Xmarton: Kouzelník, který vám umožní ovládat auto mobilem

Prezentace klienta
Diskuze (2)
Myšlenku propojení auta a telefonu nemusíme čtenářům dlouze představovat. Nyní však na trh přichází novinka od ryze české firmy Xmarton. Jejich nový produkt umí kromě obvyklých funkcí auto i ovládat.

Víc než jen statistiky a přehledy

Xmarton se neomezuje jen na pasivní přenesení údajů o autě do mobilu. Detailní přehledy jízd, statistiky o spotřebě či nákladech samozřejmě umí také, ale hlavní síla Xmartonu je v možnosti auto telefonem ovládat, a bez nutnosti předávat klíčky ho sdílet mezi více uživateli.

Ovládání zvládá všechno, co byste od něj čekali, a co vaše auto dovolí – stahování a vytahování bočních okének, bezklíčkové odemykání a zamykání, zapínání výstražných světel a podobně. Díky propojení s mobilem třeba doma snadno zjistíte, že jste nechali auto na parkovišti nezamčené, a hned to můžete na dálku napravit. Zapnout blikačky se zase hodí, když třeba hledáte auto v přeplněných garážích.

Konec předávání klíčků

Ještě zajímavější je ale možnost sdílení auta bez předávání klíčků. Ta funguje překvapivě jednoduše – Xmarton dokáže zablokovat startování auta (což se hodí i v případě, že vám auto někdo ukradne), takže motor naběhne jenom ve chvíli, kdy je poblíž autorizovaný telefon. Stačí tedy, když si každý, kdo má auto používat, stáhne oficiální mobilní aplikaci, vy mu přidělíte práva, a klíčky můžete klidně nechávat v kastlíku. I kdyby se k nim někdo jiný dostal, bez autorizovaného telefonu nikam neodjede.

Z dalších zajímavých funkcionalit zmíníme ještě navigaci k zaparkovanému autu. Mobilní aplikace totiž dokáže přes GPS zjistit, kde vaše auto stojí, a dovést vás k němu. To se hodí, když auto parkuje někdo jiný než vy – nemusí vám pak nechávat na stole plánek. Dalších funkcí je opravdu hodně a těžko je sem vměstnáme všechny. Pokud vás zajímají podrobněji, nejlepší je podívat se přímo na web výrobce.

Budoucí novinky

Xmarton navíc slibuje, že bude další funkce postupně přidávat a systém pravidelně rozšiřovat. V tuhle chvíli například řeší možnost sledovat auto i online, což se vám může hodit, když auto půjčíte svému potomkovi. Nebo omezení okruhu, ve kterém se může auto pohybovat.

Xmarton nejsou žádná kouzla

Reklamní spoty o kouzelníkovi, který dokáže zablokovat startování nebo rozblikat výstražná světla, tak vlastně nejsou daleko od pravdy. Xmarton opravdu je takový malý kouzelník ve vašich službách. Jen místo magie využívá Bluetooth v režimu nízké spotřeby energie a GSM.

Při tom všem, co tato šikovná věcička umí, příjemně překvapí rozumná cena. Podle ceníku na oficiálním webu výrobce vás jednotka Xmarton, její instalace a první tři měsíce provozu vyjdou na 9900 korun, další používání pak mezi 166 a 230 korunami za měsíc – podle toho, na jak dlouho si službu předplatíte. Jelikož u nás Xmarton v podstatě nemá konkurenci, každé cenové srovnání bude nutně pokulhávat.

Xmarton začal s ostrým prodejem teprve v dubnu, takže na první nezávislé testy si budeme muset ještě chvíli počkat. Pokud vás tedy zajímá ještě něco, podívejte se zatím na oficiální web Xmarton.

Prezentace klienta
Diskuze (2)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
18. 4. 2017 09:28
10 000,-
10000 kč za aplikaci a cca 200 každý měsíc.. A to se vyplatí :yes:
Já tedy nevím, ale osobně je pro mě finanční hranice za to abych si mohl zablikat autem na dálku tak 30 kč.. Ale jak říkám, je to osobní hranice, někomu to za to třeba stojí.
17. 4. 2017 18:19
Neviem
niesom si isty ci je dobry napad posielat do CAN bus zbernice data, na odomykanie, zamykanie atd. pozeral som ake auta dokazete a okrem skoda , VW dokopy nic dalsie...2xhyundai, 1 renault, a par citroenov...takze nic moc..v podstate to co vy dokaze akykolvek autoalarm napojeny na zbernicu pretoze tiez cita dvere, okna a niektore dalsie info prenho potrebne. ale iba cita a nie posiela....akurat ze to dokaze aj z BMW, mercedes, toyota, fiat, opel, psa, ford atd...osobne poznam aj firmu ktora dokaze to iste ako vy akurat vedia aj mercedes, bmw, rover, jaguar, fiat, audi, porsche a tiez nie z OBD.