Novinky
Ideální by byla helikoptéra, ale popoletět jen nad místo jejich demonstrace, tam to zapíchnout a dělat jim větřík, aby neměli moc horko, neb má být slunečno...sice je to dost bolševické(dělala to STB při pohřbech "nepřátel režimu"), ale páč je to ve ČT bolševická akce,použít jejich metodu.V poho.. 😉
Nebo by bylo ideální jet do práce takovým tím speciálním "protidemonstračním" obrněným vozidlem = tím s velikou mříží na čele. ... Taky by okusili svoje vlastní metody z dob minulých ;-\
Jestli zablokují Jižní spojku nebo nový Z pražský okruh, kudy musím jet, ... tak si půjdu popovídat >😒] ... jsem osoba flegmatická a nekonfliktní, ale silnici mi nikdo blokovat nebude :-!
Mimo jiné by byla velmi výhodná metoda dopravy seskokem na padáku z letadla, vzlétlého z Ruzyně nebo Letňan >😁 ... plus článek nezmiňuje koloběžku, in-liny, skateboard, takový ty skákací boty nebo Segway 😁
Jestli zablokují Jižní spojku nebo nový Z pražský okruh, kudy musím jet, ... tak si půjdu popovídat >😒] ... jsem osoba flegmatická a nekonfliktní, ale silnici mi nikdo blokovat nebude :-!
Mimo jiné by byla velmi výhodná metoda dopravy seskokem na padáku z letadla, vzlétlého z Ruzyně nebo Letňan >😁 ... plus článek nezmiňuje koloběžku, in-liny, skateboard, takový ty skákací boty nebo Segway 😁
Jakpak by se asi tvářili na tohle...jede to skoro sto tricet. A je to z Ruska, dimenzovaný na srážení medvědů, takže ani vypasenej autobusák nebude problém.
Možná jen silnější stěrače...😄
[odkaz]
Pro případ nějakých větších shluků deset z deseti Ivanů doporučuje Screwmobil.
[odkaz]
Možná jen silnější stěrače...😄
[odkaz]
Pro případ nějakých větších shluků deset z deseti Ivanů doporučuje Screwmobil.
[odkaz]
IBC mám za rohem a v "práci" je heliport taky, že mě to nenapadlo. Sice to mám asi 300 metrů do práce, ale když už, tak tentokrát místo pěší chůze vrtulník :yes: >😁
Nasadím na bicykl zimní pneumatiky s hřeby (na bicyklu je narozdíl od motorových vozidel mít smíte) a pojedu odborář neodborář... Na asfaltu sice nic moc, ale odborářů bude tolik, že se do kontaktu s asfaltem nejspíš nedostanou.
Aby tě nějaký odborář nepřetáhl transparentem. A jak píšeš, bude jich asi více.
Znáš to, tobě je dvacet, nás je taky dvacet. >😁
Znáš to, tobě je dvacet, nás je taky dvacet. >😁
na co tak složitě? volal bych okamžitě policii kvůli odpírání mých práv jinými lidmi. pokud by neměli čas pak bych se až obtěžoval k nějakému druhu inzultace...
Nejlepším způsobem dopravy do práce při stávce je kolo, má být hezky a tak nevidím důvod, proč nevyrazit na kole. Začal jsem teď chodit na brigádu a jezdím také každý den na kole. Člověk se alespoň po ránu probere a udělá něco dobrého pro své zdraví, teda pokud zrovna nejede někde po hlavním tahu v kolonách přiotrávený CO2!
Pokud někdo pracuje dál od domova a nemá na to, aby to ujel na kole, tak ať se domluví víc lidí a jedou společně jedním autem. Já se nedivím, že každé ráno zvláště to pondělní je Brno totálně ucpané, když hodně lidí jezdí do práce nebo školy autem a to každý sám! K tomu když se přidají omezení a různé uzavírky silnic, tak vznikne dokonalý chaos...
Pokud někdo pracuje dál od domova a nemá na to, aby to ujel na kole, tak ať se domluví víc lidí a jedou společně jedním autem. Já se nedivím, že každé ráno zvláště to pondělní je Brno totálně ucpané, když hodně lidí jezdí do práce nebo školy autem a to každý sám! K tomu když se přidají omezení a různé uzavírky silnic, tak vznikne dokonalý chaos...
Jak dostat do práce? Dostat do práce koho čo? >😁
Odboráře.
Ono jako vtip to je dobré, což o to, jen teda to trochu vázne na tom, že aby někdo byl členem odborů, tak musí pracovat, teda někde, kde mají odbory 😉
Na to, abys byl v odborech nemusis pracovat, staci byt zamestnany, coz je ponekud rozdil. A to je prave pro odborare typicke.
Ty v zaměstnání nepracuješ?
Právě že mu "vadí", že on naopak pracovat musí, bo není odborář...
na organizovaném výletě do Prahy... >😒]
na organizovaném výletě do Prahy... >😒]
Jsme ve svobodné zemi, i když by si to někteří nepřáli, takže pracovat nemusí, (§203 tr. zákoníku o příživnictví už dávno neplatí, i když by jej někteří diskutéři rádi opět zavedli - mimochodem je to krásný příklad toho, jak se dokáže k sobě přiblížit obě radikální větve), může na výlet do Prahy 😉
Přečti/přečtěte si, prosím, obsah odkazu, co tu dal Beekey i to kdo ho napsal (ten člověk mi mluví z duše), snad "prozříš/te", alespoň částečně...
[odkaz]
P.S. A jako bonus jedna reakce v diskusi pod článkem z odkazu😒br /> "Konečně jsem si taky přečetl něco jiného než bohapusté bláboly zadubených mozků, co řvou jak je všechno v p...li, ale nemají páru jak z ní ven. jejich krédo je si stěžovat, bědovat, popichovat jiné a když dojde na čin, tak zalezou aby jendu neschytali.
Každý rozšafa v hospodě za půlitrem ví, že vláda dělá vše špatně a přitom, kdyby měli začít rozhodovat jen o svém životě, tak se z toho psychicky složí.....
Děkuji, že jste mi umožnil tohle číst - zvedo mi to náladu a naději, že nejsem ve středověku."
[odkaz]
P.S. A jako bonus jedna reakce v diskusi pod článkem z odkazu😒br /> "Konečně jsem si taky přečetl něco jiného než bohapusté bláboly zadubených mozků, co řvou jak je všechno v p...li, ale nemají páru jak z ní ven. jejich krédo je si stěžovat, bědovat, popichovat jiné a když dojde na čin, tak zalezou aby jendu neschytali.
Každý rozšafa v hospodě za půlitrem ví, že vláda dělá vše špatně a přitom, kdyby měli začít rozhodovat jen o svém životě, tak se z toho psychicky složí.....
Děkuji, že jste mi umožnil tohle číst - zvedo mi to náladu a naději, že nejsem ve středověku."
Nemůžu souhlasit se vším, detailech ano, v celku těžko, leda bod os bodu, větu od věty rozebrat.
Ono to je podle mě (buď schválně nebo nechtěně) napsané tak, že si to může mnoho lidí vyložit rozdílně. A hlavně to dává úplně jiné poselství jako celek, než jako jednotlivé body. Každopádně tak jak jsem to pochopil já, tedy že bez přístupu "no sacrifice, no victory" to nepůjde, a že stejně jako v Římě i dnes bohužel pro většinu lidí platí "chléb a hry", se mi blog velmi zamlouvá 😄
Popravdě mi to příjde i jako myšlenka dost... banální. Samozřejmě, některé myšlenky jsou správné, někdo si z toho ale udělá závěr zase jiný.
Mně třeba paradoxně vadí i tohle: "Ministři a politické špičky jsou většinou vzdělaní lidé. Nedokázali však po vzoru skandinávských vlád radikálně snížit své platy. Kážou vodu a pijí víno."
To je třeba pro mne bohapustý populismus. Osobně zastávám názor, že plat na vysokých místech státní správy a tedy i poslanců a ministrů, má být vysoký, co nejvyšší. Čím vyšší, tím méně si jej bude chtít ohrožovat korupcí a tím více bude nutno na korupci naložit výdajů. Samozřejmě, tohle by fungovalo ale pouze s daleko přísnějšímu zákony, jinými slovy, dostaneš hodně, více než ostatní, protože rozhoduješ o penězích ostatních, ale pokud pochybíš, tím tvrdší bude trest.
No a tak bych potřeboval rozebrat celý ten článek, který místy dává dobré myšlenky k zamyšlení a k diskuzi, jen trochu skáče od jedné k druhé.
Mně třeba paradoxně vadí i tohle: "Ministři a politické špičky jsou většinou vzdělaní lidé. Nedokázali však po vzoru skandinávských vlád radikálně snížit své platy. Kážou vodu a pijí víno."
To je třeba pro mne bohapustý populismus. Osobně zastávám názor, že plat na vysokých místech státní správy a tedy i poslanců a ministrů, má být vysoký, co nejvyšší. Čím vyšší, tím méně si jej bude chtít ohrožovat korupcí a tím více bude nutno na korupci naložit výdajů. Samozřejmě, tohle by fungovalo ale pouze s daleko přísnějšímu zákony, jinými slovy, dostaneš hodně, více než ostatní, protože rozhoduješ o penězích ostatních, ale pokud pochybíš, tím tvrdší bude trest.
No a tak bych potřeboval rozebrat celý ten článek, který místy dává dobré myšlenky k zamyšlení a k diskuzi, jen trochu skáče od jedné k druhé.
S tím co nejvyšším platem nemůžu souhlasit v období příchodu plánované finanční reformy. Pokud chci po občanech aby si utahovali opasky, měl bych jít jako člen vlády logicky spíš "příkladem" (jde hlavně o princip, tedy nejen o částku) a se mnou i ostatní státní zaměstnanci. Těžko např. můžeš chtít po soukromém sektrou nějaké nadšení pro podobnou reformu, když se v médiiích objeví nedávná zpráva, že lidi ve státním sektrou berou v průměru víc peněz, než lidi v sektoru soukromém (opět nejde tak o čísla, jako o princip)...
Principu se nenajíme, v šestero uvozovkách napsáno.
Je spíše otázkou, jestli by se nedalo více uštřit na podezřelých obchodech naší vlády a podezřelých investicích, které snad každý ve svém okolí zná, než šetřit na transparetně vynaložených penězích. Netvrdím, že by měl být stát sociálnější než je, na to mám kolem sebe až moc negativních poznatků, ale měly by se hledat hlubší příčiny než jen utahování opasků a zavádění třicetikorunových Julínků.
Je spíše otázkou, jestli by se nedalo více uštřit na podezřelých obchodech naší vlády a podezřelých investicích, které snad každý ve svém okolí zná, než šetřit na transparetně vynaložených penězích. Netvrdím, že by měl být stát sociálnější než je, na to mám kolem sebe až moc negativních poznatků, ale měly by se hledat hlubší příčiny než jen utahování opasků a zavádění třicetikorunových Julínků.
Sokratés: Kdo chce pohnout světem, ať hne nejdřív sám sebou. Tuším, že autor blogu to tak myslel.
Ne každý chce, ale hlavně může hnout světem. Před X měsíci jsme tady rozebírali na MACZ školné a kolik lidí bylo za jeho zavedením, neb vysokoškolákl je více než dost a někdo musí dělat i ty dělnické profese. Dnes je tady zase psáno, že každý by měl dělat co nejvíce a co nejvíce se snažit, což je pravda, jen ne ve všech profesích to k něčemu povede.
Rozřešením může být změnit sebe a svůj přístup, nebo profesi.
Ad plat... normálně bych s tebou souhlasil, třeba u policistů, soudců atd. Ale jsou tu dva faktory.
1) Když škrtáš, musíš jít příkladem.
2) Politici mají přístup k takovým financím, že by museli brát miliardy, aby je to netáhlo ke kradení.
Řešením je podle mě dát absurdně vysoké tresty. Hnát zpronevěru státních financí na úroveň vraždy. Klidně sekat ruce, když to bude nutné. Zabavovat nejen osobní, ale i rodinný majetek. Státní úředník by si měl nadělat do trenek jen při pomyšlení na úplatek.
Já osobně bych zvážil zavedení povinného pravidelného (při nástupu, při odchodu a řekněme jednou za rok) polygrafu pro všechny lidi, kteří disponují s většími částkami peněz. Pokud by to bylo možné, tak pro každého ve státní správě. Není to 100% řešení, ale i kdyby člověk chytil 90% zlodějů, tak by to byl ohromný úspěch. V zahraničí jsou firmy, které takovéto služby poskytují státnímu i soukromému sektoru, takže nejde o bezprecedentní opatření. Myslím si, že žádat test na polygrafu u člověka, který pracuje na státních zakázkách, je přiměřené.
1) Když škrtáš, musíš jít příkladem.
2) Politici mají přístup k takovým financím, že by museli brát miliardy, aby je to netáhlo ke kradení.
Řešením je podle mě dát absurdně vysoké tresty. Hnát zpronevěru státních financí na úroveň vraždy. Klidně sekat ruce, když to bude nutné. Zabavovat nejen osobní, ale i rodinný majetek. Státní úředník by si měl nadělat do trenek jen při pomyšlení na úplatek.
Já osobně bych zvážil zavedení povinného pravidelného (při nástupu, při odchodu a řekněme jednou za rok) polygrafu pro všechny lidi, kteří disponují s většími částkami peněz. Pokud by to bylo možné, tak pro každého ve státní správě. Není to 100% řešení, ale i kdyby člověk chytil 90% zlodějů, tak by to byl ohromný úspěch. V zahraničí jsou firmy, které takovéto služby poskytují státnímu i soukromému sektoru, takže nejde o bezprecedentní opatření. Myslím si, že žádat test na polygrafu u člověka, který pracuje na státních zakázkách, je přiměřené.
Vidíš, tohle je téměř extrémně levicový názor, ty pravičáku >😁
S přísnými tresty souhlasím, tedy až na to sekání atd., prostě odnětí svobody a nahrazení škody, co více si přát.
Druhá věc je ta, že spousta lidí jde do politiky proto, že si chce vydělat, kdo opravdu nadaný a chytrý by šel do politiky, když může mít jinde lepší plat? Vysoký plat by byla naopak motivace. Samozřejmě nemyslím teď vysoký plat pro všechny.
S přísnými tresty souhlasím, tedy až na to sekání atd., prostě odnětí svobody a nahrazení škody, co více si přát.
Druhá věc je ta, že spousta lidí jde do politiky proto, že si chce vydělat, kdo opravdu nadaný a chytrý by šel do politiky, když může mít jinde lepší plat? Vysoký plat by byla naopak motivace. Samozřejmě nemyslím teď vysoký plat pro všechny.
Ono v Čechách mnoho lépe placených pozic nenajdeš. Být politik je stejné, jako být odborář - oboje s sebou táhne stigma. Často jen probojovat se v organizaci nahoru vyžaduje známosti a nekalé praktiky. Mě rodiče jasně řekli, že jestli půjdu do politiky, tak mě vydědí.
Jeden velmi známý citát😒br />
"All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority..." - John Dalberg-Acton
Mafie by ti mohla vyprávět o tom, že loajalita se nekupuje. Politika ke korupci nežene finanční tíseň, ale chamtivost.
Jeden velmi známý citát😒br />
"All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men, even when they exercise influence and not authority..." - John Dalberg-Acton
Mafie by ti mohla vyprávět o tom, že loajalita se nekupuje. Politika ke korupci nežene finanční tíseň, ale chamtivost.
...dobrý článek,ale...psal to zase nějaký světoběžník,co jezdí na služebky do Paříže superbem-Finsko a Lotyšsko,jak autor píše v prvním odstavci,ač blízko sebe jsou země diametrálně odlišné a chtěl bych vidět odborníka,který tvrdí,že Lotyšsko je ekonomicky stabilní...[odkaz]
„Odboráři, odboráři,
vezli *** na trakaři.
Po cestě však vedli boje,
kdo se bude držet oje,
Neboť ten, kdo tlačil vzadu,
ten se neubránil smradu.
Odboráři, odboráři,
hádali se s hněvem v tváři tak,
že ač cesty byly rovny,
spadli s vozem do senkrovny.
Odboráři chodí plačky,
nemají v čem vozit…“
vezli *** na trakaři.
Po cestě však vedli boje,
kdo se bude držet oje,
Neboť ten, kdo tlačil vzadu,
ten se neubránil smradu.
Odboráři, odboráři,
hádali se s hněvem v tváři tak,
že ač cesty byly rovny,
spadli s vozem do senkrovny.
Odboráři chodí plačky,
nemají v čem vozit…“
Víte proč bude trvat stávka 24 hodin?...........Aby bylo poznat, že nejde o zpoždění!
[odkaz] ...
[odkaz] ...
nejdříve jsem byl na odboráře děsně naštvaný......... a pak jsem se musel sklonit před jejich genialitou........... Oni totiž dokázali to, co nedokázala moje tchyně - rozhodit mi ťapky a vytočit mně - a to mně uklidnilo - mně může naštvat jenom inteligent..........
Výsledkem je následující😒br />
Odboráři z hluboce ztrátových státních podniků jsou placeni z mých peněz a každý rok dotováni, aby nepadli na ústa, pročež budou za mé peníze demonstrovat tím, že mi znemožní dostat se do práce a vydělávat peníze na jejich dotování a tím si pomohou k tomu, aby se měli lépe. To lépe znamená, že budu mít větší daně, aby bylo více peněz na mzdy, protože stát(forma přerozdělování mých prostředků, tudíž já) je povinován zajistit jim, aby se měli lépe. A kdyby se mi to náhodou nelíbilo, že se mám tak skvěle, tak budou demonstrovat a tak stále dokola............
Tudíž geniální(jak kouzelná je čeština, například přidáme-li do slůvka před závorkou písmenko "t") logika odborového davu tkví v tom - znemožněním vytváření prostředků pro vlastní obživu dosáhneme toho, že prostředků nám bude přiděleno víc a tudíž se budeme mít lépe.........
Sakra - matně mi to něco připomíná, jen si nedokážu vzpomenout co...když ono zapomínání vede k nutnosti prožít si již jednou prožité...........a dobře nám tak...........
Výsledkem je následující😒br />
Odboráři z hluboce ztrátových státních podniků jsou placeni z mých peněz a každý rok dotováni, aby nepadli na ústa, pročež budou za mé peníze demonstrovat tím, že mi znemožní dostat se do práce a vydělávat peníze na jejich dotování a tím si pomohou k tomu, aby se měli lépe. To lépe znamená, že budu mít větší daně, aby bylo více peněz na mzdy, protože stát(forma přerozdělování mých prostředků, tudíž já) je povinován zajistit jim, aby se měli lépe. A kdyby se mi to náhodou nelíbilo, že se mám tak skvěle, tak budou demonstrovat a tak stále dokola............
Tudíž geniální(jak kouzelná je čeština, například přidáme-li do slůvka před závorkou písmenko "t") logika odborového davu tkví v tom - znemožněním vytváření prostředků pro vlastní obživu dosáhneme toho, že prostředků nám bude přiděleno víc a tudíž se budeme mít lépe.........
Sakra - matně mi to něco připomíná, jen si nedokážu vzpomenout co...když ono zapomínání vede k nutnosti prožít si již jednou prožité...........a dobře nám tak...........
Je však otázkou do jaké míry může strojvedoucí Českých drah za ztrátovost svého podniku? "Jestli kdyby jezdil s lokomotivou o 10% rychleji, jestli by to k něčemu vedlo."
PS: Genius ani genitál není české slovo, takže žádný zázrak češtiny 😉
PS: Genius ani genitál není české slovo, takže žádný zázrak češtiny 😉
á kolega bohemista 😉 . Máš sice pravdu, že nejsou původními zplozenci naší kotliny, ale čeština umožňuje to kouzelné vyznění 😄 .
A ad míra ovlivnění strojvedoucího - jistě by to nevedlo k přeměně naší země v oázu blahobytu, ale ocenil bych úlohu odborů, kdyby byly konkrétní a s řešením. Ale když odborářští šéfové vodí své členy jako ovce na "demonstrace" ve vidině jen svých vlastních budoucích politických prebend - a k tomu vidím radostně hýkajícího skina z Lidového domu volajícího po předčasných volbách - je mi tak nějak smutno......... Možná jsem přeslechl odboráře, když přišli s nějakým životaschopným návrhem pro oživení ekonomiky či něčeho, co by tuto zemi posunulo vpřed, ale zatím je to jen snůška proklamací alá "páté přes deváté" a bez náhledu za horizont zítřka....
A ad míra ovlivnění strojvedoucího - jistě by to nevedlo k přeměně naší země v oázu blahobytu, ale ocenil bych úlohu odborů, kdyby byly konkrétní a s řešením. Ale když odborářští šéfové vodí své členy jako ovce na "demonstrace" ve vidině jen svých vlastních budoucích politických prebend - a k tomu vidím radostně hýkajícího skina z Lidového domu volajícího po předčasných volbách - je mi tak nějak smutno......... Možná jsem přeslechl odboráře, když přišli s nějakým životaschopným návrhem pro oživení ekonomiky či něčeho, co by tuto zemi posunulo vpřed, ale zatím je to jen snůška proklamací alá "páté přes deváté" a bez náhledu za horizont zítřka....
Přesně!!! Přesně tohle se tu marně snažím (nejen) Ronaultovi vysvětlit už pár dní. Snad je to jen přirozená nezralost daná především věkem a životními zkušenostmi s ním spojenými...
Tahle stávka je jasně především "odborářská", nikoli "občanská"...
Tahle stávka je jasně především "odborářská", nikoli "občanská"...
Už jsem to tu psal, od 25 let klesá logické uvažování, což se kompenzuje zkušenostmi, takže v jistém věku už člověk logicky neuvažuje, jen jedná dle zkušeností. Samozřejmě je to čistě individuální, tak se moc nežeň 😉
Vidíš i tato tvá reakce krásně potvrzuje to, o čem jsem zrovna psal... 😉 😄
Ano, den ode dne čím dál tím více jen používáš své "pravdy" aniž by ses zkusil zamyslet nad něčím novým 😉 😄
Z tvé strany konečně nějaká konstruktivní sebekritika, chtěl jsme ti tohle napsat už mnohem dřív, ale věřil jsem, že na to nakonec přijdeš sám... :yes: 😄
Tohle zkouší GTI, když převrácí narážky naopak, popravdě je to jeho nejchabější část diskuze, takže mne toho ušetři a zkus něco, zač bych zvedl palec 😉
Přirovnávání k jiným nickům je obecně dost laciné. Nikdy jsem tu nepsal s prvotním úmyslem vidět v reakci palec nahoru, tak nevím proč bych s tím měl začínat zrovna teď. A od tebe palec v politické diskusi nečekám už vůbec, aspoň zatím ne... 😉
Rozdíl mezi tebou a mnou je ten, že já v politické diskuzi nezvednu palec za názor proto, jestli je nebo není pravicový nebo levicový, ale proto, jestli jej považuji za trefný a logický (vystihuje problém v podstatě věci a není jen pouhým výkřikem), proto jsem zvedl prst stejně jako ty BeranKovi 😉 A mimochodem i tobě jsem zvedl palec, jestli sis za těch pár dní dovolil všimnouti.
Nepřirovnal jsem, jen jsem řekl, že dotyčný dělá totéž, dodávajíc, že je to chabé. K lacinosti diskuze "ne, to ty, ne, ty, ne ty, ne ty" to má ještě dost daleko 😉
Nepřirovnal jsem, jen jsem řekl, že dotyčný dělá totéž, dodávajíc, že je to chabé. K lacinosti diskuze "ne, to ty, ne, ty, ne ty, ne ty" to má ještě dost daleko 😉
Pokud s názorem vyloženě souhlasím, dám klidně palec nahoru, pokud ne ,nedám. Měl bych si snad hlídat, abych ho náhodou nedával až příliš převážně pravicovým názorům? Už jsem ti napsal několikrát, že se za svou pravicovou orientaci nestydím (i když jsem bezpartijní) a nemám problém ji přiznat, stejně jako to, že tvé názory vidím jasně převážně vlevo od středu, nemusí se ti to líbit, ale to je asi tak všechno....(dál už to jistě znáš). 😄
WL: Jde spíše o to, že já jaksi nemůžu souhlasit s názory pravicových diskutující, než s názory pravicovými samotnými, které považuji v aktuální situaci ČR za vhodnější. A taky se nedivím a nemám problém se stávkujícími, dokonce je chápu, stejně jako opozici, jsou to docela běžné prvky v demokratických zemích, stejně jako to, že díky téhle stávce preference ODS stejně neklesnou. Je to zvláštní co já chcu, co? >😁
Lehčí je napsat, co nechci. V diskuzi nechci ploché názory a výkřiky a v politice nechci příliš jednoduchá a jednostranná řešení, která nejdou k meritu věci 😉 Jo a taky nemám rád aroganci ze strany politiků, natož vrcholně postavených. Empatie a jakási kultivovanost u nás chybí, což je vidět i v této vládě.
Lehčí je napsat, co nechci. V diskuzi nechci ploché názory a výkřiky a v politice nechci příliš jednoduchá a jednostranná řešení, která nejdou k meritu věci 😉 Jo a taky nemám rád aroganci ze strany politiků, natož vrcholně postavených. Empatie a jakási kultivovanost u nás chybí, což je vidět i v této vládě.
Ano, tato vláda má velké problémy právě v komunikaci s občany, které navíc media značně zesilují. Proto zdůrazňuju, že mám větší problém s tím co vláda nedělá (nekomunikuje vhodně o nich a zatím stále ani nedělá slíbené reformy), než s tím co se dělá. Ono i o tom, proti čemu se má stávkovat se vlastně stále jen mluví a řekl bych, že ani nikdo (včetně samotné vlády) pořádně neví, jak by to nakonec dopadlo i bez podobné stávky...
edit - ty woe, dvě hodiny! 8-s Dobrou... 😄
edit - ty woe, dvě hodiny! 8-s Dobrou... 😄
Už jsem to tu psal vícekrát, ale odbory nejsou povinni chodit někam s konstruktivními návrhy, to je úkol vlády. Možná by se ještě hodilo dodat, že není jen jedna cesta k cíli a jediné možní řešení. Každému je asi jasné, že reformy a spoření je nutné, ale ne každému je jasné, že důchodová reforma bude stát na nějakých soukromých fondech atd. ...
Co se týče skina (dobré >😁 ), tak toho by měl někdo vystřídat 8-s :no: , jen nepochybuju, že kdyby byla v opozici ta druhá největší strana, že by její předseda netrval na předčasných volbách 😉
Co se týče skina (dobré >😁 ), tak toho by měl někdo vystřídat 8-s :no: , jen nepochybuju, že kdyby byla v opozici ta druhá největší strana, že by její předseda netrval na předčasných volbách 😉
Chceš tím závěrem říct, že nevidíš rozdíl ve vztahu levice + odbory a pravice+ odbory? :😉 😉
Napsal jsem to někde? 😲
Ne, proto se tě taky na to ptám, ale se závěru reakce to nepřímo vyplývá... 😉
Tak já ti to vysvětlím. Napsal jsem, že i kdyby v opozici byla pravicová strana, středová nebo Paroubek s marťany, tak by v případě problému vlády zcela logicky žádal její odstoupení a předčasné volby, takže mě postup onoho skina (kterého jinak tedy nemusím) nepřekvapuje a považuju ho za normální věc. 😉
Jen tak na okraj. Co si myslíš, že by se mělo dělat s těmi nepohodlnými odboráři, když to nejsou občani? Zavřít? Poslat na Osoblahu (když už Sibiř nemáme)? Nebo... Jen zakázat a umlčet? Docela by mě to zajímalo.
Jinak už jsem to tu psal, ale velmi pěkné vysvětlení celé situace a dokonce i řešení v neděli předvedl profesor Švejnar, to mi bylo celkově nejbližší.
Jen tak na okraj. Co si myslíš, že by se mělo dělat s těmi nepohodlnými odboráři, když to nejsou občani? Zavřít? Poslat na Osoblahu (když už Sibiř nemáme)? Nebo... Jen zakázat a umlčet? Docela by mě to zajímalo.
Jinak už jsem to tu psal, ale velmi pěkné vysvětlení celé situace a dokonce i řešení v neděli předvedl profesor Švejnar, to mi bylo celkově nejbližší.
máš pravdu - je to způsob politického boje - jen mne - jako řadovou socku - trápí to, že se z toho boje ztratila(byla-li tam vůbec někdy) jakákoliv zodpovědnost za osud tohoto státu a ovládnutí silových ministerstev, aby se mohlo zahladit spoustu kauz, se stalo hlavním motivem o dosažení "paláce"..... A na občany zvysoka kašlat a hodit pár drobtů......Švejcara jsem propásl - nemáš nějaký odkaz?
Mrkni, bude to jistě v otázkách V.M. hned na začátku druhé části.
Mě by proto více uklidnilo, jako taky socku, že prvně někdo zabrání onomu zametání kauz a pročistilo se to, vláda a politici by dostali větší důvěru (ne jen 2 měsíce po volbách) lidu a pak se klidně škrtalo do haleluja, pokud by to po tom zametení bylo ještě vůbec třeba.
Ale ano, to je asi naivní představa, takže zůstane jen u toho škrtání a vsouvání vylobbovaných zájmů...
Mě by proto více uklidnilo, jako taky socku, že prvně někdo zabrání onomu zametání kauz a pročistilo se to, vláda a politici by dostali větší důvěru (ne jen 2 měsíce po volbách) lidu a pak se klidně škrtalo do haleluja, pokud by to po tom zametení bylo ještě vůbec třeba.
Ale ano, to je asi naivní představa, takže zůstane jen u toho škrtání a vsouvání vylobbovaných zájmů...
Nikde nepíšu, že odborář není občan a na téma odborář/občan už jsme si snad toho napsali dost. Občan je každý od předsedy vlády, přes skiny, romy až po odboráře. Jako "občanské" lze označit cokoli spojené se dvěma a více občany. Navíc by sis už konečně mohl všimnout, že problém je především v tom, kdo ty řadové odboráře organizuje a proč, tedy ne v těch řadových "vojácích".
Vůbec netuším, kdes přišel na to, že bych chtěl někoho posílal na Sibiř, nebo ho dokonce umlčet? Mám pocit, že ti ta politická diskuse místy malinko přerůstá přes hlavu... 8-s
P.S. Švejnara jsem neviděl/neslyšel, takže k tomu se bohužel vyjádřit nemohu...
Vůbec netuším, kdes přišel na to, že bych chtěl někoho posílal na Sibiř, nebo ho dokonce umlčet? Mám pocit, že ti ta politická diskuse místy malinko přerůstá přes hlavu... 8-s
P.S. Švejnara jsem neviděl/neslyšel, takže k tomu se bohužel vyjádřit nemohu...
Dobrá, vyškrtni si tu Sibiř a pověz mi, co bys s těmi patrně desetitisíci lidí, co do Prahy dobrovolně přijedou stávkovat, dělal. Jestli je všechny považuješ za slepé ovce? Koho by sis představoval jako organizátora odborářů? A proč ti řadoví vojáci vůbec přijedou, když je vše v pořádku?
To jsem rád, že vyškrtneš tu Sibiř a umlčování, začínal jsem si tu pomalu připadat spíš jako kovaný komunista... 8-s
Proč se mě pořád ptáš, co bych dělal s nějakými odboráři? Samozřejmě bych s nima nedělal vůbec nic, jen bych si dovolil chtít i po nich, ať oni nedělají nic ostatním, zejména těm, kterých se "jejich" spor s vládou netýká a kteří s jejich formou protestu nesouhlasí.
Vše v pořádku rozhodně není! Ale to nebylo ani před tím a nebude ani po tom, navíc tahle vláda ani nemohla stihnout udělat škody, které se jí nepřímo přiřkly, ale to je zase hlavně problém mediálního obrazu, který tradičně řeší raději "bulvárnější" témata, než ta mnohem podstatnější, ale to už je zase na jiné téma...
P.S. Jak už jsem jednou psal, na současném předsedovi vlády mi vadí především to, co zatím neudělal, nikoli to, co udělal. A co se týče samotné korupce, nemám k němu osobně zatím žádnou přímou výhradu.
Proč se mě pořád ptáš, co bych dělal s nějakými odboráři? Samozřejmě bych s nima nedělal vůbec nic, jen bych si dovolil chtít i po nich, ať oni nedělají nic ostatním, zejména těm, kterých se "jejich" spor s vládou netýká a kteří s jejich formou protestu nesouhlasí.
Vše v pořádku rozhodně není! Ale to nebylo ani před tím a nebude ani po tom, navíc tahle vláda ani nemohla stihnout udělat škody, které se jí nepřímo přiřkly, ale to je zase hlavně problém mediálního obrazu, který tradičně řeší raději "bulvárnější" témata, než ta mnohem podstatnější, ale to už je zase na jiné téma...
P.S. Jak už jsem jednou psal, na současném předsedovi vlády mi vadí především to, co zatím neudělal, nikoli to, co udělal. A co se týče samotné korupce, nemám k němu osobně zatím žádnou přímou výhradu.
Ptám se, protože ty chceš řešení po odborářích, tak já se chci zeptat, jestli máš řešení "odborářské otázky".
Zatím ještě ani stávka nenastala a už tady řešíme, že se půlka národa nedostala do práce a druhá půlka zemřela proto, že přes barikády nedojeli hasiči a sanitky. 😉
Škody přece vláda nemá dělat, ale beru, tohle jsi jistě napsat nechtěl. Má je řešit, k spokojenosti občanů a já si i přes všechny demografické průzkumy nedokážu některé reformy v praxi představit.
Ať už odchod v sedmdesáti (po každém článku, kdy starší člověk pochybí za volantem tady řvou stejní lidé, kteří podporují pozdní odchod do důchodu, že za volant nepatří v tomto věku), tak soukromé důchodové fondy atd.
Když k tomu připočtu, co se řeší a co ne, tak se v podstatě ani nedivím nespokojenosti. Ono to primárně nemusí být zněním reforem, ale jejich prezentací, kterou má ale vláda taky zvládat, a prezentací sebe sama.
Zatím ještě ani stávka nenastala a už tady řešíme, že se půlka národa nedostala do práce a druhá půlka zemřela proto, že přes barikády nedojeli hasiči a sanitky. 😉
Škody přece vláda nemá dělat, ale beru, tohle jsi jistě napsat nechtěl. Má je řešit, k spokojenosti občanů a já si i přes všechny demografické průzkumy nedokážu některé reformy v praxi představit.
Ať už odchod v sedmdesáti (po každém článku, kdy starší člověk pochybí za volantem tady řvou stejní lidé, kteří podporují pozdní odchod do důchodu, že za volant nepatří v tomto věku), tak soukromé důchodové fondy atd.
Když k tomu připočtu, co se řeší a co ne, tak se v podstatě ani nedivím nespokojenosti. Ono to primárně nemusí být zněním reforem, ale jejich prezentací, kterou má ale vláda taky zvládat, a prezentací sebe sama.
To řešní odborářské otázky jsme tu taky probírali už několikrat. Mají se starat především o vztahy zaměstnavatel-zaměstnanec a ne se přímo plést do politiky/vlády, kde nemají žádnou odpovědnost, čemuž odpovídají i jejich pravomoce na těchto "místech".
Stejně jako ještě ani nezačala stávka a už přišla určitá hysterie z ní, tak stejně tak ani žádná reforma v podobě jaké píšeš neplatí a už se proti ní bude stávkovat. Nemáme snad zatím dost jiných (opravných) prostředků, jak vyloženě špatné návrhy neprosadit? Od parlamentu, přes senát, až po prezidneta, ústavní soud a mezinárodní soud... a nebude tu navíc za "chvíli" další vláda, která toho zase spoustu změnit, ať už k lepšímu, nebo horšímu.
Kolik návrhů (třeba jen na DPH) už dala tahle vláda "do placu" a kolik z nich se nakonec opravdu schválilo...?
Stejně jako ještě ani nezačala stávka a už přišla určitá hysterie z ní, tak stejně tak ani žádná reforma v podobě jaké píšeš neplatí a už se proti ní bude stávkovat. Nemáme snad zatím dost jiných (opravných) prostředků, jak vyloženě špatné návrhy neprosadit? Od parlamentu, přes senát, až po prezidneta, ústavní soud a mezinárodní soud... a nebude tu navíc za "chvíli" další vláda, která toho zase spoustu změnit, ať už k lepšímu, nebo horšímu.
Kolik návrhů (třeba jen na DPH) už dala tahle vláda "do placu" a kolik z nich se nakonec opravdu schválilo...?
No a ta stávka není nic jiného než jeden z těch prostředků. 😉
Jen u tak důležitých reforem by bylo vhodné, kdyby je další vlády už tolik neměnily, protože vzniknou další kočkopsy jako třeba se solárními elektrárnami, kdy nám hrozí opět arbitráže... 😐 A teď si představ, co by udělaly změny v zákonech další vlády v důchodové reformě...
Důchodová reforma se týká všech, obzvlášť zaměstnanců.
Jen u tak důležitých reforem by bylo vhodné, kdyby je další vlády už tolik neměnily, protože vzniknou další kočkopsy jako třeba se solárními elektrárnami, kdy nám hrozí opět arbitráže... 😐 A teď si představ, co by udělaly změny v zákonech další vlády v důchodové reformě...
Důchodová reforma se týká všech, obzvlášť zaměstnanců.
Solarni kockopes je dilo CSSD...
Právě že byl schválen minulou vládou, Topolánkovou. Ne náhodou?
Ne, schvalila to Fischerova vlada za podpory hlasu CSSD, ODS byla proti...
Samotný 180/2005 schválila CSSD v parlamentu a ODS v senatu, novelu 2010 se mi nepodařilo dopátrat, ale někdo se musel přidat. Vše však na popud EU, i když samotnou úpravu už jsme si mohli doladit lépe.
Odchody do důchodu v 70, více pilířů důchodového systému (tedy i soukromé důchodové fondy), to vše je ve více zemích EU. EU dokonce, jestli se nepletu, by byla radši, kdyby se v ČR prodlužoval odchod strměji než o 2 měsíce za rok. Mě vadí případná povinnost takového důchodového systému, nebo jeho přílišná sešněrovanost. Radši si koupím slitek zlata každý rok, než dávat peníze do fondu s dluhopisy. Dát peníze státu, dát peníze do dluhopisů... oboje je jako je vyhodit z okna.
IMHO vláda má na prd PR. Stejně jako za Topolánka. Nedokáží reformy prodat. Neříkám, že jsou ideální, ale jde o posun někam. Nekonečné přešlapování na místě nikdy nic nevyřeší (čímž nechci naznačit, že splašené pobíhání ano).
IMHO vláda má na prd PR. Stejně jako za Topolánka. Nedokáží reformy prodat. Neříkám, že jsou ideální, ale jde o posun někam. Nekonečné přešlapování na místě nikdy nic nevyřeší (čímž nechci naznačit, že splašené pobíhání ano).
Mě se nelíbí ani ty odchody v sedmdesáti, jsou prostě povolání, která se ve vyšším věku dělat prostě nedají, ať z fyzické náročnosti, tak ze zdravotních důvodů a nebo i prostě z zodpovědnosti plynoucí z výkonu onoho povolání. Neříkám, že nejsou povolání pro sedmdesátníky. Ale taky by nebylo od věci, "kdyby se prvně vyřešila nezaměstnanost mladých a pak se řešila práce pro staré".
S těmi fondy máš pravdu, nicméně podle mého je stát, s dobrým právním systémem, stále jistější investice než soukromé fondy.
S PR souhla, Se sešněrovaností taky.
S těmi fondy máš pravdu, nicméně podle mého je stát, s dobrým právním systémem, stále jistější investice než soukromé fondy.
S PR souhla, Se sešněrovaností taky.
Já naprosto chápu, že jsou povolání, kde lidé mají krátkou životnost. Ale to by měla být záležitost trhu. Znám řadu "kancelářských" pozic, kde lidé odpadají ve 30. Jediný důvod, proč ta místa berou, jsou benefity a plat. Zkrátka řeknou si, že to těch 5 let po škole vydrží, vytvoří si dostatečnou finanční rezervu, pak si najdou klidnější práci, založí rodinu a budou spokojeně žít. Na tyhle lidi se nepamatuje ani dnes a funguje to. Proč by to nemohlo fungovat i u ostatních povoláních?
Dále řada lidí nechápe, že se v jednom oboru na jedné pozici neudržíš celý život. Musíš se neustále vzdělávat a šplhat nahoru, protože i trh se vyvíjí. Neumím si představit, že v 70 letech pracuji. Proto dělám všechno proto, abych nemusel. Nikdo neříká, že musím v 70 do důchodu.
Otázka, která se moc neřeší, ale podle mě je moc důležitá, je, že do budoucna bude těžko udržitelná zaměstnanost. Automatizovanost stoupá, tedy produktivita na zaměstnance stoupá. Z dlouhodobého hlediska nemůže růst spotřeby stíhat růst produktivity. To, co dnes dělá 1000 zaměstnanců, může za 50 let dělat 10 zaměstnanců. Současný koncept práce a peněz je do budoucna neudržitelný.
Co se fondů, bank a spol týče... mám jediné slovo - hyperinflace. A u státu je ten problém, že peníze mají tendenci se v něm ztrácet a je značně neflexibilní. Ano, je to celkem velká jistota. Ale, podle mě, pár cihel zlata je jistota ještě větší. Podívej se na posledních 100 let... peníze mizely, režimy a filosofie se měnily, jen zlato tu pořád je (a všeobecně hmotný majetek). Stát je u mě poslední záchrana, když vše ostatní selže. Ale kdo ti garantuje, co za vládu bude za 50 let?
Dále řada lidí nechápe, že se v jednom oboru na jedné pozici neudržíš celý život. Musíš se neustále vzdělávat a šplhat nahoru, protože i trh se vyvíjí. Neumím si představit, že v 70 letech pracuji. Proto dělám všechno proto, abych nemusel. Nikdo neříká, že musím v 70 do důchodu.
Otázka, která se moc neřeší, ale podle mě je moc důležitá, je, že do budoucna bude těžko udržitelná zaměstnanost. Automatizovanost stoupá, tedy produktivita na zaměstnance stoupá. Z dlouhodobého hlediska nemůže růst spotřeby stíhat růst produktivity. To, co dnes dělá 1000 zaměstnanců, může za 50 let dělat 10 zaměstnanců. Současný koncept práce a peněz je do budoucna neudržitelný.
Co se fondů, bank a spol týče... mám jediné slovo - hyperinflace. A u státu je ten problém, že peníze mají tendenci se v něm ztrácet a je značně neflexibilní. Ano, je to celkem velká jistota. Ale, podle mě, pár cihel zlata je jistota ještě větší. Podívej se na posledních 100 let... peníze mizely, režimy a filosofie se měnily, jen zlato tu pořád je (a všeobecně hmotný majetek). Stát je u mě poslední záchrana, když vše ostatní selže. Ale kdo ti garantuje, co za vládu bude za 50 let?
Tak zrovna manažerské pozice jsem rozhodně nemyslel, které se nedají dělat v 70 letech. Spíše ty, které ti i po letech nepřinesou kariérní růst a zajištění, přitom jsou společensky důležité. Nevím, jestli je to nějaký pražský pohled na svět, že krom Prahy nic neexistuje, ale stále jsou v republice pracovníci v hutnictví, hornictví, dopravě atd. a ti, ačkoli se to nezdá, jsou taky důležití pro chod státu... ono se to neudělá samo.
Ad. fondy... jde o to menší zlo, jako ve volbách.
Ad. fondy... jde o to menší zlo, jako ve volbách.
Nikdo člověka nenutí, aby na takové pozici zůstával do sedmdesáti, je to jenom jeho pohodlnost a nechuť se cokoliv nového učit.
Já ani tak nemyslel manažery. To je naopak pro staršího člověka dobrá pozice (asi ne pro 70 letého). Já myslel takové ty asistenty pro všechno, kteří jsou na telefonu 24 hodin denně. Ty, kteří lítají z místa na místo, vyřizují, zařizují, dohadují. Pracují skoro 16 hodin denně. Podnikatelé sem také částečně spadají. Manažerská pozice je proti tomu klid a pohodička.
Napsal jsem to v této diskuzi v jiném příspěvku - myšlenka, že v jednom oboru a na jedné pozici vydržíš celý profesní život je zcestná. To nejde. Dalo by se říci, že čím níže jsi v potravinovém řetězci, tím je rychlost obnovy zaměstnanců vyšší. KoPra můžu měnit klidně obrok. Takže se musíš buď přesouvat do lukrativnějších oborů, nebo musíš po firemním žebříčku nahoru, aby jsi někdy po 40 dosáhl na managerskou pozici. V 50 být managerem můžeš, ale být v 50 účetním...
Napsal jsem to v této diskuzi v jiném příspěvku - myšlenka, že v jednom oboru a na jedné pozici vydržíš celý profesní život je zcestná. To nejde. Dalo by se říci, že čím níže jsi v potravinovém řetězci, tím je rychlost obnovy zaměstnanců vyšší. KoPra můžu měnit klidně obrok. Takže se musíš buď přesouvat do lukrativnějších oborů, nebo musíš po firemním žebříčku nahoru, aby jsi někdy po 40 dosáhl na managerskou pozici. V 50 být managerem můžeš, ale být v 50 účetním...
Možná by se dala zavést i povinnost před nástupem do zaměstnání, jež je placeno z veřejných slušeb, pracovat 20 let v soukromé sféře. Alespoň by budoucí úředníci mohli pochytit normální pracovní návyky. Pak už by si určitě práce ve veřejném sektoru vážili i do 80. Samozřejmě by to neplatilo pro lidi pracující ve zdravotnictví, sociálních službách, armádě, policii a pro hasiče. Výsluhy pro policajty, pak dávat jen pokud nepracují ve veřejném sektoru. Policajt s výsluhou na úřadě je výsměch.
no nechci být špatným "prorokem" a byl bych velmi rád, abych se mýlil - ale sleduji-li "cykly" dějin - kdy se se železnou pravidelností střídají období rozmachu, krizí a úpadku - tak "vždycky" přijde nějaká větší "pohroma" či válka. Neberu lokální konflikty alá Irák, Afganistán apod. , kdy se zkrátka udržuje "průmysl" v chodu, ale mám na mysli větší konflikty, které zasáhnou velkou část populace. Lidé nikdy neměli dostatek rozumu, aby nepodlehli kouzlu síly, takže možná počet pracovníků pak nebude problém..... to je ta negativní varianta. "Pozitivní" je ta, že žádný konflikt nebude a bude nás jako much a pak nás stejně "potěš", protože práce bude čím dál míň, sociálního napětí čím dál víc..........a ze sociálního napětí jsou nepokoje, revoluce a máme tu zase konflikt........ Tak to byly ty negativní zprávy a teď k něčemu pozitivnímu....... 😉
Tady ani tak nejde o to, v kolika letech se chodí do důchodu nebo zda jsou někde jinde soukromé fondy nebo ne. U těchto reforem jsou rozhodující drobné detaily. Třeba u penzijních fondů ti pak náklady na správu ve výši jednoho procenta sníží důchod na polovinu. Proto je třeba se zajímat jaké budou náklady na správu, atd...... Stejné je to s tím odchodem v 70. Tam zase bude důležité, jak bude vyřešen předčasný odchod do důchodu pro různé profese. také se musí řešit zaměstnanost v předdůchodovém věku. V té jsme na tom v porovnání s Evropou špatně už teď.
no odbory sice nejsou povinny někam chodit s návrhy, ale chtějí-li se prezentovat jako "svědomí vlády a uvědomělá sílá", tak by asi měly. Jinak jsou v pozici křičícícho dítěte, že chce a chce a chce.......
Odborářů bych si možná i vážil, kdyby svůj protest připravili jinak, měl jinou formu a přišli s návrhy řešení..... Jak píše bílá etiketa - tahle stávka je ryze politickou - oborářští předáci se dohodli s opozicí - nelze jim to vyčítat, přece jen jim jde o byznys a trafiky - na tom, že shodí vládu. Takže - zcela náhodně - jednají v dojemné shodě s nejsilnější opoziční stranou... Všimni si, jak se komančové drží velmi zpátky - nikomu se nehodí, aby se stávka nějak spojila s komunisty a probleskly reminiscence na demonstrace na konci 40.let minulého století..... Tady jde přece o lidi....
Nemám všeobecně rád odboráře, protože zneužívají řadové členy a mnozí vychcánkové si odbory pletou s matčinou sukní, když něco provedou - myslím něco nekalého - kradou, flákají se, nemakají..... Odbory se bohužel ve skutečnosti nezastávají lidí, tedy pokud lidmi nemám na mysli jejich šéfy.....
Odborářů bych si možná i vážil, kdyby svůj protest připravili jinak, měl jinou formu a přišli s návrhy řešení..... Jak píše bílá etiketa - tahle stávka je ryze politickou - oborářští předáci se dohodli s opozicí - nelze jim to vyčítat, přece jen jim jde o byznys a trafiky - na tom, že shodí vládu. Takže - zcela náhodně - jednají v dojemné shodě s nejsilnější opoziční stranou... Všimni si, jak se komančové drží velmi zpátky - nikomu se nehodí, aby se stávka nějak spojila s komunisty a probleskly reminiscence na demonstrace na konci 40.let minulého století..... Tady jde přece o lidi....
Nemám všeobecně rád odboráře, protože zneužívají řadové členy a mnozí vychcánkové si odbory pletou s matčinou sukní, když něco provedou - myslím něco nekalého - kradou, flákají se, nemakají..... Odbory se bohužel ve skutečnosti nezastávají lidí, tedy pokud lidmi nemám na mysli jejich šéfy.....
Hmmm...
¨Dobrá, jenomže to jsou nářky podobné těm odborářům, kteří naříkají na ty na druhé straně bariéry... jestli to přirovnání můžu takhle použít.
Zajímá mě spíše, co chce vláda dělat v situaci, kdy si stěžuje, že lidi jsou nespokojení s jejich reformami, ačkoliv je neznají, přitom nikdo se neodvažuje řádně s jejich zněním a jednáním vystoupit, tedy krom placených plomb a důchodového věku, což se hodí hlavně novinářům (doufám, že to není jediný bod reforem a za tím vším se skrývá ještě více), v situaci, kdy v jednání obě strany řvou totéž.
¨Dobrá, jenomže to jsou nářky podobné těm odborářům, kteří naříkají na ty na druhé straně bariéry... jestli to přirovnání můžu takhle použít.
Zajímá mě spíše, co chce vláda dělat v situaci, kdy si stěžuje, že lidi jsou nespokojení s jejich reformami, ačkoliv je neznají, přitom nikdo se neodvažuje řádně s jejich zněním a jednáním vystoupit, tedy krom placených plomb a důchodového věku, což se hodí hlavně novinářům (doufám, že to není jediný bod reforem a za tím vším se skrývá ještě více), v situaci, kdy v jednání obě strany řvou totéž.
Já Ti dám nářky....... 😉 Dobré ráno......Pokusím se trošku obsáhleji vyjádřit svůj postoj k tomu druhému odstavci, což snad vnese trošku světla i k těm nářkům 😉 .
Pravicová vláda u nás neexistuje. Ať si kdo chce, co chce říká - u nás "pravice" není. Politická garnitura - ať již pravá či střední či levá - to je zkrátka směs populistického nánosu, který si na politiky jen hraje. Jen si to rozdělili na to, kdo bude lovit v tzv. pravicovém a kdo v levicovém rybníčku - tomu uzpůsobili jen svou rétoriku a politika jim slouží jen k prosazování zájmů úzkých skupin. Proto vždy ta snaha o MV a o Státní zastupitelství, případně páky na US. Já se "paradoxně" - vzhledem k vyznění svých názorů a příspěvků - považuji spíše za středového až levicového voliče - vysvětlím - nesnáším neomezenou "ruku trhu" a neregulované e😜loatování trhu nadnárodními společnostmi, které stejně vyvedou svůj zisk ven a země z toho má figu - tady bych byl pro přísná pravidla - aby káplo i něco většího domů - tedy silný - a spravedlivý dohled nad finančními operacemi - například akcie na doručitele že😄. Jsem pro svobodu jednotlivce vedoucí při vytvoření rovných a spravedlivých podmínek k podpoře aktivity, která vede k bohatství země - počínaje výborným školstvím např..... Zároveň jsem pro přiměřenou solidaritu s potřebnými - tudíž levicově zavánějící kousek - ale v míře, která souvisí s tou spravedlností a pevnou rukou(takže extrémní pravice?)......
A teď babo raď. A teď k té vládě - jakou já měl radost, když vyhráli volby(stejnou radost jsem naivně měl v roce 1998, když ČSSD slibovala akci čisté ruce - jak já byl naivní) - že prý budou prosazovat reformy - Máš pravdu v tom, že reformy se "smrskly" do pár highlightů, které jsou mlety stále dokola jako mantra - a to proto, aby unikla podstata. Použiji příměr - když budeš mít silně diabetické dítě a nesmí ani kousek čokolády, protože ho to může zabít - řekneš pětiletému děcku - Ne - nebudeš jí jíst, nebo mu budeš popisovat sáhodlouze rozklad cukrů, vynález inzulinu a možnost šoku s následkem smrti? Lidé jsou povětšinou jako ty děti - chtějí slyšet - dám Ti čokoládu.... Když nedáš jsi hydra, protože prahnou po jednoduchých informacích, které ji pak láskyplně servírují jejich bosové a levicoví populisté. A když už někdo něco začne studovat do hloubky, tak zase pak nechce před ostatními vypadat jako blbec a ***, co trhá partu - nechce se sociálně v práci odrovnat, protože kolektiv dokáže jaksi jedince pěkně zvalchovat - hlavně je-li to "ta ***", co nechce, abychom se měli lépe..... Proto lidé mnohdy milují zkratky, které jim politici předkládají - nemusí myslet a je to pohodlnější a "splynou s davem".
Tedy ano - tato vláda si vůbec nedala práci s vysvětlování reforem - dala jen na pár základních hesel, za něž mnohé schovala(to je ta šedá zona pro lobíky a filuty, kde tuší, že si utrhnou miliardy), ale na druhou stranu - kdo z řadových občanů chce sáhodlouhé ekonomické rozbory? Jak dlouho by trvalo všechno vysvětlit, přičemž by do toho všeho stejně ryla opozice, protože "to jde proti lidu"? Zkrátka tak dlouho budou exhibovat dva primáři nad pacientovým slepákem, až jim tento exne........... Z mého pohledu - reformy jsou nutné, jsou špatně vysvětlované, mnohé body nejsou dořešeny či vůbec řešeny - ano - ale je potřeba něco dělat a v tomto případě jsem zastáncem toho - udělat alespoň něco byť částečně blbě, než jen sledovat sáhodlouhé politické třískání bodů - protože pacient, byť se cítí skvěle, podléhá rozvinutému nádoru, zvanému pohodlnost(a to by bylo zase nadlouho - jen to, že současný stav naší "západní civilizace" velmi rád-až mne mrazí - přirovnávám k situaci Říma ve 2.-3.stol. našeho letopočtu - kdy se měli v podstatě velmi dobře a rozmařilostí nevěděli coby a "za humny" barbarské kmeny a zánik...........ale času dost ne? Uf - snad Tě to neporazilo takhle po ránu 😉
Pravicová vláda u nás neexistuje. Ať si kdo chce, co chce říká - u nás "pravice" není. Politická garnitura - ať již pravá či střední či levá - to je zkrátka směs populistického nánosu, který si na politiky jen hraje. Jen si to rozdělili na to, kdo bude lovit v tzv. pravicovém a kdo v levicovém rybníčku - tomu uzpůsobili jen svou rétoriku a politika jim slouží jen k prosazování zájmů úzkých skupin. Proto vždy ta snaha o MV a o Státní zastupitelství, případně páky na US. Já se "paradoxně" - vzhledem k vyznění svých názorů a příspěvků - považuji spíše za středového až levicového voliče - vysvětlím - nesnáším neomezenou "ruku trhu" a neregulované e😜loatování trhu nadnárodními společnostmi, které stejně vyvedou svůj zisk ven a země z toho má figu - tady bych byl pro přísná pravidla - aby káplo i něco většího domů - tedy silný - a spravedlivý dohled nad finančními operacemi - například akcie na doručitele že😄. Jsem pro svobodu jednotlivce vedoucí při vytvoření rovných a spravedlivých podmínek k podpoře aktivity, která vede k bohatství země - počínaje výborným školstvím např..... Zároveň jsem pro přiměřenou solidaritu s potřebnými - tudíž levicově zavánějící kousek - ale v míře, která souvisí s tou spravedlností a pevnou rukou(takže extrémní pravice?)......
A teď babo raď. A teď k té vládě - jakou já měl radost, když vyhráli volby(stejnou radost jsem naivně měl v roce 1998, když ČSSD slibovala akci čisté ruce - jak já byl naivní) - že prý budou prosazovat reformy - Máš pravdu v tom, že reformy se "smrskly" do pár highlightů, které jsou mlety stále dokola jako mantra - a to proto, aby unikla podstata. Použiji příměr - když budeš mít silně diabetické dítě a nesmí ani kousek čokolády, protože ho to může zabít - řekneš pětiletému děcku - Ne - nebudeš jí jíst, nebo mu budeš popisovat sáhodlouze rozklad cukrů, vynález inzulinu a možnost šoku s následkem smrti? Lidé jsou povětšinou jako ty děti - chtějí slyšet - dám Ti čokoládu.... Když nedáš jsi hydra, protože prahnou po jednoduchých informacích, které ji pak láskyplně servírují jejich bosové a levicoví populisté. A když už někdo něco začne studovat do hloubky, tak zase pak nechce před ostatními vypadat jako blbec a ***, co trhá partu - nechce se sociálně v práci odrovnat, protože kolektiv dokáže jaksi jedince pěkně zvalchovat - hlavně je-li to "ta ***", co nechce, abychom se měli lépe..... Proto lidé mnohdy milují zkratky, které jim politici předkládají - nemusí myslet a je to pohodlnější a "splynou s davem".
Tedy ano - tato vláda si vůbec nedala práci s vysvětlování reforem - dala jen na pár základních hesel, za něž mnohé schovala(to je ta šedá zona pro lobíky a filuty, kde tuší, že si utrhnou miliardy), ale na druhou stranu - kdo z řadových občanů chce sáhodlouhé ekonomické rozbory? Jak dlouho by trvalo všechno vysvětlit, přičemž by do toho všeho stejně ryla opozice, protože "to jde proti lidu"? Zkrátka tak dlouho budou exhibovat dva primáři nad pacientovým slepákem, až jim tento exne........... Z mého pohledu - reformy jsou nutné, jsou špatně vysvětlované, mnohé body nejsou dořešeny či vůbec řešeny - ano - ale je potřeba něco dělat a v tomto případě jsem zastáncem toho - udělat alespoň něco byť částečně blbě, než jen sledovat sáhodlouhé politické třískání bodů - protože pacient, byť se cítí skvěle, podléhá rozvinutému nádoru, zvanému pohodlnost(a to by bylo zase nadlouho - jen to, že současný stav naší "západní civilizace" velmi rád-až mne mrazí - přirovnávám k situaci Říma ve 2.-3.stol. našeho letopočtu - kdy se měli v podstatě velmi dobře a rozmařilostí nevěděli coby a "za humny" barbarské kmeny a zánik...........ale času dost ne? Uf - snad Tě to neporazilo takhle po ránu 😉
Neporazilo, napsal jsi to dobře, jen tada to s tou cukrovkou byl špatný příklad, neb tomu rozumím a tak jsem si jej musel přeložit do špatného znění >😁
Máš v podstatě pravdu, jen teda ta informovanost může být vyšší, věřím, že by se v některých bodech alkespoň částečného pochopení dostalo.
Máš v podstatě pravdu, jen teda ta informovanost může být vyšší, věřím, že by se v některých bodech alkespoň částečného pochopení dostalo.
no tak jiný 😉 malý má teď zrovna neštovice - jsou mu tři a vysvětli mu, že se nemá drápat 8-s , takže na noc trocha prothrazinu, aby se nedrápal - mám dojem, že kdybych mu to vysvětlovat, že "mně nevezme" a bude se drápat dál - ale vím, že mi rozumíš, jak jsem to myslel....
S tím vysvětlováním máš pravdu, leč obávám se, že co vysvětlím jednotlivci při "face to face" pohovoru, kdy můžu reagovat na gesta, dikci, postoj - tak nevysvětlíš davu na provázku. Zkrátka mám trošku depku z toho, že v mnoha lidech přetrvává ono stádní socialistické chování a to, že jsem se naivně domníval, že nové generace budou samostatnější a v dobrém smyslu dravější - tak se zklamáním sleduji, že to jde velmi, ale velmi pomalu a navíc vývojem té společnosti to jde spíš k výchově k sobeckosti, než k zodpovědnosti - čest světlým vyjímkám.....
S tím vysvětlováním máš pravdu, leč obávám se, že co vysvětlím jednotlivci při "face to face" pohovoru, kdy můžu reagovat na gesta, dikci, postoj - tak nevysvětlíš davu na provázku. Zkrátka mám trošku depku z toho, že v mnoha lidech přetrvává ono stádní socialistické chování a to, že jsem se naivně domníval, že nové generace budou samostatnější a v dobrém smyslu dravější - tak se zklamáním sleduji, že to jde velmi, ale velmi pomalu a navíc vývojem té společnosti to jde spíš k výchově k sobeckosti, než k zodpovědnosti - čest světlým vyjímkám.....
to je tím, že nerozlišuješ mezi člověkem a lidem. To jsou zcela dva rozdílné organismy 😉
Podle mě děti nejsou dobrý příklad. Ty právě potřebují to vysvětlování, byť zjednodušené pro jejich úroveň chápání. Zpochybňování předložených faktů je známka inteligence. Stejně tak jako lhaní. Chytré děti neposlouchají, protože ti nevěří. Musí získat vlastní zkušenost. A tak to má být, jinak bychom pěkně rychle zdegenerovali.
Příklad s neštovicemi má ještě chybu v tom, že drbání je více o sebeovládání než o pochopení důsledků. Kolik dospělých si rozškrábe štípance po komárech klidně do krve?
Co se reforem týče, klíčové je zvednout ekonomickou a právní gramotnost. Když se člověk podívá na statistiky, tak bývají velké rozdíly mezi vzdělanými a nevzdělanými lidmi. Pak by se stačilo zaměřit na konceptuální dokumenty spíš než na paragrafovaná znění, která jsou často těžko stravitelná.
Příklad s neštovicemi má ještě chybu v tom, že drbání je více o sebeovládání než o pochopení důsledků. Kolik dospělých si rozškrábe štípance po komárech klidně do krve?
Co se reforem týče, klíčové je zvednout ekonomickou a právní gramotnost. Když se člověk podívá na statistiky, tak bývají velké rozdíly mezi vzdělanými a nevzdělanými lidmi. Pak by se stačilo zaměřit na konceptuální dokumenty spíš než na paragrafovaná znění, která jsou často těžko stravitelná.
to dětské chování je příklad vzorce - samozřejmě dospělý si je nerozdrápe(nebo si sám zobne nějaké uspávadlo, aby se nedrápal) - ale tříletému prckovi těžko vysvětluješ, aby se nedrápal z důvodu zanesení možné infekce - jeho to prostě svědí a chce se podrápat(po dnešní noci bych Ti o tom mohl vyprávět 😉 8-s . Tříleté děcko se nedovede ovládat - v tomto - proto jsem použil děcko - dospělý už má samozřejmě jiné sebeovládání a hodnotový žebříček, takže i jiné "složitější"(i když Freud by se mnou asi nesouhlasil) vzorce chování.Vztáhnu-li to na odboráře - těžko jim vysvětlíš nutnost reforem - prostě Ti skočí jinam - reformy jsou kruté - ať to zaplatí bohatí - stejně stávkovat budem - vysvětlit si to nenechají, protože se chtějí podrápat - stávkovat. Ale skutečný "motiv" je někde jinde - ale o tom jsem psal výše.
Co se reforem týče - souhlasím jen zčásti - podle mne je zásadní v našem Clondiku vymahatelnost a rychlost práva - což samozřejmě vnímám i v souvislosti se všeobecně nastavenou morálkou, kdy "obrat" někoho v rámci "zákona" je v podstatě normální a mnozí jsou ještě "celebritami". V tom je něco špatně.......
Co se reforem týče - souhlasím jen zčásti - podle mne je zásadní v našem Clondiku vymahatelnost a rychlost práva - což samozřejmě vnímám i v souvislosti se všeobecně nastavenou morálkou, kdy "obrat" někoho v rámci "zákona" je v podstatě normální a mnozí jsou ještě "celebritami". V tom je něco špatně.......
Řada dospělých má sebeovládání skoro na úrovni dětí, asi by jsi se divil 😄 Říkám, nejde o to, že by to nedokázal pochopit, jde o to, že by se nedokázal ovládat. Některé mozkové funkce se vyvíjí později (vývoj končí někdy ve 25 letech). To nic nemění na tom, že je lepší vysvětlovat. S časem, jak bude nabírat znalosti a zkušenosti, tak pochopí význam do hloubky. Můžeš to zjednodušit, to nic nemění na validitě informací, ale nesmíš jim lhát. Použil jsi to jako příměr k tomu, že lidé nechtějí informace, protože jsou pohodlní. Ale děti informace chtějí, byť je nedokáží okamžitě zužitkovat.
S vymahatelností práva souhlasím. Je to jeden z hlavních důvodů, proč firmy odchází z ČR. Jako zahraniční firma podnikající u nás mají lepší ochranu a těží z rychlejších zahraničních soudů.
Dnes odbory vnímám jako další politickou stranu. A na řadové odboráře platí typická psychologie davu. V určitých stavech mysli je člověk mnohem náchylnější sugesci. A davy takové stavy často vyvolávají.
S vymahatelností práva souhlasím. Je to jeden z hlavních důvodů, proč firmy odchází z ČR. Jako zahraniční firma podnikající u nás mají lepší ochranu a těží z rychlejších zahraničních soudů.
Dnes odbory vnímám jako další politickou stranu. A na řadové odboráře platí typická psychologie davu. V určitých stavech mysli je člověk mnohem náchylnější sugesci. A davy takové stavy často vyvolávají.
S tím vysvětlováním souhlasím - leč je tu drobný problém v tom, zda ten člověk "chce" změnit názor. Nechci, aby to znělo k někomu neuctivě, ale zkrátka někteří lidé mají úroveň "chtění se učit novému a poznávat" velmi, ale velmi nízkou až nulovou - ne z důvodu, že by to jejich mozková spojení neunesla a neuložila, ale protože vůle je nízká - jsou zkrátka pohodlní. Můj děda říkával, že i hovado naučíš chodit kolem ohrady, ale člověka, když nechce nenaučíš.......... Byl to jenom zemědělec, ale sakra pravda...... Nezbývá, než věřit v to, že přeci jen si podstatná část populace uvědomí jistou nutnost a naléhavost systémových změn a s jistým sebezapřením to "zpracuje". Ne však - a to musím podotknout - v okamžiku, kdy si politici budou plnit koryta k zalknutí(nezávidím(možná trošku 😉)............
A to ma byt teda neco sptaneho, jo? Jen * ceka a kouka, az mu stat ve stari vsechno zabezpaci. A odborar je presne typ cloveka, kterej ani do 25 let nema tolik logickeho mysleni, aby si uvedomil nutnost nejakeho dodatecneho setreni, a vytvoreni uspor nad ramec duchodu. Ale co me nejvic stve, ze oni tam vazne budou pochodovat i za benefity cele rodiny...
Trochu na odlehčení. České dráhy budou jediný podnik, kde cestující nepoznají, že se koná nějaká stávka >😁
Rychleji nepomůže,je třeba nasadit více lokomotiv,dle jednoduchého vzorce 1 lokomotiva to dá za pět hodin,pět lokomotiv za hodinu... >😁
To co chystá vláda je tunelování naší budoucnosti. Nasypat peníze z průběžného důchodového systému do soukromých společností kde budou bez užitku ležet desítky let, pokud je dřív někdo nerozkrade, to je nesmysl od kterého potichu upustily Slovesko, Polsko a Maďarsko. Bylo to fiasko která ale naši páni nějak neberou na vědomí a ženou nás do stejné pasti. Majitelé pojišťoven je dobře zpracovali a podmazali. Vše okořeněné zvyšováním úplně všech přímých i nepřímých daní. Cena benzínu u nás vzhledem k platům způsobená extrémním zdaněním nikomu nevadí? Proč musí dělat ministra financí chemik? Co tyto e😜erimenty udělají s lidmi s nízkými platy? Už dnes si někteří lidé půjčují jen aby vůbec přežili, počet předlužených a exekucí raketově roste. Co se stane, až tu bude velká skupina lidí, které systém obral o všechno a nemají už co ztratit?
Se stávkou proti tzv "reformám" souhlasím, klidně do práce pojedu na kole.
Se stávkou proti tzv "reformám" souhlasím, klidně do práce pojedu na kole.
Hezky jsi si poplakal. koukám že nemáš moc velkou důvěru sám v sebe, ať se stát postará, co? Mimochodem, až pojedeš na tom kole a nebou tě chtít pustit nějací blokující odboráři, vysvětluj a volej: JÁ NE, SOUDRUZI, JÁ NE, SOUDRUZI !!! A kdyby ti i přesto dali tyčí do hlavy, ber to solidárně jako výraz tvé podpory.
Ačkoliv nemůžu vyloženě ve všem souhlasit s megacruisem, tak už vůbec ne s tebou.
Proč by měl někdo dostat tyčí do hlavy při stávce? Kde jsi to slyšel? Tohle není sjezd extrémistů.
Ty věřím, že se sám o sebe dokážeš postarat? Kdyby sis měl platit sám lékařskou péči, která tě na stáří čeká, tak bys na ní nenašetřil ani kdyby ses rozkrájel.
A co má společného nesouhlas s ukládáním svých vlastních úspor do soukromých fondů s důvěrou v sebe sama? Tady přece nejde o důvěru v sebe sama, ale o nedůvěru v onen systém, kde potečou peníze.
Proč by měl někdo dostat tyčí do hlavy při stávce? Kde jsi to slyšel? Tohle není sjezd extrémistů.
Ty věřím, že se sám o sebe dokážeš postarat? Kdyby sis měl platit sám lékařskou péči, která tě na stáří čeká, tak bys na ní nenašetřil ani kdyby ses rozkrájel.
A co má společného nesouhlas s ukládáním svých vlastních úspor do soukromých fondů s důvěrou v sebe sama? Tady přece nejde o důvěru v sebe sama, ale o nedůvěru v onen systém, kde potečou peníze.
Vidle a kosy do rukou a vyjděme do ulic! Můžu půjčit dvě kosy a dvoje vidle. (tento příspěvek je myšlen proti vládě a jejím deformám, ne proti odborářům)
Ten obsah závorky má mnohem větší výpovědní hodnotu, než samotný "zbytek" příspěvku... 😉
Ty clovece, Ronaulte, pokud merim tvuj pracovni vykon dobou stravenou tady v diskuzi, mam o tebe opravdu obavu a uz chapu ze si nevydelas moc. Ja mamam 12 hodin denne a nemusim se bat. Delej to taky a nebude tu treba diskutovat ani stavkovat.
Ale to ty radsi budes misto prace mlatit pantem, ze?
Ale to ty radsi budes misto prace mlatit pantem, ze?
Mas v tom trosku bordel, jak na Slovensku, tak v Madarsku se to stalo z duvodu demagogickych vlad zvolenych prave lidma jako jsou odborari...
Celý pes je zakopán v tom, že této vládě prakticky nikdo nevěří ani slovo, že to s námi myslí dobře. Ono taky jak chcete věřit správnost provedení reforem, které se nás všech bytostně (a některých existenčně) týkají, když dotyční u svých korýtek tak arogantně mlaskají. Rozhodně nemám iluze, že vláda pod vedením ozubené pleše by byla jiná. Byla by úplně stejná.. neb všichni jsou stejní. V tomto státě vlastně není koho volit..
Ve čtvrtek se tedy nespokojenci projeví, nyní to budou odbory, za Paroubka to byly občanské iniciativy. Jediný rozdíl mezi demonstrací síly občanské iniciativy a odborů je především v organizaci, kterou mají odbory podstatě promakanější (krom mamlasů z DP Ostrava, takovou organizaci svět neviděl >😒] ), a v počtu účastníků.
p.s.: přestaňte se ohánět pravicí a levicí. Pravice u nás neexistuje, určitě mezi není mezi vládnoucími stranami.
Ve čtvrtek se tedy nespokojenci projeví, nyní to budou odbory, za Paroubka to byly občanské iniciativy. Jediný rozdíl mezi demonstrací síly občanské iniciativy a odborů je především v organizaci, kterou mají odbory podstatě promakanější (krom mamlasů z DP Ostrava, takovou organizaci svět neviděl >😒] ), a v počtu účastníků.
p.s.: přestaňte se ohánět pravicí a levicí. Pravice u nás neexistuje, určitě mezi není mezi vládnoucími stranami.
Ano, souhlasím s tebou i s ozawasanem, že u nás není pravice, ale jen jakási pseudopravice, ale po této stránce ani místní ČSSD zcela neodpovídá stadartům "západní" Evropy. Do značné míry je to bohužel důsledek 40ti let levicové totality...
tak z pohledu západu u nás existuje jen levice (ODS), komunisté (ČSSD) a ultrakomanči (KSČM).
a já budu volit Monarchisty >😒] >😁
a já budu volit Monarchisty >😒] >😁
S tím západní pohledem musím bohužel v podstatě souhlasit...a Monarchisty bych klidně volil taky. >😒]
Osvícená monarchie je nejlepší zřízení. :-!
Jo, a jak chceš zaručit, aby všichni monarchové byli vždy osvícení 😄
To je ten problém. Nic to však nemění na tom, že mít jednoho, tak máš ideální zřízení 😄 Na druhou stranu, člověk musí uvážit, jestli i "špatný" monarcha, který vede národ jedním směrem, není menší zlo. Ta pravděpodobnost, že monarcha bude zkorumpovaný, dříve či později, je extrémní, prakticky je to jistota.
Přesně tak. Lidem a ani mně nevadí reformy, ale to kdo a jak je dělá. Tomu spolku, co tam teď je už nikdo nevěří. Čas od času je třeba udělat trochu bu bu bu a trochu udělat vlny na tom našem akvárku. Kdyš jsem slyšel keci o tom, že nám odbory berou klid na práci, tak si mně udělalo trochu šoufl. Bolševik se vrací zprava pod heslem - republiku si rozvracet nenecháme. :-!
Dávám k dobru další radu, jak se dostat do práce. Inspirací mi byla vzpomínka na Užofku 12 (u nás vysílané pod názvem Kobra 11). Tam ukázali několikrát, jak prorazit kamionem silnici zablokovanou osobními auty >😁
je snad stávka, to se nepracuje!
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nejvíce mě zaujala helikoptéra, tou se do centra měst vydá určitě hodně lidí. 😄
PS: Do Prahy ve tento čtvrtek nemusím 😉