Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

10 nejzajímavějších palubních desek: Která se líbí vám?

Aleš Jungmann
Diskuze (72)
Sestavili jsme výběr desíti palubních desek, které se nějakým způsobem vymykají ze šedi průměru. Co na ně říkáte?

Vytvořit dobrou palubní desku, to je opravdu oříšek. Musí být pěkná na pohled, dobře ergonomicky zvládnutá, neměla by vrzat ani vydávat jiné pazvuky a konečně, měla by být příjemná i na dotek.

Dotýkání a vrzání nechme na někdy jindy, dnes jsme si pro vás připravili výběr těch nejzajímavějších „palubek“, které můžete u současných automobilů najít. Navazujeme tak na předchozí díl o volantech, které palubním deskám přirozeně vévodí. V tomto článku jste mimochodem z nabízených možností vybrali jako nejzajímavější příplatkový volant od BMW Performance.

Jak se pozná zajímavá palubní deska? Má nevšední tvar, uspořádání tlačítek, je mimořádně ergonomická, barevná...a nebo nejlépe všechno dohromady. Zde je náš výběr:

10. Volvo S60

Ve výběru zajímavých palubních desek nesmí chybět severský přístup. Nešťastný Saab nechme v klidu odpočívat, podívejme se na interiér Volva S60. Čisté linie uklidňují, hliník dodává pocit luxusu a použité plasty nesmrdí. Volvo znamená jistotu a přesně tu vám vnitřek S60 dodává. Perfektní práce.

design design

9. Dongfeng Mini Combi

Palubní desku lze udělat levně nebo draze, to ví každý. A ví to i u Dongfeng Motors. U užitkových aut se ale nějaká krása příliš neřeší, natož když jde o užitkové auto z Číny. V jakém jiném novém voze si však můžete v klidu zavzpomínat na Škodu Favorit?

design design

8. Renault Espace

Francouzská škola je zde reprezentována jedním z nejpovolanějších: modelem Espace. Digitální budíky uprostřed, všude samé odkládací prostory, ovládání klimatizace byste na palubce hledali marně a rádio je ukryté ve schránce.

design design

7. Bugatti Veyron

Palubní deska Veyronu je krásným příkladem toho, co je možné, když peníze nejsou problém. My jej však ve výběru máme i z jiného, mnohem příjemnějšího důvodu. Líbí se nám motiv kruhových budíčků, který se opakuje i na malinkatých výdeších klimatizace. Cit pro detail v tak silném Veyronu potěší.

design design

6. Fiat Panda

Zaoblené čtverečky se objevují v celém interiéru Pandy, jako hlavní motiv je čtvereček hodně netypický a mnoha lidem se líbí. U malého, usměvavého auta jde nepochybně o správný tah. Však to také zájem veřejnosti dokládá.

design design

5. Rolls Royce Phantom

Pojízdný klub gentlemanů musí být samozřejmě na úrovni, proto v jeho interiéru najdeme jen to nejlepší dřevo, kovy a co nejméně neurozených plastů. I řidič Phantomu se zde může cítit jako král, byť ti opravdu korunovaní sedávají výhradně na pravém zadním sedadle.

design design

4. KTM X-Bow

Karbon, černobílý LCD displej a volant se spoustou tlačítek. Žádný luxus, žádné obšívání kůží, i přesto si majitelé modelu X-Bow jistě nestěžují. Karbonová střela vám totiž nedovolí zkoumat kvalitu interiéru příliš dlouho.

design design

3. Opel Ampera

Futuristické palubní desky přinášejí obvykle auta, jejichž cílová skupina má technické „vychytávky“ v oblibě. Pěkným příkladem je Opel Ampera a její dotykový středový panel palubní desky. Po krátkém seznámení funguje velmi dobře a nedivili bychom se, kdybychom jej v budoucnu našli i u dalších modelů.

design design

2. Lamborghini Aventador

Dalším příkladem futuristického přístupu je „divoký“ interiér Aventadoru, v jehož útrobách najdete odkazy jak na útočnou vesmírnou stíhačku, tak na Audi A6. Přesto z něj nemáte nepatřičný pocit, k exteriéru pasuje jako zadnice na hrnec.

design design

1. Pagani Huyara

Pagani Huyara se sice objevila už ve výběru nejzajímavějších volantů, podle nás však patří i do tohoto výběru. Kvalitní zpracování a ty nejlepší materiály se snoubí s futuristickým designem podobně dobře jako u Aventadoru výše, celkové pojetí je však o chloupek „luxusnější“. Dáváme jí na pomyslné první místo.

design design

Chybí mezi námi vybranou desítkou váš favorit? I to se může stát, zajímavých palubek je celá řada, například palubní deska Ferrari 458 Italia určitě stojí za podívání. Povězte nám v diskuzi, jaké byste zařadili do výběru vy a proč. Nezapomeňte prosím také odpovědět v anketě.

Aleš Jungmann
Diskuze (72)
27. 11. 2012 20:18
Chýba tu Porsche dizajn
Najškaredší dizajn je: volvo... no fuúúúj, až mi večera prestala chutiť a nejakej skupinke hackerov sa to akože páči...blleeeeeee
Keby tieto deti, ktoré hodnotia podľa neobjektívnych fotiek dizajn videli naživo BUGATTI tak by híkali s vreckovkami od údivu!!!!!!!!!!!!
To je TOP svetového int. dizajnu aj kvality prevedenia vyhotovenia a použitých materialov .
27. 11. 2012 16:59
Ford CrownVic
Pro mě nejhezčí palubní deska je už rok nevyráběného auta Ford Crown Victoria, posledního modelu americké klasiky. Hlavně z toho důvodu, že je to defakto kombinace starého způsobu uspořádání (bez středního panelu s řazením pod volantem) v moderních tvarech. To už se nikde neuvidí.
[odkaz]
27. 11. 2012 15:45
Pagani
Dal jsem hlas Pagani. Jistě, někomu to může připadat jako kýč. Mě se líbí a hlavně si myslím, že takové auto si může dovolit takhle výstřední přístrojovku aniž by to vypadalo směšně.
27. 11. 2012 15:44
Re: PŘÍSTROJOVKA
:yes:
Re: PŘÍSTROJOVKA
Tak tak. :yes: