Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: V Pardubicích mají počítadlo cyklistů, započítává i chodce a některá auta

Jan Mička
Diskuze (7)
Se zajímavou věcí se můžete setkat na Wonkově mostu v Pardubicích. Unikátní počítadlo cyklistů však zřejmě nefunguje podle původních představ.

Nápad se zprovozněním počítadla cyklistů každopádně není ničím revolučním. Jen v Praze jich totiž najdete skoro třicet. Když už ale město investuje nemalé peníze do něčeho zdánlivě nepotřebného, mohla by být alespoň zajištěna úplná funkčnost. To se však podle záběrů z videa prozatím nestalo, což dokládá započítávání chodců a některých vozidel, která projíždějí blíže travnaté ploše.

Vysvětlení se snažil podat jeden z komentátorů, který se k videu vyjádřil přímo v diskuzi na serveru YouTube. Podle něj je systém nastaven tak, aby započítával i cyklisty, kteří odbočí ještě před Wonkovým mostem. Pravděpodobně tak není potřeba, aby cyklisté projížděli přímo kolem hlavní stanice s počítadlem.

Pokud máte k celé věci vlastní názor, neváhejte jej vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - vabis
22. 9. 2013 23:35
to je brácha od propadla na rychlé řidiče?
Pak se to odmontuje a od listopadu to bude zas sčítat počet lidí na WC v MC Donaldu. Asi někdo potřeboval vykázat činnost v zaměstnání. Za mých mladých let, jsme na dopravní průzkum vyfasovali archy, každý měl na starost jeden jízdní pruh. A do časových chlívečků jsme dělali čárky za každé auto. Bus a náklaďák měli jinou značku, které se při vyhodnocení dal určitý koeficient. Ulili jsme se na půl dne ze školy, koukali na auta, na baby, kecali a ještě jsme z odboru komunikací dostali za odměnu zdarma tramvajenky.

22. 9. 2013 22:08
Kolik ta nefunkční hovadina stála?
Jestli to bylo podle klasického vzorce pro nákupy ze státních peněz, tipoval bych zhruba stejnou cenu za kterou se postaví kilometr cyklostezky - samozřejmě polovina z toho do kapsy někomu, kdo tu hovadinu proloboval.
Nejmenovaný kamarád pracuje pro soft. firmu, která žije i ze státních zakázek. Na webu mají naprosto nehorázné ceny. Ptal jsem se ho, jestli to za ty ceny někdo kupuje a on se jen zasmál - ty ceny tam prej mají kvůli zakázkám pro stát, tam nikoho ceny nezajímají, firmám to stejný prodávají maximálně za desetinu "oficiální" ceny.
Avatar - Andromeda
22. 9. 2013 20:27
Re: k cemu
Ale o to jde především >:-[] , platí se to z veřejného, tak jen houšť -> a vše zabaleno do rádoby vzletných verbálních agitačních zvratků ... ;-)
22. 9. 2013 11:07
k cemu
k cemu je to dobré?, teda pokud nepocitam ze si natom někdo jiste naramne namastil kapsu a pronej to jiste dobré je a bude >:-[]
Avatar - PTS
22. 9. 2013 10:50
Proč měřič
... když platit nějakému sociálnímu případu pár šupů za měření by vyšlo město levněji ;-)