Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Výbuch auta zachycený rychloběžnou kamerou

David Bureš
Diskuze (1)
Moderátoři amerického pořadu Stuntbusters nechali vybouchnout starší britský sporťák.

Moderátoři amerického pořadu Stuntbusters v rámci jednoho ze svých experimentů nechali vybouchnout červený sporťák MG Midget. Celý výbuch zaznamenala rychloběžná kamera, která jej natočila snímkovací frekvencí 1.000 snímků za sekundu.

Explozi, která ve skutečnosti trvala jen několik vteřin, je tak možné sledovat zpomaleně. Automobil nejdříve zachvátí plameny, poté vyletí do vzduchu a začne se převracet.

Video je upoutávkou na jeden z dílů pořadu Stuntbusters vysílaného americkou televizní stanicí Speed. Ten má zkoumat motoristické mýty a odhalovat fakta o nejnovější automobilové technice. V pořadu vystupují kaskadéři Garrett Hammond a Vanessa Vander Pluymová.

MG Midget byl britský dvoumístný sporťák, který se v několika verzích vyráběl během šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Automobil vážil méně než tunu, o jeho pohon se staral řadový čtyřválec, jehož objem se měnil podle dané varianty.

David Bureš
Diskuze (1)
3. 2. 2012 17:38
To si snad delaji srandu...
To je fuserina nejhrubsiho zrna. Nebyli blbi, takze vedeli, ze se to auto samo nevznese, proto nainstalovali pod auto katapult. Bohuzel, kdyz pouzijete vysokorychlostni kameru, je videt, ze vybuch auta a jeho let jsou dve nesouvisejici veci, coz krasne ilustruje rameno katapultu, ktere je dobre videt....