
5. 9. 2011 18:31
Re: libra snail
Ona ještě stále existuje, jen se přejmenovala na Snail, družstvo.
5. 9. 2011 18:27
Re: ...
Dokonce stačí staré historické kulovnice, které nemají vývrt. Kulka nerotuje a běžná ochrana vesta z vláken ji nezachytí.
5. 9. 2011 18:22
Re: každé sklo je průstřelné
Po pravdě, simulace vůně z televize je jen kvůli reklamě. Mozek si snadno vůně asociuje, takže není problém, aby si člověk, kdykoli ucítí něco konkrétního, vybavil tvůj produkt. Pro filmový průmysl to zase takový význam nemá. Vtáhlo by tě to víc do děje, ale prozatím by to bylo velmi problematické na realizaci.

Samozřejmě, že nad takovýmito věcmi nemyslíš, když tě postřelí. Ale jak říkáš, obraťme list.

Co se týče UN, ty asi nikdy neodsoudí. To je jako odsoudit velitele spojeneckých vojsk a lidi z rozvědek za to, že věděli o tom, co dělá Stalin, a mlčeli, protože se jim to nehodilo do krámu. Nebo odsoudit velitele NATO za to, že nezastavili USA v invazi Iráku. Kdyby jsi jim dokázal prokázat úmysl, tak možná. Ale tyhle soudy mi někdy přijdou samoúčelné. Těch lidí, kteří něco mohli udělat, nebo přímo či nepřímo, úmyslně či neúmyslně umožnili uskutečnění těchto činů, je mnoho.

Konflikty byly a budou. Také to v tomto regionu nevidím růžově. Stejně jako to nevidím růžově s Irákem a Afghánistánem. Když člověk dlouhodobě sleduje vývoj této oblasti, tak to spíš bude jen horší a horší.

Abychom se vrátili k tématu, takovýto typ balistické ochrany má smysl třeba v USA, když špatně odbočíš a ocitneš se ve čtvrti, kam bys radši normálně nejel. Při cíleném atentátu je k ničemu.