Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Walmart představil aerodynamický hybridní tahač Wave (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Americký obchodní řetězec Walmart hledá cestu, jak dosáhnout nižší spotřeby paliva u nákladních vozidel. Jeden z možných směrů naznačuje koncept Wave.

Walmart patří mezi největší obchodní korporace na světě. Ve Spojených státech vlastní přes 3860 prodejen a po celém světě pak dalších více než 5650 prodejen. Ty musí samozřejmě zásobovat zbožím a k tomu slouží flotila, kterou tvoří jen v USA přes 6500 nákladních vozidel.

Právě tato skutečnost stojí za vlastní aktivitou Walmartu ve vývoji nové generace soupravy tahače s návěsem, jejíž koncept Wave (Walmart Advanced Vehicle Experience) se představil koncem letošního února.

K hlavním přednostem tahačů Wave a jejich návěsů má patřit propracovaná aerodynamika celé soupravy a zároveň její hmotnost, která je výrazně nižší než u současných souprav. V konstrukci návěsu jsou v hojné míře využity kompozitní materiály a díky tomu má být jeho hmotnost o více 1800 kg nižší než u konvečního návěsu.

V případě aerodynamiky zaujme především samotný tahač, který se svými tvary naprosto odlišuje od současné severoamerické i evropské produkce. Řidič sedí v bohatě prosklené kabině nad podélnou osou vozidla.

Kromě nízké hmotnosti a aerodynamicky optimalizovaných tvarů zaujme Wave i svým pohonným systémem, protože v jeho šasi se neukrývá konvenční spalovací motor, ale mikro-turbína Capstone, která může spalovat naftu, bionaftu, letecký benzin nebo zkapalněný zemní plyn a vozidlu slouží pouze jako generátor elektrické energie uskladněné lithium-iontových baterií. Hlavní pohonnou jednotkou je elektromotor, jehož výkon Walmart bohužel nezveřejnil.

Koncept Wave s největší pravděpodobností nezamíří do sériové produkce, ale slouží pro ověření funkčnosti nejrůznějších řešení v běžném provozu nákladního vozidla. Zároveň jeho chce jeho prostřednictvím Walmart ukázat, že myslí i na životní prostředí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - wakantanka
10. 3. 2014 13:00
Re: A proč nezavolali Luigimu?
Asi preto, že Colaniho trucky sú síce nádherné a po aerodynamickej stránke vypiplané, ale na pracovné nasadenie absolútne nevhodné. Kedysi v Truckeri bola reportáž o promo ceste Colaniho diela do Ameriky (organizoval a platil Mercedes), ak sa k tomu dostaneš bude ti hneď jasno. >:D Mimochodom už len samotný nástup by bol pre väčšinu amerických truckerov neriešiteľný problém. >:D
9. 3. 2014 22:56
A proč nezavolali Luigimu?
V tomto směru má přece nejlepší zkušenosti Luigi Colani!