Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevské video: Lotus Europa S

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Lotus se v Ženevě blýsknul několika zajímavými novinkami. S kamerou jsme se zastavili u nového sporťáku Europa S.

Lotus se v Ženevě blýsknul několika zajímavými novinkami. Veřejnost šokovala nová studie velkoprostorového vozu APX, fanoušky sportovních vozů ovšem nejvíce zajímal model Europa S. Nový sporťák, jehož vývoj trval pouhých 28 měsíců, se trochu vymyká zažitým představám o lotusech, k sportovnímu charakteru totiž přidává i praktičnost a pohodlí. Zážehový motor Ecotec 2.0 l poskytuje výkon 149 kW při 5400 ot./min a točivý moment 263 Nm při 4200 ot./min. Zrychlení Lotusu Europa S z klidu na 96 km/h trvá 5,5 sekundy, akcelerace z 0 na 100 mph (160 km/h) je otázkou 14 sekund. Nejvyšší rychlost udávaná výrobcem činí 225 km/h. Podrobné informace o vozu naleznete v ženevské příloze.

Poznámka: Videa jsou k dispozici ve formátu DivX a WMV.

Ke spuštění DivX videí je nutné mít v MediaPlayeru nainstalován plug-in DivX, který si můžete stáhnout zde. Tento formát lze s příslušným kodekem přehrát na všech operačních systémech.

Ke spuštění WMV videí není nutné na platformě Windows nic instalovat - MediaPlayer sám video přehraje. Tento formát videa však není použitelný v jiném přehrávači a na jiných operačních systémech.

Další zajímavá videa najdete ZDE.

Libor Zezulka
Diskuze (0)