Novinky

Zpět na článek

Švédský soud vyhlásil bankrot automobilky Saab

15 komentářů

Sosa
dufam ze aspon Opel to pod GM prezije..
Stejsn
Řekl bych, že pozice opelu je nesrovnatelně lepší a jeho nová auta se celkem prodávají. SAABu je mi líto, nicméně nedalo se čekat nic jiného.
twistedTSD
Doufal jsem, že s nástupem nových modelů se mu třeba zadaří...Tak nic 😒
Andy
Klicem k uspechu je objem a tam bylo jasne, ze Saab proste nemel nejmensi nadeji. Slo jen o to, kolik mesicu se jim bude darit shanet penize na provoz.
Ada je zase tady
SAAB neprekvapil. Otazka pouze je, ktera z evropskych automobilek bude ta dalsi. Tipoval bych neco z portfolia FIATu... :no:
S8
Tipnul bych si SEAT nebo LANCII...
Stejsn
Bristol
Giorgio
Další bude Maybach, ale to se přece už ví...
jossalito
V tom případě ale nejde o krach či bankrot.
Milenius
Což Fiat přežije a do pěti let si myslím, že půjde nahoru, přece jen v alianci s Chryslerem má docela našlápnuto. Krachy už moc nečekám, ale spíš čekám nějaké další sloučení, třeba PSA na tom do budoucna nebude moc dobře, i když se snaží, a Renault jakbysmet, ten má aspoň Nissan. PSA a Renault by se mohly spojit.
Ronault.
Jestli bude nějaké francouzské slučování, tak spíše Daimler s Renaultem, což se ví už delší dobu, že na menších modelech spolupracují už nyní a totéž PSA s BMW, ale tam to prý teď vázne. U Renaultu bude hodně důležité, jestli mu výjdou investice do elektroaut... u Kangoo to vypadá nadějně. Pokud výjdou a pustí se i do budování infrastruktury, tak je za vodou na dlouho, když ne, tak se bude lámat chleba.

Fiat je ohrožen... uvidíme, držme palce

Ale nehrajme si na Nostradamy, víme jak to tady často dopadá, viz věštby některých o neúspěchu F500 >😁
DawQa
Mě se "líbí" že vlastně Saabu už nepatří ani to co vyrábí/běl a GM se bojí tak ho radši potopí, tak za to aby ..... celý GM

(nebýt Saabu a podobných, tak jsou třeba turba dneska tak akorat v dieselech a supersportech .. a něco podobnýho platí u Alfy, to byli průkopníci nových věcí...)
Xawier
No vidíš,...a kam to Saaba a Alfu přivedlo?

Nicméně je to další černý den v historii automobilového průmyslu. 😢
Arese
Tak mě napadá, že nové 9-5 asi moc kusů nestačili vyrobit, když produkce skončila v březnu. Mohla by to tedy do budoucna být docela ceněná automobilová rarita - poslední model značky a vyrobený v minimálním počtu... Nevíte někdo, kolik jich vlastně vzniklo a kolik jich stačili prodat?
Parda71 (BMWfans)
Rarita to určitě bude. Já tipuju, že se jich vyrobilo do osmi tisíc+ něco ještě určitě bude na skladě přímo v sídle automobilky a to budou teprve kousky, ale ty si rozeberou místní.