Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW: Elektrifikované modely M jsou nevyhnutelné

Michal Fokt
Diskuze (9)
Bojíte se, jestli nepřijdou emkové bavoráky s elektromotory? Ano, přijdou. Nejprve hybridy a nakonec i elektromobily.

Elektřině se už v poměrně blízké budoucnosti nevyhneme. Ať už bateriovým elektromobilům, vodíkovým elektromobilům, hybridům nebo plug-in hybridům. Automobilky se už teď předhánějí v analýzách, kolik desítek procent elektrifikovaných aut prodají za pět, sedm let. A nejsou to malá čísla. Tento trend se přitom nevyhne ani sportovním autům, první vlaštovky v podobě McLarenu P1, Porsche 918 Spyder a Ferrari LaFerrari už přeletěly a v současnosti si můžete běžně koupit Hondu NSX nebo BMW i8.

A právě BMW se připravuje na chvíli, kdy se elektřina dostane i do portfolia sportovní divize M. Potvrdil to Auto Expressu v Detroitu její šéf Frank Van Meel s tím, že je to "nevyhnutelné". Ale nemáme se prý bát, hybridní modely, které přijdou na řadu jako první, budou navrženy tak, aby elektromotory spíše zlepšovaly dynamiku aut, než snižovaly spotřebu, ekonomika provozu bude jen jejich vedlejší efekt.

Na elektromobily BMW M nakonec dojde stejně tak, ale "bude to ještě nějaký čas trvat". Současně ale Van Meel opět potvrdil, že BMW i8 M nebo Mi8 je ze hry. Prý to "nedává smysl", značka M je zaměřena na výkon a sport a značka "i" se dívá do budoucnosti a je nekompromisně zaměřena na účinnost.". No, mně to tedy smysl dává, spíše to chápu tak, že by si vyladění auta více na výkon a sport vyžádalo příliš mnoho peněz a času, který by byl víceméně promrhán, protože se i8 prodává i tak dobře a není tedy nutné spravovat, co není rozbité.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Avatar - Fána
15. 1. 2017 08:28
elektro
Už to mělo bejt dávno. Sice si v garáži hejčkám takového smradlavého BMW, ale ihned bych ho vyměnil za toho na titulce.
15. 1. 2017 06:03
Re: doufam, ze se tohodle sveta uz nedoziju...
Nechci aby to vyznělo divně, ale Punto pod M divizí?

Btw, domácí auto je 1,4 s turbem, manželka s ním opravdu spíš hrká, dvakrát do roka ho protáhnu. Po 4 letech až na kabel překousnutý kunou bez závady.
Avatar - speedfred
15. 1. 2017 00:41
Re: necele 2 roky
nesklamal ,ako vždy ! deda :yes: :yes:
15. 1. 2017 00:30
Svět se posouvá
Možná to dnešním lidem nejde podnos, tak jako kdysi nešlel lidem po podnos kočár... Nebo snad když se objevilo kolo? Pokrok jde dál, a ten nezastavilo tisice let a kdyby jo, tak pořád tady máme "středověk". Prostě to pochopte a nezamrzejte v dobách dávných...
Avatar - Ja Prvni 123
14. 1. 2017 22:03
doufam, ze se tohodle sveta uz nedoziju...
Asi jeste honem vymenim i svoje Punto za normalni male auto, s normalnim ctyrvalcem, bez turba... bez serepeticek... nez ho prestanou vyrabet.
:-(