Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Co možná nevíte o klíčích od auta

Klíčky patří k autu stejně jako například volant. Přinášíme několik informací, které by vás o tomto důležitém prvku auta mohly zajímat.
Zpět na článek
5. 5. 2012 10:56
5. 5. 2012 13:40
5. 5. 2012 17:19
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:00
5. 5. 2012 18:16
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:33
5. 5. 2012 18:37
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:46
5. 5. 2012 18:48
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
6. 5. 2012 15:00
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
14. 6. 2020 06:18
Avatar - S8
5. 5. 2012 10:56
Uroven clanku
Vazena redakce, na Materidousku ma ten clanek celkem slusnou vypovidaci hodnotu, ale jestli jste to mysleli vazne, tak je to skoda diskoveho prostoru... :no:

Pokud necemu nerozumite, radeji o tom ani nepiste, vypada to opravdu amatersky. Co treba data ukladana v klici, zpusob komunikace klice s autem (pouzivaji se ruzne technologie, frekvence atd.), elektronicke klice bez moznosti mechanickeho odemceni atd. atd.

Jen se divim, ze neumite napsat ani clanek, ktery by byl vhodny aspon pro sestersky Blesk :no:
Rozbalit vlákno
13
5. 5. 2012 11:12
Re: Uroven clanku
Ocenil bych alespoň snahu, jelikož za chvíli tu budou jen videa se smyky. Holt, na tu Mateřídoušku najdeš vždy více čtenářů.
5. 5. 2012 12:24
Re: Uroven clanku
Myslíš něco jako návod pro zloděje? >:D

Já o těch klíčích vím taky podstatně více, než je uvedeno v článku, ale nikam bych to raději nepsal. Protože úroveň jejich komunikačního zabezpečení je fakt mizerná.
5. 5. 2012 12:33
Re: Uroven clanku
Dobří zloději to dávno znají..a těm ostatním to bude vždycky jedno
5. 5. 2012 12:54
Re: Uroven clanku
I noví přibývají. ;-)
5. 5. 2012 13:18
Re: Uroven clanku
A proto, nevěř nikdy svému mechanikovi, natož policajtovi... >:D ..ale pozor, situace může být monitorována >:D
5. 5. 2012 15:44
Re: Uroven clanku
Proto, když jedu do servisu, dostane mechoš akorát servisní klíč. ;-)
6. 5. 2012 22:23
Re: Uroven clanku
"Na startování vozu to nebude mít žádný vliv, imobilizér je totiž řízen skrze pasivní transpondér. To mimo jiné znamená, že nepotřebuje vlastní zdroj síly."
Nechapem, co je to ten transponder a ako moze fungovat bez zdroja energie?
7. 5. 2012 06:43
Re: Uroven clanku
řekl bych že podobně jako RDIF čipy- indukcí
7. 5. 2012 09:48
Re: Uroven clanku
Takze je tam nejake magneticke pole okolo zapalovania a ked tam pride ten transponder, tak sa aktivuje?
8. 5. 2012 07:35
Re: Uroven clanku
V podstatě jo, pasivní prvek vstoupí do elmagpole, ale zas tak moc o tom nevím. [odkaz]
Avatar - Pepa_007
5. 5. 2012 22:10
Re: Uroven clanku
Tak tak. Přečíst to 6-letému dítěti a pochopí to.
Pro specializovaný auto web je to sakra málo.
6. 5. 2012 08:22
Re: Uroven clanku
O klíčích od auta jsem se nedozvěděl nic. O panu Burešovi ale ano - je ještě neschopnější redaktor, než jsem si myslel. Bohatě na to stačí ten jeho protimluv - nebo spíše protipis. A tak bych mu chěl vzkázat - auto s klíčem bez čipu nebo s nesynchronizovaným odemknete, jen s ním neodjedete. To abyste se nedivil, až ztratíte klíče před domem, zbývající klíče si necháte přeprogramovat a pak najdete auto vybrané, ale zamčené i zasklené.
6. 5. 2012 18:04
Re: Uroven clanku
:yes:
Parafrázoval bych Kamila Filu- tenhle článek je tu proto, aby nám ukázal, že pod sklepem autonovinařiny je ještě stoka.
Avatar - autista
5. 5. 2012 13:40
Bez klíčů
Jsem proto, aby svět byl bez klíčů, prostě kde chceš být, tak se tam dostaneš. Chceš ferrari, co stojí na parkovišti, tak prostě slušně nasedneš a jedeš. Pak ho vrátíš a sedneš si do jiného. Nebylo by totiž tolik vzrušení po něčem toužit, když by byly tyto možnosti. Chceš do bazénu, ale ten má pouze soused, za zamčenými dveřmi, nevadí, klíče nejsou, zámky taky ne, tak tam jdeš a vykoupeš se. Za odměnu mu vydezinfikuješ vodu. Chceš nádhernou ženu, ale nemáš na ni. Zamkla se v luxusní vile, nevadí, jdeš tam a dá Ti vše co potřebuješ. Tak asi tak, tento článek o klíčích je fakt stupidita, ale co už, na auto.cz něco musí být, i když kvalita trpí a klesá prudce dolů.... :-!
Rozbalit vlákno
16
5. 5. 2012 14:18
Re: Bez klíčů
Sociální rozdíly typu já mám ferrari a ty máš oktávku jsou potřeba. Svět by bez nih nemohl fungovat, protože lidi by neměli motivaci cokoliv dělat. Takže to jak to popisuješ by se dalo považovat za začátek učebnicový apokalypsy >:D
Avatar - autista
5. 5. 2012 16:44
Re: Bez klíčů
to byla samozřejmě nadsázka. chtěl jsem jen upozornit na to, že takové články jsou stejně tak hlubocemyslné, jako můj příspěvek :-)
>:D
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 17:19
Re: Bez klíčů
Nesouhlasím. To, co máš na mysli, je přirozená motivace (i v tržním - soupeřivém - systému je ale jistý pozůstatek našich předků v podobě predátorství). Sociální rozdíly jsou balvanem, který tíží potenciál společnosti jakožto pulzujícího celku.

Neviděl bych to jako apokalypsu, nýbrž jako vcelku reálnou (dalekou) budounost.
5. 5. 2012 18:00
Re: Bez klíčů
Tuhle pohádku o zlatém srpu a kladívu také znám, dokonce jsem ji i pár desítek let žil... 8-s Avantime, v životě jde výhradně jen a než o to, aby ses měl lépe než tvůj soused. Takhle to platí asi tak 700 tisíc let. A platit to dalších sedm set tisíc let bude. Tedy pokud tu budeme my, lidé. Čistá spravedlnost na světě je totiž právě v tom, že si principiálně nejsme rovni, a to už od kolébky. A každý, který by tuto přirozenou rovnováhu chtěl narušovat apelem na zářivé stejnostejné zítřky pro všechny, patří kam? No, to snad víš :-)

Život totiž není pohádka, život je především tvrdý ostrý nesmlouvavý boj. Vyhrává silnější, schopnější. Jsme lidé, nejsme naprogramovaní roboti. Jsme produkt přírody, tak jako pouště a bažiny, ale též horské masivy a nádherná údolí. Tak jako uragány, smršti a doby ledové. Tak jako sopky a gejzíry. To všechno jsme i my, lidé.

A co nejsme? No především (snad už) nejsme bytosti z pohádek, opitelní sociálním rohlíkem rovných příležitostí, stejnodutých mozků, vylágrovaných srdcí a vypuštěných... duší :-!

P.S. Jaký pozůstatek? :-) Vždyť to je ústřední esence života na Zemi! Silnější požírá slabšího. Chtěl bys aby to platilo obráceně? Nebo snad bys chtěl aby nikdo nikoho "nežral"? Pak bys musel ovšem všem lidem vytrhat zuby... jestli mi tedy dobře rozumíš.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:16
Re: Bez klíčů
Existuje mnoho zcela odlišných postojů, které kritizují upřednostnění ega před zájmy celku a volají po skutečném smyslu společnosti... a nejsou to komunisté ;-)

Existuje i bio-centrický model, který zřetelně zdůrazňuje (nejen!) mezilidskou rovnost z podstaty. Mám řadu přátel, kteří si osvojili (mě velmi sympatickou) filozofii - Talent a nadání je darem Stvořitele, tudíž je zcela přirozené a v pořádku, když dojde k (dobrovolné) solidaritě s těmi, kteří neměli to štěstí.

Řada věcí, o kterých píšeš, mi silně připomíná zvířecí říši a její anarchii - ukořistit pro sebe co nejvíce, často i bez ohledu na zdraví a životy ostatních. Lidská společnost si uvědomila, že aby přežili i nemocní a omezení, musí zvolit pro své bytí zcela jiný model.

... jsem připraven na kritické odpovědi.

PS: báječně o těchto filozofických tématech pojednává ekonom Tomáš Sedláček
5. 5. 2012 18:33
Re: Bez klíčů
Není potřeba odpovídat, spíš konstatovat, že k jistému (mladému) věku patří i sociální naivita. Já ti nahoře ovšem nepsal o sociálních pohádkách, nýbrž o realitě právě těch sedmi set tisíců let. Totiž ti tví naivkové považují za světový postoj především to, že se s kamarádem rozdělí o banán. Já ti však píši o tom, jak to chodí, když ani jeden z nich by nejedl měsíc a někdo jim ten banán předhodil do kobky... ;-) Ostatně, můžeš se jich na to zeptat :-) Jediný cit, který je silnější než vlastní ego je cit matky k dítěti. Všechno ostatní jsou než salonní kecy nedospělejch naivků. A právě díky tomu, že je zde ten predátor (muž) a ochránce (žena) mohli lidé dojít až tak daleko, jak dodnes došli.

Ale netruchli, já svého času, co mladý holub, též uhranut Mahátmou Gándím... >:D razil přesvědčení o tom, že se máme mít všichni rádi. Dnes to spíš už ovšem redukuju jen na gruppen sex >:D ;-) Chtěl jsem ti tím jen naznačit, že jakmile budeš mít rodinu a vlastní děti, budeš jistojistě znát i hranici solidarity a hranici toho predátorství, aniž bys o tom musel nějak hlouběji přemýšlet. Uvidíš... ;-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:37
Re: Bez klíčů
Díky za citlivě řečené argumenty. Ale řekl bych, že v době stále větší genderové rovnosti to budou mít lidé s těmito názory (muž-predátor, žena-ochránce) těžké >:D
5. 5. 2012 18:46
Re: Bez klíčů
>:D Žádná rovnost tohoto typu samozřejmě neexistuje. Existuje pouze naivní snaha některých neuspokojených jedinců rovnat všechno a všechny. To samozřejmě nemá naději. Ale zpět ke autům, resp. ke... klíčům :-)
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
5. 5. 2012 18:48
Re: Bez klíčů
:-)
Avatar - skejpa
6. 5. 2012 13:08
Re: Bez klíčů
Po dlooouhé době musím s GTIm souhlasit :-)

Ten Avantimův ideál, to je pěkná blbost. Žádné Ferrari by tam totiž nestálo. Když by nikdo neměl motivaci tvrdě pracovat, například aby si mohl dopřát Ferrari, tak by samozřejmě nikdo nepracoval. Když by slizoun tlustej nemusel dřít v posilovně, aby získal pěknou babu, žádní kulturisti :-) by nebyli... atd. Nikdy to nemůže fungovat. Bez soutěživosti to prostě nejde. Člověk vždycky bude chtít víc než mohou mít ostatní a nebo alespoň dělat míň...
A jak už říkal GTI. Komunismus a rusáci už tu byli a všichni dobře víme, kam nás to za ty roky dovedlo... Tedy, někteří víme.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
6. 5. 2012 15:00
Re: Bez klíčů
Názor, že jde o "blbost", je názor (některých) lidí. Nelze tedy bezpečně konstatovat, že jde o pravdivé tvrzení.

Je hloupé ztotožňovat přirozenou spolupráci a společné působení s komunismem ;-) Takto krátkozraké uvažování je však velmi rozšířené...
6. 5. 2012 18:41
Re: Bez klíčů
já (asi sopka a gejzír) jsem zrovna dneska ve městě potkal jednoho uragána a dvě nádherná údolí. Už jsem si říkal, že to neni normální, ale pak mi spad kámen ze srdce, když jsem si přečetl, že to byli lidé. Díky GTI!

Vzpamatuj se :-!
7. 5. 2012 10:48
Re: Bez klíčů
Taky jsem znal takovýho, co s oblibou tvrdil, že život je boj a vyhrává silnější, pak narazil na toho silnějšího a prý to vůbec, ale vůbec nebylo spravedlivý ;-)
6. 5. 2012 22:20
Re: Bez klíčů
Vela ludi by Octaviu za Ferrari vobec nevymenilo >:-[]
Avatar - Ada je zase tady
7. 5. 2012 22:03
Re: Bez klíčů
Ja bych take Ferrari nechtel. ;-)
7. 5. 2012 22:10
Re: Bez klíčů
Vsak to je nam jasne Ada ;-)
Avatar - Stenly77
5. 5. 2012 17:47
Vybitá baterie
Podadí mi někdo co když se mi vybije baterie a ja si ji chci vymenit ? kdyz ji vymenim tak mi přestane fungovat centrál dá se to nejak nastavit ?
Rozbalit vlákno
3
Avatar - petrumr
5. 5. 2012 20:19
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
5. 5. 2012 21:34
Re: Vybitá baterie
zalezi od znacky, co si pamatm opel tak po vymne baterie trebalo odomknut klasicky, vlozit kluc do zapalovania, stlacit ktorekolvek tlacidlo a pootocit do prvej polohy. Prebehlo "zosynchronizovanie" a central fungoval
8. 5. 2012 09:49
Re: Vybitá baterie
Já zas slyšel, že pokud měníš baterii co ještě funguje, tak máš pár minut na výměnu než se ti ztratí uložený autorizační kód nebo tak něco co ti odemyká auto. Moc o tom ale nevím :-)
14. 6. 2020 06:18
Klíč
Já jsem zrovna nedávno také řešil zlomený klíč od auta a myslel jsem si, že mi nový nikde nevyrobí. Obvolal jsem různé prodejce autoklíčů a servisů a nakonec to dopadlo tak, že jsem si z https://www.auto-klic24.cz/ objednal novou planžetu a v servisu mi ji upravili podle starého klíče.
Rozbalit vlákno
0