Novinky
pro lidi, kteří nemají zapotřebí "vyjadřovat" se autem, nebo na sebe nechtějí zbytečně a nevkusně upozorňovat, zcela ideální auto!
Tvůj příspěvek je taky nevkusně upozorňující... To je z hlediska netuningových aut absolutní blbost, to cos napsal. On ani ten zbytek není zrovna chytrý.
Presne tak. Mojim zivotnym kredom je heslo zo serialu Navstevnici - "Hlavně nenápadne" 😄 , preto povazujem Toyotu za idealne auto pre mna. Aj ked, z praktickych dovodov, uvazujem skor o Aurise.
Pravda pravdúca a zároveň jedna z mála súčasných Toyôt (slovenské skloňovanie), ktorú by som kúpil (keby na trhu nebola Civic sedan 😉 ). Je to proste veľmi kvalitné auto za rozumnú cenu pre ľudí, ktorí chcú auto pre vozenie.
já tou "spotřebkou" myslel kvalitu provedení, myslím, že Japonci schválně pojmenovali Auris Aurisem a ne Corollou, protože Corolla je legenda a nechtěli její jméno zprznit autem jako Auris, Auris je dělaný pro Evropu a myslím, že v Evropě, a to by mě jako zájemce odradilo, nic víc 😄
to je odpověď na příspěvek martinaX34
to je odpověď na příspěvek martinaX34
jen škoda, že vzadu nemá víceprvek
Prečo škoda? Nemá športové ambície a pri pohodovej jazde by si ani nespoznal, ak by tam náhodou viacprvok bol...
Myslím, že pokud máš cit pro řízení, tak víceprvek na těch našich rozbitých cestách bezpečně poznáš i při pohodové jízdě.
Na to nepotřebuješ cit, stačí se podívat pod auto, ne? 😉
Přiznám bez obalu,že při skutečně pohodové jízdě jsem rozdíl nepoznal - rád se nechám poučit.Za to mne překvapila odskakující záď víceprvku při ne příliš ostré jízdě v Oktávce(pravda,na 17-ti palcích)na nepříliš rozbité,spíše zvlněné okresce...
Srovnám li chování se obdobného vozu s víceprvkem, pak zcela jistě pozoruji jaksi "tvrdší" zadek vozu a při přejetí nerovností jeho menší ochotu kopírovat a více odskakovat. Každý může mít vjem odlišný, takhle to pociťuji já a jedno auto s tyčkou taky mám. 😉
Ano,souhlas 😉 ,napsal jsi to výstižně.Já ten rozdíl znám.Jen prostě při pohodové,skutečně pohodové jízdě je (podle mne)ten rozdíl vlastně neznatelný.A vcelku povedený podvozek bez víceprvku má nová Astra(Flex Ride jsem bohužel nejel)-kola 16" ještě stíhaly s podvozkem filtrovat i horší povrch a tendence k odskakování byla solidně potlačena 😉 - cítíš,že je skelet tuhý a hmotný >😒] ...trošku nám ta holka přibrala :-!
U auta této třídy a určení bych toto neviděl jako problém. 99% kupců si stejně sedne za volant a pohodovou jízdou odveze sebe, manželku/rodinu/plato vajec/nákup tam, kam potřebuje. A to 1%, které bude řešit "nevyhovující" jízdní vlastnosti způsobené "klackem" vzadu jsou prostě hlupáci, kteří si neumějí koupit auto dle jejich potřeb.
Jen tak mimochodem, i bez víceprvku vzadu jde podvozek velmi dobře naladit na sportování.
Jen tak mimochodem, i bez víceprvku vzadu jde podvozek velmi dobře naladit na sportování.
Samozřejmě, že o to u tohoto vozu vůbec nejde.
Za druhé, ano, naladit jde a dobře to předvádí Renault, nicméně jeho podvozek je na můj vkus až příliš ultimativní, než aby spojoval pro mne dvě důležité vlastnosti a to být jak lehce sportovní, tak i pohodlný.
Za druhé, ano, naladit jde a dobře to předvádí Renault, nicméně jeho podvozek je na můj vkus až příliš ultimativní, než aby spojoval pro mne dvě důležité vlastnosti a to být jak lehce sportovní, tak i pohodlný.
je možné, že bych to nepoznal, ale člověk nejezdí vždy jen pohodově, víceprvek je technicky dokonalejší, lepší jízdní vlastnosti beru i jako prvek pasivní bezpečnosti, dřív do Coroll víceprvek dávali, ale nevím do kdy, teď se přizpůsobili vkusu Evropanů - lepší plasty v interiéru a horší technické řešení, které není vidět
A nebude to spíš otázkou ceny a snižování nákladů?..
samozřejmě, že to je otázkou ceny, Evropani dají na interiér, ok, budou mít lepší plastíky a ušetříme to na podvozku, ale upřímně, Honda Civic sedan víceprvek má, ale tak příšernou palubku, že je kvůli tomu nekoupitelný (pro mě), i když potmě to špatně nevypadá (hezky svítí a zbytek člověk nevidí)
A co ten Lancer, cena plus minus stejná, taky Japonec. 😉
Lancera jsem nikdy neřídil, líbí se mi, že designově jde trochu proti proudu, respektive sklonění předku je jako u lodě, většina aut to má opačně, ve směru aerodynamiky, ale není to auto pro mě, Lancer vypadá permanentně naštvaně, představil bych si v něm nějakého mlaďocha, pořád v otáčkách, brzda, plyn ... a myslím, že má budíky v "kelímkách" a to se mi nelíbí, jsem konzerva
Ja uz iba cakam na ceny. To auto sa mi javi ako dobra investicia do rodinneho auta. Jednoduche a spolahlive
A ze by konkretne Roomster a Picasso mali gule, no neviem. V corolle by som sa aspon citil ako v osobnom aute a nie ako postar (roomster) alebo 4% (Picasso)
PS:Tuším,že mi jako protiklad položíš Jettu 😉
Jo,a ten Lancer je svůj a má vcelku zábavný podvozek - jel jsem Sportback 1,8 a zatáčel na 18" s velkou chutí 😉
s tím CVT výš než 1.6 Corolla, ale bez něj je to už skoro na stejno. Výbavy jsem ale neporovnával, předpokládám, že zde Toyota vítězí. Lancer 469 900,- (1,8, 105 kW, Inform), Corolla 1.6 16V (91kW/6000) 514 000,-
Tahle Corolla sedan vypadá šmrncovně, jestli žensky anebo mužsky nevím, takový odborník nejsem 😄 , ale bezpohlavně určitě ne (a žensky taky ne).
A nač ty invektivy? Smetí? Že by současná japonská produkce byla pastvou pro oči, to se říct nedá. A Toyota tomu taky nepomáhá.