Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Concept M - bude další rodinný sporťák Opel?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Německé automobilce se asi zalíbila vize sportovních velkoprostorových automobilů. Po Zafiře OPC už přemýšlejí o dalším, tentokráte však o poznání menším.

Německé automobilce se asi zalíbila vize sportovních velkoprostorových automobilů. Po Zafiře OPC už přemýšlejí o dalším, tentokráte však o poznání menším.

Na autosalonu v Ženevě se představí sportovně laděná studie Concept M. O tom, co představuje, lze zatím jen spekulovat. Půjde o nástupce modelu Corsa, nebo je jen nositelem designérských nápadů pro nový model nižší třídy, či snad Concept M doplní výrobkovou paletu rüsselshiemské automobilky?

Studie je dlouhá 4,05 m, široká 1,78 m a vysoká 1,62 m, což znamená, že se nachází nejen nad Corsou, ale na šířku překonává i Astru. Concept M by měl bez obtíží pojmout čtveřici cestujících, což se mu zřejmě podaří, tím ale jeho poslání nekončí. Zároveň totiž osloví nejen milovníky sportovní jízdy, ale také ekology a ty, kteří ostře sledují provozní náklady. Ty první potěší zážehovou šestnáctistovkou, která disponuje díky turbodmychadlu výkonem 110 kW, další dvě skupiny lidí zaujme, protože spaluje zemní plyn, který je nejen laciný, ale také tolik nezatěžuje životní prostředí.

Pohonná jednotka pohání prostřednictvím automatizované manuální převodovky Easytronic, použité poprvé ve vozech Corsa, přední kola, a dokáže koncept rozjet až na rychlost 200 km/h.

Design se nese zcela v duchu nového stylistického pojetí, které započala studie Signum, a v níž pokračují modely Astra a Vectra. Také uvnitř vozu je aplikována řada inovativních prvků, použitých u studií Sugnum2 a Frogster. Cestující mají k dispozici čtyři rozměrná samostatná sedadla a předměty lze uložit nejen do zavazadlového prostoru, ale i do schránek v konzoli u stropu vozu, v níž je zabudován i DVD přehrávač.

Michal Fokt
Diskuze (3)