Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Fiat Bravo (oficiální video)

376 komentářů

Myslim, že fiatu to dokonale vychadza 800 prispevkov aj ked neboli len kladne o aute sa hovori a to je dobre. Sice citatelia tohto servru predstavuju specificku vzorku ale aj tak len nech to fiat nepokazi tou kvalitou. Myslim, ze by fiat mohol dosiahnut to co sa nedavno podarilo novej corse a us pred predajom nan bude niekolko desiatok tisicok objednavok co je dost mozne ak budu dobre jazdne vlastnosti lebo o motoroch u fiata netreba pochybovat. A preto len dodam fiat bravo bravo :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
GTI
Pěkně pozvolna to Fiat dávkuje... no aby ne... Stilo, jak někde zjistil kolega IT nedosahuje ani na deset nejprodávanějších v Evropě, a tak nezbývá, než se dát zatím na modlení. Velmi mě nelahodí ten rádoby dravej bok, ta vzestupná linie oken... to je hra na velmi povrchní city. A neberu ani zadní retrobravoblinkry... tam u mě Bravo velmi ztrácí. Když si člověk uvědomí, do jakého segmentu Bravo vpluje... vždyť ty dokonalosti - GOLF, FOCUS, C4, ASTRA, MEGANE... to jsou vypiplané klenoty... z nichž každý má svou nezaměnielnou tvář, ovšem, co zejména akcentuji, ta tvář je tváří dospělého auta. Hry na emoce... to může fungovat v segmentu malých vozů... nižší střední, ta, silně ovlivňovaná vstupem premiové produkce, nevystačí s nějakým cingrlátkovým lookem. Stilo, třídveř, zejména v zadní partii, to byl osobitý, stylový design. Mám obavu, že BRAVO se chce tak líbit... že to odradí řadu potenciálních zájemců. P.S. Auto nesmí být "dokrásna", na to pozor.
Neřekl bych že jmenované vozy jsou dokonalé a už vůbec ne vypiplané klenoty. Jo C4 a MEGANE mají originální design, ale FOCUS,ASTRA či dokonce GOLF, to fakt ne. A už vůbec bych netvrdil ,že Golf má tvář dosplého auta. Pokud ovšem nemáš dospělé=nudné.
GTI
Ty spojuješ s vizáží Golf synonymum "nudný"... přitom má mezi hatch-backy nejvyzrálejší křivky. Jednoduché tahy, legendární Cé sloupek, šmrncovní příď a úžasnej posaz na silnici (zejména při zadním pohledu. Golf je doslova - přisátý na cestě... Neplave jako jiné...
Jsi prostě pako ...
GTI
Jestli jsem ti šláp´na kuří oko... je to jenom proto, že mám jiný pohled na věc... s tím se smiř a nebuď přisprostlý.
Golf, ten průměr třídy... Golf to auto s malým rozvorem, s malým kufrem… Golf to auto, které v 80. letech díky Italům zachraňovalo německou ekonomiku? Golf je to auto, co nemá pořádné motory? Ano můžeš tam mít naftu… ve 20 verzích…ale v čem se ty verze liší? V upravené řídící jednotce… Ano máš pravdu…Nyní už je v nabídce jen jeden naftový motor, co stojí za řeč… Ale uznej…jeden naftový motor a jinak nic… Nemáš na výběr… Nebo máš? Starý benzinový agregát 1,6 ještě s rozvodem ventilů OHC…Nebo 16v motor 1,4, který se montuje i do Fábie a i v té nestačí… Ano za 400 000 dostaneš auto, které aby trochu jelo musíš do něj cpát 98 oktanový benzin… Díval si se kovboji co stojí 98 oktanový benzín…? Díval…a je ti z toho smutno, že si naletěl na zlaté pozlátko z vlkohradu… A to si jen přeletěl cenu Golfu 1,6 FSI za který jinde dostaneš solidní dvoulitr… No kovboji, příště už nenaletíš…příště už víš kam jít… Ano jižněj přes Alpy, daleko od toho temného hradu… Ano do Turína… Tam ti dají na výběr.. Moderní naftové motory v různých kubatůrách, moderní benzinové agregáty, které mají odpovídající výkon na palivo 95 oktanů…A k tomu, aby tvoje auto plnilo emisní limity nemusíš dávat ani 20 tyček za filtr pevných částic… Takže. Rozhodni se správně a hlavně rychle a běž se už zapsat… Aby si nedopadl, jako tenkrát, když si chtěl Sedici a nebo GP, které byly už vyprodané… Takže nečekej a běž si vybrat…
:yes: :yes: :yes:
:yes:
Giorgio
:yes: :yes: :yes: 😉
mida
hoši, kam chodíte na ty hlášky o malým rozvoru, malým kufru, moderních agregátech a jiné?
Bravo wolffe, tohle je nejlepší příspěvek, co jsem od tebe četl :yes: :yes: :yes: V klidu, vtipně, jeho vlastními slovy setřít. >😒]
BaracudaJ
Někomu to přijde vtipné. Mě z toho zůstává rozum stát. Takový překrucování faktů. Ale tomu už se nedá ani divit. Kdo si přečet diskuzi o připravovaném Ferrari Dino ví o co jde. Jen dodám pár perliček na závěr, které nám wolff zdělil (přeplňování je pomocná berlička, jelikož Porsche neumí dobrý atmosférický motor, Carrera GT nebylo typické sériové Porsche a prý dokonce stála 22 mil-bylo to o 6 mil míň). Každý si udělá obrázek sám).
Konečně něco co se dá číst Bravo :yes:
Nechci se zastavat Golfu, ani polemizovat o Fiatovych dieselch, na co vsak chci reagovat je ta zminka o benzinovych agregatech s odpovidajicim vykonem na 95 oktanu. Jestli nove Bravo 1.4 bude jezdit podobne jako soucasne Punto 1.2, tak je tva poznamka naprosto mimo misu. Protoze vetsiho chcipaka nez Punto 1.2 jsem nevidel. A kdyz uz jsem zacal, opravdu se jen modleme, ze Fiat zlepsi oproti Puntu kvalitu. V opacnem pripade bude platit: Bravo = vyhozene penize. A to potom radsi zaplatme vic za nudny Golf, ktery aspon bude dobre behat, nez vyhodit prachy jen tak...
BaracudaJ
Tak wolffe, sice ses zmínil, že máš vysokou školu technického směru, ale strojařina to rozhodně nebyla. Pokud si myslíš, že zvedněš výkon jen úpravou řídicí jednotky, tak si ideální zákazník pro chiptuning. Spousta majitelů slabších naftových motoru uvěří reklamě, která nabízí i 25% zvýšení výkonu. A to jen připojením černé krabičky za deset tisíc. To jen svědčí o nevědomosti. Zvýšený výkon samozřejmě zvýší namáhání celého ústrojí. Už i starší TDI s 66kw a 81kw se odlišovaly použitým turbodmychadlem. Výkonnější verze měla variabilní geometrii lopatek. A to výkon rozhodně nestoupl o čtvrtinu. Každý nárůst výkonu zkrátka přináší konstrukční změny. Fiat má podobný recept jako VW a nabízí 3 motory, ale 6 různých výkonů (1.3-75 a 90koní, 1.9 120,130 a 150 koní, 2.4 s 200 koni). Motory 1.3 a 1.9 byly vyvíjeny společně s GM. Už jsou tady nějaký pátek, takže žádná moderna. Asi jsi trochu zaspal dobu. Moderní naftu ti nenabídne fiat , ale PSA. Počínaje 1.4 -70 koní, 1.6 90 a 110 koní, 2.0 136 koní, 2.2 170 koní a 2.7 s 204 koníky. Takže pozor moderní nafta se fasuje ve Francii. 😄
Nafta kdysi patřila u francouzů k jejimm jedinejm kladům ale to byly ještě obyčejný atmosférický motory,dneska jenom zkopírovajou to co s čim přišel Fiat s Mercedesem,tedy systém "common rail" a výkonově jsou a vždycky budou o krok pozadu,to snad každej normální člověk pozná z parametrů nabízenejch motorů(děkat např. motor 1.5dci s motorem 50kw je přece krok zpět,když Fiat nabízí 1.3JTD 66KW).Fiat byl ten kdo přišel první u dieselů se šestnáctiventilem.Co se týče poruchovosti ,tak např.nová Laguna je nejporuchovější auto ve stáří 3 let.
Na druhou stranu jako lakýrník musím uznat ,že italský a francouzský a japonský auta nereznou oproti Oplům,VW,Fordům,jen se podívejte kolika passatům do r.v.2001 reznou pátý dveře. 😢
BaracudaJ
Mluvil jsem o PSA - Peugeot a Citroen. Renault je jinde. A co se týče kopírování- vstřikování C-R vyvinul Bosch. Fiat pod GM ho jen použil jako první. Ale kdo vyvinul filtr pevných částic byl Peugeot u 2.2HDI. Dobrou antikorozní ochranu můžu potvrdit třeba u Peugeotu.
Tak to NE!!!!
C-R byl vymyšlen Fiat Auto v roce 97-98, poté patent odpordal Boschi, kterej ho nacpal do tý tvý sr**ky!
dobre si napisal maš 100 bodov
Promiň jestli jsem se dotkl nedotknutelného, ale golf poslední generace je po designové stránce fakt nuda. Můžu ti ujistit, když pojede v koloně aut Golf tak si ho ani nevšimnu,natož abych se za ním otočil. Tahy jsou opravdu jednoduché,ale až příliš a ten C-slopek už taky není co býval a do legendárního má hodně daleko. Například záď vozu trpí klasickým neduhem všech vozů VW v poslední době, a to tím, že opticky vypadají o hodně užší než opravdu jsou. Design trochu zachránil Golf Plus (ale ten je zase moc vysokej). Takže ještě jednou promiň, ale Golf fakt ne.
Úžasný nestranný názor!!!!
Skoro bych se vsadil,že toho svýho po večerech chodíš líbat na výfuk.
GTI
Proč se domníváš, že mám Golfa?
Legendární C-sloupek? Pověž mi nám neobdařeným nějakou legendu o něm! >😁
Giorgio
>😁 :yes:
>😒] :yes: :yes: :yes:
Dnes již legendární dvojice Eva a Vašek.... 😉 >😁 >😁 >😁
Giorgio
Současný golf je opravdu o ničem (=nudný). Není na něm nic zajímavého, jako by se VW bál, že něco pěkného by si jejich tradiční zákazníci nekoupili. Ti přece chtějí mít auto, které nemá duši, nevyvolává emoce a které bude i za 20 let stejné - nudné. Osobně (a to osobně zdůrazňuji) si myslím, že aktuální VW jsou pro lidi bez vkusu. Jediný docela pěkný VW byl čtyřkový Golf (ovšem jen zepředu, protože ta kulatá příď se hádá s hranatou zádí a aby to VW vyřešil, tak u pětky obé "napuchlo", což teda nepokládám ani za "šmrncovní", ani nejvyzrálejší (leda ve smyslu vyzrálého pivního pupku)).
Andy
Trochu polemiky: Kdyz akceptuji tvoji tezi, ze zadni blinkr je retroblinkr [asi jsem natvrdlej - proc retro, ze je dokulata? Ale to i u jinych a tam to zas tolik nedrazdi.], proc by to melo vadit? Vadi na mini retrokrivky, retrosvetla nebo retrobudiky. Nebo na, at uz si o nem myslime cokoliv, new retrobeatle? Vadi ti retroprvky tam? Chapu, kdyby bravo slibovalo retromotor, retrobrzdy, retrobezpecnost nebo retrorychlost, ale nevim, proc by, kdyby realne existovala, mne mela vadit retrolinie blinkru? Navic, jak ostra je hranice mezi malymi vozy a nizsi stredni? A tebou zminovana perla megane HB diky sve vypiplanosti [se kterou mam dodnes trosku, ale skutecne uz jen trosku] zpocatku dost problem. Na bravu uz ted je par detailu, ktere mne nenechavaji chladnym, treba kliky a jejich poloha nebo dopredu vytazene a sloupky...
GTI
Andy, na kliky se vykašli... ty umí každej ňouma. Až tyhle budeš po večerech cídit, vzpomeneš ne mě... klika musí být umístněna nad odtokovou hranou... aby se nešpinila od odstřikující špíny od kol... blinkry - podívej se na předchozí Bravo... ta do boků vytažená zoufalost... evokovaná v tomto novém modelu... proto "retrobravoblinkry".
Tui kliku budeš potřebovat, až se s Tvým oblíbeným Golfem a 50 kW rozhodneš v 80 km/hod někoho předjet ... Jel jsi vůbec někdy v Golfu ???
GTI
A ty jako předpokládáš, že Bravo bude něco jako zakuklené Ferrari? Máš možnost si vybrat motorizace. Tak u GOLFU bych ti doporučil model GTI... 200 koní na DSG... Předjedeš s ním i sám sebe.
Ferrari jistě ne, ale rezerva u Stila je dost dobrá, abych neměl rodinu rozházenou na silnici jen díky etalonu golf, který * jede ...
Máš něco proti Golfu s 55 kW? To je dostatečná a svižná základní motorizace, podobně jako o třídu níž 1,2😁
Jak uz jsem napsal vyse, po zkusenostech z Puntem 1.2, se kterym musim v praci casto jezdit (a ne jen s jednim exemplarem, ale cca s 30), se obavam, ze Stilo, ktere bude samozrejme tezsi nez Punto, se v 1.4 bude trapit - turbo neturbo...
Omlouvam se ze ten preklep, kde jsem napsal Stilo namisto Bravo.
To GTI je jen o síle,ale nic víc to auto v sobě nemá.Nebýt toho motoru,tak to auto nic neumí. :no:
S tim odstrikujicim blatem je to dobrej postreh, nicmene v tomto pripade to zase tak hrozne nebude - kliky nevystupuji prilis a navic budou chraneny linii bocniho profilu. Libi se mi prave to umisteni pod bocni hranou, to je misto, kam je nouma neda. Ad blinkry: OK, jsou vytazeny do boku [je to skutecne tak spatne?], proc je to ale retroprvek? V tom pripade by namatkou takovy P407 SW mel prablinkry.
GTI
"Retro" je to proto, že totéž použili na předchozím modelu... tedy jde o pokus navázat na minulé Bravo. Ty kliky... uvidíme, ukáže to praxe.
Andy
Sorry, ale koukni se na blinkry na starym bravu, zas tak podobny nejsou, navic vytazeni je jiste potreba, prece bys nechtel, aby pri pohledu z boku nebylo videt rozsvicene koncove svetl👋blikac. Nehlede na to, evidentne chteli tvurci navazat, potom je logicke pouzivani podobnych odkazu.
A jak se na stillo bude divat historie, jestli bravo nemelo navazovat spis na nej? To se uvidi, v kazdym pripade, prodeje jsou to hlavni a dal netreba komentovat. Ale co my vime, treba se postupem casu stane ze stilla pozitivne vnimany pocin a dalsi generace se bude jmenovat Bravosti, coz nejmenovanym priznivcum nejmenovane znacky zpusobi koprivku.
GTI
Já nechápu, že Fiat opustil styl STILO... a evokuje velmi nijaké minulé Bravo...
Andy
Ja nechapu, ze ty nechapes. Fiat by styl Still neopustil, kdyby ho neopustili zakaznici.
GTI
No, to je právě tragedie fanoušků Fiatu...
Andy
Jenze u auta podobne kategorie je treba vyrabet pro zakazniky, fanousci si Stillo koupili, zatimco zakaznika leccos odradi. Na tomto je postavena i uspesnost Golfu.
ekde som čital ze prave nemci zakazali talianom vyrabat stilo,kvoli tomu ze predok sa podobal na vW,aby nekonkuroval
Spravne, takze legendarni C-sloupek u Golfu je vlastne retrosloupek, vid? 😉 No, treba se ten zadni blinkr taky stane legendarnim... 😉
GTI: ty kliky jsou podle mě v pohodě a novému Bravu sluší, navíc v Tvém oblíbeném koncernu nemusíme chodit daleko pro umístění klik pod hranou - např poslední VW Passat... Jinak poslední V. Golf už není takovým hitem, kterým bývaly předchozí generace.
Kupodivu souhlas, tohle auto hraje na city určitým biodesignem (tak to kdysi nazýval hyundai a podívejte na tu koreu dnes). Fiat měl jít cestou kterou začal se Stilem, jen vylepšit to čím stilo zastarávalo a popřípadě se vrátit k nějakému odkazu Brava (třeba i jménu). Stilo rozhodně určitý potenciál mělo,jestli dokonce relativně nepředstihlo dobu.
GTI
No, to si piš, že předstihlo svou dobu. Stilo byl velký designový počin... Jistě, nové Bravo mělo navázat na Stilo... :yes:
to snad ne..ještě před několika dny bylo Stilo zoufalost doby a ted je designový počin 😲 doufám že myslíš pouze 3D...
GTI
Jistě. Pětidveř byl propadák. Třídeř je velmi stylová kára. Ještě dnes. Ukaž mi, kde jsem napsal, že Stilo 3dv. byla zoufalost doby...
potom to je OK - ale upřesni si to - protože Stilo je zejména 5D - jak jsi psal předtím - Fiat udělal chybu tím že pouze 3D je klasa, ovšem to nestačí, lidé jezdí 5D...to pro upřesnění - pokud píšeš o Stilu, většina lidí pod tím bere 5D
Musíme udělat rekord. Tak chlapi pište ať máme 9stovek. Myslím, že tohle krásný auto si to zaslouží. :yes: >😁
Golf, ten průměr třídy... Golf to auto s malým rozvorem, s malým kufrem… Golf to auto, které v 80. letech díky Italům zachraňovalo německou ekonomiku? Golf je to auto, co nemá pořádné motory? Ano můžeš tam mít naftu… ve 20 verzích…ale v čem se ty verze liší? V upravené řídící jednotce… Ano máš pravdu…Nyní už je v nabídce jen jeden naftový motor, co stojí za řeč… Ale uznej…jeden naftový motor a jinak nic… Nemáš na výběr… Nebo máš? Starý benzinový agregát 1,6 ještě s rozvodem ventilů OHC…Nebo 16v motor 1,4, který se montuje i do Fábie a i v té nestačí… Ano za 400 000 dostaneš auto, které aby trochu jelo musíš do něj cpát 98 oktanový benzin… Díval si se kovboji co stojí 98 oktanový benzín…? Díval…a je ti z toho smutno, že si naletěl na zlaté pozlátko z vlkohradu… A to si jen přeletěl cenu Golfu 1,6 FSI za který jinde dostaneš solidní dvoulitr… No kovboji, příště už nenaletíš…příště už víš kam jít… Ano jižněj přes Alpy, daleko od toho temného hradu… Ano do Turína… Tam ti dají na výběr.. Moderní naftové motory v různých kubatůrách, moderní benzinové agregáty, které mají odpovídající výkon na palivo 95 oktanů…A k tomu, aby tvoje auto plnilo emisní limity nemusíš dávat ani 20 tyček za filtr pevných částic… Takže. Rozhodni se správně a hlavně rychle a běž se už zapsat… Aby si nedopadl, jako tenkrát, když si chtěl Sedici a nebo GP, které byly už vyprodané… Takže nečekej a běž si vybrat…
Souhlasím s tvým vnímání nižší střední - C4 Coupé, Mégane, Golf - to jsou velké osobnosti této třídy. Ale v kontextu, v jakém se Fiat nachází, je tohle podle mě velmi nadějný pokus. Postrádá to sice punc dokonalosti, ale alespoň to lidem připomíná, že Fiat má ne co navazovat a na čem stavět. Co se zadních světel týče - ty právě velmi cením. Jemný odkaz na to nejlepší z minulého Brava, to je přesně ono. Uznávám, že celkové tvary jsou mírně prvoplánové, přesto však věřím, že se najdou zákazníci, které toto auto osloví (což se nedá říci prakticky o ničem ze současné produkce Fiatu - krom GP). :yes:
no uvést jako dokonalost bezpohlavní Golf, kterej i novej je všední a nudný ani ryba ani rak..... sorry, ale za tímhle Fiatem se otočí podstatně víc lidí než když stejné místo projde Tvůj "dokonalej Golf" >😁 A žebříčky prodejů... jasně že je Golf na vrcholu, protože němci jsou děswný nacinalisti a i kdyby Golf stál o polovičku víc a oni na to měli, tak ho koupí radši než zahraniční vůz.... ale bacha třeba i němečtí sousedé jednou otevřou oči. >😒]
donPedro
Nu přiznejme si přátelé že italský autoprůmysl o sobě dává hezky vědět. Ano, Bravo vpluje do velice silně obsazené nižší střední a přinese do ní, to co tam doposud chybělo. A co že to je? Mám-li to shrnout do dvou slov tak tedy: ITALSKÉ SRDCE. Které tepe hlasitě a vášnivě, tak jak to umí právě jen ono. A tož tedy BRAVO BRAVO FIAT :yes: :yes: :yes:
Vždyť tím bude konkurovat alfě. Stupido Fiat!! 😉
Klaudius
Asi bude konkurovať Alfe - štýlom, ktorým konkuruje Škodovka Volkswagenu a Volkswagen značke Audi....
Tak je to konečně tady, Fiat je opět tím, čím má být, nelíbí se všem, jedině dobře, ale líbí se hodně, líbí se hlavně mladší až střední generaci, to je dobře, to jsou lidé s kupní silou, ti dělají prodeje, Bravo je dostatečně dynamické pro sportovce a zároveň dostatečně elegantní pro usedlejší, boční linie je krásná, každý, kdo rád sportovní šmrnc zajásá, klín je krásný nejen u žen, a zadní partie, tam je čistota, tam je návaznost linií a prolisů, tam je ta jistota posazu na silnici. Zásadně nesouhlasím s tím, že se Bravo v lize nižší střední jakkoli ztratí (zatím hodnodtím jen design a počáteční motory), už teď je výraznou osobností a vypiplaností strčí mnoho zmiňovaných matadorů do kapsy. Pokud jde o Stilo, přijde mi velmi zavádějící hodnoti jej vzhledem ke konkurenci s argumentem, že není v top ten, když právě proto je nahrazováno >😁 Bravo se prostě podle mého názoru (a nejen toho) hodně povedlo a dávkuje v sobě velmi hramonicky množství protichůdných požadavků. A navíc, jsou čtyři fotky a mluví se o něm víc než o mnoha jiných autech se stovkami rafinovaných záběrů. Takže jen houšť a větší kapky, Fiat BRAVO :yes:
:yes: :yes: :yes: :yes:
GTIho příspěvek mě nejdřív trochu znejistěl, ale je to dobrý, názor Quida mi připadá více skutečnější. A do tý desítky se myslím určitě brzy zařadí, někdo to tady GTImu připomeňte, až se tam Bravo dostane. O třídveřovém Bravu bych se zatím nevyjadřoval, nevíme jak bude vypadat a mezi 3D a 5D verzemi byl ve všech generacích vždycky velký rozdíl. A ta pěti se mi nikdy nezamlouvala. O téhle se dá s klidem říct, že je pěkná, jen ta hodně vysoká linie co o ní GTI mluvil, je opravdu dost nezvyklá, s hodně ostrým sklonem, působí to moc násilnicky a nevyváženě. Jinak pochvala.
Tridverove Bravo zatim nebude a pokud vyjede neco s mensim poctem dveri nez 4 na podvozku Brava, bude to Coupe.
GTI
Tuhle diskuzi už máme za sebou... Desátej nebo devátej... to na věci nic nemění. Koukám, že máš své voko... což je fajn... tak na mě vzpomeň s těma zadníma blinkrama a linií bočních oken... Nezapomeň, že za rok a půl vyjede guru třídy, GOLF VI. Ten předefinuje co je nižší střední. Dokonale. Jásot plakátovejch masturbátorů je milej... Na silnici, resp. v obchodech se ovšem kupujou držáky typu Focus, GOLF... a jak vidíš i Megane, který jest tedy prodejní jedničkou Evropy... stále po těch letech! Tady je nutno smeknout. Osobně velmi držím Bravu palce. Bude to pokus zaujmout mladou klientelu... tak uvidíme, kam se mladá klientela vrhne.
GTI napsal..Bude to pokus zaujmout mladou klientelu...

Tam už zaujal CIVIK... 😉
Když jsem viděl nové Bravo poprvé, volal jsem hned bráchu a obdivoval nádherné tvary a nápaditost Italů. Na druhý, mě eufórie trochu opouští. Zdá se mi jako by seskládané z více aut najednou. Profil Alfa Romeo Brera, předek mi sice nějak moc zařadit nejde, ale moc se mi nelíbí. Zadek...no tu linii kolem SPZky jsem už někde prostě viděl, nevíte někdo kde? Takové se mi to zdá celé divoké a rozlítané. Konkurence typu Golf, Focus a Astra se mi zdá...taková nějaká při zemi a to letí...C4, Megane, Civic??? Trošku bych řek, že se tady v takové přestřelce aut ztratí... Třeba ne, ono se říká, že kdo neriskuje nevyhraje (Golf, Octavi Focus riskujou???) tak se uvidí... Je to taková trošku designovka. A jak už jsem tady jednou řekl, designove bomby se okoukají a pak už po nich pes neštěkne. Je to takhle ve všem. Co říkáte? Rozhodně ale Fiat nepřestává udivovat. Je to Ital!!! 😉
Uz se Ti okoukala Multipla, Coupe, BMW6??? Ty zrovna vycuhovali z rady a stale prekvapuji. To co pises je pouze otrepane klise nezakladajici se ve skutecnosti na pravde...krasne, zustane krasnym, zajimave zajimavym atd. Vetu "Je to takova trosku designovka" si prekladam, ze jsi Bravo uz jel a vis co se skryva pod kabatem...tak povidej.
"designovka" si překladaš špatně...nikdo tady z nás ještě fotky vnitřku neviděl, včetně mně...slovem designovka určitě člověk nemusí myslet komletní auto...taky o něm jako o komletu nemluvím!!! Píšu o kabátu nového BRAVA... A Multipla se mi neokoukala, nikdy se mo totiž nelíbila! BMW 6 no to je docela jiné kafe, ale taky bych řek jiná kategorie...
Fotky interieru jsem tady zverejnil pred cca 2-ma tydny. Chtel jsem pouze naznacit, ze kvalitni design nestarne a je jedno, jestli je prvoplanovite pohledny, nebo ne. Take je jedno, jestli zajimave tvary nosi BMW nebo Hyundai Atos (pouze priklady, nic konkretniho).
Abych vyvratil vetu o otrepanem klise, musim pripomenout Mazdu 626 predposledni generace. Kdyz s ni vylezli, vsem se strasne libila, pry uzasnej design. I mne se libila. Ovsem po par letech situace vypadal jinak. Opravdu se strasne rychle okoukala, zacala vypadat jako ocucanej bonbon (tak trochu vypada i ten dnesni Golf, hehe) a brzy uz po ni nesteknul ani pes... Add Multipla - hruza, aspon ten facelift ji malinko zachranil, Coupe - super dodnes, BMW 6 - velmi polarizujici, ja ho moc nemusim, ale neco v sobe precijen ma.
marianek
Novy Fiat Bravo je vrcholem designerskeho umeni. I ty omilane zadni svetla vypadaji vyborne. Ze jsou okopirovane ze stareho Brava?? No a co?? Aspon jsou okopirovane z vlastniho vyrobku. Golf 5 je taky okopiroval z Brava a popravde je to to jedine, co na tom aute vypada dobre.
Novy Bravo miri primo na spici tohoto segmentu, myslim, ze trumfne i Ford Focus, ktery tady vevodil uz dost dlouho. Astra, Golf uz davno nepatri mezi spicku. Opel diky nespolehlivosti a Golf diky zastaralosti designu a hlavne dieslovych motoru.
Kral je mrtev, at zije kral!! Fiat Bravo vladni dobre a dlouho.
Design je specifikum. Co se tyce konkurence...Focus muze kralovat tak dlouho, jak dlouho mu to konkurence dovoli a hlavne v zavislosti na faceliftu, ktery bude pristi rok, soucasny design je sedivy i v pastelove barve. Astra muze byt vsim, jen ne nespolehlivym autem, svou spolehlivosti prekonava ostatni nemeckou konkurenci a navic je originalni. Golf bude vzdy Golfem, o nekonkurenceschopnosti nemuze byt rec, ze ma konstrukcne zastarale naftove motory? Pokud bereme stale prodavanou 1,9tdi, pak ano, nove dvoulitry jsou slusne. Podvozek je vyborny...
marianek
naftovy koncept TDI je zastaraly. Uz i koncern VW to vi a proto se snazi dat dokupy common rail 4 valec. Da se rict, ze skoro se vsim je VW tak 5 let ve skluzu. VW Golf 5, pred 5-6 lety, by bylo docela dobre auto.
Jel jsi s nim? A srovnal treba s C4? Podvozkove lepsi, vevnitr o necem jinem, ale pozadu???
marianek
Ano jel, je to kostitras. Moc tvrdy, je citit kazdy hrbol a pocity s TDI spatne. Moc hlucny s turbem nastupujicim dost najednou. S Citröenem C4 to porovnavat nebudu, jeste jsem s nim nejel (design u Citröenu se mi vzdy libil a vevnitr vyhrava Citröen) a s novym Bravem muzu porovnat jen ten design a v tomto Fiat na cele care vyhrava.
jde o to, že koncepce CR oproti klasiše TDI (PD) je výrobně levnější a jednoduší a výhody spjaté s kultivovaným chodem jsou silným argumentem i při nižších tlacích atd.. Tzn. 1.9TDI je OK starší.. a docela.. no.. nic extra, ale 2.o je vcelku v pohodě.. A nedá se říci, že by jeden systém prohrál na poli dýzlových motorů.. (TDI).. tak jak ve všech oborech se prostě přistoupí na jeden "systém" nevýhodnější po všech stránkách.. tak jak tomu bylo třebas se systémem VHS, nebo jiné technické standardy...
GTI
Souhlas :yes:
Andy
Pokud se nepletu, oficialni duvody prechodu VW k technologii CR byly ty co pises [cena, kultivovanost] pri docileni stenych nebo vyssich plnicich tlaku u CR nove generace. PD se pouzivalo prave kvuli naskoku v plnicich tlacich, ktery je jiz smazan.
mas velku pravdu na cestach je vela roznych aut,ktore doslova su okopirovane od fiat aut.
Že by chtěla redakce trhnout nově nastavený rekord? Recept je jednoduchý, článek o Fiatu, pár zamindrákovaných příspěvků jeho odpůrců a jejich ohnivé vyvracení od fanoušků Fiatu a je zaděláno. Těsto kyne, a pokud kyne málo, nejvyšší přilévá trochu oleje do ohně a vše pokračuuje, až dokonce i Wolffovi dojde, že se s ním nemá cenu hádat, protože má pokaždé pravdu... Tak kolik to bude? >😒] >😒]
No já se snažil apelovat na poslední zbytky jeho cti a rozumu, ale je to fakt pasé… Já už nehodlám reagovat na jeho lži… Nejhorší je, že mu je vyvrátíš a on NIC. Prostě to přejde a za 14 dní tu lež znovu použije. Příkladem budiž jak zase použil lež o Kelfblovi, že řekl, že se chce AR 159 dotáhnout na BMW 3. 100 x sem mu vysvětloval, že tato informace byla lživá, že vznikla ze špatného výkladu, či překladu a že tak jak to bylo presentováno to nebylo a k tomu chudák dostal výpověď. A výsledek…? Článek pod 8C a opět tam ta jeho lež je jakoby argument. Tak co s takovým Goeblessem? Akorát tady bude dál zamarastovat tuhle diskuzi. Jinak Bravo je samozřejmě moc moc pěkné… to je jasné… A už se těším na živo… Ale přiznám se, není to můj favorit… (ten je nyní v podobě Sedici 4x4 a Linei-ta jemoc moc pěkná).
ses pasoval do role zamindrákovanýho..?!? Nebo máš chuť vyvolat flame?? :no:
Jen mi ta diskuse minule přišla trochu smutná až zbytečná ;-\
GTI
Máš velmi podivné úvahy...
No pekne...velmi pekne... Na tych sterilnych fotkach to vyzeralo velmi pekne, ale toto ma naozaj presvedcilo...velmi krasne auto... NA VSETKO OSTATNE (ceny, motory, vybava, spolahlivost, predaje...)SI TREBA POCKAT !!!! Ten interier bude tiez celkom klucovy..som zvedavy akou cestou sa FIAT vyberie...

P.S. Vie mi niekto povedat preco redakcia Auto.cz odignorovala Lineu?? To auto bolo predstaene 3.11.2006 na motorshow v Istanbule, su tam live fotos...a na CZ a SVK serveroch nic...ani zmienka...nuz zase raz ostava len www.italiaspeed.com 😉
Giorgio
Linea se fakt povedla, viděl jsem fotky na PL serveru, no nádhera, žádné punto s batohem, ale pěkně dotažený sedan. :yes:
Bylo to i na autorevue.cz, tak jim nekřivdi 😉
rozmýšlam nad kúpou Volva C30 ale tento Fiat ma fakt dosť zneistil :yes:
marianek
mam stejny problem. Vyhraje asi cena a bude to asi Fiat. Pak ale nastupuje i Linea. Pujdu je vsechny vyzkouset a nejlepsi vyhraje.
no brava bude asi o 150t lacnesia takže uvidíme naživo...
Linea se stala taky mým favoritem... Možná se nebude u nás prodávat, ale v Polsku určitě...A to není problém... CO sem zatím viděl, tak Linea je 1 :yes:
No linea vyzerá dobre hlavne spredu.
GTI
GOLF, Gé GOLF, Gé, jako GURU... je stále v laufu. Je mezi třemi nejprodávanějšími auty v Evropě - tohle je informace od IT. Můžeš mu věřit. Zrovna tak, jako není Stilo ani v první desítce. Tvrdím, že nezaslouženě... Fanouškové Fiatu... ti vystrašení naivkové totiž nepochopili, co Stilem Fiat dokázal... Jo, jistě fiaťáci maj rádi kulaté tvary z píškovišť... o nich se přece dobře píše, že jsou to srdeční tvary, emoce na druhou. Houby, houby... nemáš voko, kámo. Neumíš se podívat ne svět aut a krhavý voči máš jen z cenovek... Třeseš se před Atrojkou, klopíš cudně zraky před bavorskou jedničkou a sejmula tě cětřicítka... ano, to jsou srdeční záležitosti diamantovejch kovbojů v nižší střední. Tobě nezbejvá, než klečet v koutě a hledat auto svejch dětskejch snů... Zklamal jsi, jako fanda, svou automobilku... nectíš Stilo... nemáš na něho voko... nemáš voko vůbec... Ty nevyčítáš Fiatu, že nedokázal navázat na Stilo, tobě nevadí, že už nebudeš vídat tu jeho vyjímečnou záď... Ano to BYL FIAT s velkým "F". Tak až kolem tebe projede Evropská mainstreamová trojka - FOCUS, GOLf a MEGANE, koukej se velmi zostra... jedou kolem tebe králové... a až potkáš Stilo... pokloň se mu. P.S. Tys prodal svou automobilku za jeden barevnej obrázek...
nechápu...jsi schizofrenik..nedávno tu Stilo schazuješ, ted vyzdvihuješ...stůj si za svým..vždycky
viz výše - pokud to platí pro 3D - promin -OK, pokud pro 5D - NOK
GTI
Co to plácáš? Třídveřové Stilo jsem nemohl nikdy shazovat, naopak jsem tu opakovaně psal o dokanalé zádi a technickém vybavení nad svými konkurenty...
souhlasím , 3D jsi pochvaloval, ovšem druhou větou jsi řekl že Fiat Stilo neznamená 3D, ale hlavne 5D a tomu jsi pořádně naložil 😉 Proto, pokud chceš napsat oslavný článek na Stilo, dej tam specifikaci 3D. To je jak kdyby jsi myslel "Golfem" pouze 3D..taky každý bere že myslíš 5D, protože tvoří základ prodeje...
GTI
Galante... všichni přece víme že pětidveř bylo velké hledání a třídveř byl ten pravej koník... Golf se liší JEN v počtu dveří, v tom je podstatný rozdíl...
s tím golfem souhlasím, ovšem bych řekl že to je i naopak - 5D lepší než 3D, ovšem trvám na svém, slovo "Stilo" = 5D, "Stilo 3D" je to pravé aby nedocházelo k omylným interpretacím 😉
GTI
Jo, souhlas.
marianek
Se Stilem jsem mel moznost stravit 2 tydny dovolene. Moc a moc jsem si ho pochvaloval. To, ze se Fiat snazil vypadat nemecky (nudne), si ted vycita a trestu se mu dostalo. Jinak to auto bylo bezchyby. Prostoru na rozdavani, dobre motory a v interieru vse potrebne, ba i vic.
Jen doufam, ze nove Bravo navaze na vse dobre, co bylo i ve Stilu.
GTI
Stilo nebylo nikdy nudným autem. Když vyjelo, byt to velmi citelný zásah. To auto si dokázalo v segmentu vytvořit originální místo. A kdyby neletěly mezi lidmi evergreeny o nespolehlivosti fiatek... byl to trhák Evropy.
ty snad budeš ted Fiat ještě bránit 😄 5D bylo nudné auto, 3D ne..ovšem 3D si moc lidí všeobecně nekupuje a 5D NEMĚLO design na to aby bylo trhákem evropy, tím netvrdím že by bylo špatné...
Presne Stilo 3d vyzerá veľmi dobre má šmrnc. Na rozdiel od 5d, ktoré nie je také ani zďaleka, tam je podľa mňa jeho neúspech, lebo 5d aut sa predá viac.
marianek
jenze podle tebe neni ani Golf nudnym autem. Stilo bylo vybornym autem ale Ital by se nemel snizovat k tomu aby vypadal nemecky.
GTI
Také se k tomu nesnížil... Jistě Golf... ostatně žádné auto, není nudný...
Velmi trefné, přesně kvůli tomu jsem poprvé v životě koupil Fiat, a nelituji. Ani po letech se mi neokoukalo (má troško víc charakteru než Tvoje ikona, ale žádný úlet alá Reanult či Honda se nekoná) a kvalita (míním poruchovost) je srovnatelná s předchozími mnou vlastněnými vozy ze stáje VW.
GTI
To že si sám odporuješ už jsem ti kdysi napsal, trochu mi i vadí že ať se téma týká čehokoliv, vždycky skončíš u golfa, takže mám pro tebe tip - golf GTI jak má být na www.automix.cz včera. Čau.
GTI
Jestliže je tématem mainstream v nižší střední... nelze než u toho GOLFU skončit... na tom bych nic divného neviděl...
marianek
jen pockej, to ti priznivci VW daj. S Fiatem Sedici souhlasim, je to fajn kara.
GTI
Kbyby ses zbláznil, Wolffe, nemáš šanci nikoho přesvědčit. Nemáš totiž trumfy. Všechny Fiat vyhoditl oknem a teď to pracně dává dohromady. V tomhle segmentu je nejdůležitější prodat velké počty. Fiat to se Stilem nedokázal. A mohl. Auto to bylo (je) stále výborné. Takže kdo to dokázuje? Třicet let to dokazuje GOLF, Gé Golf, Gé, jako GURU. Dokazuje to již v druhé generaci FOCUS... a k mému nemalému překvapení i MEGANE... ano, tihle to roky dokazují... tihle válcují Evropu. Jsou to ti zracenci... na výsluní. A někde ve sklepě se krčí tvá perla světa... Škoda... přitom stačí tak málo... jen přesvědčit. VW to dokázal s GOLFEM u 25 miliónů lidí. To je číslo, co? Když se oprostíš od falše pohledu, že všichni co nekupují Fiat autům nerozumí 😄 pochopíš, že ten VW prostě umí. Že umí i jiní, například FORD, CITROEN, RENAULT. Umí i FIAT... ale ne tak dobře jako VW... Je na tobě, aby ses s tím vypořádal. Vnímáš to zatím, jako výzvu k třetí světové... ale o to přece nejde... tvůj největší problém (a měl by sis to vzít jako bobříka psaní) tu je - přesvědčit ostatní o kvalitě výrobků od Fiatu... i on se netají tím, že se dotahuje kvalitou na nemecký mainstream... tak jak je to?
"pochopíš, že ten VW prostě umí. Že umí i jiní, například FORD, CITROEN, RENAULT. Umí i FIAT... ale ne tak dobře jako VW " - výborná věta :yes: konečně shození brýlí VW 😉
GTI
😉 Mám proti slunečnímu svitu dokonalé brýle Eschenbach... jiné nenosím... 😉 :yes:
GTI
Koukám, že ses naučil kopírovat texty... tedy, ale obyčejně se kopírují texty kvalitní... tenhle blábol, ten je tak na jedno dlouhé vymazání... 😄 😉
Bohužel tímto způsobem sem byl nucený ti ukázat kvalitu tvých textů... Přesně to tady děláš ty, s tím rozdílem, že texty mírně obmě%nuješ,a le i tak nereagují na aktuální stav diskuze... Věř mi. Nepřestanu se do tebe navážet a věřím, že se přidají další, dokud budeš otravovat každou diskuzi, ke které nemáš co říct... Možná ti to chvíli bude dělat dobře, ale časem tě to přejde, tomu věřím.
GTI
😲 Výchova Wolffem... :no: No... tvé starosti... to je opravdu na pováženou ;-\
ty ji bohužel potřebuješ jako sůl... 😒
GTI
>😒] :no:
Golf nemusím, nelíbí se mi a nemám ho rád, ovšem nepřehlížím fakt že to skutečně JE ikona nižší střední a je jedno z nejlepších aut této třídy - pozor, nepíši nejlepší, to si netroufnu hodnotit. Takže tyto příspěvky jsou zhruba na stejné úrovni jako když někdo shazuje Fiat, chtělo by to víc nadhledu a uznat kvality soupeřů - to platí pro všechny příznivce VW,Hondy, TTT, Audi, BMW atd. :-!
GTI
ano, ano :yes:
GTI
Tenle kolovrátek už tu jednou byl. Zkus napsat něco o Fiatu 😄 😉 to bude horší vořech.
pozor, platí i o tobě 😉 zkus někdy uznat kvality třeba Lexe 😉
GTI
Asi před pěti minutami tu někde píši o IS... myslím, že na závěr Fabie.
tomu říkáš uznání kvality ? >😁 "jiskra která stejně zhasne" ?? No, na začátek to bylo dobrý,a le příště se polepši 😉
GTI
😄
Omlouvám se všem... Ale to co sem udělal vidím jako možný způsob komunikace s člověkem s nickem GTI... To co sem tady mlel dokola má stejnou úroveň jako všechny jeho příspěvky... Navrhuji úplnou ignoraci tohoto člověka... Demokracii máme, vyjádřit svůj názor můžeme,ale demagogie do demokratického světa nepatří...To sme se přesvědčili v 1939 a 1948.
GTI
To už tady také bylo, Wolffe. Nebreč, jestli jsem ti přišláp´šňůrku z Bravem na konci... 😄 Hele, já myslím, že nejlepší by bylo, kdys nám všem koupil jedno BRAVO... Co? Ty bys byl spokojenej a my bychom byli spokojení... možná 😉 :yes: P,S. Hele, já od tebe čtu už jenom příspěvky o VW a GTI... napiš také něco k Fiatu... myslím pravdivého.
Si schizofrenní maniodepresivní ubožák, který zde otravuje každou diskuzi. Uvědom si to!!! Otravuješ zdejší luft... Není to urážka, na urážky se nedovolávej je to diagnóza... Já se zde chci bavit o autech, ne o tobě... Chápu že ti to dělá ubožáku dobře..., ale měl by si s tím přestat... Vím, že pokud ti nedají ban, nic se nezmění..Ale třeba pokud bude víc lidí co tě bude ignorovat, pak ti ten ban třeba i dají a nebo případně odjdeš z diskuzí sám... Nemáš tady co dělat, si nemocný člověk... Je mi tě líto, zejména v tvé omezenosti a nutnosti se ukájet zde na internetu... My ostatní se tady bavíme, ty to zde máš jako způsob seberealizace.... Ještě jednou, je mi tě líto.
GTI
Chovej se slušně, Wolfe. Co si myslíš o nicku GTI tu nezajímá nikoho... Píši ti to asi po sté... Máš nějaké divné představy o diskuzi :no: Musíš se prostě vyrovnat s tím, že tu nejsi sám... Vidím, že je to pro tebe velmi těžké, budeš to muset ovšem dokázat. P.S. A piš slušně, Wolffe... ovládej se, tohle není zastrčená dílna tvého fiatklubu. P.S. Wolffe... hlavu vzhůru.
Víš co je smutný...? že ten marast z tvých ruk nevadí jen mě... Mě taky dlouhou dobu nevadil, dokud si nezačal lhát. Ale teď už mám pocit, že vadíš všem... Bohužel...

P.S. Problém je v tom, že co si myslíme o nicku GTI máš pravdu, že nezajímá nikoho, teda s jedinou výjimkou... Mělo by to zajímat tebe.. a měl by si tento názor respektovat... pokud máš aspoň trochu cti v těle, o čemž už přesvědčený nejsem...
GTI
Věnuj se Fiatu... začíná ti to přerůstat přes číro...
Věř mi, že nezačíná... Já za těch 10 let co sem na server chodím napsal tolik věcí a nejen o Fiatu ale třeba i o mazdě... Vadili mi tady za celou tu dobu dva nicky (oba psali lži, nepravdy, pomluvy, demagogii)... Toho času nějaký King a teď ty... King zmizel o jedněch prázdninách a ty? Ty se vytratíš taky brzy... Sem si v tomto jistý...
GTI
>😁 Klid, mafiáne... utři nudli a věnuj se BRAVU...
:no:
wolffe, uklidni se :-! musím se zastat GTIho, stejně tak jako bych se zastal tebe kdyby tě urážel GTI bez příčiny. Zkus normálně diskutovat bez toho aby jsi byl upnutý na GTI a piš normální argumenty. Piš o autech, pokud ti vadí názor GTI napiš to, jako já se Stilem (normálně) a uvidíš že se dá "hádat" na normální úrovni. Toto otravuje všechny ;-\
Jo Galante, máš pravdu, ale kde si byl před 14 dny...? To není bez příčiny ale ve velkých souvislostech... Galante, já mám svědomí čisté... Už bych se i smířil s demagogií, ale se lží asi nikdy... Opravdu... Víš, zlu by se nemělo ustupovat... a v tomto sem naprosto v klidu. Ten člověk dosahuje určité úrovně a svůj zenit má za sebou... Já chápu, že jeho epické výlevy mohly na někoho v počátcích působit pozitivně a že si tam někdo i něco ze sebe našel. Ale já říkám už dost kytici, už dost Erbena...!!!
nemá to cenu - fakt. Vím že dokážeš dobře diskutovat, ale tohle ztrapnuje vás oba..nechci tu být za Matku Terezu, jste svéprávní tak si dělejte co chcete, ale fakt to zamořuje tuhle diskuzi...
GTI
Tak už se vybreč, vysmrkej a věnuj se tu fiatu... tvé plačky, poklud ti to nedošlo jsou zoufalým odrazem touhy převálcovat kolegu... kterého převálcovat nemůžeš... neb nemáš válcovačku. Tu tady totiž nemá nikdo. a jestli jsi tohle ještě nepochopil... tak pomalu začíná být pozdě, Wolffe.
končím, do sebe hoši 😉 😐 ;-\ 😒
.. 😄 nemá cenu být ten třetí "urovnávač".. již se to několikrát vymstilo a třebas mates by mohl vyprávět... ;-\ ale je fakt, že mi někdy jde hlava kolem z těch příspěvků.. 😒
už nebudu urovnávat, jen mě štve že plýtvají svou energii a znalosti na tyhle nesmysly ;-\ ále co, jejich věc 😄
GTI
Vždy jen reaguji... to bych si vyprosil.
😲 vo čem tady mluvíš...?!?? ;-\
Přesně jak jsem psal ráno s nadějí že se to nestane, nejvyšší a Wolff vv sobě. Hoši, vykašlete se na to a pište si třeba přes icq😉
GTI
Najdi mi můj příspěvek, v němž jako první píšu o Wolfovi, napadám ho a nevěnuji se tu Fiatu... to, cos napsal, adresuj Wolffovi... dnešní diskuze (až na Wolffovy plačky) byla podle mého velmi přínosná...
Každý někdy nemá svůj den, a Ty dráždíš hada bosou nohou... Minule mi to přišlo naopak (zejména poslední příspěvky), to je život... Oba máte svým způsobem klapky na očích, aspoň co se aut a té vaší značky týče. Což je možná i pro Vás škoda, okrádáte se o možnost vybrat si vždy to nejlepší na trhu, ať už je to jakékoliv značky. Ale to je vaše volba, jen mi přijde zbytečné cpát to tu pořád dokola všem 😉
GTI
Já nemám svou značku. Až tu bude článek o Mazdě MX5, budu ji chválit... až tu bude článek o Saabu, bud chválit... nežij v naivní představě, že když vím, jaký je rozdíl mezi VW a Fiatem, že jsem zaslepený...
Tím lépe, ale velmi dovedně to maskuješ, viz hlášky typu "GOLF, Gé GOLF, Gé, jako GURU..." 😉
GTI
😄 😉
GTI, teď se tě musím zastat...ale jen tady. Nenapadal jsi první..zvláštní, ale pravda, takže O.K....Ale co je horší, že jde o souvislosti, víš? To není jako když se doma mamince a tatínkovi omluvíš žes něco provedl a je to hned dobrý...oni to pochopí, protože tě třeba mají za malé děcko, ale tady už by to mělo být v některých případech spojeno s dospělostí...což taky není...v některých případech... 😢
tak tady to bude ještě vostrý.Takovej mazec tady nedělají ani kluci z Clubu..čti z Honda clubu a že oni umí :yes: Wolf se rozhodl "pořešit" GTIho.Bude to tvrdý a dlouhý boj...kdo si vsadí na vítěze?? 😉
GTI
Nehecuj ho, jen tak tak se drží a ty mu ještě přiléváš do ran... Nechme ho v klidu, pochopí, že to, co předvádí není důstojné diskutéra. On už ani nepíše o Fiatu... jen běsní 😄 chudinka.
SAKRA UŽ DOST ! Jdu se po hodině a jediné co si přečtu je 3x stejný článek od wolfa a reakce od GTI 8-s Jemu jsem to už napsal, tak ted pro tebe - pokud se ti něco nelíbí, nereaguj pokaždé - jsi pravděpodobně starší tak nebud jak malý dítě co potřebuje mít poslední slovo..nech ho být..
GTI
Podívej, mám velké pochopení. Ovšem, aby mě tu nějakej fiaťáček napadal šestej den... to se prostě nedělá. Myslím, že mě brzdit teď zrovna nemusíš. Uklidňuj revolucionáře s Bravem místo palcátu... potřebuje to, jako koza to... drbání 😄
podívej, jsou příspěvky na které se reaguje a příspěvky na které ne (nemají úroven na to abych se jimi zabýval - třeba jak pan "Čech" mě nazývá sockou protože se mi líbí F2). Na napadací příspěvky nemá smysl reagovat, protože to nikam nevede - nemá to řešení, prostě ztráta času. To platí samozřejmě i pro wolfa, tak si podejte ruce a vše dobrý 😉 někdo musí udělat první krok, přece...
GTI
Myslím, že na takovouhle hru Wolff nemá... Napsal jsi to pěkně. Mám stejný názor...
máš sice stejný názor, ale chováš se stejně přesně naopak - reaguješ na vše 😉 a pozor, wolff dokáže dobře diskutovat..
GTI
Jistě... pokud ovšem nepíše o nicku GTI 😄 což mu pod článkem o fiatkách jaksi moc nejde... P.S. Nechovám se stejně.
wolf ma pravdu, gti je dle meho nazoru zaslepenec a neni schopne logicke uvahy, takove vlastnosti se rika primitivismus a nedostatek zkusenosti. je mi lito takovych lidi ale na svete je jich vetsina
zkus se gti kouknout jak reagujes a jak rozsirujes ty lzive prispevky, delas na schval dela ti to dobre vid?
ze by podpora poctu prispevku na auto.cz ? konecne zapojeni vice lidi do komunikace? Mas 1.40 Kc za prispevek?
GTI
Euro, čtyřicet. Mokrý hadry, stydlíne, se fasujou hned za vrátnící vpravo pod schodama :no:
GTI
Fiat, počínaje modelem BRAVO I. vstoupil do peřejí, které velmi obtížně posledních 10 let zvládá. Myslím tedy v segmentu nižší střední. Stilo se nechytilo, jak Fiat chtěl a potřeboval, konkurence samozřejmě také nespala a tak se nakonec z toho italského zázraku scvrkly prodeja na horší než desáté místo v Evropě. Což pro giganta, jakým fiat je, musí být trpké sousto. A kdo tedy, že to v Evropě kraluje v této třídě? Megane, Focus, GOLF. Gé Golf, Gé, jako GURU. tohle je trojka králů... Tak co myslíš... sesadí přijíždějící nové BRAVO někoho z trůnu? Můj tip je, že nikoliv... A proč? No, to by musel fiat vyjet z revolučním počinem. S autem, které te svou vizualitou sejme do kolen. A to se nekoná. Jak by mohlo? Vždyť nezapomeň, že charakter nižší střední zásadně poznamenal v posledních letech příchod premiového segmentu. A ten tuhle třídu velmi nesmlouvavě okupuje. Vytváří nové imageproudy v nichž se vyznat je těžké pro konzumenty a o to těžší pro mainstzreamové výrobce... vytváří pohled na to, jak má tenhle segment vypadat... Oni sice premiovky cenou nekonkurují... jenže, sakra, tihle premioví rytíři jsou na jednom hřišti... Takže já čekám zvednutí prodejů Brava (oproti Stilu) někde mezi 15 - 20% to ale není na evropskou špičku. A dotaz... má vůbec Fiat na tu evropskou špičku v nižší střední?
odpověd - uvídíme, až uvidíme Bravo naživo 😉 Můj tip - bude mít, ale nikoho sesazovat nebude, možná tak 5-8 místo...
GTI
Jo, bude to mít velmi, velmi těžké... právě kvůlivá těm premiovkám... to je totiž těžká rána do vazu mainstreamu. Ve střední třídě... tam je to rozparcelované jinak, také jde o jiné peníze a nikdo nemá problém s tím, že jede v Passatu a vedle letí trojka od BMW... jenže v nižší střední... to je těžké téma. Proč si koupit Bravo, když v podobné vizáži může člověk mít A3...
jenže to je troška jiná cenová liga 😉 pokud Fiat nasadí slušnou cenu(kolem 350) - musí vědět kde je (stejně jako korejci), tak se má šanci prosadit - ne být první či druhý, ale mít slušné prodeje odpovídající "image" firmy, ne paběrkování odpovídající tak možná Alfě..
GTI
Souhlas. P.S. je to trošku jiná cenová liga... a právě to "trošku" byť by zde šlo o cca 150 navíc velmi komlikuje rozhodování... Tedy alespoň doufám... V nižší střední je prostě problémem to, že na tak malé ploše nelze udělat parádičky jako ve střední třídě... také neodborná veřejnost prostě bere Golfa, FOCUS a BMW1 za porovnatelná auta... no, a ty premiovky přeci jen maj dotaženější tvary... které tedy strhávají potenciální zájemce. Bravo za 350... to by bylo na plecháčích a bez zpětnejch, ne? 😄
no, právě myslím že těch 150 je velkej rozdíl - pokud někdo dá s přehledem 150 navíc, tak půjde spíš už do střední, případně třeba do O2 TDI. Takže pro člověka, který chce větší auto než malé, nemá 500 a nehledí na image je Brav👋Stilo ideál - viz můj soused - starší člověk co chtěl prostorné, příměřeně drahé a "solidní" auto, koupil Stilo..nevím jak je spokojený, můžu se zeptat 😉
GTI
Jo, ale neber ho na diskuzi, aby neztratil iluze... >😁 😉
to bych mu nemoh udělat 😄
GTI
>😒] 😉
Iluze o čem, ty zaslepený kojote? To jen ty tu vytváříš iluzi, že Gé jako GURU je něco víc. Není. Stilo je kvalitativně i technicky ve stejné lize. Bohužel, jeho design byl pro velkou část stávajících zákazníků nepřijatelný a zároveň nedokázal přitáhnout dostatek nových. Také zaváděcí cena tuším 422000 za 1.2 3D, to byla pro případné zájemce o "upgrade" trochu hořká pilulka. Problém nebyl s autem, ale s marketingem.
Nedelam si iluze o kvalite Golfu, ale tak nizko jako kvalita Fiatu snad ani byt nemuze. Dokud jsem byl jen externi pozorovatel, videl jsem to jinak a nechtel jsem verit lidem, kteri mi rikala, ze Fiat proste kvalitni produkt neumi. Od te doby, co jsem s Fiatama v osobnim kontaktu kazdy den, musim s tema lidma souhlasit. Fiat proste nedrzi pohromade, i kdyz treba moc dobre vypada...
marianek
Prodeje VW Golf se stale snizuji, lide si uz zacali vsimat, ze to neni to nejlepsi ve tride. Ale i presto se prodavaji po milionech. Toto ale dela z Golfa tuctovku, ktera v zadnem pripade NEPATRI do premiovky (BMW1, AUDI A3, Volvo C30).
Fiat Bravo take do premiovky nemiri. Myslim, ze Fiat chce s Bravem tam, kde je s Puntem. Na spici ve sve tride v prodejnosti a na to s timhle autem (podle toho, co jsme zatim videli) urcite ma.
Jednoznačně .. nemá. A prosím Tě nevysvětluj nám, že GOLF není prémiový vůz - snad máš o nás lepší mínění , ne? Víš, v Německu a Rakousku se neříká nižší střední jako u nás, ale prostě Golf-Klasse, kapišto - to podle etalonu třídy. Už od 70-ých let minulého století. Smiř se s tím a uleví se ti. 😉 😄
Giorgio
Nejsme v Německu, ani v Rakousku, nový Fiat Bravo taky není jen pro ně, ale pro celou Evropu. A až se začne prodávat, tak se teprve uvidí.
Golf-klasse se říká jen proto, že je to největší tuctovka, ty makulíne >😁
GTI
>😒] >😒] marianku... díky za poučení. Jo, podtrhuju, - Golf není premiovka 😄 😉 Klid... doma si to rozkresli na papír. Udělej si tři sloupečky - low-end, mainstream a premie... ty pak vyplňuj. je to poměrně jednoduché... ale jak vidím tak opravdu poměrně... 😉
>😁 >😁 začínat příspěvek o Fiatu pod Fiatem Golfem v nadpisu... :yes: :yes: >😁 dobrý... >😒]
Vektor
>😁 >😁 :yes: :yes: Sakra, nebyl jsem přihlášen, pardon.
GTI
>😒] >😒] :yes:
Wolffe dík, pobavil jsem se. Jasně jsi ukázal metody pána, který je skryt za značkou GTI. >😁 >😁
Jeho naprosto neobjektivní tlachy, zkreslující informace a dokonce lži jsou velmi nebezpečné. Pamatuji (bohužel) dobu, kdy záměrné lži, mlžení a konspirace byla hlavní pravdou. A jeho rétorika mi tuto dobu hrozně připomíná. V tom je to obrovské nebezpečí.Obzvlášť, kdy přispěvovateli jsou mladí ohební a tvární lidé že. Neboj, jsem s Tebou. Jsem s každým, kdo se cítí být ohrožen demagogickýma žvástama, založenýma na 100x opakovaná lež se stává pravdou.
Jinak zdůrazňuji že Fiat není až tak moc má parketa, nicméně nově nastolený trend se jeví jako úspěšný. Minimálně po designové stránce.
Jen tak dál Fiat.
GTI
Víme, víme, OZZY... tys na FERRARI 😄 😄 Důležité je každého, kdo nesnídá špagety sejmout napalmem 😄 Sejmi rudo před očima a pochop... Ferrari uznáváme všichni, to žes Ferrarista je milé, ale lehce infantilní... pokud tedy nemáš názor na jiná auta... jako že nemáš.
Ne každého, kdo nesnídá špagety ... důležité je sejmout tebe, ty magore :no:
Hele chápete, proč sem pořád leze, když mu tak ubližuju (em). Nechápu...
marianek
Vsiml jsem si, ze jsou zde zdatni prispevovatele, kteri dokazi vsechna auta prirovnat je koncernovym vozum, tak se pridavam. Ano pri precitani jsem se prehledl a spatne pochopil prirovnani Golfu k premiovym vozum. Takze vazeni gentlemani pardon. Ale pokracujme v porovnavani. Fiat se svym Puntem drti veskerou konkurenci. Nyni s Cromou je rozhodne na spici segmentu a Grande Punto konkurenci ani nema. Bravo, verim, miri take stejnym smerem. Je jen otazkou casu a doufani, ze zbytek auta je stejne bombasticky jako design, kdy se stane spici teto tridy (golf klasse jestli chcete)
Mýlíš se mMriánku. G.Puno samozřejmě naštěstí konkurenci má.
Záleží na úhlu pohledu. Ono takové nové Clio není šatný počin.
Přiznám, že Punto má předek vyvážený, decentně chromovaná mřížka je ladně hezká. Ovšem bok a hlavně záď mi jaksi nesedí zcela. To u Clia mám přesne naopak :yes:
Máš pravdu, že GP má bok trochu do MPV...ale zase na druhou stranu, ten prostor není k zahození... A taky dost záleží an barvě...
sem byl já
GTI
S Cromou? 😄 marianku... opatrně na to... Croma je pokus o fiaťáckej jakejsi crossover... který jsem tu vychvaloval již v době, kdy tys ještě neuměl správně vyslovit ani slovo Panda... Jenže je tu problém... nadupanej a inspirativní model je příliš drahej... a tak je na tom s prodeji, tak jak je... trhák se nekoná. Nebo ano?
BTW co je segment Cromy ? Řekl bych že má konkurenta snad jen v Signumu...takže možná na špici je 😉 Ale líbí se mi...
GTI
Nevím, jak je to s cenovou politikou venku, ale tady ta vrcholná verze šplhá strmě nad milion... což je neprodatelné. Je to u fiatu paradox, ale Croma dojíždí na super šedej kabát. Možná proto se mi libí, že je nenápadná... Takovej přifouklej klasickej mainstream... Nic fiaťáckého v tom (bohužel) není. Vypadá jaksi staře, usedle s mdlou tváří... Fiaťáci museli být rozčarovaní, když vyjel. Já ho cením... Signum je vizuálně o patro výš... Ten mě dokonce bere...
Fakt ? No vidíš, já to mám naopak, Signum 0, Croma 1, ale to je jedno...každopádně je fakt že za mega si pořídit "nafouklej kombík" není to pravý ořechový, měl bych lepší volby 😉
Golf je lidové vozidlo... Masy milují lidová vozidla... Masy co s nevyznají kupují to nejběžnější a nejobyčejnější a nejprůměrnější co existuje. Ano, král, guru průměrnosti...to je Golf.
Stejně tak jako GTI je zdejším králem labilních maniodepresivních schizofrniků. Bravo GTI... pokračuj... snad tomu tvýmu marastu budeš i věřit... :yes: :yes:

P.S. A nezapomeň taky někdy začít pracovat, aby sis mohl třeba toho tvýho vysněnýho Golfa koupit aspoň jako to Bburago... A nebo napiš jéžiškovi... Zkusím to zařídit... třeba pak už nebudeš tak zlobit...
ANO. Golf,Passat=etalon.
Význam slova etalon=průměrnost,standart. Nic víc, nic míň..
Pro masy, pro davy. Jiné ambice ani nemá. Toť priorita.
S VW za etalony. Já za individualitou.
Nejsem stádo. Mé srdce tepe za poznáním. Masy tepou pro vůdce.
Vůdce masy vede, řídí jim život. Lituji je. SORRY maso.
Kupujte dál etalony. Vím, kam Vás zařadit. Udělejte si pořádek v sobě. Zjistíte, že vůdce vůbec k životu nepotřebujete!!! :yes:
pánové, ne že bych se snad chtěl Golfu zastávat, ovšem nějakej krám to určitě není...s tím průměrem..kdybych měl známkovat, tak skoro ve všem by měl Golf tak 1- až dva, ostatní auta v něčem 1, v něčem za 3, takže v průměru taky za dva. Ted jde o to co je komu milejší - jestli ve všem "lepší průměr" či v něčem vynikajicí, zato v něčem horší...pro mě platí ta druhá varianta, ale to neznamená že tu budu napadat někoho který radši nechce v ničem vynikat 😉
Giorgio
Většinu testů vyhrávají vyvážené výrobky. Navíc patřím k těm, kteří nakupují i podle zkušeností. Mám je s VW i Fiatem. A volím a volit budu Fiat, dokud mě nepřesvědčí on, nebo někdo jiný, že je pro mě lepší jiný výběr. Až budu kupovat jiné, nové, auto, objedu si všechny dealery, preferovat budu Fiat. A uvidíme, co si nakonec odvezu. Nejsem zaslepený ani v dobrém, ani ve špatném smyslu.
to je dobře :yes: vždycky tě nějaké auto chytí víc za srdce a jsi mu potom ochotný odpustit nějaké nedostatky - u mě to bylo Mitsubishi 😄
GTI
Souhlas... proto většinu testů v nižší střední vyhrává GOLF a FOCUS.
Klaudius
To určite, ale tie testy asi čítaš len v časopisoch AutoBild a Auto Moto a Sport....tam iná značka ako VW nemáva veľa šancí...
Dinar
Standard(etalon)- nerovná se - průměr, znamená to normál, standard, měřítko, tedy to, k čemu se ostatní věci, jevy přirovnávají. V automobilovém průmyslu, je v nižší střední třídě za takový etalon považován golf, tedy auto, které tuto třídu před lety definovalo a s kterým, vzhledem k jeho letité prodejní dominanci na evropském trhu, ostatní výrobci své modely dané třídy sami porovnávají. Tihle výrobci totiž, na rozdíl od e😜ertů v diskusích na českých autoserverech (zajímavé, že mimo ČR s tím nikdo problém nemá), berou třicetiletou pozici golfu na špici prodejů jako úspěch VW, tzn. mimo jiné i potvrzení kvalit golfu. Golf je etalonem mainstreamu, není to premiovka, mainstream (pokud by někdo měl problém z významem toho slova, doporučuji slovník) pokud jde o jakýkoliv produkt, znamená z hlediska postavení na trhu komerci, spotřebu, to co se hlavně prodává, takto to normální lidé chápou, nikdo tedy nemůže u mainstreamu mluvit o exkluzivitě, ale pak také výkřiky "já nejsem stádo", "mé srdce tepe poznáním" (tohle je obvzlášť povedené >😁 ), jsou úplně mimo mísu, protože lidé kupující si golfa, si kupují špičkový mainstream, ale pořád jen mainstream, prostě nečekají, že budou svým autem dokazovat svou jedinečnost, tohle je kupcům VW jako klišé podsouváno v každé diskusi, a bohužel to pouze vypovídá o životním postoji toho, kdo to píše. Z diskusí o fiatech, kde se věčně mele o VW, sami fiatfans si tak z VW dělají etalon, mám pocit, že hlavním argumentem pro koupi např. tohoto brava před golfem bude, že majitel vystoupí z řady, tupého stáda golfařů, a koupí fiatu prokáže svou individualitu. Jinými slovy, koupí si mainstream aby z mainstreamu vystoupil. Já v tom cítím "trochu" rozpor. :-!
GTI
Dobrej text :yes:
Dinar
Akorát jsem netrefil vlákno, patří to falešnému muzikantovi. 😉
jak falešnému ? 😲 to že jako není TEN OZZY ???? >😁
Dinar
spíš jsem myslel, že tu zpívá falešně. >😁 😉
GTI
😄 hodně falešně... dole píši o Ozzym... toho miluju... nikdy (Nikdy) se nevyjádří k žádnému autu a dělá, že jako jsme všichni ňoumové... protože přece jen FFFFerrari 😄
GTI
>😒] Ten tu byl roky záhadnej... taková ideální póza, když toho mco nevíš, jako že nepřiznáš, co se ti líbí. Až teď šel s pravdou ven... Cení Ferrari... jako byl jedinej... 😄 Tohle miluju... jakoby blazeovanej postoj, že jsme všichni nuly, když tu píšem o těch šunkách od pandy po S.type... vždyť přece Ferro... to je to jediný auto... 😄
Dinar
>😁 Je mi to jasný, je celkem průhlednej, ale tohle, "Nejsem stádo. Mé srdce tepe za poznáním. Masy tepou pro vůdce.Sorry stádo." to mě fakt dostalo, z toho jsem si málem cvrknul. EMA má mísu, OZZY má maso, tedy masy. >😁 😉
GTI
>😁 >😒] Přesně... 😉
no nevím, proč to píšeš zrovna mě, já to snad tak nějak chápu 😉 nepsal jsem průměr, ale za 2, tzn. vyvážené vlastnosti bez výraznějších slabin..některá autam jsou v něčen lepším, v jiném horší, proto nejsou "standart", ovšem také ne horší, jen "jiná". S těma posledníma větama moc nesouhlasím - samozřejmě že si člověk kupuje mainstream, takže z něho nevybočí jiným mainstreamem, ale to neznamená že nebude individuální...to je jak kdyby jsi řekl že si někdo koupí XJ, ale stejně je ve stádu s 7,8,S 😉 v každé "kategorii" jsou auta běžná, osvědčená a pak ty určené pro individua 😄
Dinar
Sorry, tobě to nepatří. 😉
Dinar
Tu poslední větu nemyslíš vážně, 😄 , že ne, nebo to mám chápat tak, že kdo si koupí bravo je "pěkné individuum"? 😉 Fiat chce dělat auta pro masy, dostat se mezi největší evropské výrobce, nestaví nic pro individualisty. Mluvíme o nižší střední, jakousi individualitu a výjimečnost, tedy že stejné auto nebude na každém rohu, můžeš dostat maximálně u premiovek, ale i tam je to v nižší střední už problém, premiové značky se, seč jim síly stačí, snaží urvat z trhu co nejvíc, tedy v reklamé ti nabízejí exkluzivitu ale v prodejích chtějí výsledky spotřebáku, tomu se říká marketing.
no, když se tady dívám na ty diskuze, tak sem tam to tu nějaké "individuum" je 😄 Já tě samozřejmě chápu jak to myslíš, ale opravdu se najde dost lidí kteří by si nekoupili Golf právě kvůli tomu že je to "měřítko" a chtějí vybočit. Nejde o to jestli se těch aut se prodá hodně nebo málo, ale o to že jsou prostě jiná než Golf/Focus. Takže z tohoto pohledu to berou jako jakousi vyjímečnost..třeba já mám Galant, který je taky tuctovka, ale beru že je jiný oproti 406, Laguně, Mondeu atd., vím že to tak úplně není, ale jde o pocit 😉
Dinar
Je a není to jiné, myslím tvé srovnání s galantem. Stilo, bravo jsou prodávány se záměrem automobilky stát se masovkou, postavení Mitsubishi nebo třeba Subaru je trochu jiné, oni vědí, že v Evropě znamenají alternativu, tak přistupují i k nabídce modelů a očekávaným prodejům. U nich, přestože nejsou premiovkami, můžeš alespoň tu část významu pojmu exkluzivita, která znamená, že nemáš to co každý druhý, naplnit, i když je to v tomhle smyslu více exotičnost než exkluzivita. V případě Fiatu nic takového nepadá v úvahu. 😉
jo, asi jo 😉
GTI
Jistě. Rád tu také píši jeden definiční axiom, o tom proč fanouškové VW nemají krví podlité oči a fandové Fiatů jsou řezníci - U fandů VW jde vesměs o vztah ryze pragmatický, reálný a naplněný praxi, kdežto u fanoušků fiatu jde vesměs o oblizovače plakátů nad pelestí... pokud možno s logem Abarth... 😄
GTI
Doufám, OZZY. že nežiješ v pohádce, že Fiat snad má jiné ambice, než být král průměru? 😄 Nebo ty snad opravdu považuješ Grande Punto za zmenšené Maserati? Jde o mainstream... tedy hlavní proud. Na premii tu máme jiné kádry... Ovšem velmi mě překvapuje, že se neorientuješ v tom mainstreamu... stále jakoby lehce záhadně naznačuješ, že tu jsou v tomhle segmentu zasuté poklady... 😄 Nejsou OZZY... je Megane - nejprodávanější vůz Evropy, je FOCUS a je GOLF... to jsou králové nižší střední...
Pozri sa na Bravo I aj II alebo aj na to 5 dverove Stillo a uvidis prvotriednu lekciu o tom ako nebyt priemerny
GTI
No, Wolffe, o tom, kdo je labilní bys měl poměrně hluboce zapřemýšlet. Už těch přihlouplej výpadů proti nicku GTI nech... je to opravdu směšné a dokonale trapné. Co se týče GOLFU, tak máš vlastně pravdu. Jenže stojí proti tobě. Ano, GOLF je dokonale lidové vozidlo. On si nehraje na Maserati chudých, jako Grande Punto. Golf je tím středobodem v mainstreamu. V dokonalém obalu a s dokonalou technikou, s bravůrně zvládnutou schopností jeho tvůrce, svůj produkt prodat. tohle prostě Fiat neumí. Velmi jsi mě mile překvapil, že to víš. A co víc... že to uznáváš. Takže přesně - GURU průměru. Souhlas. To je velké vyznamenání. Nakonec těch 24 milióny prodaných kusů hovoří za vše. Tohle Stilo prostě nedokázalo. Vedle toho (rozvíjím dál tvou úvahu) existují i v tomhle segmentu produkty pro diamantové kovboje. Jsou čtyři. Tři z nich jsou z Německa, jeden ze Švédska... Takže, měl bys vědět, že možnost koupit Stilo v tomhle segmentu (a pro BRAVO to platí zrovna tak) padá do úvahy až poté, co potenciální kupec vyřadí - BMW1, AUDI A3, MB-klasse A, VOLVO C30, Megane, Focus, Golf, C4, 147, 307, Astra, Civic... v česku ještě liftback Octavia... Až všechny tyhle vyřadí koupí možná Fiat... (nezapomeň na Corollu/Auris a širokou nabídku z Korei. Z toho si můžeš udělat představu, kolik se jich asi tak prodá mimo Itálii. P.S. Děkuji, že máš starost o mé povolání a že mi přeješ nějaké auto... to je milé 😄 😄 :yes: Jinak velmi cením, že mě máš nastudovaného, a že užíváš mou manýru v podobě toho post scriptum... :yes: 😄
sakra, já snad fakt budu toho Golfa obhajovat 😄 není průměr - za 3, je nadprůměr - za 2 ! Ale to maximálně, výš nejdu...P.S. zapomněl jsi na Mazdu3 a Ceed...
GTI
O korei píšu, na Mazdu a Nisan jsem zapomněl. Ten průměr... myšleno jako vítěz mainstreamu... Neboli ten střed hlavního proudu... Paradoxně má velmi blízko ke Stilu... vyborně technicky vybaven v lehce originálnám balení... jenže pokud Fiat už vyrobí auto... neumí ho zase prodat. Koneckonců... já nevím, jak se v Česku dá koupit Fiat. Neznám jedinou prodejnu... mimo toho, že mě tu někdo poučil, že Srba dělá vedle Opelu, Alfy a Saabu i Fiat... hmmm takovej autosupermarket...
hm..to je fakt, ted taky marně přemýšlím jestli jsem někde registroval prodejnu..je fakt že udělat dobrý výrobek ještě neznamená prodat..na druhou stranu si to Fiat zřejmě uvědomuje - celkem se mi líbila reklama na GP, ted nevím přesně, ale něco v tom smyslu že "boří přesudky" - a to Fiat potřebuje...každopádně mu držím :yes: Koncern potřebuje peníze na F1 a Kimi už taky potřebuje titul >😒] :yes:
GTI
>😁 Absolutně nechápu tu neschopnost... Představ si poradu u Fiatu a na pořadu je - prodej v Česku... co tam kdo říká?... vždyť to je na vyhazov... V tomhle cením VW dokonale. V každém větším městě dokonalá prodejna... Mimochodem... když jsem byl malý... říkal mi děda - VW? to je brouk... vejdeš do jakékoliv trafiky po celém světě a koupíš náhradní řemen do motoru a jedeš dál... Představ si, že ten tah na tohle se tam traduje fakt celou dobu... a dnes to tu zažívá člověk v přímém přenosu. Na tohle já dám, když kupuju auto, musí to mít úroveň, musím mít dostupnost servisu. Koneckonců v tomhle musíme velmi chválit i Škodu... to je opravdu příkladné... Nedávno jsem se byl podívat v Německu v prodejně a byl jsem pyšnej na Škodu.
už jsem se lekl na začátku že myslíš mou neschopnost >😁 To mám celkem štěstí s mým Mitsubishi - 5km od mě bydlí borec co je tahá z Rakouska, tak mám případně náhradní díly skoro za pusu (obrazně) 😄 Jinak myslím že je oficiální servis snad pouze v Brně ;-\
GTI
>😁 :yes:
Dinar
Denně kolem jedné prodejny jezdím, ale faktem, je že pokud zapátrám v paměti, vím max. ještě o jedné, a to mluvím o dvou krajích. Docela legrační, že mě debaty v posl. týdnech přiměli k tomu, že jsem minulý týden u té prodejny zastavil a šel se svézt Stilem (měli u silnice velkou ceduli, již od 265tis.), jel jsem s tím naposledy při vstupu Stila na trh, tak abych si jej znova zařadil. Trochu jsem pana prodejce svezl 😉 , ale psát srovnání s konkurencí asi nemá smysl, tady se stejně více diskutuje v rovině designu, pocitů, náklonnosti ke značce, než o tom, co které auto skutečně umí. ;-\
napiš srovnámí - objektivní 😉 , mě by to zajímalo, ve Stilu jsem ještě nejel.. :yes:
Dinar
S čím to chceš srovnat?
to je jedno, třeba s Golfem, nebo jen tak popiš podvozek, brzdy, motor, kvalitu...přečtu ráno, jdu plnit "jiné" povinnosti. Dík :yes:
Dinar
Ani se mi do toho nechce, i když u tebe věřím, nebudu podezříván z toho, že musím nutně o stilu napsat negativně. Než se dostanu k relat. objektivně porovnatelnému, musím čestně říct, že pro mě, ať by bylo stilo jakkoliv dobré po rozjezdu, já bych si jej nekoupil, aniž bych musel nastartovat. Jde o subjektivní věc, a tou je posaz. Mám přes 190cm, a rád sedím způsobem "dlouhé nohy - krátké ruce", což vyžaduje aby auto poskytovalo dostatečnou vzdálenost mezi pedály a volantem. Ve stilu tohle při mé výšce nelze, pedály jsou v kabině, volant jde přitáhnout velmi málo. Dále, samotné sedadlo je špatné, sedák krátký, opěradlo uzounké, bez vedení, nezapadl jsem do něj, a hlavně i v nejnižší poloze je vysoko, sedí se na autě. Motor byl 1,6 benzín, údajně od Opelu? 😲 má mít 77kW. Pokud by to měl být stejný jako v nové Astře, pak je něco špatně naladěno, jinak nevím. Vespod nic, střední otáčky - náznak tahu, vysoké otáčky - hluk bez špičky. Stará 74kW v Opelech jela jednoznačně lépe. Mmch. hluk, byl to benzín a auto bylo velmi hlučné i na volnoběh, navíc vibrace do volantu (u benzínu), tohle kdokoliv ze špičky segmentu (i jejich předchozí modely) má zvládnuto mnohem lépe. Řazení, příjemně krátké dráhy, trochu moc lehké, ale zase ale, nepřesné, ford, VW, honda jsou v tomhle jinde (opět i u svých předchozích modelů). Řízení, překvapivě těžké, nevyvážené, kolem středu tupé, ale přesné, o zpětné vazbě nemá smysl mluvit, na výjezdech ze zatáček se pralo i s tímhle slabým motorem, neumím si moc představit, co to dělá v Abarthu. Nakonec jsem nechal podvozek, protože ten mě překvapil naopak mile, auto bylo na 15kách s vysokým profilem, navíc je podvozek laděn celkem do komfortna, přesto velmi jistě držel stopu, neodskakoval na nerovnostech, tady velmi slušné, řekl bych škoda toho řízení, v jízdních vlastnostech by to nemuselo být špatné auto. Celkově, pokud mám srovnat s golfem, stilo, kterým jsem jel, zaostává i za čtyřkovým golfem (např. s 1,6 16V), ve všem vyjma agility podvozku, s pětkovým se bude muset vypořádat bravo, srovnávat stilo s G5 nebo focusem či astrou nemá smysl.
GTI
Cenný textík :yes:
díky moc :yes: P.S. věřím že to je objektivní, vím že tu jsi jeden z mála co bez problémů dokáže pochválit všechny značky - pokud je co chválit 😉
Dinar
Udělal jsem ještě jedno, a to, že po projetí stila jsem projel GP. Přestože o segment níže, převyšuje GP stilo ve všech, výše zmíněných, vlastnostech, je to pěkný příklad toho, jak se auta mezigeneračně posunují. O GP klidně prohlásím, že je to výborné auto, ve svém segmentu patří ke špičce, pokud bych měl zůstat u srovnání s VW, pak GP je, pokud budu hodnotit to co umí, lepší auto než současné polo nebo fabia.
co dodat... :yes: :yes: :yes:
Musím částečně oponovat, mám zkušenosti se Stilem 5D 1.4 6-speed (není moje, takže jsem snad objektivní). Posez je opravdu trochu jako v MPV (ono taky Stilo 5D tímhle směrem míří), zpočátku mě to zaskočilo, ale nakonec mi to přišlo být výhodné -- a ideální pozici si najdu snadno. Ten motor od Opelu je asi vážně děs, jednačtyřka má hlučnost v pořádku, i když zvenku zní paradoxně trochu jako dízl 😊 a na ten objem jede slušně, pokud to trochu točíte. Řízení je opravdu bez zpětné vazby, ale naopak dost lehké. Řazení je takové jakoby "gumové", podobné jako např. v Peugeotu 207 1.4 16V - tedy šlo to lehko a jakoby s nepřesně definovanými dráhami, ale kupodivu tam vždycky padne to co má. Podvozek v pohodě, i na 17" docela komfortní. V extrému nevim, žádné větší psí kusy jsem nezkoušel. GP mi přišlo lepší v řazení/řízení, celkově je agilnější, ale zase jsem se cítil stísněně v ramenou (a navíc jsem jel jenom se zdechlým motorem 1.4 8V). Proti němu je Stilo prostorový král. Když to shrnu, to auto se strašně snadno řídí, je to takový univerzál pro celou rodinu. Na dlouhou trasu bych si ho vzal určitě radši, než moji Mazdu 6.
Dinar
Musíš být pěkně otrávený, nejspíš hlukem od podvozku Mazdy, abys s vážnou tváří mohl napsat, že bys raději jel stilem. Mazda 6 je mnohem více auto pro řidiče, možná je celý problém v tvé poslední větě o stilu "to auto se strašně snadno řídí", pokud to tak cítíš v porovnání s M6, pak sis pro své řidičské zaměření vybral špatně. 😉
Jo, docela si to vystihl ... samozřejmě jsem si pro sebe vybral dobře, protože rád "smažím okresky", ale ten akustický komfort v M6 před faceliftem je vážně na dreka. To, že se Stilo snadno řídí, jsem myslel spíše s ohledem na lidi jako je třeba moje přítelkyně, která se s Mazdou docela pere (všechno tam jde víc ztuha).
Dinar
Tomu rozumím. :yes:
No u toho Stila je ten motor problém. Fiat po něm šáhl z toho důvodu, že byl zadarmo. (stejný důvod jako 2,2 MPI v Cromě). Není to prostě Fiat a je to nejspíš to nejhoší co v tom autě je. A to, že se chová hůž než stará 1,6 v Astře taky chápu, že tam plnila Euro 3, ve Stilu plní Euro 4. V nové Astře je ten motor asi už jiný. No naštěstí v novém Bravu už tahle hrůza nebude. Ale že by byl horší než 1,6 v Golfu 74 kW o tom pochybuju. Já mám možnost tenhle motor jezdit v Octávce a Toledu a když to porovnám s mojí 1,6 v Bravě, tak je to líná ludra se všema negativy s tím spojenými.
Dinar
Ne 1,6 74 kW, tedy starý osmiventil, ale 1,6 77kW 16V, který se dával do G4. G5 má místo něj 1,6 FSI, tuhle 1,6 16V 77kW dávají teď do Roomstera, nejspíš ji dostane i nová Fabia. Nic světoborného, ale je to slušná šestnáctistovka, která prostě v G4 jela líp než to stilo, co jsem zkoušel.
To je možné... Ale ta stará 1,6 z VW byla ještě otřesnější (teda v porovnání s mojí 1,6 v Bravě, která anopak byla výborný motor své třídy ta stará VW 1,6 působila jak 1,2 z Punta)... jinak souhlasím... taky bych si nikdy nevzal Fiata s Opel motorem... No to je naštěstí už pryč... 😉 Takže to nehrozí už, že by se to opakovalo...
Klaudius
Tak potom na Slovensku podáva Fiat, čo sa týka obchodu, asi lepší výkon...? V Bratislave ma napadli hneď dve predajne Fiatu, bol som sa tam pozrieť na Stilo Multiwagon. Dizajnovo ma zrovna za srdce nechytil, ide z nemho na mňa podobný chlad ako z Golfa (to bol asi pôvodný zámer Talianov ale od Fiata asi nikto nič také nečaká...), na druhej strane je v ňom perfektný posed, dobrá výbava a plno priestoru...
Ovšem predajcovia sa ešte musia trochu učiť, do úrovne iných (Škoda, Nissan, Opel - tam som bol nedávno tiež) im ešte niečo chýba. Podobnú úroveň mala KIA, ale Hyundai a Dacia by asi dealerov potrebovali vymeniť...
a
zapomněl jsi na Dacii a už tam budou všechny auta světa... Zase přeháníš 😉
GTI
Nepřeháním... Co bys přeskočil v tom výčtu? Na Logana jsem nezapomněl. To, že řadíš Bravo k Loganu je jen tvou neznalostí. Logan je jinde...
Takže abych ti rozuměl GTI.Úspěšný auto je to, které má největší prodejnost? OK. Ale podle čeho? Jak se ti to hodí? Nebo podle uplynulého roku,měsíce dne hodiny?
Podle nárůstů v % za uplynulý rok, měsíc hodinu?
Podle zisku? Jako holina nebo v plné palbě?Hlavně nepiš podle designu. To bych ti totž něvěřil stejně, jako tvoje názory o autech.
Jinak máš špatnou paměť.Napsal si o mne, že přispívám do těchto diskusí již roky.No to je slušná mejlka. Polepši se.Ztrácíš přehled. Moc se opakuješ a jseš čitelnej jak prvňák. Snaž se trochu víc.Budeš možná důvěryhodnější.
GTI
OZZY... ty záhadný milovníku Ferrari 😄 pokus se nebýt absolutní... to je znak mdlého rozumu. Ano... v mainstreamu, tedy v tom hlavním, cenově velmi přístpném proudu hrají roli čísla... prodeje se zpravidla sumarizují po měsících a statisticky zaznamanávají do tabulek v nichž nalezneš i součet za kalendářní rok. Takže z těchto počtů (palba nepalba) pak na konci roku lze poměrně přesně zjistit, které auto je nejprodávanější v daném segmentu na daném území. Je to nepochybně jedno z měřítek úspěšnosti automobilek. A OZZY... měl bys vědět, že to platí v každém segmentu... ovšem absolutní čísla jsou samozřejmě jinak nastavená... Jinými slovy... kdyby Ferrari vyráběl byť technicky dokonalá auta, která by se ovšem neprodávala... šel by rychle do kytek. Já tě OZZY tak trochu už znám a mám lehkou obavu, že to, co jsem napsal nechápeš. Že ne?
Clapče,chlapče. >😁 Musím se fakt smát.
Jsem rád že tápeš a že vůbec nemáš nejmenší tušení,odkud vítr fouká.
A dělá mi to velkou radost.
Zamysli se hergot apoň jednou, zastav svůj kafomlejnek a zkus číst, co druhý píše.
Tvůj problém je ,že nechápeš druhé. V tomto případě mé příspěvky agente mainstreamu. >😁
GTI
Jestli je tohle tvá vážně míněná odpověď... >😒] tak jsi na tom ještě o fous hůř, než jsem čekal. Ozzy, přečti si, cos teď napsal. To není nic... tam není stopa myšlénky, reakce, nic... jen jakýsi (nezlob se) alibisticky nesmyslný blábol.
Tady někdo nepochopil ironii... Nasázels tam cokoliv Ti vyvstanulo na mysli, ne každý má stejná kritéria, představ si, že pro někoho dokonce není na prvním místě GOLF, Gé GOLF, Gé, jako GURU >😒] To platí o zevnějšku i technice. Dinarovi se blbě sedí ve Stilu, naopak mám kamaráda, který o něm prohlásil, že je v něm lepší posez než v jeho X5. Někomu přijde 75 koníků v Golfu dost, někomu nestačí 150. Zkus jednou respektovat odlišný názor a zamysli se, je-li normální, aby cca 1/3 příspěcků byla od jedné osoby, která musí u každého threadu poslední slovo.
GTI
Stydlíne... já vím přesně jaké modely jsem nahoře vypsal... a také to tak je a odráží se to na prodejích v celé Evropě, tedy logicky vyjma itálie, to je snad pochopitelné. Nejde přece vůbec o GURU... co to sem taháš... Tomu kamarádovi vyřiď, ať z tebe nedělá vola. Budu rád, když budeš respektovat můj názor... 😉
Kamarád si poctivě vydělal na auto za 3 mega, a možná i díky tomu nemusí mít komplexy jako ty a pořád si něco dokazovat srážením ostatních :😉 Golfa sem netahám já, je to vykopírováno z jednoho Tvého dnešního příspěvku... Nachytal ses :no: Tvůj názor nejde nerespektovat, je tu totiž všude: GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, GTI, někdo, atd. až do omrzení. Zkus se nad tím zamyslet.
:yes: >😁
Mě už opustila... Jo nachytal se dobře... >😁
GTI
Zamysli se ty...
Nic za Tebe dělat nebudu, zkus to jednou sám... Třeba z toho bude i kloudná odpověď 😉
Volkswagen na Slovensku má prý problémy s vadnými motory
Autor: Radek Ondrášík | formát pro tiskvytisknout

Nezávislé zdroje blízké slovenskému Volkswagenu přišly s informacemi, že Volkswagen má problémy s motory. Ty mají vykazovat vady na klikové hřídeli a také problémy s trubkami chladícího systému, které praskají.

To má být hlavním důvodem, proč nyní Volkswagen vyrábí vozy „na sklad” a zadržuje je v závodě před další distribucí. Motory na Slovensko putují z maďarského závodu v Gyoru, kde má továrnu a motorárnu dceřiná Audi. V Maďarsku se přitom vyrábí naftové i benzínové motory o objemech 1,6 až 4,2 l, které putují nejen na Slovensko, ale i do ostatních automobilek koncernu.

Vadné motory má prý na dva a půl tisíce vozů (jiný zdroj uvádí až pět tisíc) modelů Audi Q7, VW Touareg a VW Polo. Volkswagen tento stav prý zachytil poměrně pozdě, protože se podařilo zastavit před distribucí jen osm set vozů a zbytek již odešel přes distributory do autosalonů.

Volkswagen nařčení z problémů s motory odmítá a hromadění vozů přisuzuje změně logistických mechanismů, kdy se snaží přejít z železniční distribuce na kamionovou. Tím mají vznikat počáteční problémy a vozy se tak hromadí na parkovištích.

Zda má Volkswagen skutečně problémy s motory a nebo jde doopravdy o změnu logistiky, není jasné, ale nebyl by to první problém s nekvalitou, který továrna zažila. Navíc ani v prvním případě automobilka v počátku problémy nepřiznala.
hmmm, uvidíme, co je z toho pravda...
pozri si na nete nejaké slov.sprav.relácia....myslím že im to už potvrdili aj z Nemecka len managment v SR zaryto mlčí...myslím že je to skôr kontraproduktívne ako priznať chybu..
dle mých interních informací dostala jedna velká pražská firma celou sérii vadných Passatů (zlobí elektrika, resp. startování při ne zcela nabité baterii). Díky tomu vévodí nový Passat statistikám odtahů našeho největšího dipečinku...
Tak Fiat je tu! První pohled určitě bomba. Ono ta krásná metalíza a opravdu pohledná velká kola to hodně umocnila. Vše píšu ze svého pohledu, aby bylo jasno. Nedělám obecný závěry a cíle! Ale určitě to tak necítím zase jenom já 😄 Druhý pohled už se mi tak nelíbí. Předek nesouměrně a nepřirozeně dlouhej, zadek takovej zvláštní. Nevím, celkově to zas taková krása není, spíš než krása mi tam ruší taková nesourodost. Když si to auto představím v jiný barvě a tak na 16" kolech. Nevím. Ono na živo to může a bude vypadat jinak. Ale za sebe musím říct, že jsem zklamaný. Asi jsem po Puntu čekal trochu víc 😄 Prodeje budou dobrý, určitě na začátku, ale pak bych byl pesimista. Ale jak jsem psal, je to můj dojem. Jen čas ukáže, jak to bude vypadat za pár let!
GTI
Tak máme čísla prodejů za říjen. Za leden až říjen si to stojí takhle: CROMA - 30 kusů (PASSAT 1514) STILO 330 (GOLF 1413), GRANDE PUNTO 900 (POLO 1600). Tak jen PANDA - s prodeji přes tisíc kusů bojuje hrdě s PICANTEM o čelní místo... Jo... to jsou ty italské srdeční ikony... Tak Dobrou, fiaťáci... ať se z těch černejch snů do rána vyspíte... 😉 :yes:
Ano, náš z evropskáho hlediska zcela, ale opravdu zcela zásadní trh boduje 😉
Asi by tady někoho mohlo zajímat, že třeba v Maďarsku se letos zatím prodalo o 25 000 víc aut než u nás... A třeba v Itálii a UK, Německu, Francii a Španělsku se prodá za jediný měsíc víc aut, než u nás za rok... Takhle moc významný je náš trh... Mimoto největší trh s auty je v Německu a o druhý největší soupeří UK s Itálií, čtvrtý je ve Francii, pátý ve španělsku...
Asi tak, Woffíku 😉 Nevíš, kde najdu statistiky evropských prodejú? Předem dík 😄
www.acea.be
Ale říjen ještě není hotový...
A něco přímo podle typů, nejen značek enexistuje?
Podle typů konkrétně sem nenašel zatím... Ale určitě je... Někde to být musí, protože na italiaspeed ty čísla uvádějí. Musel bych se mrknout... Tak snad zítra bude víc času...Ale třeba i prodeje v německu a Itálii jsou podle značek... Přehledně,ale podle značek...
Italiaspeed mě moc nebere - strašně mě prudí číst tu zdegenerovanou latinu >😁 Mno někde sám zapátrám a snad se urodí😊
hmmm tak na tuhle zpravu jsem tady fakt cekal celej vecer... ted uz konecne muzu jit spat... nechapu ze se furt musite predhanet v tom, ci oblibena znacka ma vetsi prodeje... prijde mi to tak trochu jako dost omezenecky zpusob seberealizace...
GTI
Je to pravda čísel. A je nutná...
GTI
Nevěděl jsem, že to chceš tutlat 😄 Hele, to jsou čísla... to se nedá obejít. Tak to prostě je.
Proč ses ty zmetku nevyjádřil k 800 000 (a Bůh ví kolik jich je) spoluzmetkům? He? Proč tady neustále kydáš hnůj...?
Znovu apeluji. Nereagujte na toho Goeblesse, je to nemocný člověk, dyť on bože neví vůbec co píše... Dyť si chudák protiřečí v každé své větě...teď ho zde trošku podporuje s etalonem Galant a Dinár... no ať klucí se vypovídají a bude zase dobře ať už s etalonem nebo bez něj... Dyť si to po sobě přečtěte, dyť je to hrůza, jeden veliký nesmysl...
Jinak ještě jedna poslední dobře míněná rada... Golfa toho angličáka si klidně vem za etalon, ale v žádným případě neber za etalon český trh. Je tak malý, skoro bych řekl titěrný a dále tak deformovaný, že jako univerzální vzorek by nemohl sloužit ani tomu nejlepšímu analytikovi automobilového průmyslu... Jinak je mi tě líto, ale i to, že nevíš, kde si můžeš koupit Fiat je bohužel jen tvůj problém a je to takové tvé malé přiznání tvé osobní nevzdělanosti a neinformovanosti a o to horší, že tvá urputná snaha diskutovat o autech je pouze o těch tvých (vyčtených) pocitech, nikoliv o reálné zkušenosti s jakýmkoliv autem (nebudu-li brát v potaz, že tě s autem GTI nechali chvilu šaškovat na letišti). Mimo to tvoje argumenty jsou už opravdu tak nehorázné, že byť se mi bude v kapse kudla otvírat nebudu na ně už dále reagovat, bohužel stále budu muset předčítat tvoje narcistická nekončící vlákna, neb se zde vždy někdo na ty tvoje lži chytne, protože rozumný člověk to nemůže přejít jen tak... Bohužel mám stále podezření na to, že pracuješ pro server auto.cz, jinak by si už dávno za to co píšeš musel mít ban. Budeš nejspíš marketingový bonbonek, takový ten cukrkandl. Bohužel je mi to líto, ale s tupou hloupostí se asi nedá nic dělat. Tak si to tady užij, doufám, že stejně jak jsem zareagoval já teď budou ragovat i ostatní a že vlákna GTI z této diskuze brzo vymizí, jinak by mohli diskuze pod články rovnou odstratnit. Myslím, že nejsem jediný, koho už sebestředné výlevy GTI minimálně nebaví... V mém případě už je to ve stádiu, že krutě urážejí moji inteligenci...a už nadále nemám potřebu na tebe reagovat. Připadáš mi jako nepřizpůsobivý občan... co sice neustále taky vyřvává, že chce mít doma v bytě kůpelku,ale bohužel když ji dostane, tak ji zničí a nebo vůbec nepoužije. Ty taky chceš demokratickou diskuzi, bohužel z tvých ruk vypadávají jen v tvém podělaném mozku zajizvená klišé, nepravdy a lži. Měj se a uži si to. GTI poslední a o to větší :no:, si místní morální žumpa diskuze. FUJ, FUJ, FUJ
tvou inteligenci neurazeji GTIho vylevy, ale tebe urazi tvoje inteligence... kritizujes tady neci vylevy, ale pokud mam mluvit za sebe, tak za poslednich par dnu me nejvic obtezuji ty tvoje...
A tebe fakt baví Gé Guru...dokolečka dokola....? Pod každou diskuzí... Pod Fiatem, pod volvem, pod mercedesem, pod lexusem... pod Hondou? Já bráním svoji diskuzi... ale věřím, že to marastování musí vadit i jinde... nebo se mýlím?
o voltairovi jsi asi nikdy neslysel, ze? tak ja ti alespon ocituji jeden jeho vyrok: "Nesouhlasim s vasim nazorem, ale az do smrti budu hajit vase pravo rikat jej." ...mel by ses z toho ponaucit...
Humanista 18. století... Chlape to je dávno pryč... Voltaire byl deista... Mimoto měl víru i v lidskou inteligenci. On řekl, že svoboda začíná právem říct, že 2 a dvě jsou čtyři. Ale ne 6, tak jak to tady dělá to individuum. A mylsím, že se Voltaire v hrobě obrací, když s ejeho osobou zastáváš zdejšího demagoga... 😉
muze klidne rikat, ze dva a dva jsou 8... ty s tim muzes nesouhlasit... uz se o tom nechci bavit, takze se predem omlouvam, ze na tvoji pripadnou reakci uz reagovat nebudu...
GTI
:no: :no: :no:
GTI
Nezvládáš se, Wolffe :no: :no: :no: Dokonale.
sorry Wolffe, toto je hlavně tvůj problém a mrzí mě že mě do toho zatahuješ - s GTI i s Dinarem se diskutuje výborně, dá se samozřejmě dobře i s Tebou, ovšem o autech a ne v osobní rovině ;-\ opravdu se už na to vykašli...
S GTI se diskutuje výborně? Já si pod slovem diskuze nepředstavuju prakticky monolog :no:
S Dinarem snad... Vlastně s kýmkoliv. Ale s GTI to fakt nejde... Je to monolog. Všimni si, na nic nereaguje, mele to svoje dokola... Napíše roční úhrny prodejů (to znamená dobu, kdy se prodeje Punta rozjížděly)...Ale třeba už nenapíše na férovku, že se Punta prodalo v tomto měsíci víc než Pola a v minulém a tak dále taky... Je to jak psal OZZY...On si vytáhne to co se mu hodí a na ostatní nereflektuje... Nikdo tady ani já nepochybuje o tom, že má Fiat zejména u nás těžkou prodejní pozici (nikde jinde tomu tak v Evropě není), někde má samozřejmě lepší prodeje a někde horší než VW a zejména negativní prodejní výsledky byly v minulých letech způsobeny ztrátou samotné pozice v Itálii, což se teď mílovými skoky mění, ale s ním se prostě diskutovat skutečně nedá. Když se podíváš na moji snahu s ním diskutovat z období před 14 dny, tak bys to pochopil. Mimoto, já stále nechápu, co ho nutká se srá*t do diskuze o takové sociální značce (ano i tohle napsal, že Fiaty si kupují socky a nezaměstnaní), jako je Fiat... Tenhle demgog porovnává v naší zemi prodeje Punta s Getzem,ale už nenapíše, že Getz je v průměru o 150 000 levnější. Neví, že vývar Hyundaie na jeden Getz je někde kolem 25 000 a že vývar u Punta byl téměř 2000 Eur. Tenhle ten Matěj neví, že 90% Crom se ve světě prodává právě v nejvyšších specifikacích (tedy v cenách kolem 32 000 Eur a více) atd atd... 0n tady nenapíše, že na každej 1,4 Golf jde dotace z automobilky cca 400 Eur aby ho prodali už od samotného počátku... A tak bych moho pokračovat... má cenu s ním diskutovat. Ne? Teď si nezaujatý, Fiat je ti nejspíš u zadku... Ale mě diskuze s ním a jeho lži a nepravdy vážně už omrzely... A věřím, že pokud se utkáte na téma Mitsubishi, dojdeš ke stejnému názoru jako mám já.
fakt je že jsem narazil třeba ted u Toyoty ;-\ to ale neznamená že ho budu urážet, jako kohokoliv...má právo na svůj názor, stejně tak jako ty, jako všichni. Pokud se neshodnem, nechám to být, tak moc mě to zase netrápí - to že nedokáže uznat kvality soupeřů je jeho problém, ne můj 😉 Ber to tak, nestojí za to se tady hádat...navíc má občas,ale jen občas pravdu 😄
Ale jo, já s tebou souhlasím, na druhou stranu si nemyslím, že by se lžím a nepravdám mělo ustupovat... A on je dokáže tak mistrně zabalit a použít, že tím neškodí jen Fiatu, ale všem kromě VW. On je takový zdejší mesiáš demagogie... A jak vidíš, já se rozhodl jeho příspěvky ignorovat, jen dávám najevo, že s ním nesouhlasím a slovem adlatus sděluji úroveň kvality jeho příspěvku. Pokud náhodou něco napíše co je pravdivé, tuhle moji reakci nepřipojím. Mimoto je rozdíl - vyjádřit svůj názor a je rozdíl způsob: příspěvek GTI - příspěvek někdo jiný - příspěvek GTI - příspěvek někdo jiný... Já myslím, že mi rozumíš... PROTO ŘÍKÁM - IGNORUJME HO, dokud se nezačně chovat normálně. Věřím tomu, že buď přestane tak psát jak píše, nebo dostane BAN. Sever ho hodlal nejspíš použít jako místní maskot,ale myslím, že už to přehnal... Diskuze na serveru je fajn věc, ale musí být vedena férově a věcně. To tady převážně všichni dokážeme s jedinou nám všem známou výjimkou... A jak říkám...i mě se stalo, že sem s ním několikrát souhlasil...ale ani to ho neospravedlňuje kydat hnuj na všechno co mu není svaté. Uvědomte si, že není žádný morální Guru zdejší internetové diskuze. A on se jím, byť skrytě neustále prohlašuje... A ještě jednou říkám... Nepřestanu se do něj navážet, dokud nepřestane on... A co si vemu do halvy to taky splním... Jsem beran... a to velmi tvrdohlavý...Velmi
GTI
Nevím, jestli jsi beran, Wolffe, ale žes velmi mdlého rozumu vím bezpečně. Škoda, že neopěvuji tvou modlu, viď... to bys zobal jako sýkorka >😒] Dětské plačky a touhy nedospělce si realizuj jinde. Zde je to o názorech, nikoliv o breku :no: :no: :no:
já myslel že jsi spíš vlk >😁 😉
To taky... 😉
Měl by si se naučit rozlišovat realitu... Já bych rád přestal... nebýt tady toho jednoho individua. Za další já se "seru" do diskuzí, kde mám co říct, individuum se "sere" všude tam, kde můžýe otrávit luft. Bohužel si tohle nepochopil a svým příspěvkem si mu akorát nahrál... už vidím ty jeho palce na horu. Je mi to celkem jedno. Já už si našel způsob jakým budu reagovat na jeho marast... Bude to palec dolů. Pevně věřím, že lidi co s ním zažili diskuzi o Fiatu Brava a mnohé další za posledních 14 dní se rádi ke mě připojí... No pokud ne...budu sám,a le i s tíms e srovnám, envadí mi to. Ale s člověkem (nejspíš s dítětem a nebo s AI - ty jeho příspěvky jsou jak by je generoval sám počítač z náhodných slov) už dál nehodlám komunikovat.
nekomunikuj... vsem tim jenom prospejes...
S tebou klidně diskutovat budu... jen nehodlám prodlužovat vlákno s někým s kým to nemá smysl... Věř mi, že můj čas je drahý... já ten co jsem chtěl věnovat tomu individuu už jsem vyčerpal.. a jiný způsob jakým dát na jevo, že nesouhlasím s jeho vyjadřováním už neznám. Nedokážu být zase úplně němý...
GTI
Velmi se tu odstřeluješ, Wolffe. Nikoho nezajímá tvůj názor na nick GTI... musíš ovládnout svou zběsilost. Dnes už jsi jenom směšný :no: :no: :no:
hmm nikoho tu nezajímají také tvoje kecy GOLF, Gé GOLF, Gé, jako GURU, ale narozdíl od Wolffa pochopili, že jakákoliv diskuse s tebou je jen mařením času, neb máš stejně nakonec vždy pravdu :😉
GTI
Těší mě, stydlíne, že mám podle tebe vždycky pravdu, přesto tohle má ambice není... je ovšem jeden podstatný rozdíl - já píši o autech (ano - Gé jako Guru, umíš to přeříkat přesně, čteš mě poctivě 😄 )... kolega Wolff ovšem píše o... nicku GTI 😄 A to, uznej je velmi nudné téma... 😄 a pokud ne, pak přinejmenším velmi mimo téma o nemž se tu píše - o BRAVU.
Laskavě mě přestaň oslovovat familiérně stydlíne je to trapné. jestli si tím chceš dodat sebevědomí a vylepšit svoje pozice, neskonale se Ti to daří a já se před Tebou v úctě hluboce skláním :no: O autech s tebou diskutovat nemá cenu, jakmile se ti něčí příspěvek nehodí do škatulky, přejdeš ho v tichosti, nebo autora pro jistotu urazíš, jako mě před chvílí. Nech si laskavě voly na doma :😉
GTI
Pořád lepší "Stydlíne", než "Anonyme"... 😄 Nic si nevylepšuji, ale pohybuješ-li se v řece urážení, jedná se o velmi nevyzrálý, vyjukaný postoj. Proč bych tě měl urážet? A čím? Nechápu. Tos byl ty nahoře, kterej kámošovi zbaštil ten nesmysl, že v BMW X5 se sedí hůře než ve Stilu? No, tak na tom trvám... udělal ho z tebe dokonale. 😉
Viz příspěvek níže, od wolffa, výjimečně to vystihl. Posez v autě je věc velmi individuální (tzn. pro pomalejší, každému prostě vyhovuje něco jiného), jedině že by něčí zkušenost měla mnohem větší význam než jiných. Jako třeba tvoje neomylnost v náhledu na auta >😒]
Klaudius
už to pochopil aj Wolff...
konečně 😄
GTI
Tří ústřední modely Fiatu. CROMU si tu za deset měsíců koupilo třicet lidí... jo, čteš to správně. Takovej kredit tu má Fiat, že svého zástupce ve střední třídě, navíc s velmi originálním modlelem dokázal udat jen v tomto žalostném počtu... Padesátkrát více se za stejnou dobu prodalo například Passatů... STILO si koupilo 330 lidí... a to i přes to, že má příznivou cenu z důvodů ukončování výroby... Golfu se tu prodalo pětkrát více... A tak jen třetí reprezentant, PANDA... bojuje velmi důstojně s... PICANTEM o čelmí místo v minivozech. To je opravdu pikantní... Tak, že by nástup BRAVA zboural předsudky? No, to by se musela zatřást obloha... Ona se zatřese... za rok a půl... to přijede ten který opět rozmetá představy o téhle třídě - GOLF VI. Gé Golf, Gé, jako GURU. Tak vydrž. Jestli chceš jezdit v jednom ze dvou nejprodávanějších aut světa (přes 25miliónů), jestli chceš jezdit v autě, které je aktuálně mezi třemi nejprodávanějšími auty v Evropě... počkej na G VI. To bude opět král třídy... myslím, že budou králové dva, ještě FOCUS... a tahle evojka nedá nikomu šanci. Pouze bys měl vědět, že je tu ještě Megane... třetí do počtu. Takže kde bude role Brava? Bude se utkávat s výrobou made in Korea... válcován Civikem, a Aurisem... Těžké, co?
GTI
Velmi cením tvou sebereflexi... jo, výsledky jsou na - :no: Ale co naděláš... Neber to tak tragicky... je to teď na chvostě... BRAVO to trochu vylepší...
GTI
Jasně, rozumím ti, je to na draka...
GTI
Jasně, výsledky jsou na palec dolů... tebe to ale nějak vzalo 😄
GTI
Jo, težce jim to nandaváš. Seš dobrej.
Klaudius
GTI trpí už i samomluvou... :no:
Jo ad sedačky a BMW...
I nezávislý test sedaček potvrdil, že jedny z nejhorších sedaček jsou ty z BMW. Zajímavé je, že zase na druhou stranu příplatkové sedačky (za nemalý peníz), patří k tomu nejlepšímu co existuje... Takže umí sedačky udělat, jen si musíš sakra připlatit. Sám mohu potvrdit, v ničem se mi ještě nesedělo tak zle jako v BMW a to myslím smrtelně vážně... Bohužel nemělo příplatkové sedačky... V X5 sem sice nejel, ale myslím, že je to docela dobře možné, že sedačky v X5 nejsou nic moc... Záleží oprvadu hodně na tom, co za variantu sedaček a kolik se za ně připlácelo majitel zvolil... Mimoto, sedačka co někomu sedí ještě neznamená, že sedí i druhému. akže něco na tom určitě bude...
GTI
Tohle tu bude souboj příštího roku... Golf se seká s Meganem a FOCUSEM na špici, a tak to bude i nadále. Uprostřed to vře mezi C4, Astrou, 307 a Civikem, (do toho vletí Auris), a na spodním okraji segmentu budou spolu svádět tuhé boje o zákazníky BRAVO s CEE´D. Kdo myslíš že bude úspěšnější... Silnější image má, řekl bych, CEE´D... Tohle jaksi Korea pozvolna dokázala... Vlastně... tak nějak se mi zdá, že jestli se tu na něco v tomhle segmentu čeká s opravdu velkým zájmem, je to na CEE´D. Tak se můžem začít sázet.
ano, správný úsudek - možná ted budu označen jako přicmrndávač GTI, ale chlapi, uvědomte si že je to prostě fakt ! Já z toho nemám radost, rád bych byl aby to bylo naopak, ale nestrkám hlavu do písku - toto je realita, jiné, velké prodeje Aurisu, Brava, Ceed se dají čekat pouze u dalších generací, pokud tyto generace budou perfektní a ty další to vylepší - toto je o změně podvědomí o značce a to trvá roky a hodně rychle se horší jedním šlápnutím vedle..nejde čekat že nový model se okamžitě stane jedničkou na trhu, tak to prostě nefunguje, smiřte se s tím a přejte TTT, Fiatu atd. at nědělají špatné kroky 😉
Jo 800 000 zmetků... Z toho x tisích kompletně hotových na skladě a dalších x tisíc prodaných... Jo tak to je pravda čísel...
Grande Punto nejprodávanější ve své třídě, Grande Punto v nejnabytější třídě současnosti... jednička... LCV, zde je Fiat jednička... jo to je hra čísel... Hran an pravdu...
GTI
Wolffe, pozor... abys v té své svaté válce za Fiat nezapomněl čísla. Balamuť sebe, ale na věřejnosti musíš s pravdou ven - Takže prodeje za deset měsíců - GRANDE PUNTO je na devátém (9.) místě. Dokonale pokořeno korejským Getzem (2300) Fiestou (1131) 206kou (1965) a dalšími. PUNTA se prodalo jen 905 kusů... Je deváté ve třídě... buď k sobě i k nám upřímný, šibálku... 😄
GTI
Souhlas... Punto na devátém, tos nečekal. Zklamalo tě. Chápu. Rána na solar...
GTI
Jasně, nejraději by ses neviděl... tohle se nedá okecat, viď. Souhlas - :no: I když, mě to Wolffe nepřekvapuje... jak ty vlastně tyhle výsledky vnímáš? Máš nějaké vysvětlení? Nebo to akceptuješ, jako odraz postavení Fiatu v Česku?
GTI
😄 Němáš slov, Wolffe nemáš argumentů... jen skřípeš stoličkama... jo... slabé, velmi slabé... 😉
Měl by jsi se podívat na prodejní výsledky v EU.
Tam si punto vede velmi dobře oproti zmiňeným.
GTI
Vím, vím. Zejména v Itálii, to je ale pochopitelné... To je jako bychom na nějakém italskeém serveru vedli diskuzi s fanouškem Škody (nějakým "Wolffi") a on by argumentoval tím, že v Česku se prodá víc Fabií, než rohlíků (což je skoro pravda :yes: ) Jinak souhlas... Myslím ovšem, že nejsou nezajímavá čísla v Česku... Tady je náš domov... zde jezdí to, co se lidem líbí, co cení, co uznávají.
Jasně , je to tak ,ale na druhou stranu se podívej občas na testy aut. Dost často mám pocit, že co se týče Škody a následně WV tak je dost neobjektivní. Lidi tu žijou v domění, že Fiat je auto s problémovou elektroinstalací atd., ale to už není dávno pravda. Tuto nectnost převzali francouské vozy.
Jimak já jezdím s Octavií I i II, Stylem a Lybrou.
Myslím, že opravdu záleží na tom, co si lidi vyberou. Stylo je pohodlný, přehledný, hodí se pro starší lidi s dospívajícíma dětma.Má vyší posed.(neplatí pro 3dveř) Octavia mlačí rodiny s malýma dětma. 5 dospělých je na vnitřní prostor moc.
Lybra to je spíše takovej styl. Hlavně porovnání patří do kategorie Pasatů.
GTI
No, ta nespolehlivost Fiatů, koneckonců lícování dílů i povrzávání, to je opravdu velmi vžité... a i kdyby už tohle všechno neplatilo... přesvědčit o tom potenciální kupce je běh na dlouhou trať. Je fajn, že řídíš víc aut... děláš si obrázek :yes:
Mě každej řiká že jsem zapřísáhlej Fiaťák , ale myslím, že to není pravda. Je fakt, že je mam v oblibě, protože jdou krásně za plynem ( u Styla jsem koukal, jak při své výšce sedí). To povrzávání jak jsi zmiňoval si myslím ,že se týkalo Tipa a Tempry, možná spočátku Fiatu Brava rok 1995. Ale dnes už se to stejně nepozná, protože ty auta jsou starý a některý určitě vržou. Koukal bys jak tu máme slícovanou Octavii II a co v ní všechno vrže. Jinak slícování u Fiatu Bravo i Brava téměř každej měl na straně řidiče nepřesnej náběh blatníku na sloupek. Jinak si myslím, že to docela ušlo. palubka byla docela dobrá, jen kdo si vyměnil rádio, tak originál rámečky nejsou. Jem repriky a ty nelícovaly. Kdo ví jak by dnes národ mluvil, kdyby tenkrát Škodu koupil Renault, nebo Fiat. Měj se pěkně musím končit. Podělal se mi tu stroj, tak ho musím opravit.( zapoměl jsem zmínit Fábie v tom jezdim taky, tam si myslím že Punto II je daleko lepší volba. Má kufr je pohodlnější a nežere tolik. to si maslím že u maleho auta je důležitý)
GTI
Určitě :yes:
Ješte jsem zapoměl zmínit spolehlivost. Je to v lidech, pokud člověk dodržuje pravidelný servis, tak nění co řešit. Uno 1.4ie pravidelný výměny oleje, který předepisuje výrobce 420 000 km a motor furt jel dobře. Forman 1.3 ie to samý 280 000Km a nový majitel nevěřil že to Forman vydrží. Octavie se lil Castrol magnatek (nevim jak se to přesně píše) a po 100 000Km začali žrát olej jak hrom a s plně obsazeným autem to pak skoro nejelo. motor 1.6. Do nových jsme začali lejt olej s označením co doporučuje výrobce a spotřeba oleje je v normě. To samý Fiat 1.6 16v má mit olej Selenia 20K 10W40 nebo 50 a nic jinýho. Kdo tam dává něco jinýho, tak má problém s doléváním oleje. ( já tam dával OMV a taky to žralo). Pak jem zjistil, že označení 10W40 nemusí být to samé co jsem si myslel. polosintetika se stejnýma parametrama. Jinak Bravo- Brava trpěli na našich silnicích na zadní nápravu a zvlněné brzdové kotouče. brava ještě zadní tlumiče. Octavia zvlněný kotouče silenbloky předku s čepy azadní tlumiče.
U 3 Octavijí nám klekla převodovka ( prý je to špatnou konstrukcí převodovky)
Takže opravdu lidi si musí zvolit samy. Já myslím, že ani Fiat ani škoda včetně koncernu nejsou nijak špatná auta. Vše je v tom jak se k tomu člověk chová. Všechny přední výrobci mají podobné poruchy. Řídící elektroniku , snímače žhavení, svíčky , kabely atd. jsou od stejných dodavatelů.
Jako majitel Stila a Fabie bych o tom mohl vyprávět hodiny, každé auto má své slabiny, Stilo horší (dlouhou) řadicí páku, Fabie zase poddimenzované brzdy a hlučný motor. Porovnávat nemá smysl, každé auto je jiná třída, u Fabie jsme asi měli trochu smůlu na kus, během prvních 30tkm jsem s žádným autem neměl tolik závad, Stilo je ve větší permanenci a zatím kupuju jen spotřebák, vyjma opravy jedné odřeniny klíčem ;-\
U té Fabie se asi není čemu divit . Tady máme dvě a s obouma podobný problémy. Ložiska, ABS, kontrolka ruční brzdy a velmi častý praskání H7. jinak co se týče jízdy, tak to auto mám oproti Octavii I v oblibě.
no, vzhledem k tomu že největší trh je německý, tak tu potom neoslavuj prodeje VW 😉
GTI
Tak to prostě je - princip přirozené dominance... ale s tím možná nikoliv zásadně souvisí to, že shodou okolností, a jaksi obecně vzato, vyrábí to Německo zároveň ta nejlepší auta...
samozřejmě chápu, na druhou stranu, pokud by byl největší trh italský, tak by si se tu asi taky ohrazoval proti tomu že nejprodávanější auto v evropě je GP 😉 takže bych možná bral v potaz celosvětové prodeje, ty jsou asi nejmín zkreslené..
To je právě ta demagogie! Ještě ho v tom podporuj 😒
v klidu, dokážu mu říct své - viz. článek o toyotě :-!
Čeho je nejvíc, to je nejlepší, prostě stádo. Vemte si třeba průměrného TV diváka: odpoledne telenovela, pak nějaká reality show, česká telenovela, nakonec třeba Česko hledá superněco. V převedené GTIho logice automobilového průmyslu jsou to ty nejkvalitnější pořady a kdo nesouhalsí je utermensch >😒]
Včera jsem to snažil naznačit, mrkni se občas na testy aut. Škody Roomster vz Fiat Dolblo ( užitkové ) Auta s odlišným zaměřením přeci nemůžu porovnávat a ještě se chlubit že Roomster zůstal opět nepokořen. Nebo Golf 3dv. vz Fiat Stilo 5dv a hodnotit sportovní vyžití. Je fakt, že Německý trh je největší , takže i nejvíc prodá, ale mam takovej pocit, že GP patří mezi 5nej v Německu.
Jo přijíždí mimo Bravo nový velký hrač... Hráč na poli LCV...na poli, kde to kvete, kde to fičí... Nové Scudo... Silný hráč... Pěkná dodávečka... Moc pěkná... Uvidíme, co nám naši odborní novináři nejprve poskytnou za info...
GTI
Koukám, že tonoucí se dodávečky chytá 😄 Co sáně, Wolffe >😒] Sáně Fiat nedělá? Že jako, když nemůžeš prorazit s prodejními úspěchy aut v Česku, že bys to zkusil se sáněma...Hele ber všechno... přece, to by bylo, aby jsi to tu nerozcupoval na kousky. Akorát... kdo ti ty tvé zaťaté pěstičky bude věřit 😄
GTI
Co? Ani sáně? 😄 Tak to mi pak vysvětli, co te bere... 😉
GTI
A abys usnul - ukolébavka - My, co známe Wolffíka, koupíme mu Golfíka. Šmahem modlu zapudí, v Golfíku se probudí. Croma, Bravo, Panda, s Wolffíkem je sranda 😉 :yes:
Humbert
Na konkurenčním webu byl zveřejněn článek s výsledky této ankety. [odkaz] dávám právě pod Bravo, jako hlavního kandidáta na vítěze příštího ročníku v jeho kategorii. Hádáme se tu o dizajnu, tak se podívejte, jak to vidí jinde a jiní.
Klaudius
nefunguje....
Humbert
Autorevue spadnul web 😲
[odkaz] aj toto je nadhera :yes: :yes:
Mě se to auto strašně moc líbí... Jak říkám..mlj favorit...
[odkaz]
Jsem v šoku, ale zároveň se potvrzují má a Wolffova slova. Pan GTI je vnukem A.Hitlera.
Pravda je venku. Cituji herr GTI Přirozená dominance. Já bych herr GTI nechal zjistit všechny, kteří píší do této diskuse a hlavně nesouhlasí s Tebou a nechal bych je zavřít.
Pak bych psal jen o Golfech a Passatech a asi tak za rok bych nařídil psát v němčině. Jó a jezdit od 1.1.07 vlevo.
Jinak očima herr GTI, opět cituji Jaksi obecně vzato, vyrábí to Nemecko zárove%n ta nejlepší auta.
ANO. Itálie vyrábí nejlepší keramiku na světě.Čína vyrábí nejlepší hračky na světě.Rusko vyrábí nejlepší ruční zbraně na světě.Jen tak mimochodem. Kdože vyrábí nejvíc aut na světě?Německo? Tak jo. Přeci přirozená dominance. Tak maj nejlepší auta na světě.
Je to tak... Už s ním nehodlám vyměnit asni slovo. Je to ztráta času...a má možnost se dále ukájet. Budu na něj reagovat tak jak reguji... Na lži a nepravdy to jinak nejde.
rád se přidam 😉
ale já si myslim, že spíše Geobles by byl vhodnější
Kamo nie kvantita rozhoduje ale kvalita!! :-!
je dobre ze tu je spousta odborniku zejmena na evropsky trh, ktery dopredu dokazi odhadnout prodeje dosud temer neznameho auta a rovnez posoudit jeho kvalitu apod.. Bravo..jeste ze mi to tady vysvetli znalec z nejvetsich..diky...ten koho se to tyka vi,ze?
....a já to ani nečtu a jenom napíšu,že je to móóóc povedený autíčko a už se těšim,jak si do něj zkusim někde sednout a jak je budu potkávat na silnici.
P.s.:Jediný koncern ,kterej dokáže vyrábět auta,který se zároveň houpou a zároveň drncaj je VW a jejich vtipný jízdní vlastnosti >😁
souhlas!!!
Už zase šetřím, už má zase po výplatě, tak už jsme blíž k tomuto autíčku.
[odkaz]
Fiat se stal jedničkou na Brazilském trhu. Poprvé se prodalo v měsíci více modelu Palio než modelu Gol. Dokonce i Fiatu Mille (staré faceliftované Uno) se prodalo více než modelu Fox. Mimoto Fiat boduje svým modelem Palio Tetra fuel (spaluje 4 druhy paliva). Něco podobného nemá ve své nabídce ani GM (dvojka na trhu) a ani VW (trojka na trhu).
Kdyz se tady ten GTI porad ohanel ze to nemecky auto je jedno z nepordavanejsich... Nevim nevim, me by se asi moc nezamlouvalo abych videl "svoje" okoukany auto na kazdym druhym kroku a byl tak soucasti te nudne masy. Zadna originalita, zadne zvidave pohledy, proste nic, proste auto kterych jezdi dalsich x tisic.
Ano i ja mam Fiata, a to Bravo. A jeden z duvodu proc sem si ho koupil? Hmm byla to ta originalita? Zkus te mi rict jaky jiny auto napr. melo ( ve sve dobe ) aspon priblizne podobny zadni
svetla? Nejak si nemuzu nic vybavit.. tak mi taky jeste reknete jaky jiny auto melo ( ve sve dobe ) aspon priblizne podobny jako ma 1. Punto? Hm ze by zadny? A ted vidite, kolik aut je ma skoro jako pres kopirak. Moh bych pokracovat dal, co sestircka Brava?
Proste Fiat je pro ty kteri se chtej libit a necim zaujmout a vycnivat z masy, ale hlavne se nebojej!!!
To se o golfu rict rozhodne neda, GOLF GOLF GOLF porad GOLF, uz kolik let, takze pro ty konzervativce, co nechtej nic ukazat a porad si stojej za svym GOLF GOLF GOLF !!! Nerikam ze to je smejdsky auto, mozna jo mozna nevim, ale nemec, vzdyt ta prece povestna nemecka strohost a ucelovost, tak mi prosim teda reknete proc by se nemela hned vybavit otazka o "nude"?
PS. A ze Fiati sou smejdi? Jo ? Fakt ? Ten muj ma nalitano nevim neco pres 180 tis. a lautr nic se na nem nemenilo, ( mozna tak filtry a klinak) ale jinak fakt nic, to znamena ze se tam nic nevys*alo !! Jo jednou vejfuk, ale to se dalo cekat kdyz se s nim jezdi i pres zminu a nikdy nebyl garazovanej. A navic, ze bych se o nej moc staral to se rict taky neda!
PSS. Nejsem zadnej zaritej priznivce Fiatu, ale ... dalsi auto o kterym premejslim je je na 100% novej CIVIC !! .... Teda pokud to nebude novy BRAVO :-!
PEACE! 😄
O civicu vážne uvažujem aj ja. U hondy mám väčší pocit istoty, že ide o kvalitné auto...Inka VW už dávno nie je kráľom spolahlivosti, už ho asi tri roky porážajú Toyota, Honda a asi aj Mazda. To len tak medzi rečou info pre GTI
vimakane auto naozaj parada uz aby som ho mal na dvore 😄 😄 >😁 >😁 >😁