Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Škoda Rapid: První test a velká fotogalerie (171 fotek)

634 komentářů

sir
Tak už zase.....miliontý první článek o low endovém autě z dílen Škody...a opět uveden nadpisem s vykřičníkem...jako kdyby řídili vozítko určené pro jízdu na Marsu >😁 >😁 teda !!!

Mě to pak hned znechutí si článek vůbec přečíst :no:
twistedTSD
Jenže tento miliontý článek opravdu zajímavý je.
sir
Ale to já neberu...je to konečně osobní setkání a rovnou pidi test 😄 Jen kdyby tak uváděli články o všech novinkách v automobilovém světě .......
.... nebo kdyby to bylo aspoň něco převratného ze strany škody
Xawier
S tímhle autem u nás bude jezdit desetkrát víc lidí,než s kterýmkoli jiným autem. Z tohoto pohledu je uvedení článku ještě docela zanedbané 😉
Starfighter
:yes:
sir
Ok...když to tak bere většina >😁 mě to přišlo.......už moc, za tu dobu co se Rapid pomalu a ještě pomaleji odkrývá...
ryccardo
Ty vole tak ty články nečti, když tě nezajmají a nevotravuj s těma tvejma pindama v diskuzi.
Fugi
Andromeda
Jsi se nechal pěkně okřiknout >😁 ...
Andromeda
Hmmm, jeden se pomalu bojí otevřít i konzervu kvůli množství článků o tomto produktu a pán, že prý je to málo...Inu, ideologii je všechno málo...
Ronault.
Ano, s tímhle autem bude jezdit spoustu čechů (jak to tak čtu, třeba i na idnesu, tak jim to nezávidím to po všech stránkách tvrdé auto), takže si jej každý bude moct odzkoušet na showroomu nebo u poloviny svých sousedů.
vursum
Áno, ale ani nie tak jazdiť, ako skôr premiestňovať >😒] . Už teraz som zvedavý, nad čím všetkým zas novinári museli "privrieť oči", aby to auto uviedli do predaja (viď Octavia 1...), z textu je to skoro taký malý Mercedes (jazdne žiadna slabina a na každom povrchu super >😁 ). Ale napriek tomu neľutujem, že som ten článok prečítal, lebo som sa dostal na fotografiu palubnej dosky a to som od smiechu šiel do kolien >😒] . Neviem prečo, ale keby mi niekto pred mesiacom povedal, či si trúfnem načrtnúť palubovku tohto auta, tak by vyzerala presne tak, ako na fotkách (neviem, majú v tej škodovke aj nejakú inú palubovku? 😄 ), veď to je úplný invenčný suterén. A to sa neraz v českých časopisoch posmešne vyjadrujú redaktori o "čínskych dizajnéroch"... Viem, v škodovke tomu šéfuje Slovák, ale toho nepoznám >😒] .
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nerez
Z tohohle pohledu vypadá jak Thalia😒br />
[odkaz]

[odkaz]

>😒]
Blue Sun
Neurážej Thalii, jo?
sir
>😁 >😁 no na živo to taková hrůza jakoThalia asi nebude, ale povedene foto "srovnání"
chester
Stefič
mě spíš vadí ta kola. Jsou taková utopená a působí to divně. Něco jako Honda City
sumy
Tak osobně považuju za největší prů... tohle [odkaz] pomer už skoro jak u multiply >😁 nízká kapota, hmotná horní stavba, snad je zo jen blbou fotkou, protže jestli ne, tak se obávám prudkého záchvatu smíchu, vždy když to spoatřím v protisměru 😄
matii
JJ zepředu vypadá fakt dost divně.
kari.laz
tak kromě světel ve tvaru "C" tam není podobné snad nic.
Katikakus
Tak Rapid je konkurenci castecne i Thalie, tak Skoda zrejme nechtela e😜erimentovat a rovnou ten zadek obslehla z uz overeneho modelu... 😉
MariAchi
...a přitom se vyvarovala chyb konkurence a udělala to jako liftback a podstatně měně škaredě.
Katikakus
Ano. I kdyz ten zadni pohled ani tak neni kdovijaka hitparada. 😉
MariAchi
To ne.
Vůbec mi to připadá, že ta červená tomu nějak nesedne...
Ronault.
Osobně se mi Rapid nelíbí. Právě na těchto fotkách s vyloženě na sedan nesednoucí barvou, tedy červenou, vypadá hrozně.
twistedTSD
Tak to si nemyslím.
Fugi
Spíš Fluence, ne? 😉
blowiik
To byla ironie, ne? >😒]
chester
nj...to nám to tu zasa niekto predvadza, ako sa da setrit...lepenak starych modelov :no:
twistedTSD
Otázka je, čemu to u Rapidu vadí.
sansk8
A co si myslíš? že konkurence své konkurenční vozy vyvíjí od základu? Všechny auta této kategorie jsou lepeňáky právě proto aby bylo možné nabídnout také ucházející cenu 😉
Blue Sun
komu by se nelíbila...
Už chápu, proč celou tuhle řadu tak mohutně prezentovali v bílé a stříbrné... V tmavých barvách design už tak poutavě nevypadá.
PeterLuk
Súhlasím. Osobne by som privítal tmavomodrú lesklú ( ako má Peugeot 208 ), ale taká asi nebude, že? Škoda ( Rapid )...
Ináč páčia sa mi aj hnedá metalíza ( od Citroenu a Peugeotu ) a oranžová ( od Fordu )... :yes: 😉 Naopak tá hnedá od VW vyzerá na Jette nevýrazne, podobne ako červená na Rapide... 😐
Ronault.
Říkal jsem to tady od začátku, že v uni červené to auto bude vypadat nepěkně. A to jsou 16" kola, prý základ bude na 14"...
MikeeC
nová škodovka jo?? >😁 >😁
norik91
no jó a má 90 simply clever řešení... 😉
PeterLuk
...z Favoritu. Akurát vymeniť Favorit z reklamy za Rapid. Vlajočky budú na rovnakých miestach, akurát na novšom ( nie modernejšom ) aute... >😁

[odkaz]

A čo tak urobiť Škodu Rapid Henline? Hodila by sa a určite by si zákazníkov našla... :yes: :yes: :yes: :yes:
Xawier
...který se ještě ani nezačal prodávat. O kolika jiných vozech se tohle dá říct? 😄 :yes:
Katikakus
Kolik mas predobjednavek?
Xawier
K dnešnímu dni přesně dvěstěšedesáttřitisícosumsedvacetšest.
alambert
Starfighter
4K nebo rovnou 8K? 😄
Kazimator
480p je velikostně adekvátní k fotkám v galerii .o)
IPace
asi tak, ac maji na Auto.cz pekne informativni fotky, s rozlisenim zaspaly dobu nechutne hodne, obcas me ty fotky zde prijdou jako inzerat nekde v anonci a tezko je rozlisit od okolni reklamy autobazaru, kdyz nato koukam na monitoru s rozliskem 2560x1440, ale jako pro prohlizeni na smartu je to pohoda >😁
ondras007
Tak určitě by to chtělo HD, ale ani nevíš jakou mám radost, že konečně bude (doufám že budou) videotesty. A doufám, že budou aspoň z poloviny tak dobré a zábavné jako od Libora Zezulky, který odsud odešel 😒 😢
alambert
Abakok01
Myslím že vcelku povedené autíčko. Vzhled nikoho neurazí, ani neohromí. Uvnitř standart, bez extra nápadu, ale asi dobře uděláno (těším se až vyzkouším). Motor pokud tam časem nenarvou nejzoufalejší agregát současného auto průmyslu 1,0 (44 kw)-(kdo vyzkoušel a zkouší tak dá jen a jen za pravdu...) jak různě psali, tak i motory by mohli být fajn. Vše opět a zase závisí na ceně, jako vždy. Necháme se překvapit po pár měsících až se ceny ustálí.
King of rain
No levný to nebude....pokud je k tomu nedonutí situace na trhu.
npc
Cesi jsou jelita, ti si za 300 tisic koupi cokoliv s nalepkou Skoda, i kdyz jim fabrika vzkaze, ze jsou burani, kteri by u Rapidu cokoliv hodnotnějšího nez nejlevnejsi plast ani nedokázali ocenit.
To je takovy cesky masochismus, nechat si od vyrobce kalet na hlavu a jeste se tim pak chlubit v hospode. 300 tis za tohle vozitko v zakladu jsou vyhozene penize.
PeterLuk
Nehovor, že sú Slováci iný... Sú, ale iba časť. Časť si kúpi aj dvojkolesové auto bez motora, ak bude mať vpredu logo okrídleného šípu...

Ale ináč Slováci pri kúpe áut ( tá druhá časť ) kladú dôraz na štýl, dizajn a trendy. V súčastnosti sú v móde kompaktné SUV a kde to najlepšie zbadáš? Na Slovensku, stačí sa pozrieť do štatistík predaja áut... Tiež vedia oceniť dobré reklamy ( Renault, Dacia, Mercedes Benz... ) a zľavy/akcie.

Treba priznať, že Škodovka bude určite na Slovensku vládnuť niekoľko rokov, ak nie navždy ( a je jedno, či bude koniec sveta v decembri 2012 alebo v júni 5000 ).

Ja osobne nemám proti Rapidu nič, celkom pekný dizajn, slabé motory, super interiér ( na pomery Škodovky )... 😉
3_diamanty
to bude bestseller nakolko ma to logo skoda na kapote.....ale ako sa na to auto pozeram zda sa mi ze som trosku vytriezvel a nevidim na tom aute az take pozitiva o ktorych som tolko basnil este pri pohlade na fotky studie.....k motorom sa uz nebudem vyjadrovat....ale aj ked si zoberiem interier - ten posobi skutocne stroho, akosi nudne...to uz nie je pohlad do studie ale do realneho auta a je to citit..aj vidiet....oproti starej octavke v podstate ziadny rozdiel co do zlepsenia v estetike krase aj funkcnosti, priplatkova obrazovka opat tradicne neprakticky "proklate nizko"....opat nuda jednoducha nuda.....volant to iste.....to zelene logo skoda sa mi viacej pacilo......

rapidu fandim.....je to poctive auto ale skutocne som cakal od mena rapid viac, no a sesterske toledo? To len potvrdilo ze ide o tuctovky dvojicky....skoda

inak peugeot 301 ktory sa v strednej europe zacne predavat od buduceho roka je jasne lepsia volba, aj po stranke dizajnu, motorov, imidzu a vobec, vsetkeho :yes: a to mam rapid celkom rad
King of rain
V zásadě je pravda, že tohle auto by si zasloužilo býti spíše klasickým modelem bez jakéhokoli šetření.Na druhou stranu, díky vzhledu a ne drahé výrobě, z toho bude dlouhodobě těžit.Nemusí to být levné a stejně se to bude prodávat.Opravdu to vypadá na trefu do černého.
Možna přijde ještě levnějši škodárna, aby neskazili profit z Rapida. >😁
3_diamanty
😄

ano bude to uspesne auto 😄 a presne ako vravis.....casom budu musiet prist s opat niecim lacnejsim kedze nasledujuca generacia rapidu bude uz opat niekde na urovni terajsej octavky..mozno ta dalsia nahrada rapidu sa bude volat tudor...uvidime.....je jasne ze rapid pojde hore a casom bude treba za neho nahradu presne ako je nou teraz rapid namiesto drahej octavky. No ale to so tom som uz pisal davno, ze skoda to takto praktizuje...

Uspesne auto to bude uz len preto ze sa vola skoda....mnohym to staci k stastiu a k nejakej blizsej uvahe a porovnani - tym sa uz nezaoberaju a nezatazuju......ale ved ono je to dobre auto ja netvrdim ze nie, rapidu fandim a som zvedavy na predaj octavii po nabehu rapida...tusim nam ta draha octavka pekne poklesne predajne aspon teda na slovensku,,,,,no uvidime.

Prave pozeram ze otackomer do 6000 rozdeleny na 12 dielov nema asi ziadne auto na svete...neprehladnost opat vitazi 😉
King of rain
Já myslím že to bude dobré auto tak či onak, rozhodně bych to nestavěl do polohy, že troubové kupujou škodovku, protože to škodovka.
Nevíte někdo kolik toho budou schopni vyrábět za rok, ono i podle toho by pak mohla bejt nastavená cena, když trh dovolí....
3_diamanty
ja netvrdim ze skodovku kupuju troubove to nie, sam na skodovke jazdim a nestazujem sa :yes: ale dnes je uz ina doba ako kedysi pred 10 rokmi ked sme kupovali auta.....no a rapid je nic ine ako stara octavka.....a aj ta stara octavka tour je lepsia 😉

auto to uspesne bude....skoda ma dobre meno kvalitu spracovania spolahlivost servis a v nasich koncinach to bude mozno najpredavanejsim autom...uvidime....ja len tvrdim ze nie je to nic nove a nic co by trh nemal...fandim rapidu ale osobne skutocne by som ho nekupil ;-\
nalimer
Auto má poternciál sa stať úspešným. I keď...
...nová Octávia bude mať hneď pár zmien. Bude dlhšia. Mala by byť v 3 karosárskych verziach, čo je novinka. V prípade liftbacku zdení od väčšej sestry možnosť sedan/liftback. Od nemeckých príbuzných pribudnú v nej rôzny asistenti (parkovací, diaľkové svetlá, udržanie v pruhu....), bude mať nový navigačný systém v opcií, led svetlá integrované v hmlovkách 😉 (plus také tie drobnosti, aké sa nedostanú na verejnosť - pevnosť ocele...). Všeobecne by mal nástupca Octavie 2 štartovať na hladine pod 13.000€ (čo je rádovo o 2.500€ viac).
Je na zákazníkoch, ako sa rozhodnú. Určite však budú predaje Rapidu vyššie.
JDM
a nemyslíš že rapida si koupí lidi zrovna kvůli tomu že je to škodovka??? co nabídne oproti konkurenci navíc?? to že je větší než fábie? nebo bude vůči konkurenci znatelně levnější ??? myslím že ne prostě je to útok na českého řidiče který jezdí v jedničkový oktávii a chtěl by novou ale nemá na ni tak si koupí rapida (protože je to škodovka , liftback ) a teď všichni co si nakoupili citiga se budou mlátit do hlavy kurňa další levná škodovka kterou sme mohly mít funglovku 😁 od škodovky uznávám jen yetiho protože je originální a užitečný tak jak je prezentovanej (ikdyž nabouchaný německejma technologiema) a potom už jen superb jakožto TOP (NO:1) škodovka přehlídka luxusu a techniky (ikdyž zase německé) rapid je jenom kšeft jak za malé náklady dosáhnout velkých výdělků ikdyž nevím nemyslím si že se rapid stane oblíbeným vozítkem taxislužeb a firemních garáží protože tihle subjekti se podílejí na významný částí prodejů !!!!
Starfighter
Ty jseš génius myšlenky, která se ovšem táhne jak babí léto podzimem. Gró prodejů Škodovky se nenachází v ČR/SR, ale na skoro všech významných světových trzích, kde se rozhodně jen díky svému jménu neprodává. Víme, pán Topper?

PS: pro ilustraci, jak má zřejmě vypadat přehledný otáčkoměr [odkaz] >😒] >😒] >😒]
Pekelná Micinka
Kelímky - Adolfův infarkt. 😉 >😒]
Starfighter
>😒] >😒] Kelímky jsou praktická věc. Dá se v nich převážet svačina- třeba vlašák >😒]
Pekelná Micinka
Jedině, když ho sníš moc a pak prudce deceleruješ.
alambert
escorpion
Topper. Chlape, možno som niekedy reagoval na Tvoje príspevky negatívne, pretože si priaznivec kórejskej produkcie, ktorú nemusím, ale píšeš k veci. Stotožňujem sa s väčšinou Tvojich príspevkov a dnes musím jednoznačne :yes:
3_diamanty
😉

no ja sa vzdy snazim pisat k veci a skutocne ma rapid sklamal ;-\ , cele je to akesi divne to auto, od motorov cez dizajn po vybavu a interier - taky mackopes zlepenec
escorpion
Interiér v základe bude katastrofálny bakelit s plastovým volantom bez ovládania audia. Ako bonus diera v palubnej doske. Exteriér sa dá, auto bude mať úspech, ale neviem neviem. Také silené, nemastné, neslané, za každú cenu zaujať a lacno predať. Samozrejme na úkor kvality, podobne ako jetta vyrábaná v Mexiku.
Nove Milla Giri
Chcelo by to aspon tri vykricniky a fotku minimalne na pol obrazovky. Co ak by to nahodou niekto prehliadol?!
3_diamanty
>😁

este is uzijes dnes....dnes tu este par clankov o rapide bude.....a zajtra opat a pozajtra tiez a potom zacnu pisat o tolede, tak pridu testy, skusenosti, rozne prezentacne videa....cele leto bude v znameni rapidu hura :yes:
PeterLuk
A čo potom keď predstavia novú Oktávku, to ešte len bude cirkusu...

Ale najviac ho bude určite okolo novej Fábky... Oprávnene. Pretože až tam sa Kabaň poriadne predvedie ( Citigo - upravený up!, Rapid - zmenšená evolúcia oktávky, ... )...
Nikto nevie čo má očakávať, ako bude nová Fabia vyzerať... 😉
boost.
Teď se to z médií bude valit. Samé "exkluzivní" články typu "my jsme ti první, kdo si sedli do skorooktávky!". Ale co, na to už jsem si jakžtakž zvykl u představení každé nové škodovky a myslím, že Rapid bude povedený auto a bude se to prodávat hodně...
wolff
Já to snad ani nebudu komentovat..., ale napíšu snad jen jednu jedinou větu.

Přesně tohle je auto, které kdyby nevzniklo, tak to nikomu, ale vážně vůbec nikomu, nemůže vadit... Další zbytečné koncernové vozítko... nenadchne, neurazí (jen je zbytečně úzké)....
King of rain
Nějak sem tě nepochopil,ale to je jedno....to auto se jim imho povedlo.Prodejně to bude dobré, možná i na úkor Octavie, ale ta se posune cenově výš.To že se to někomu nelíbí, je věc druhá, ale většině se to líbit bude, to prostě holej fakt.Ano, možná to užžší asi bude, uvidime na silnici.Jako zbytečné to fakt nevidím...je to slušný marketingový tah.Jestli bude fungovat, na to si počkejme.Myslím že bude... 😄
KANKUNEN
To se dá lehce přeložit, plivnout na koncern za každou cenu a pak tu ještě svedeš plivat po těch co krituzují přelepování znaků. Kdybys neměl jen zatměno tak tu nápíšeš, že Rapid je nejlepší ve třídě velkých aut za málo peněz.
zlysoused
To že je nejlepší, je hodně odvážné tvrzení, tím spíš, že se pro něj těžko hledá konkurent na srovnání, protože takový Fluence a Cruze jsou přece jenom o půl třídy výš a Thalia zase níž. Celkově mi přijde nejblíž Linea, ale ta už je oproti Rapidu stará.
King of rain
Mno, konkurent asi největší bude O3. >😁
zlysoused
To sotva, O3 bude začínat tam, kde bude Rapid končit.
King of rain
Tak to ti připomenu.....rozhodně Rapid půjde "naladit" na hodně vysokou cenu, toho se nebojím.Překrývat se to v některých případech rozhodně bude....nakonec proč ne, když to někdo koupí....
zlysoused
Ale tak jistě, cenově se překrývat trochu budou. I Fabii si můžeš vyšperkovat přes 500t. Ale celkově bude těžiště prodejů Rapidu někde kolem 300t. Podle mě ubere na domácím trhu spíš hodně Fabii.
rohYpnol
podle mě spíš hodně přidá korejcům >😒] :no:
lukas13
Ta druhá věta - "Kdybys neměl jen zatměno tak tu nápíšeš, že Rapid je nejlepší ve třídě velkých aut za málo peněz." - a to zase ty víš jak, proboha? Jel jsi v něm, prohlédl si ho v reálu? Máš stejně zatměno, jen jsi na druhé straně barikády...
MariAchi
To jsou dvě věty, takže příště jednu vynech.
twistedTSD
Rapid je přesně to, co spousta zákazníků chce, a Česka/Slovenska se to týká dvojnásobně. Ať se ti to líbí nebo ne.
npc
pokud tim nebudu muset jezdit jako sluzebakem , tak je mi to celkem jedno.
simson33
Zklamáním jsou prý tvrdé plasty. Já mám na palubní desce sice měkčené, ale co je na tom za výhodu moc nechápu. Při čištění je to spíše horší, možná může mít výhodu v měnším odrazu na přední okno...
MariAchi
...jako že se to světlo na měkkém plastu méně odpinkne? >😁
zlysoused
To je potom to tzv. měkké světlo.
Dr.Ozd
Taky jsem nikdy nepochopil,proč jsou tvrdé plasty tak OUT.Sám sice zapíchnu do palubky půl článku prstu,jak je měkká ale žádnou výhodu v tom nevidím.Auto jsem si koupil podle úplně jiných kritérií a jakou má palubovku,to mi bylo šumafuk.To na ní snad dotyční spávají nebo se za jízdy baví tím že do ní píchají?
matii
Výhoda je ta, že si nepřipadáš jako v hračce Made in Bangladesh. 😄
ub
Ani tvrdý plast nemusí nutně vypadat (a v mnoha ptřípadech nevypadá) jako hračka made in Bangladéš.
rohYpnol
Akustika ti nic neříká? Odolnost proti poškrábání? Stále nic?
BruceWayne
No nevím, akustika je něco, co moc neovlivní měkká hmota vně a poškrábat či protrhnout lze skoro vše. Dnes mi nějaký ČESKÝ *** poškrábal přední kapotu. Asi měl chudák špatný den >😒] doufám, že ho trest nemine a jestli do roka chcípne, tak jen dobře :yes: Všude se najde ***, ale v CZ je jich až moc. Rapid je tragický od kol až po motory, ale co by jste chtěli za 300 až 480 000.-Kč. :-!
rohYpnol
Byl jsi někdy v místnosti, kde je na stěnách koberec? A ve stěně, kde máš holé zdi? Měkký materiál méně odráží zvuk.
Za poškrábanou kapotu hodit toho ko.... poslat na zájezd na Orlík.
swifter
všude plno (velkej kufr, síťka na chlast, škrabka v cene..prostě all in one).
Jinak kocern ="robustní a prostorově nenáročná zadní vlečená náprava "
jiný výrobce="dnes již zastaralá torzní příčka"
No ale šířka interiéru (v ramenech enbo v loktech?) je alespoň na úrovni CityGo, tak vo co Go.
King of rain
>😁 Jasně, ta zadní sofistikovaně naladěná zadní vlečná náprava, bude to nejlepší, co budeš moct na trhu koupit, o tom nepochybuji. >😁
Nove Milla Giri
mala sirka je predsa vyhoda, ktoru ocenis pri parkovani, to od cias testu Roomstera vie aj ten povestny diskusni prostacek 😄
Andromeda
>😁
lukas13
Jo, tohle je už legendární >😒]
vrkuboy
No máš pravdu, ale to není chyba Rapidu jak o spíš některých bulvárních pisálků co ví o autech málo pramálo až úplné ho....
Osobně s tou "vlečkou" problém nemám, ale ty kecy okolo jsou opravdu legrační. 😄
Andromeda
Myslíš teda i pisálky tady ???
Dinar
Otázka vlečka/multilink přece nestojí obecně, je to podobné jako např. u motorizací, tj. věc poplatná třídě. Z hlediska jízdních vlastností nutných pro dokonalý mix. cestovního auta, tj. co nejlepší ovladatelnost při co nejlepší úrovni komfortu je multilink vzadu jednoznačně lepším řešením. Ale protože složitějším a prostorově náročnějším tedy logicky dražším, takže otázka multilink či vlečka an👋ne by měla být položena v rámci dané třídy, resp. z toho pohledu, ve které třídě je vhodné použít vlečku a ve které už multilink. Zjednodušeně řečeno, pro malé lehké a levné auto je vlečka logickým řešením, c-segment je už s otazníkem, resp. multilinkáři mají výhodu lepších jízdních vlastností (neplatí doslova, páč naladěním lze jednomu pomoct a druhé zkazit), ve střední už musí být multilink standardem.
Ondris
Stačí trochu kouzel a Laguna s torzkou porazí (co se agility a ovladatelnosti týče) celou střední na hlavu.
Jasně, máš pravdu, jak jinak. Ale nic neplatí absolutně, že?
Dinar
V agilitě možná, ovladatelnost je obecnější kategorie, ale ten komfort tam není stejně, spec. u laguny zadek poskakuje snad i při přejezdu sněhových vloček. A hlavně, ta kouzla, jak píšeš, ta něco stojí, otázka je, jestli není výhodnější udělat rovnou lepší řešení, než to nedostatečné, za nemalé peníze vylepšovat kouzly. 😉
vrkuboy
Megane RS má taky jen torzku a jak to jde krásně vodit.. ovšem jen po okruhu... naladit se dá obojí ale vždy je to kompromis. 😄
Dinar
Velmi očekávatelný koment, také proto jsem psal o dokonalém mixu jízdních vlastností pro cestovní auta tj. ne extremní verze, tj. jídzní vlastnosti jako komplet včetně komfortu. Megane rs je právě příkladem toho, že s vlečenými rameny můžeš volit mezi ovladatelností, k jejímuž dosažení je u torzky nutné velmi tuhé odpružení nebo relat. komfortem, při kterém je zase ovladatelnost horší než u podobně komfortně naladěného multilinku, a v tom je jeho výhoda, dokáže mnohem lépe sladit oboje. 😉
Ronault.
S tím nemůžu souhlasit, Dinare. Ano, klasická Laguna vzadu není to pravé ořechové, ale díky 4C, což Odan myslí, Renault dost Lagunu "odměkčil", řekl bych tak na úroveň Laguny 2, čili dostatečně a díky 4C je ovladatelnost špičková. Za mě je to po stránce naladění podvozku jedno z nejlepších aut ve třídě. Bohužel musí být s 4C a zbytek auta, hlavně místo vzadu a pár posledních výbavových prvků (adaptivní tempomat, odvětrávané sedačky, parkovací kamera) prostě chybí.
Dinar
Ok, nebudu se přít, s 4c jsem jel jen coupe, je možné, že sedan je s 4c naladěn víc do měkka, coupe je prostě tvrdé. Ale ať tak nebo tak, to není podstatné, protože přece tím, že k torzce renault tuhle vifikundaci přidává, aby její vlastnosti vylepšil, jen potvrzuje to, o čem je tu řeč, tedy, že multilink je lepší a torzkou bez přídavku může v urč. třídách konkurovat jen velmi obtížně. A jak jsem zmínil výše, není to zadarmo, jinými slovy možná, že torzka s 4c může konkurovat multilinku, ale už to, z pohledu výhod torzky, nižší cena, konstrukční jednoduchost, vlastně torzka není.
Ronault.
To souhlasím, jen jsem se ohradil proti té jedné věci. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby měla Laguna vzadu multilink. Ale tady podle mě Renault sázel po ačkoliv dobře naladěné druhé generaci, tak špatně otestované, raději na klasiku.
A ano, dnes už multilink už v nižší střední třídě začíná být povinnost. Vyladit klasiku se ne každému podaří, ačkoliv jsou výjimky, třeba nový Civic 9G, tak pořád to není multilink. No, jsem zvědav na první svezení, zázrak nečekám a třeba pro mne jakožto spíše "milce" aut to moc lákavě nezní.
Andromeda
Spíše bych řekl, že kdo má multilink v nižší střední, ten ho bude nasazovat ( a kdo ví, jestli komplexně, či dle výkonu - jako u nové Okty 😉 , kde se o této variantě podle kdesi uveřejněných řádků uvažuje ) a ti, jenž ho zatím v nižší střední nenasadili, ho už nejspíše do hry kvůli nákladům na jeho vývoj atd. nejspíše nedají a budou různě cizelovat stávající varianty vlečné...Rád bych se mýlil, ale realita hovoří spíše pro tuto variantu ... Kartami může zamíchat snad buď fůze, nebo sdílení, kooperace...
pargi
>😁 :yes:
Sillur
Už od prvního pohledu tohle auto dokáže zaujmout. Těším se a věřím, že s dalším přírůstkem do škodovácké rodiny opět zamotáme hlavu samotnému Volkswagenu a lidé si půjdou raději pro Rapid. Vážně mě znechutilo pár příspěvků od lidí, kteří vidí pouze v jednotkách segmentů a peněz. Rapid určitě bude bojovat v první linii, ale ve válce pojmenované "malé vozy a nižší střední třída". Za to si náležitý obdiv určitě zaslouží. :yes:
makakaron
Hehe, "palubní deska není nepodobná Superbu". To už je Superbu podobnější palubka z mojí Vectry ročník 1988, taky má volant, nahoře výdechy ventilace, pod tím rádio.. 😉 😉
twistedTSD
Linka přes celou šířku desky, do které je zakomponována kaplička přístrojů...Pořád nic?
Nicco
vosovčelák
:no:
leone
...ten nepoměr výška - šířka je znát i zde, v tom negativním pohledu,,...sice to není jako u dvojkové fabie,..ale je to škoda, neboť jinak by to bylo povedené autíčko,.... ale díky za test,...alespoň už víme, na co nečekat !!!
neboť, při rozumné motorizaci 1.4 TSi -či 1.6TDi bude cena 350-400 tis. a to už je na výběr, naštěstí, docela dost jiných produktů.,,
takže celkově spíše asi převládá zklamání,...ale to nic proti tomu že to bude HIT 😄 minimálně to přetáhne zájemce a kupce současné fabce, 😄
nico297
Přesně 😞. Za ty prachy jsou jiná a lepší auta. to je nevýhoda Škody....
twistedTSD
Předbíháš.
nico297
Proč? Oznámili že cena začíná na 299tis a nejmnižší motor bude 1,2HTP.
Takže to nešťastné HTP, které prý už skoro nemontují, tak přece jen budou cpát sem.
Takže 299tis s tragickým motorem a bude to holota 😞.
Podle toho už se dá odhadnout vývoj ceny s výbavou a proto říkám, že při stejné ceně si koupím lepší auto, ale od jiné značky.
jossalito
Právě, že neoznámili vůbec nic. Tohle jsou jen dohady novinářů.
nico297
Tak Fábie je za 299, Oktávka je za 350, ale když do ní dáte "volant" tak se to vyhoupne na 400tis.
Takže ty odhady se podle mě +- 10tis potvrdí.

Bohužel jak funguje Škoda, tak holota bude za 299tis (zatím tedy odhad). A pokud do toho budete chtít klimu, lepší motor, radio a airbagy, tak vysolíte 400tis. U konkurence, jsou tyhle věci v základu!
jossalito
Nad čím se tu proboha vztekáš? Zatím se neví vůbec nic.
Jsou tu nějaké úniky ohledně výkonů motorů, kterým novináři přiřadili pohoné jednotky z aktuální nabídky. Ceny nejsou známy vůbec. Třeba dle mého bude začínat na 289 900 Kč už ve slušné výbavě i s klimou. S motorem o výkonu 55 kW.
martindr
tento tvoj koment si ukladam a ked to tak nebude tak ti ten link oplieskam o hlavu 😄
Parda71 (BMWfans)
,,Tak Fábie je za 299"
Na to jsi přišel kde???
nico297
Sorry preklep, melo to byt 199tis.
twistedTSD
Jak píše jossalito, oznámeno není nic. Dokonce vlastně ani to HTP.

EDIT: No dobře, tak HTP už je. 😉
jossalito
No, ono to není HTP, je to MPI. Tedy asi podobný motor jako má CitiGo.
Tedy s časováním ventilů, jen s objemem zvýšeným na 1.2 litru. Tedy v podstatě myslím nový motor.
_MT_
Ano, mělo by jít o EA211, tedy novou jednotku příbuznou s motory CitiGo, a některých A3 a A1. VW plánuje postupně nahradit všechny motory, myslím, že do konce příštího roku. 1,2 HTP už nebude, 1,2 TSI bude kompletně nový, stejně tak 1,4 TSI, který se představil už u Audi. Zůstávají jen 1.8 a 2.0, které jsou v režii Audi a pomalu přechází na třetí generaci, a nejspíš VR6. V Americe možná zůstane něco staršího.
Dinar
Konečně zajímavá informace v hromadě ho.ven. 😉 :yes:
Ji/Ri
_MT_
Podle technických parametrů to však vypadá, že tomu tak není. Vypadá to na staré motory. Je to zvláštní. CitiGo dostalo nové, Golf (a předpokládám i Octavia) dostane nové, ale nově uvedený Rapid ne? Stejné je to s MQB. Nějaký důvod pro to asi mají. Někdy bych chtěl vidět plánovačům VW do hlavy. >😁
twistedTSD
Technické údaje jsou s HTP 51 kW velmi podobné. No, uvidíme. 😄
cuoresportivo
Holt si budeš, a tobě podobní, budete muset smířit s tím, že normální je být štíhlý.
vosovčelák
no neříkám, že nemám pár kil navíc. >😁 na druhou stranu nevím, jestli je výroba úzkých automobilů tím nejlepším lékem na obezitu. >😁
pandan
Čert vem multilink, to nakonec většinu potenciálních kupců nezajímá, ale že se tam vejde o člověka méně už ano. Tuhle politiku nějak nechápu. Dělat rodinné auto pro 4 může jen, kdo neumí do 5 napočítat. Já přeji Škodovce dobré prodeje a nechápu proč část potenciálních kupců předem vylučuje? Jak by dopadla Karosa, kdyby dělala jen užší busy s 3 sedačkami vedle sebe?
Xawier
Proč pro 4??? V kterém rodinném autě je podle tebe místo pro pět??? 😲
pandan
Jasně, má to vzadu 3 pásy a opěrky a v techničáku 5 míst. :-!
Xawier
No tak vidíš... Zbytečně se norozčiluj. Sám moc dobře víš,že na trhu nic lepšího není 😉
pandan
Tak třeba: [odkaz]

Netvrdím, že je lepší, ale právě kvůli pár ušetřeným centimetrům na šířku u něho řada zákazníků skončí.
Xawier
jj,souhlasím, v tomto autě bude asi trošku víc místa na šířku... Ale ukaž mi nějaký sedan,liftback,kombi... MPV je trochu jiná kategorie...
pandan
Takže vnější šířka😒br /> 1809 Fluence
1788 Cruze
1781 Jetta
1746 Sandero
1731 Octavia I.
1730 Linea
1706 RAPID

Více se mi hledat nechce. Možná se to zdá být pár nepodstatných cm, ale tady se pohybujeme v rozměrech, kde už je každý cm při cestování ve 3 vzadu znát.
Jak bude uvažovat 5 členná rodina? Má určité finance a za ně především potřebuje auto pro všechny.
Xawier
A teď prosím ty vnitřní... 😉
Pepa_007
Takže vnitřní šířka vzadu (zdroj😒a href="//www.auto.cz" title="//www.auto.cz" rel="nofollow" target="_blank">www.auto.cz) - seřazeno podle velikosti😒br /> 1510 C5 Combi
1480 Fluence
1460 Superb I.
1440 Octavia I.
1440 Linea
1440 Citigo
1440 Superb II. Combi
1430 Jetta
1430 Octavia II.
1420 Logan
1410 Cruze
1400 Roomster
1370 Fabia II.
1360 Sandero
? RAPID
zlysoused
je to pro mě mírné zklamání.
King of rain
Neboj, barvy budou i jiné.... 😉
zlysoused
Díky, tos mě uklidnil. 😉
Ji/Ri
Ufff >😁 >😁 >😁
ryccardo
"pozitivním přijetím se jistě setká nové řešení středového panelu, které ponechává podstatně více místa v úrovni kolen."

Ve Škodovce opět přišli na to, že drtivá většina řidičů má pravý koleno. No tak to tleskám :yes:
sumy
No už bylo načase. Před lety ale v koncernu nebrali ani v potaz existenci kolene levého a v polu bylo vcelku snadné přibouchnout si koleno mezi volant a dveře 8-s bolelo to jak kráva a tehdy jsem to auto označil za "hittlerovu pomstu za sudety" Holt se už kluci zlepšujou 😄
_MT_
Ty máš kolena vedle volantu? 😲
Dinar
Taky se divím, je sice pořád na trhu pár francouzských nebo italských aut, u kterých se konstruktéři domnívali, že člověk má, podobně jako opice, delší ruce než nohy, ale koleno vedle volantu to byla realita žigulíku, v polu si to neumím představit. Ale jak fakt, že někteří jedinci dokáží sedět za volantem v neuvěřitelných polohách. 😉
sumy
Tak jsem holt trochu nekonfekční velikost-model "pavouk" >😁 190cm a dlouhý nohy, ruce tak o číslo kratší než by se slušelo . :😉 I v letadle mám kolena opřená o palubku, protože kdybych se jen kousek odsunul dozadu, tak nedám plný plyn 😒 kurty člověka nepustí-jednou jsem si to i nechtěně vyzkoušel a zadkem jsem málem štípal 5 drát-ono cca 1000ot/min při startu chybí... a hodně >😒]
ryccardo
No ono v nový oktávce je ten ovládací panel na okýnka taky zbytečně vylezlej do prostoru pro řidiče, takže to není jen polo kde výrobce řidiče naprosto nesmyslně utiskuje. ;-\
Makovnik
"... ze strany Škody jde ale o promyšlený tah. Většina zákazníků Rapidu by prý hodnotnější provedení nedokázala ocenit."
>😁 >😁 >😁
Ne, to nie je chytry tah, to je realita low cost auta. Jednoducho sa nic hodnotnejsie do tej ceny nevlezie, ale je zaujimave ako sa da vsetko ucelovo prekrutit >😁
3_diamanty
ono este sa zasmejeme ked holatko s htp bude stat nejakych 12 tisic eur 😉 a potom ze octavka je draha, octavka nakoniec vyjde s rapidom este aj vyhodnejsie ked si to prepocitame, to len bude sranda

odkedy prisla v r 99 fabia skodovka je nenazrana a ceny ma uplne mimo
Makovnik
Nejde vobec o to, kolko to bude v reali stat, ale ako to automobilka navrhla.
Toto je evidentny low cost.

Zaujimava je vsak ta retorika okolo toho - ma Shade makke plasty? vyborne, to je skvele; podme si pochytat; mmmm, dobre nie? na to sa konkurencia nechyta.
Ma Shade tvrde plasty? no vyborne, predsa zakaznik nic ine nechce a vyrobca mu opat ulahodil a trafil sa do vkusu.
Cokolvek Shade robi, konkurencia su blbci a Shade vedie >😁
npc
:yes: lip bych to nenapsal.
u nove octy daji dozadu torzku misto multilinku a tez to je vyhoda, protoze se usetri misto a zakaznik rozdil stejne nepozna a neoceni.
Proste zakaznik skody je hloupy buran a VW mysli za neho a predem mu vybere to nejlepsi mozne reseni. A hloupy buran predem souhlasi a jeste si za to priplati 😄
Ji/Ri
Jj, na to je pan Vaverka e😜ert...... ;-\ 8-s >😒]
3_diamanty
uzke a kratke sedaky, nizky strop, interier uzsi ako v octavke pricom auto ma od octavky vacsi razvor, motory tragicke, zase kufor obrovsky - ludia neskutocne radi nosia kubiky vzduchu comu som nikdy nechapal...kde kto jazdi v octavke a stejne chodi sam alebo v dvojici...a potom pri parkovani saskuje lebo mu kubik vzduchu trci za kolesami.....bravo :yes😒br />
dizajn interieru akoby 15 rokov dozadu...nic nove...stara octavka vyzerala lepsie zvnutra....

rapid bude hit u nas..nam to staci :yes:
Petto
a hlavne tej testovanej verzie. Myslím že niektorí by sa vrátili späť do reality.
nico297
Základní cena s HTP má být 299tis. Takže to co nám ukazují může být tak za 400tis.
nalimer
Základna cena 1,2MPI vo verzií Active výjde menej. Len 259.000 Kč (9.900€ pre SVK trh). Teda Baťovská cena.
V základe je však holé auto. Ocelové disky, bez hmloviek, bez rádia. Prené okná v elektrike. Bude ale sériovo ESP.
Táto nádhera by vyšla naozak na tých 400.000 - 430.000 Kč.
Luxusom je Amundsen navigácia, ovládanie na volante, podvozok pre zlé cesty, duálna klíma. Avšak žiadne xenony, koženné sedadlá, panoramatická strecha.. Taký ten zdravý luxus. Čo je inak už na zváženie.
Nová Octavia bude mať už lepší podvozok a ponúkne viac komfortu. Jeho cena má byť vyššia o 2.500€ (65.000 Kč).
Škoda jasne diverzifikovala medzikategóriu pre "chudobnejších" Octaviakov a "bohatších" Fábiakov.
ryccardo
Přemýšlel jsem co na tom mají za kola. Tipnul bych to na 16". Připadají mi na to auto dost malý, ale 17" se tam asi taky vejdou a bude to na nic vypadat myslím o chlup líp. Každopádně v červený vypadá to auto nic moc. Bílá s černou střechou tomu sedí mnohem líp. 😉
Anonym
Jedna věc je velikost disku, druhou věcí je celkový obvod kola (disk+pneu), přičemž ten je limitován velikostí podběhu. Dle toho obrázku už celkový obvod kola nepůjde zvětšit. Čili když zvětšíš průměr disku, musíš dát pneumatiku s nižším profilem. Myslím si, že auto na obrázku má maximální velikost disků, což jsou stejně jako u Fabie nebo Roomsteru šestnáctky.
Emocionante
tady to vypadá že na autě je rozměr 215/45-16 v 17" to bude logicky 215/40, nebylo by špatné kdyby někdo z redakce ty rozměry pneu objasnil 😉
Anonym
Na těch fotkách detail pneumatik, ze kterých by šlo odečíst rozměry, nevidím. Ale Fabka s Roomsterem mají v běžných verzích maximum 205/45 R16, s nějakým "sportovním paketem" tam jdou i 205/40 R17 (má je ve standardu verze RS). Ale řekl bych, že to je spíše detail, typický kupující Rapida zvolí "základní" kola, tedy o palec menší disk a o něco vyšší profil pneumatiky, tedy pokud si Škodovka nechce udělat ostudu s čtrnáctkama.
ryccardo
To je dost atypickej rozměr pneumatiky co tu píšeš. To mi k low endovýmu autu moc nesedí. nebude to spíš standartní škodovácký rozměr 205/55/16?? Rozhodně bych taky uvítal kdyby to redakce objasnila.
Emocionante
ano 215/45-16 je atyp ale ber to tak že 70% rapidů vyjede na nějakých dostupnějších 15" , 16" a 17" budou něco extra, 205/55-16 tam bohužel podle všeho nebudou, ty jsou vyhrazena pro octavii a spol.,soudím tak i proto že nová A3 má pořád klasiku 205/55-16..
ryccardo
tak jsem se právě dočetl na I-heute, že rozměry kol budou od 14" (to je strašný) po 17" 215/40/17" což jsou už odpovídající "bačkory" pro takový auto 😉
Emocionante
takže můj tip na 215/45-16 vyšel, ale to že základ budou 14" a ještě k tomu užovky 175/70... to mě poser 😄
ok, takže měním tip že 70% rapidů vyjede na 15" 😄 a to rapid vypadá obstojně při troše dobré vůle dobře s min. 16"
ryccardo
>😁 :yes: Ještě by mě zajímalo jestli zvolí opět novou revoluční rozteč a ET v rámci modernizace nebo to bude stejný jak u Oktávky.
Emocionante
podle mě na 90% 5x100 a ET kolem 38
ryccardo
No lepší by bylo 5x112 aby se daly použít kola z nový Oktávky ale oni takový 17" kola ze starýho RSa by na tom taky nemusely vypadat zle 😉
XTad
15" poklice lepsi, nez 15" litaky, tam to chce minimalne 17".
.Rambousek.
215/40R17 jsou pro masochisty, kteří se budou snažit udělat z prdu kuličku a s HTPčkem závodit :no: Na 17" je děsivě nepohodlná i O2, šířka 215 mm je pro takovéhle udýchané motorizace naprosto zbytečná a 40 profil dokoná dílo zkázy. A vzhled, ten to těžko zachrání 😉
ryccardo
To bych netvrdil. Kola dělaj auto 😉
Freddka
Ano, také jsem vyčetl 215x45 R16, což je celkem atypický rozměr (především při té šířce, užší jsou při tomto obvodu častější).
Jsou to tedy kola s obvodem mezi Octavií (Golfem) a Fabií (Polem). Trochu škoda. Dokonce mám pocit, že design původně počítal s klasickými rozměry jako má golf a až později bylo rozhodnuto použít menší kola, takže tím utrpěl i trochu design, ale i tak je to na první pohled designově povedené auto.

Například Continental takový rozměr pneu ani nemá (nebo jsem to na rychlo neviděl), proto tam mají Dunlopy 😄
Ronault.
Podle idnesu to jsou 16", konkrétně to napsali takto: "Navzdory velkým šestnáctipalcovým kolům s nízkým profilem 45 hodně dobře tlumí nerovnosti, na běžných 15", takže opravdu atypický roměr.
Každopádně tahle formulace idnesu mi přišla komická, jako by ji psal amatér. Auto s 4,45 m délky a on napíše, že velká kola... to je přece na takovou velikost auta ideální velikost.

Každopádně 17" kola na tuhle jednoduchou zadní nápravu budou moc.
npc
marne vzpominam, kdy jsem jezdil naposledy na 14kach pokud nepocitam nejake nakupni tasky. Mozna v 80tych hned po revoluci. Pak dlouho na 15kach a momentalne mam na jednom aute 17ky a na druhem 16ky. 175/75 R14 .. to uz je pekny kus historie.
boost.
Tak iDnes... >😒]
DonVito
S testovanými koly to ještě na obrázku vypadá jakž takž.

Ale nechci vidět verzi junior 😄
nico297
Tak já nevím, jezdím Hyundai. Škodu nemám rád protože střílí zbytečně vysoké ceny. Tohle auto se mi líbí, ale když se na to člověk chvíli kouká, tak je to zase jak nová Fábie.
Je to úzká, vysoká koza 😞.
Vyhlášené měkčené plasty. nechápu co olyzovači na tom mají, kolikrát jste šáhli na plast v autě na palubce? Mě se teda ve služební Fábce blbě z toho utírá prach 😞.
Jen nechápu, proč v článku chváli každou trapnou blbost a vychvalují to do nebe... třeba u Chevroletu tohle redakce nedělá 😞.
3_diamanty
s tymi makcenymi plastami uplny suhlas......poniektori to asi olizuju alebo sa s tym za jazdy bavia stlacaju alebo co......jazdil som X aut aj makcene mali poniektore a nikdy som nic neosahaval ani mi to nechybalo.......makcene plasty auto kvalitnejsim ani lepsim nezrobia ale vysvetli to niektorym trotlom, nemas sancu 😉

a keby len prach >😁
cerrbion
taky mě ničí tak histerie kolem plastů, jako by to bylo to nejdůležitější na autě.. Já osobně mám v autě měkčené plasty, a že bych z toho byl nějak na větvi.. U většiny aut to napohled ani nepoznám jaké tam jsou, a v celku si toho ani nevšímám. To je to poslední co mě na autě zajímá.
nico297
Absolutní souhlas. Mimochodem pokud znáte Nano-podložku, která udrží vše a lidi to cpou na palubky. Kolega to taky udělal. 14 dní peklo slunko a když pak čistil a chtěl ji oddělat, tak držela. Druhý den se mu to povedlo pomalu sundat, jenže na palubce zbyl pěkný flek, který nejde vyčistit, asi to nějak poškodilo ten měkčený plast 😞. Ale to asi není ani tak moc chyba toho plastu jako té podložky 😁.
cerrbion
včera jsem ho viděl v ŠA naživo, a v reálu vypadá o něco lépe než na fotkách, úzkej je, ale není to tragedie jako Fabie. Každopádně, žádný zázrak to není, ale kdybych s ním jezdil, tak bych se za něj nestyděl.
Wolfsteen
Tak nějak mi nesedí ten ukazatel paliva, který se bude otáčet v protisměru hodinových ručiček, zatímco teplota motoru ve směru. To mi přijde hodně matoucí :no:
Anonym
Podle mě na tom není nic divného, takhle to má většina aut. Nedvíal jste se na nějaký jiný obrázek ?
Arese
Zaplať panbůh, že to má i teploměr chladicí kapaliny. Ten v poslední době cifršpioni v automobilkách rádi škrtají 😢
RS
to si vytisknu pro další generace >😁
alambert
vrkuboy
No evidentně to máš v hlavě trochu pomatený >😁 Takhle to má každý auto.
Wolfsteen
Jo???
A co tohle😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
tak a teď něco říkej o pomatenosti 😄
alambert
_MT_
Ty jsi ještě asi moc kapliček neviděl, co? Matoucí by člověk možná pochopil u auta jako je Aston Martin, kde máš protiběžný rychloměr a otáčkoměr.
Dinar
A na tom videu to dokonce vypadá, že přední kola se točí proti zadním. Je to prostě shi.t od škodovky. :no:
Ji/Ri
Bože >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
boost.
LOL. >😁 >😁
strýček BOB
Byl bych to býval koupil kdyby to bylo to levnější, nemělo to traverzu na zadku, nemělo to turbo benzín, nemělo to bakelit v interiéru...nemělo logo Škoda.

Karoserie Rapidu v červené vypadá opravdu divně, ale interiér je velmi slušný. Traverza vzadu nevadí, chcete to levné, ne? Bakelit v interiéru, tady platí to samé, co u zadní nápravy, chcete to levné... Kufr dostatečný a výborně přístupný, Benzínové TSI ve třech provedeních, pravděpodobně možnost DSG, Palec dávám za ukazatel teploty chladící kapaliny a normální ukazatel stavu paliva, čekal jsem sockování, pochybné kontrolky nebo digitální tamagoči parodie na ukazatele. Další palec je za maxiDOT, byť to bude jenom od vyšších verzí výbavy. Kdo chce technicky víc, tak si počká na novou Octavii, kdo na Rapida nemá, tak bychaří a brblá...
cerrbion
mě to levné za cca 300k nepřipadá, i když jsem zapoměl, že na auto.cz diskutují jen milionáři, pro které jsou to drobné 😄
pogo26
Tady nejde o pár aut prodaných v ČR. Jinde už ale bude cena cca 11-12 000,- Euro hodně dobrá (cena subkompaktů), když to porovnáš s klasickou nižší střední třídou, která se prodává tak za 15 -16 000,- Euro (kromě HK).
_MT_
Vem si Renault Fluence v Německu - od 21.490 €. Pořád ti připadá německý odhad od 12 tisíc € jako hodně?
osvoboditel
Fluence se v Německu prodává pouze v plné výbavě Sportway.
_MT_
No jo, máš pravdu, úplně jsem přehlédl, že je tam jen jediný stupeň výbavy.
Andromeda
A teď nám ještě řekni, kolik adoratio Rapid -> tedy těch místních, co na to přece mají, si to koupí >😒] ??? Předesílám jako své osobní, v kterém bude vozit sebe a blízké ...Ne jako firemní holinu pro referenta...
Dobře si zapamatujme naprosto neuvěřitelné formulace redakce k jistým "nedůležitým" faktům ( zábavné je to ticho a mlaskání koncern fans nad věcmi, které jinde trhají zaživa na kusy...), konstrukčním řešením - to je panečku mediální rektální alpinismus v praxi >😁 ...
Ji/Ri
299 za holajna ti přijde levné? ... no proti gustu.... ;-\ 😉
Ronault.
Levné? Za ty prachy, co to plánují nabízet, to není žádné levné auto.
Emocionante
nejprv to vypadalo že rapid bude designově dotaženější ale tedˇse alespoň u mě karta obrátila a vede toledo, pokud bych měl vybírat z těchto dvou tak bych vybral toledo 😄
cerrbion
souhlas, z počátku vypadal rapid lépe, a teď vypadá toledo jako "dražší"
zlysoused
dobrý postřeh.
vrkuboy
Bude záležet taky na barvě... ta červená teda nic moc, ale metalíza by mohla obrátit kartu.
Nicco
Rapido - prave ma napadlo, ako nazyvat tuto rodinu namiesto pracneho vypisovania Rapid a Toledo 😄
Arese
nebo by se tomu taky mohlo říkat Tolera >😁
3_diamanty
o tom presne pisem pri clanku o tolede ...

ze toledo vyzera lepsie a dospelejsie ako rapid :yes😒br />
suhlas, presne tak

idam.i
rozhodne o úspešnosti predaja tohto zlepenca.Vpredu Fabia,vzadu stará Octavia.Karoséria praktická,kufor velký ( to je hlavné ! )Interier na foto je určite vo vyššej výbave a aj tak nič moc.Všetko bude zavisieť od toho ako si to ocenia.Pri dnešnom tlaku konkurencie si budú musieť dať pozor,aby to neprestrelili. 😉
zvonec
Ten predok sa urcite vydaril, paci sa... :yes:
vrkuboy
Co na to říct? Je to takový mix všeho. Auto vypadá hezky, interiér taky slušný a celkem zdatně to auto maskuje fakt, že jde o low end. Jenže tady narážíme na problém, Problém nemálé části Škodomilů, kteří si to odmítají připustit. Je to prostě Seato-Škodovácký bastl se zadní nápravou z OI a Haťapkou pod kapotou zabalený do líbivého kabátu. Rapid je krásnou ukázkou jak by se měl dělat low end. Myslím, že spolu s Fluence od Renaultu se jedná o další vkusný a nikterak okatý low end. Nemám nic proti HTP, ale v autě nižší střední třídy? No nezlobte se na mě, ale to je trochu moc i na tak otrlého jedince jako jsem já. Jinak nějakou výraznější chybu na tomto autě budeme hledat jen těžko a proto myslím, že se na to auto budou minimálně v CZ, SK a PL stát fronty jako na rohlíky. Že je to slepený z kde čeho bude trápit maximálně tak zdejší diskutéry. Realita bude taková, že to cílové skupině na kterou Rapid míří bude úplně jedno. Přirovnám to k momentu kdy jsem musel koupit nové pc. Nerozumím tomu, značku neřeším, chci aby to umělo tohle a tamto a aby mě to neurvalo kapsu. Hotovo vyřízeno.
Rapid je hezké auto a já osobně bych ho bral. Trnem v oku je jen to HTP které je i na poměry lowendu trochu málo, vzhledem k rozměrům vozu. Jinak palec nahoru.

+ hezká karoserie (v rámci lowendu doslova top)
+ morálně zastaralá, ale léty prověřená technika
+ velký rozvor
+ vkusný interiér

- HTP
- snaha dělat z toho něco co to není (něco jako blamáž Fluence opravdová limuzína)

? Cena
Nicco
Ja by som ho neradil do nizsej strednej, lebo tam patri Octavia, ale ked to nazves lowend nizsej strednej, tak to sa da prekusnut. Octaviu mozeme zase nazvat lowend strednej triedy 😉
Konecne som pochopil ten ich slogan Simply Clever - v zmysle tych clever rieseny co ponukaju. Viacere su zaujimave, ale niektore lepsie maju aj iny vyrobcovia, ako Focus ma tie zasterky na dverach alebo Civic zdvyhatelne sedaky vzadu alebo Opel integrovany ram na bicykle (za priplatok).
Choochoo
Tak az ted jsem pochopil ten slogan Sade, dik >😁
_MT_
Jak již bylo zmíněno jinde, pochybuji, že bude mít HTP. Spíš půjde o nové MPI. Starý motor by nedával smysl, protože by měl být dražší než ten nový. Leda jako důsledek postupného přechodu a dojezdu výroby.
Ondris
Popravdě řečeno, pochybuju že i ten novej motor někoho dojme. Zvlášť ve srovnání s TSI... ;-\
_MT_
Tak 55 kW určitě nikoho nedojme. 😄 Jak se zdá, není to ten nový, což také zamrzí.
nalimer
Čo sú riziká tohto vozidla? Na rovinu, ak je veľké auto za malú cenu, niekde sa musí šetriť. Kde?
- najviditeľnejšou časťou sú motory. Zvolia sa tie, ktoré v konečnom dôsledku sú dostačujúce, ale nečakajme žiadnu technológiu NASA
- materiály. Tu platí pravidlo - kde je minimálna hranica? V prípade technológií sa zvolí to, čo je dostačujúce. Žiadna high-tech technológia v základe. Šetrí sa na materiáloch. Znamená to - lacnejší dodávateľ - vysoký odber. Ak sa dá niekde ušetriť O,2mm na plechu, ide sa do toho. Ak sa dá ušetriť na hrúbke plastov, ide sa do toho. Tkaniny na futro či sedáky...
Ak sa neráta vývoj, náklady na nákup materiálu a prácu na aute sú max. 30% predajnej ceny.
Pekelná Micinka
Nyní už můžu s větší jistotou tvrdit, že ty trojúhelníkové náběhy k zadním světlům mi kazí dojem z auta. Ve stříbrné barvě to vynikalo ještě víc. Proč skoro rovnostranné a ještě oblé, proč tam není "schod" jako u Audi, nebo tvar, který by opticky navazoval na čirou část krytu světel.
vrkuboy
U té červené to není tak moc vidět protože to tvoří celek se zadním světlem, ale třeba u bílé ten kontrast zadního světla a bílé karoserie bude problém. Ten schod by přitom opticky auto rozšířil.
Dobrý postřeh :yes:
Pekelná Micinka
Díky. O něco výše jsem ti zrovna chtěl napsat, že metalíza tomu sice pomůže, ale zase zvýrazní některé neduhy. 😉
jossalito
Za mě musím napsat, že se mi zase líbí. Je to něco nového, neobvyklého.
vrkuboy
Každému podle jeho gusta 😉 Mě osobně to trochu vadí, ale že by to byla nějaká katastrofa si nemyslím. Jen je to promarněná šance... tím schodkem ala Audi by bylo auto opticky širší.
Ji/Ri
....že mě to u tebe nepřekvapuje..... >😁 😄
Ronault.
Nové a neobvyklé, na jiné značce bastl a rychle stárnoucí >😒] >😒] 😉
jossalito
To jsem nikdy nikde nenapsal. :-!
3_diamanty
presne tak, toledo ma tie zadne svetla lepsie a take typicke seatovske....tie zadne v rapide vyzeraju jak z thalie.....nic moc.......

celkovo seat toledo versus rapid ..........toledo sa mi paci viac :yes: je celkovo toledo akesi dospelejsie aj predny naraznik aj svetla aj zadok
GM.rja
Kde je dnes ten frajer, co mi tady nedávno tvrdil, že končit s výkonem motorů na 103kW v nižší střední je neskutečný průšvih automobilky? A to se tenkrát jednalo pouze o benzín, v dieselu byl 120kW.
Aby nedošlo k mýlce, těch 90kW nebo i míň může být v pohodě, jen bych rád znal jeho "odborný" vw-názor >😒]
vrkuboy
Výkony motorů koncernu VW se násobí x2 😉
Pekelná Micinka
To ano, ale za nulové gravitace. >😁
Ji/Ri
>😁 >😁 :yes:
npc
Frajer vymysli, jak se z toho vylhat . Navrhuju prohlasit, ze Rapid neni az tak uplne nizsi stredni ale nizsi/nizsi stredni. Pak ale nevim, jak zas obhaji tu chystanou cenu 300tis Kc.
Choochoo
Rapid je nizsi stredni jen dle marketingu vyrobce, jinak je to male auto s obr kufrem pro ceskeho pepika, ktery si bude myslet ze koupil nastupce Octavky a jeste usetril >😁
Je to presne pro ty co tu vypoustej moudra, jako ze motor HTP predbehl dobu >😁
Ikdyz neco z te Octavky ma a asi to je i doladene k jeste vetsi hruze. Staci se podivat jak zbytecne siroky tunel leze z boku pred sedacku. Pohodli bych od tech ostrych hran sirokeho tunelu a uzkeho auta na kolena necekal. Nebo jak ty plasty ve dverich kopiruji sedacku z boku. to bude mista jak v Cigu >😁
[odkaz]
Well-being
"V zatáčkách pak Rapid dobře sedí i díky fintě s širším rozchodem zadní nápravy" ... opravdu vtipné, když auto je splácané ze dvou různých... 😉
_MT_
Jedna věc je použít konstrukci, druhá je použít konkrétní díl.
GTI
Slzy ve vočích, třesoucí se klávesnice, slova, věty obdivu se mi derou, lapu po dechu, salutuju a uznale kývám hlavou.

Tak je to tady. Na delším rozvoru, než stávající Octavia :yes: s vizáží uměřeného elegána, s "kabaňovskou" čistou, průzračnou estetikou. Očistná garážová lázeň, auto z rodu aut, žádné kika paravány, žádné vyšívané dečky na loketní opěře, festovní, utažený vůz třídně nebývale špičkových designových kvalit.

Oceňme dokonalost kabiny, přístrojová deska, středový panel, to jsou třídní skvosty. A k tomu žadná plastová měkotina. Osobně jsem sice příznivcem měkčených plastů, ovšem v tom Škoda holt nepochybně vyslyšela zdejší diskutanty a kabinu postavila dle jejich požadavků. OK, respekt :-!

Praktičnost dosahující intenzity silničního nebe, široké motorové spektrum, design, který nově definuje jak Škodu, tak evropský mainstreamový třídní zenit.

Co na závěr... no slov netřeba, snad jen uznalé, hluboké a procítěné diskusní gesto - :yes: :yes: :yes😒br />
BRAVO - BRAVO - BRAVO :-!
dreede
:yes: lepšie sa to vystihnúť nedalo. Som zvedavý ako bude vyzerať naživo.
GTI
Pekelná Micinka
Opatrně, zdá se, že si zralej na nitroglycerin... >😁
GTI
>😁 Díky, již jsem jeden vzal... 😉
Ji/Ri
>😁 ....ještě laxativum.... budeš mít jiné starosti....
😉
GTI
>😁 Nepotřebuju, stačí číst zdejší diskuse... >😁 😉
Rojin
:yes: >😁 >😁
Ji/Ri
...už se těším až shodím kopyta a půjdu v bílých ponožkách a černých mokasínách vytestovat do asfaltu monogram "R".... pak už yen loket z okna 😄
Ji/Ri
Pro mě zklamání roku. Nechápu tvrdé plasty jako v dodávce. Celé je to dopizděné. Smutno je mi smutno z činů Simply Klevrů. Přitom stačilo tak málo a byl to třídní diamant. Tak je to opravdu jen na úrovni Renaultu Thalia. P301 proti tomuto vypadá jak limuzína. Btw. I Alfréde na letiště je .... no opravdu mě tato nová střela zklamala..... 😒
V tomto přídadě nemůžu nadšení, BOHUŽEL, sdílet.... a tak rád bych.
GTI
Klid, počkej na živé setkání, jsem přesvědčený, že to nakonec Rapid ustojí. Domnívám se, že je dobře ta umírněná konfigurace, škodovka tvoří ucelené modelové spektrum, a má-li být nová Octavia skutečně klenotem třídy, pak holt Rapid musí být skromný.
Ji/Ri
...no si počkám tedy. Ale jestli ve mě živíš plané naděje, tak zažiješ Tantalova muka a Žhavení lebky zvané budík. >😁 😉
GTI
>😁
martindr
nie je to moja kategoria ale skodovke drzim palce. Pockam si na zive dojmy, nakolko v podobnych liniach pojde asi nova octavia. Ale uprimne, nic moc. Dufam, ze nova octavia mi vyrazi dych, lebo pri rapidke je to dost slabota, ked si zoberies ake legendarne meno nesie.
pandan
Nějak v tom spektru přestávám chápat roli Fabie. Přijde Rapid HB a kombi a Fabie zanikne nebo jen Rapid kombi a nová Fabka bude jen krátká stylovka ve stylu Citroenu DS na podvozku nového Pola?
Rojin
Musím souhlasit. To je to jediný z čeho jsem měl strach... TVRDÉ PLASTY! To přímo nesnáším. Přikláním se se smutkem a klaním hlavu do polštáře. To né, tvrdé plasty já nechcu! Uvidíme jak píše GTi, jak budou působit na živo. Snad to dopadne dobře.

Ale jinak je to krása. Ten lehký interiér, famózní exteriér.. Ale ku..a ty plasty ne, prosííím 😉 Klidně dám 30 navrch ! >😁 Jinak, už se ví jakej bude ten poslední motor?? Nevíš GTi?
XTad
Doufam, ze v nejake vrcholne verzi ty mekcene plasty budou, kdyz je ma i o tridu mensi fabie.
GTI
Vím, třídní samet 😉
Ronault.
Souhlas. :yes:
carver11
ty to uz snad myslis, ako vtip 😄 vysvetli mi, laikovi v oblasti automobiloveho dizajnu, co ma byt priezracne esteticke na aute, ktore je skoro take vysoke ako siroke? a ak su tie kolesa naozaj 16 palcove valce (mozno sa mylim, lebo som to nedokazal rozlustit), ako budu vyzerat 15, ci dokonca 14 palcove plechace?

a s tou sirkou ide v ruka v ruke sirka interieru. to auto je tym padom efektivne 4 a pol miestne, kedze vzadu sa pohodlne vezu len 3 deti (aj to je diskutabilne, lebo tam jednoznacne vojdu len 2 sedacky).
II
Pěkně napsáno, souhlas!!! Bravo Škoda, AŤ ŽIJE NOVÝ KRÁL ČESKÝCH SILNIC, NOVÝ RAPID !!! :yes:
GTI
carver11
onanovanie na temu Skoda je v tychto koncinach neuveritelne...
earl
Nuže nezbývá než sbalit kufry a zpět na salaš!
carver11
tak ale nech sa niekto nehneva. GTI vyzdvihol na dizajne nieco, co to auto jednoducho nema. dizajnove kvality? takmer stvorcovy pomer vysky a sirky pri sedane s vyskou 1460mm, to vo mne teda dizajnovu cistotu nevyvolava. ibaze by za vzor pokladal kvader so stvorcovou podstavou.

a s takymi recami by na salas mal zamierit akurat ty. urazanie diskutujucich je na auto.cz tiez uz celkom slusna tradicia.

k tej Skode ako ceskemu kultu sa tiez nevyjadrujem. Skodovka je momentalne asi taka domaca automobilka, ako nosovicky Hyundai...
Andromeda
A Ty jsi další echtchytrák, kterého doma krmili senem, že >😒] ???
.Rambousek.
AŤ ŽIJE NOVÝ KRÁL PRAVÝCH PRUHŮ A VAJÍČEK ZA ZADNÍM OKNEM! :yes:
cuoresportivo
Jako vždy strašný kecy, ale jinak se mi moc líbí, ve skutečnosti víc než na fotkách (už jsem si ho prohlédl naživo, ve stříbrný barvě).
theolli
Oceňme dokonalost kabiny, přístrojová deska, středový panel, to jsou třídní skvosty. A k tomu žadná plastová měkotina. Osobně jsem sice příznivcem měkčených plastů, ovšem v tom Škoda holt nepochybně vyslyšela zdejší diskutanty a kabinu postavila dle jejich požadavků. OK, respekt

Praktičnost dosahující intenzity silničního nebe, široké motorové spektrum, design, který nově definuje jak Škodu, tak evropský mainstreamový třídní zenit.

No,nedávno jsi tu kvičel o tom jaký Korejci mají hnusný vnitřky a najednou když je to v podání Škody tak napíšeš OK,respekt??? Copak ty plakátovej kovboji,nějak slevuješ a s širokým motorovým spektrem jsi mě rozesmál,hezké sledovat "kam vítr,tam plášt"
GTI
Už už jsem zajásal, jak pěkně umíš psát, když jsem si uvědomil, že pouze kopíruješ cizí texty, aniž bys běžným způsobem na tuto skutečnost odkázal :no: :no: :no: Jsi klasický nevzdělanec, zanedbanec.

K tomu ostatnímu nemá snad ani význam moc co psát. Klasicky sis mě tu s někým musel zaměnit, ke kvalitě plastů v interiérech korejců jsem se tu negativně nevyjadřoval. Leda k designu, to ano, v něm to má v kabině Rapid vyvedené jedinečně, v pohledu konkurence dokonce exklusivně. Tohle ty, jako klasický plakátový kovboj a diskusní neználek ovšem těžko můžeš posuzovat, na tohle je totiž zapotřebí vkus.
martindr
GTI, uprimne, takto by si mal pisat. Ale len pod clanky koncernu, zbytocne nechodit vyryvat do diskusii pod megane, hjundee a podobne. Rad si ta tu precitam, pokial to budu taketo texty. Zdvihnes tym svoju kredibilitu a budes aj inak vnimany. Vyhnes sa zbytocne flamom, kde potom koncis ako zadubenec a budes tu mat menej nepriatelov.

Dnes naozaj :yes: 😉
Makovnik
Ako si moze dakto zdvihnut kredit noblesnym klamstvom?
O tom mi povedz.
ub
Mám seriozní dotaz. Kdo přesně uvedl poslední níže znějící citovanou větu?

"V posledních letech jsme si zvykli na víc, ze strany Škody jde ale o promyšlený tah. Většina zákazníků Rapidu by prý hodnotnější provedení nedokázala ocenit."

To úpřímně řečeno vyznívá skoro urážlivě. Vzhledem k tomu, že Škoda profiluje Rapid jako auto pro rodinu (a ne třeba jako pracovní nástroj), docela mě překvapuje podobný přístup a prohlášení. Jaký je asi rozdíl v materiálech použitých ve slušně vybavené Fabii, Rapidu a Octavii?
Dinar
Urazili by zákazníka, napsat "... by hodnotnější provedení nedokázala ZAPLATIT".
Takto nám jinými slovy škodovka říká, při marži, kterou chceme od tohoto auta a reálné prodejní ceně, kterou za něj budeme chtít, se nám tam palubka z měkčených plastů prostě nákladově nevejde. Můžeš tento přístup kritizovat např. v kontextu konkurenčních aut, která v této cenové kategorii měkčené plasty používají, ale samotné vyjádření je dle mého názoru velmi kulantní. 😉
Gangrel
v jine barve. Mel jsem tu cest videt testovaci bilou, stribrnou, potom tu grafitovou, vcera dokonce černou už odstrojenou a ted cervena.

No, zatim vitezi jednoznacne bile provedeni a pak ten grafit... stribrna je fadni, cervena takova nijaka a cerna delala auto moc uzke.

Jinak bych si dal rict, teda pokud neprestreli s cenou a pokud daji do kupy ten pruser 1.2 TSI tak, aby se clovek nemusel bat, ze se mu po zaruce potka motor...

Jen porad nechapu, proc Skodovka dela takove "uzofky"... zacalo to hruzostrasnou Fabii, pokracovalo Jezevcikem ze stredni a ted i novy Rapid... 8-s
3_diamanty
za pol roka bude v nasich koncinach alebo teda niekedy zaciatkom buduceho roka pride k nam uz aj pezot 301 a s motorom 1.6 to bude uplne ine kafeeeeee , ziadne strachy , len vydrzat :yes😒br />
ver mi ze ja by som sa tiez bal kupit rapida s tymi nepodarenymi motormi....kto nema na vyhadzovanie a nekupuje auto kazde tri roky....kazdy by sa bal....

u mna rozhodne pezot 301 bez debaty jasna volba, a s motorom 1.6 to bude spolahliva a nadherna naloz :yes:, rapid ma nicim neoslovil - ani dizajnom ani motormi ani nicim...total nuda a este sa stavim ze aj drahy bude jak poznam skodovku
"Brňák"
Prosím o jednu fotku kolmo z boku.. Tak už se auta nefotí? 😒
Ji/Ri
Možná tak romplovala zoncna, že to nedál.... >😁
"Brňák"
Ji/Ri
😄
3_diamanty
nechci ju ani vidiet, nie je to pekny pohlad, vyzera to ako nejaky zlepenec - prva polka auta mi nesedi s druhou polkou

[odkaz]

cim sa viac o rapid zaujimam tym ma menej zaujima

karoseria tragicky uzka a vysoka, kolesa v zaklade len 14tky, rozchod kolies uzky....ale hlavne ze to ma 550 litovy kufor....to hej, to je to najdolezitejsie dnes na aute, ze sa budu pasazieri tlacit nevadi...hlavne nech tych zemiakov tam vojde co najviac do kufra

cele auto na mna posobi ako nejaka hracka pre velkych - take slapacie auticko - bohuzial, ale ved uz som pisal ze ma to auto slamalo, nevadi mame tu aj ine znacky ako skoda
XTad
[odkaz]
Thomas89
Nemuzu si pomoc, ale to auto vypada na videu i na fotkach jak nejaky detsky auticko z plastu nebo takovy model postav si sam doma...
kure64
Moc se mi líbí interiér. Vypadá jako z daleko dražšího auta. Přehledný, hezký, čistý žádný zbytečný linky, vybouleniny atd... Prostě paráda, klobouk dolu. Musím říct, že ten interiér se mi zdá hezčí a hodnotnější než ten co je v nové BMW 3 (tam na mě působí kýčovitě a přepláceně až cirkusově)
Ji/Ri
....už test mi celkově vyzněl, že je hledáno vše, co by se dalo demagogicky pochválit - něco ve stylu - Koza už stejně dlouho nevydrží, tak ji táto vychval, von se někdo chytí.
Vůbec, ale vůbec nechápu, jak může někdo pochválit spotřebu v tak malém autě, s 1,6kovým motorem na úrovni 6,5 litrů!!!!! To by pak produkce HDi - 140koní, se kterou se dá běžně v 508ičce jezdit kolem pěti, či max. pod 6lt, nebo 130ti koňovou naftu od Renaultu..... K tomu ty plasty v interiéru, .... no, prostě žebrácká opera.

RAPIDNÍ ŠUNT ROKU. Ale nic nového pod sluncem.... jen ten název mohli nechat pro nějakou fakt šmrncovní škodu.... ne pro lůzra třídy. 8-s
3_diamanty
rapid je pre mna sklamanie...v tej cervenej na fotkach vyzera ako z plastu,,,,ako nejaky model pre deti ;-\

celkovo nic moc....a to som tomu autu neskutocne fandil a tesil sa na neho este pred prichodom studie , motory opat tragedia, cele to auto je sklamanim pre mna a teda rozhodne urcite aj pre inych....je to akesi uzke vysoke, interier 10 rokov zaspal dobu.....motory uplne out......htp je snad vtip..........cele zleeeeeeee

ano kvalitne to bude....aj dobre sa predavat u nas bude lebo je to skoda.....ale inak total nuda a slabota.......nevidim dovod kupovat toto auto navyse ani lacne to nebude
II
Není na co čekat! Máme tu nové auto příštího roku! Je a bude to prostě skvělé auto! Jděte se zahrabat s Hjondajema, Renoltama, Citronama, Kiema,... Jedině Rapid !! :yes: >😒]
Del Puento
Škoda, že Škoda promarnila příležitost postavit auto s emocema.. ;-\ Takhle mi to připadá jako hranatý hybrid ala Dacie Logan a podobných pseudokrabic... 8-s
Dalsie auto od Skody, kde ludi za volantom nemozno oznacit slovom sofer. Iba slovom pouzivatel.

Rapid je automobilova personifikacia cost-cuttingu a sterility, dizajnerskej naivity a konstrukcnej lenivosti.
KoniasP
Mě by celkem dost zajímalo, jaká bude ta druhá karosářská verze Rapidu. Jetstli skutečně půjde o Kupé, tak to bude siceod Škody odvážný tah. Já bych raději doufal v nějaký Hatchback, kratší než 4,5m. Něco jako Mission D .
II
Kombi.
KoniasP
Někde jsem četl, že to právě Kombi překvapivě nebude.
tichypozorovatel
polokombi. Spaceback, nebo Spacebag.
Ronault.
To nedává smysl, má to výt hodně auta za málo peněz, takže bych to viděl něco ve stylu Forman Plus [odkaz] >😁 A toto auto se stane s motorem HTP nejprodávanějším na dalších 10 let >😁
alambert
Rojin
Kombi to určitě nebude? Proč by to dělali? Já očekávám kupé - jednoznačně.
alambert
Ronault.
Škoda, že to nečte nikdo z vývoje, to bych rád viděl... myslím tebe s vlasy na růžovo >😁
alambert
BruceWayne
myslel, že Rapid bude sedan?? A on to je zase ten lift!!! Tak to se nebudu ani obtěžovat si ho vyzkoušet :no: Končím s tebou Rapide :-!
twistedTSD
A co je na tom špatně? Rapid by v evropě jako sedan nedával smysl.
BruceWayne
To si nemyslím, nevím to jistě, ale např. MB či BMW nedělají auto s vratama od stodoly-lift :yes:
twistedTSD
To je ale naprosto nesrovnatelné. Právě ten přístup k (obrovskému) zavazadelníku je trumfem Rapidu proti všem Elantrám, Fluencům, Cruzům nebo 301. 😄 Nebo snad myslíš, že se v Evropě menší sedany těší nějakému velkému zájmu?
misog
po reklamnej masazi na auto.cz som bol velmi zvedavy na rapid, ale mal som velke obavi o kvalite pouzitych sedadiel a po precitani clanku a zdeleni informacie ze predne sedadla maju len 430mm musim konstatovat ze skodovka naozaj nevie robit sedadla do aut. Pre moju vysku 187cm to musi byt utrpenie trpnutie stehien pri dlhsej jazde. Unifikacie sedadiel v automobilovom priemysle bude asi na vysku cca 160cm 😒
Emel
Co pochválit? Jako první mě napadá volant - konečně někdo pochopil, že logo má být na prostředku a stříbrné účko tam být nemá. I zbytek palubky vypadá s tou navigací obstojně, potahy sedaček jsou ale jako v MHD.

Na druhou stranu - základní HTP, tvrdé plasty, krátké sedačky, nevalné odhlučnění... profilování auta do lowendu je zřejmé a konkurence v něm je vysoká.

Po přečtení testu mi vychází, že Rapid i přes líbivý design rozhodně nemůže konkurovat Octavii II, proto by měl být se stejným motorem výrazně levnější. Ve světle nových poznatků by bylo hezké slabší TSI s klimou tak za 300 a HTP za 260.
Ronault.
Tak nějak. Hlavně me mrzí slabší odhlučnění. To je pro mne věc, která se neodpouští. Jo, pro pana Vaverku bude Fluence tragický, protože se houpe, ale z druhé strany je Fluence odhlučněn velmi dobře. A tady se šetřit nevyplácí.... v autě dnes musí být akustická pohoda. Jsem zvědav na osobní svezení, ale při cenovkách, které se chystají a dají se odvodit z cen Fabia a Octavie, to nebude nejlepší kauf.
LERAK
Ano, volant je hezký. Jen nemuseli šetřit tolik a logo automobilky mohli vyvést alespoň v barvách. Nebo že by decentní změna logotypu v souladu s proslulým cenovým jemnocitem?

Palubka jednoznačně čerpala inspiraci u Passatu; navíc odstranila křiklavý nedostatek Fabie spočívající v širokém středovém panelu. Za to palec nahoru, fungovat bude jistě dobře a jako celek vypadá nadčasově. Ale když si odmyslím navigaci a dvouzónovou klimu, tak nezbývá kromě nadčasovosti a inspirace u povedeného interiéru vozu vyšší třídy nic, co bych vysloveně pochválil. Žádná dekorační lišta, jen šeď, uzavíratelná přihrádka jen před spolujezdcem, žádná pod rádiem a loketní opěrka pamatující Octavii první generace. Ta mimochodem nabízí odkládací prostor tak pro předměty o maximální velikosti krabičky cigaret.

Sedačky jsou po vzhledové stránce řešené velmi, velmi jednoduše. Potah sedaček v Kie Ceed první generace vypadal (bohužel) lépe.

Karoserie vozu vypadá dobře. Snad kromě disproporce dané malými koly a poněkud těžším zadkem je vše OK. Podle mého názoru je ale vidět, že Kabaň musel i přes vlastní "puristické" proklamace hoooodně ustoupit cost manažerům. Tak jednoduché linky se totiž málokdy vidí a netřeba zdůrazňovat, že jednoduchá karoserie se snáze a tudíž levněji vyrábí. Méně prolisů = nižší cena. Faktem ale je, že vzhled vozu asi nebude stárnout a že nikoho vysloveně neurazí.

Co se mi vysloveně nelíbí, je divně useklý vnitřní roh předních světlometů. Prý je to kvůli tomu, aby se při haváriích světlomety méně poškozovaly. A´t je to tak či nikoli, za mě palec dolů. A ta primitivní světelná technika se zcela rovná Ceedu první generace či Chevroletu Cruze.

Motorizace jednoznačně OK, snad i to HTP bude mít pro klidné řidiče smysl. V motorizacích podle mě spočívá nejsilnější stránka Rapidu. Podotýkám však, že záleží na ceně.

Kufr OK. Auto pro Čechy jak dělané.

Suma sumárum, máme zde konkurenta Cruzu, Fluence, Astry Classic, Fabie Combi, Renaultu Clio Combi a s veeelmi, opravdu veeeelmi odřenýma ušima nového Ceedu či Itřicítky. Rapida si v prní řadě koupí firmy, jejichž obchoďáci budou ohrnovat nos nad Fabií. Dále movitější čeští důchodci - chataři a chalupáři. Rodiny s dětmi dají podl mě přednost (ojetému) kombi. I když rodiče s jedním dítětem - možná.

Naprosto souhlasím s Emelem - HTP maximálně za 260.000. 1,2TSI s důstojnou výbavou za 300.000.
Makovnik
Ach jaj, zase tie tragicke dristy o nadcasovosti...
Uz si uvedomte, ze to, co sa este ani nepredava nemoze byt nadcasove.
Ani ked sa cele marketingove oddelenie skodovky postavi na hlavu a bude tancovat kazacok.
LERAK
OK, auto se ještě neprodává, to všichni víme. Jednoduché a nekonfliktní linky palubky a konečně i karoserie budou podle mého názoru stárnout pomalu, nikoho neurazí a nebude nutné je zásadně měnit (tedy faceliftovat). Proto píši o nadčasovosti.

Marketingové oddělení Škody se na hlavu stavět nemusí - důkazů úspěchu jednoduchých, ale účelných a kontinuálně udržovaných tvarů je v mateřském koncernu spousta. Jmenujme například Passat, Golf, Polo, Transporter.

Jednoduché a střízlivé tvary poskytnou podle mého názoru RAPIDu slušný prodejní potenciál. Nebo to snad vidíš jinak?
Makovnik
Co ma predajny potencial s "nadcasovym" dizajnom a jednoduchymi tvarmi???
To je mix hrusiek, sliviek, malin a kdecoho dalsieho.

To, ze palubka nikoho neurazi, je jednoducha a neviem co dalsie neznamena, ze vyzera hodnotne, ma nestarnuci dizajn atd...
Uz toboz nie, ked je to mutant ineho koncernoveho modelu, co sa predava ledva 3roky.
Aka teda nadcasovost?
Nadcasovy je napr. dizajn Porsche, ktory zije uz vyse 50rokov, co je polovica existencie moderneho automobilizmu nie daco, co je este v plienkach a o 4roky to postihne facelift.
Ji/Ri
délka předního sedáku????!!! Co to kuwa je? Jsou normální??? 8-s 8-s 8-s ....že tam rovnou nenamlátili štangle.... no to je úúúúúúúlet 😁DDDDDDDDDDd
misog
jo presne otom pisem,,,,,sedenia na pol zadku velmi komfortna vec :yes:
3_diamanty
ono kto vie co vsetko negativne este najdeme 😉 , a ja som tomu autu tak veril ;-\ , sklamanie roka

cim viac sa na neho pozeram, tym sa mi vidi akesi zbytocnejsie a nevidim dovod na kupu - inak lacne to tiez nebude to su bohapuste kecy - za tento zazrak si opat zaplatime neskutocne prachy, nehovoriac ze zakladny motor htp je v podstate nepojazdny....a nezmyselny....no a drahsie motorizacie - tam bude ina cena - padneme na zadok este

kto uz chce nieco taketo - nech si pocka na pezota 301 alebo noveho logana - to budu krajsie auta za poctivejsie peniaze navyse s lepsimi motormi

nikoho sa dotknut nechcem , je to len moj nazor a ten je taky ze: pre mna je rapid sklamanie...
Aladeen
problém sú u mňa jednoznačne maloobjemové motory do ktorých buchli TURBO , výkon to má , ale spotreba je zrovnateľná s moderným atmosférickým 2L a určite budete po 150 tisícoch robiť časté výlety s rodinkou do servisu >😁 kvôli nejakým vrtuľkám , v tejto kategórii by som si vedel nájsť určite niečo lepšie a určite s lepšou výbavou 😄
3_diamanty
:yes😒br />
to je len jeden dovod aj ked asi najdolezitejsi a pre mna dalsie dovody preco by som nekupil😒br />
nezmyselnost kufra - 550l je realnemu cloveku zijucemu v meste jazdiacemu po meste a okoli na nic - parkovanie bude opat s 4,5 metrovym autom na sidliskach prepchatych autami neprakticke a neprijemne navyse rapid mal byt hatch bez debaty...ziadny liftback.....a dvojicka oktavie

auto je uzke zvnutra pricom razvor ma vacsi ako octavka ale naopak sedaky su kratke....pri takomto razvore je hanbou 43 cm dlhy predny sedak.....taky mame vo felde....hlavne ze nosime 550L vzduchu za sebou ale pasasieri sa tlacia na sedackach ktore tam asi dali z felicie aby sa usetrilo 5 eur...ja neviem ci to kvoli setreniu su tieto nedostatky alebo to robia naschval...lebo setrenie na nezmyselnych miestach v tom je kral citigo....mozno od neho si rapid zobral nejake postrehy a finty inak si to neviem vysvetlit ;-\
misog
musim stebou suhlasit,,,premna je dolezity komfort cestovania a nie prevazanie 550L vzduchu ako pises ak by to tak bolo siahol by som po inom aute ktore by bolo nato suce. Pre porovnanie som sa viezol v superbe a tiez auto za 36 000,- ale kvalita sedadiel na zaplakanie nerozumiem tomu preco tam setria ked je to uz manazersky voz na dlhsie vzdialenosti ?!
Aladeen
Tak , tak ... ten dizajnér má normy z roku 72 p.n.l kedy ludia potrebovali odviesť bežne nábytok , 300kg zemiakov alebo iné blbosti teraz sa využívajú dovozy , taktiež nechápem že ako mohli urobiť tie sedáky také krátke keď v dnešnom svete sú ľudia vyšší ako pred 30 rokmi zase si tam bude takí dlháň ako ja (196cm) udierať nohy o palubnú dosku a sedieť bude na pól zadku , Rapid je v podstate to isté ako Koktavka , velky kufor velke auto ,ale ludia vo vnútri sa budú cítiť ako keby sedeli na trestnej lavici a tlačiť ako ryby v konzerve , ten ich dlhovlasý šéf dizajnér je úprimne deb*l >😁
PeterLuk
Tak prečo si o Yetim "z rovnakej stajne" hovoril, že je to najlepšie auto na svete? Veď má tiež motory s turbodúchadlami, ktoré potrebujú preventívnu výmenu po 50 000 km ( to nieje odporúčanie výrobcu, ale mňa na základe dlhodobých testov v časopisoch... ) a vadnými remeňmi!
Tu mám dôkaz, ktorý ťa usvedčuje : [odkaz]
>😁 >😒]
Aladeen
Ten *** na videu vyzerá skoro ako já ! >😁 To bol nejaký Loooooser
PeterLuk
:yes: :yes:
Starfighter
Stříbrná barva Rapidu sedne dokonale :yes: :yes: :yes😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Rojin
:yes: mnohem lepší než v červené
XTad
Uplne jiny auto...
pandan
Možná bude ještě zajímavější v tmavých barvách.
PeterLuk
Môj názor na 😒br /> 1.meno - Páči sa mi, že čerpajú z histórie, ale meno Rapid by sa hodilo podľa môjho názoru skôr na kompaktné kupé...
2.dizajn - Vcelku pekné auto, až na okolie ŠPZ ktoré sa mi nepáči, mali ho urobiť skôr v štýle Audi... Ináč predpokladám to isté, čo sa u mňa stalo s Polom. Dizajn sa mi páčil, lenže po čase prišla konkurencia ( Rio, Ibiza, Fiesta, 208 ) ktorá sa mi páči ešte viac. Lenže Rapid už konkurenciu má! Navyše, v bielej farbe vyzerá celkom dobre a elegantne, lenže : po ceste nejazdia len ľudia, ktorý sa o auto starajú, pravidelne ho čistia, a majú vkus. Taký červený onálepkovaný vytunený ( lacný exteriérový tuning ) Rapid s plyšovým volantom, navyše špinavý... Asi viete čo myslím.
Navyše v červenej farbe Rapid v doprave ľahko splynie s inými autami. Áno, dizajn je krásne čistý, ale to vynikne len v bielej, striebornej farbe a len pokiaľ auto nieje špinavé... Dizajn by podľa mňa mohol byť predsalen trocha atraktívnejší a modernejší...
3.interiér - Na pomery Škodovky super. Volant nádherný, zvlášť v trojramennom prevedení. Ináč interiéru podľa môjho názoru ešte trocha pomohlo lakovanie.
4.vstup na trh - Ten cirkus, ktroý sa odohral okolo Rapida sa mi nepáčil. Niežeby bol zlý, práve naopak, postupné odhaľovanie auta a táto hra, to celé je super nápad, ale myslím že k Rapidu sa nehodilo. Skôr k novej Fábií. Všetci predsa už dopredu vedeli ako bude Rapid vyzerať... :no:
5.motory - Škoda ( Rapid ), že niesú aj výkonnejšie. Teraz sa na mňa oboríte,, že cieľová skupina zákazníkov výkonnejšie motory nepotrebuje. Chyba, potrebuje. Rapid je určený pre chudobných zákazníkov, ktorý si nemôžu dovoliť kupovať auto každé 4 roky. O tom že im auto vydrží nepochybujem. Lenže keď už si kupujú auto, tak sa im oplatí priplatiť si radšej za výkonnejšiý motor. Nemôžu si dovoliť, keď zistia že je pre nich tento motor nedostatočný, kúpiť si nové auto s výkonnejším motorom...
6.verzie - Už sa teším na kombi, ktroé bude určite a hlavne na kupé ( prosím, urobťe ho ). Na nové Garde čakám riadne dlho, ešte by bolo pekné, keby malo pohon zadných náprav - to sa na stopro nestane, už len preto, že Škoda patrí do rodiny VW. Snáď bude aj RSka ..
7.derivát od SEATU - Popravde, Toledo sa mi páči trocha viac. V doprave tak ľahko nezapadne ( niežeby so ho naživo videl, a už vôbec nie v doprave, ale jedoducho si to viem prestaviť ). Na druhú stranu, má SEAT v súčastnosti niake vlastné auto? Asi len Ibizu ( Leon a Altea sú už staré a majú dostať nástupcov ) ... Táto značka fakt vyvoláva emócie - u svojich fanúšikov, ktorí plačú nad tým ako SEAT dopado, že nedokáže urobiť vlastné auto... :no😒br />
Každopádne, očakávam že bude Rapid v centrálnej Európe predajným trhákom, ostatne ako všetky Škodovečky... 😉
3_diamanty
zaujmave nazory a postrehy,

s vacsinou suhlasim.....spravna rec....inak RSko urcite nebude, takisto ako nemas ani RS superb ani roomster ani yetiho....RS je vysada octavie a fabie..........RS rapid urcite nebude navyse je to auto cielene pre zakaznikov ktori hladaju nieco lacnejsie a chudobnejsie ako octavia.....verzia RS by nedavala zmysel.....no a ci bude kombi tiez nie je iste a este....kupe urcite tiez nebude...na to zabudni........chciet jej jedna vec a realita druha vec.

Treba jasne povedat ze ano toledo je krajsie a dotiahnutejsie ako rapid....cela predna maska toleda a aj zadne sirsie svetla dodavaju toledu vaznejsi vzhlad, ktory seatu nielen ze sekne ale k menu toledo perfektne pasuje, toledo sa vydarilo :yes😒br />
S motormi to mas tak....silnejsie motory mas v octavii ....rapid je cieleny na inu skupinu zakaznikov pri ktorej sa pocita ze 90kw musi stacit a ja si myslim ze aj uplne staci :yes: , jediny problem je akurat ten ze ten najsilnejsi motor je jedine s automatom a zase slabsie motory nie kazdemu musia stacit...skoda...nic nenarobis - no a k tomu ze celkovo tie tsi turba mi nerezu a nepacia sa mi to uz nerozpytvavam, nema to zmysel, motory su kapitola sama o sebe a jednemu s pozdavaju inemu nie...vyber je na zakaznikovi

inac pri tychto podrobnych fotkach mi ten interier pripada az moc stroho a sivo....totalna plastova nuda bez tvaru napadu a dizajnu....ale funkcnost bude fajn to ano tej sa neda nic vytknut ta je uz rokmi overena :yes😒br />
no a este k menu rapid---- tiez som toho nazoru ze meno rapid si zasluzilo nieco dostojnejsie a ked uz nie kupe tak nejaky hatch....nie lacny skorooctavka liftback, dalsia skoda
PeterLuk
No tak čo stýka RSka, mohlo by ho dotať aj Citigo - VW predstavil koncept GTup!, ktorého prototypy sa už testujú a s največšou pravdepodobnosťou sa nabudúci rok dostane na výrobné linky Bratislavskej továrne. Seat predstavil ešte krajší koncept FR, a keď sa už budú vyrábať deriváty Eup!-u, tak prečo by sa nevyrábali aj deriváty GTup!-u? Takže snáď bude aj Rapid RS a Citigo RS...
😉
A keď už sme u autách, ktoré by sme od Škodovkychceli - ocenil by som aj 😒br /> 1.retro Spartak/Octavia/Felicia : retro s dizajnom origo Oktávky a jej súrodencov
2.kompaktný hatchback Favorit : praktický hatchback nižšej strednej triedy
3.veľké štvordverové/peťdverové kupé Superb : CC s logom okrídleného šípu na kapote
4.kompaktné kupé Garde : Rapid kupé
5.lacné kompaktné kombi : Rapid kombi
6.Rapid cabrio
7.MPV : Sharan s dizajnom Škodovky
und, und, und...
twistedTSD
Podrobná fotogalerie mi jen potvrdila, že je mi to velmi sympatický vůz, a to jak v interiéru, tak exteriérem. Trochu jsem se u prvních fotek bál, jak bude vypadat zadek, ale i ten považuji za velmi povedený. Takže jeho design má ode mě :yes: ...Ale rád bych ho viděl i v jiných barvách.
Starfighter
Stříbrná (suverénně nejhezčí) [odkaz]

Modrá [odkaz]
PeterLuk
Ja by som ocenil modrú, ale tmavú ako má Peugeot 208... :yes:
Emel
Přímo z boku v červené to ovšem žádná hitparáda není 😒
theolli
tak se můžete přejmenovat protože ničemu jak "počůranýmu" VW Group se tu nevěnujete!
II
Ale no tak. Tohle byl pro mě jeden z nejzajímavějších článků za poslední měsíce. Když tě to nezajímá tak to nečti. 😉
theolli
článek jsem nečetl,může být zajímavý to je možný ale mě VW nezajímá tak jsem ani nečetl,mě VW nemá co nabídnout.
Hodnotil jsem skladbu článků na auto.cz,nic víc,nic mín a pořád dokola VW,Škoda,Seat,AUdi,Lambo,Bentley! Svět není VW .Mnoho jiných výrobců se pokouší o nové technologie,má nové modely ale jak je zvykem tady si počtu jen když sem napíše Marko
boost.
A tak co bys tu změnil? Víš, nebo jen za každou cenu kritizuješ?
zdravy rozum
Klaudius
1.MENO
Nevhodné, meno Rapid si zaslúžilo byť ozdobou trochu hodnotnejšieho modelu ako lowendovej tuctovky pre východné trhy.

2.DIZAJN - EXTERIÉR
S ohľadom na doterajšiu tvorbu značky stráviteľný, jednoduché línie nemajú veľmi čím zaujať, na druhú stranu ani nikoho neurazia. V ostrých hranách okolo svetiel vidém inšpiráciu u Audi.

3.DIZAJN - INTERIÉR
Achillova päta škodoviek a vlastne väčiny automobilov VW Group. Jedným slovom - tragický. Stý odvar toho istého, opäť priamočiary príbeh jednoduchých liniek a starej známej stavebnice. Nuda na kvadrát. Oko sa nemá o čo oprieť, resp. asi nechce.

4.PRIESTOR
Uchádzajúci. Niečo podobné, na čo lákal Roomster - chýbajúcu šírku kompenzuje dĺžkou, čo je tak trochu na hlavu, tieto dva parametre sa navzájom nedokážu zastúpiť.
Kufor, objem aj vstupný otvor sú jednoznačne na pochvalu, v našich zemepisných šírkach cenené atribúty. Je fajn, že to najlepšie z Octavie dostal aj menší lacnejší brat. Dúfajme, že vzhľadom na cenu príliš neutrpela tuhosť karosérie.

5.MOTORY/CENY
Tu sa dá viac-menej len odhadovať. Podľa zvyklostí Škody budú pravdepodobne zaujímavé ceny len u slabších verzií a nižších výbav, takže na jasanie je asi skoro. Nechajme sa prekvapiť.
PeterLuk
O tomto som písal hore, až na interiér súhlasím.

A ešte raz, čo sa týka toho interiéru 😒br /> Páči sa mi, krásne jednoduchý a elegnatný. Myslím, že by mu pomohlo lakovanie, ale na pomery Škodovky... :yes:
Hlavne volant sa mi páči, hlavne v trojramennom prevedení ( jeho hlinený model bol na fotke ku článku o návšteve Škodovky, snáď sa dostane aj do výroby ).
Klaudius
Krása a elegancia, to je niečo úplne iné, ako tento interiér. Je zbytočné ospravedlňovať jeho chabú úroveň pomermi škodovky, značka predsa sama sebe nekonkuruje. V porovnaní s konkurenciou je interiér tragický, na tom trvám.
LudaBaxa
Bravo pane "redaktore" ! 😐
rohYpnol
1. Pro automobilku a koncern je to jasné - Octavia s mnohem nižšími výrobními náklady. Výborně - akcionáři budou mít radost.
2. Pro kuny - další chutné sousto kabelů. Paráda :yes:
3. Pro Seat - skvělé - model, který se dal konečně přeznačkovat bez okolků. Octavia s logem Seatu by bylo až příliš mocné sousto... Výborné.
4. Zákazník - ??? Co z toho má zákazník? Tohle opravdu nechápu. Auto každým coulem lacinější než Octavia. Octavia II tour je každým dílem, každým detailem dotaženější a relativně neošizená.

Vzhled - bída a utrpení, přitom stačí málo. Krása tentokráte zůstala přidělena Seatu, přitom Toledo zdědilo i veškerou praktičnost... Je to taková zpětná "pomsta" z dob Toleda 1, kdy příchod Octavie znamenal začátek konce Toleda.
[odkaz]
vs.
[odkaz]
Tato lini přímo lahodí oku😒br /> [odkaz]

Když už bych chtěl ten kufr, tak Toledo prostě nemá tak surové linie přední části a naprosto ošklivé zlomení plochy na víku 5. dveří. Seat : Škoda = 5 : 0
Jsem ale opravdu zvědavý, jestli Toledo zdědí i "simply clever" detaily, jestli i Toledo bude simply clever... No hlavně že zůstalo víčko nádrže na klíček... Simply 1990's
Interiér vypadá opravdu jako přímo zacílený na korejce, samá šeď a masa plastu... No je to Škoda. Opravdu škoda 😒
Ronault.
Souhlas. Ještě k tomu přidej prý slabší odhlučnění motoru a cenovku nad Fabií 8-s

Simply clever, máme škrabku na okna, kterou použijeme 3x do roka, ale máme staré víčko nádrže. 8-s
rohYpnol
Hlavně škrabku po půl roce zahodím a novou koupím... světe div se v autorizoaném servisu za 350,- >😒] :no: Navíc vzhledem k tomu, kde je umístěné, tak je předem jasné, která část bude nejvíc na aukru a v zastavárnách >😁
XTad
Nemuzes srovnavat oficialni rendery s fotkama z auto.cz. Kdyz uz, tak se podivej na oficialni fotky skodovky pripadne na mnohem pohlednejsi fotky z autocaru .
pandan
Designéři o tom "záseku" do MissionL mluvili. Prý kvůli nějakým předpisům byla přední hrana světel příliš vepředu. Zvláštní, že u Toleda to nevadí. Asi to bude kvůli nějakému významnému trhu mimo EU, kam se Seat vozit nebude. Rusko se mi nezdá, tam se na silnice dostane všechno. Co dál? Izrael, Norsko, Island?
GTI
[odkaz] :yes: :-! [odkaz] [odkaz] ;-\
[odkaz] :yes: :-! [odkaz] [odkaz] ... 8-s >😒]

Děkuji, malá ukázka mi stačí, prosím vás, neví tu někdo, kde se prodává Škoda Rapid... :yes: :-!
rohYpnol
Než Rapid(ně) slevit z nároků, raději běžím pro Octavii II tour, dokud je :-!
Jinak porovnání s Fluence? Ehm, Fluence aspoň nevypadá, jako kdyby ho vystřihli z pevné 2stránky uprostřed ABC a slepili 8-s
Ronault.
Dalo to práci najít základní verzi Fluence, co? Zkus nějakou lepší výbavu.

Tohle jsou úhly, kde je Rapid odpuzující: [odkaz]

A ten schod mezi linií blatníku a kapotou, která ještě opticky zvyšuje příď... 8-s
rohYpnol
Naprosto stejný pohled, jak jsem uváděl. Reálně to nebude žádná tragédie, ale když vidím, jak si s tím pohrál Seat, tak Škoda vedle toho vypadá jak hrubě neotesaná kláda 8-s
Ronault.
Taky se mi Seat líbí mnohem, mnohem více. Tady jsem hodně na pochybách. To, co na Audi funguje, tady nějak ne. Na Audi to je socha, tady je to tak, jak píšeš, kláda. 😐
rohYpnol
Zatímco O2 vypadala výborně, po faceliftu tak nějak... korejsky, tak teď začíná vypadat hooodně lacině, Citigo, Rapid...
[odkaz] to napojení světel a masky...
[odkaz] optika světel...
Přitom už je známá rámcová podoba faceliftu Superbu a... Docela se bojím, když vidím ty detaily. Superb na mě vždy působil barokně a právě ty detaily (přední a zadní světla) se mění v duchu tohoto... Ještě že zrovna nepřichází s Yetim, to by byla pravoúhlá krabice...
Čas od času potkávám Fluence, v tmavých barvách a s esteticky přijatelnými koly. A i když jde o model z nižší střední, vidím v něm kus francouzské duše - zvláště při pohledu na příď s unikátním vykrojením a zkosením čela.

V jedné věci mám naprosto jednoznačný pocit - elegance a charakteru designu Fluence nedosáhne Rapid ani po dvaceti plastikách a padesáti faceliftech. Tupý a neohrabaný vzhled škodovky je smutnou skutečností designové stagnace... kromě toho, ve výrazu Rapidu cítím podobnost s řadou 105/120/130, což je velmi, ale velmi mdlé.
Pekelná Micinka
Tak jsem rád, že tam tu stodvacítku nevidím jen já. Právě, že kus té francouzské duše mi tam vůbec nechybí, Fluence není ošklivá, ale krásná taky ne.
Atlis
ale no tak gti. linea predsa nie je predsa pre rapid konkurenciou (minimalne v ramci klasickeho delenia tried). linea je sedanom odvodenym od punta - podobne ako u nas nepredavana fiesta sedan ci yaris sedan. nie je konkurenciou ani pre hondu city. 😉 sam urcite dobre vies, ze fluence je o pol triedy vyssie ako rapid. a uz nehovorim o tom, ze linea je uz 5r stare auto

co tak porovnat rapid s tymto😒br />
[odkaz]

[odkaz]

a pockat si na interier tohto😒br />
[odkaz]
theolli
tak ,tak ten Peugeot mi přijde o dvě třídy lepší a myslím že motoricky to bude též zajímavější!
3_diamanty
pezot bude jasna volba a s motorom 1.6 to bude parada :yes: na ten sa uz tesim

tato fotka je tiez dost brutalna😒br /> [odkaz]

ta hmota plechu nad zadnym kolesom je dost velka pritom to nie je kombik
Makovnik
Skor som si tam vsimol, ze mu tam visi bovden rucnej brzdy ako vytahana guma z gati.
Toto sa stava tak u 3 a viac rocnych aut, nie u noveho, aby to lano tak trcalo.
jossalito
Linea má parametry témeř identické, jako Rapid.

Rozvor Rapid-Linea: 2600 - 2603
Šířka: 1700 - 1730
Délka: 4483 - 4560

V podstatě je Linea ve všech směrech větší. 😉
Klaudius
A vo všetkých smeroch krajšia, zabudol si dodať.
jossalito
Bohužel, nesdílím tvůj vkus. Ani zbla.

Rapid je vcelku pohledné auto, sice žádná velká hitparáda, ale ničím mi nevadí. Linea je ošklivá.
Klaudius
Linea je najkrajší lacný sedan. Jednoznačne najelegantnejšie a najpríťažlivejšie tvary. Máš asi hranatý vkus. 😉
Atlis
Mondeo MkIV vs BMW 5er E60😒br />
rozvor: 2850 vs 2888
sirka: 1886 vs 1846
dlzka: 4850 vs 4841

rozmery nie vzdy definuju triedu...
jossalito
A co ji tak definuje? He?

Linea i Rapid jsou lowcosty sedanovitého typu. Velikostně stejné, mířící na stejný okruh zákazníků, což se o Mondeu vs 5er říci prakticky vůbec nedá.

Tady si prostě střelil vedle.
3_diamanty
spamataj sa chlape

linea nie je konkurent rapidu ale maximalne tak logana alebo thalie--------to by taky internetovy tutmak ako ty mal uz davno vediet a inak ten interier fluenca je daleko krajsi len sa skus lepsie pozriet

>😁
igorvrazic
Sprostost...Linea je vazne vazny konkurent Rapidu. To ze tu bude uspesnejsi ten skaredy rapid je jedno...starsia Linea je omnoho krajsie auto. A to nema motor HTP!
Tonito
Myslím, že tyhle fotky nepotřebují komentář ...

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

A perla nakonec ...

[odkaz]
Choochoo
To nepotrebuji, ja jasne videt ze Rapid bude utocit designem tak max na Logana 😉
Abakok01
Super, to znamená že vyhledáš nejbližšího prodejce a půjdeš se projet??? Odkazy kopírovat umíš. Ohánět se subjektivním vkusem taky (taky slovíčkařit). Ale s teoretického oltáře jsi ještě (asi) nesestoupil...To je v podstatě stejné jako být jak píšeš "Garážovým kovbojem". Možná by bylo lepší než onanovat nad svými vlastními slohovými výlevy (v počátcích super, ale teď už nuda) jít taky trochu cestou např. "Ronaulta", který je podle mého tady asi nejvíc komplexní dikutér a vnímá auta jako funkční celky a né jako sochy.
Abakok01
Super, to znamená že vyhledáš nejbližšího prodejce a půjdeš se projet??? Odkazy kopírovat umíš. Ohánět se subjektivním vkusem taky (taky slovíčkařit). Ale s teoretického oltáře jsi ještě (asi) nesestoupil...To je v podstatě stejné jako být jak píšeš "Garážovým kovbojem". Možná by bylo lepší než onanovat nad svými vlastními slohovými výlevy (v počátcích super, ale teď už nuda) jít taky trochu cestou např. "Ronaulta", který je podle mého tady asi nejvíc komplexní dikutér a vnímá auta jako funkční celky a né jako sochy...
GTI
To víš, že si Rapida půjdu projet. Hned jak si udělám řidičák, jdu do toho rovnejma nohama. Počítám ale, že vyzkouším až facelift, to víš, důležitější je matura, až pak řidičák, a pak... RAPID. Sleduj blogy, počítám, že bych tam někdy kolem 2015 mohl hodit krátkej testík...

Ovšem už dnes vím, že je Rapid nejkrásnější vůz své třídy :-!
Abakok01
To mám radost. Určitě jsem hned klidnější. Každopádně musím i já přiznat (a už jsem to tady psal) i když jsem poměrně velký kritik Škody (ale stojím si za tím že jen oprávněných nedostatků), tak Rapid nepůsobí vůbec špatně. Po modernizaci Octavie ve stylu "činskoptakopyskovká" příď je tohle skutečně čisté. Auto má určitě styl. Psal jsi tady o motorech...Sám víš nejlépe, že ačkoli jsou hodně dobré, absolutní špičky jsou trošku jinde. Jako třeba u malých přeplňovaných motorů Renault a Ford (který novým litrem ve Focusu, dost předběhl dobu i koncern o parník). 1,6 v naftě a to 77 kw jezdí moc dobře, taky není absolutní elita. O malém HTP, které tady chválíš...Ok pro důchodce (kolik si jich Rapida koupí?) fajn motor. Má však dost nevýhod. Opravdu (znám pochopitelně jen 51 kw) umí jet i rychle a skutečně člověk není "špuntem" v provozu, ale v tomto případě taky brutálně žere. Zvuk je taky divný, ale jak tady někdo správně psal, na 1,4 TDI to nemá. Mě vychází asi nejlépe 1,4 TSI (když opomenu spolehlivost) to auto bude opravdu lítat (při cca 1200 kg), ale taky bude už velmi drahé. Myslím že většina lidí koupí 1,2 TSI 63 kw (ten je spolehlivější než 77 kw) a oproti HTP skutečně pomerně slušně jezdí. Jelikož vím že realita v prodejnách bývá HODNĚ odlišná od toho co lidé očekávají tak jsem spíše zvědavý. Po tom co Citi leží prodejcům ladem (ale to oni sami čekali). To se ale dostáváme do jiné diskuze. Která není o tom, zda jsou ta či ona auta dobrá či nikoli, ale zda na ně trh a jeho kupní síla stačí.
Makovnik
Rapidka vyzera fakt tragicky.
Nechyta sa ani na 4-5rokov starsie modely konkurencie. 8-s
Rojin
Ten fluence je fakt tragickej....ty bláho... Nikdy se mi nelíbil, ale když to takhle vidím... Ale důležitý je, že jedem, Alfréde >😒]
GTI
>😒]
Nerez
Nevím, co škodovku nutí dělat pořád ty strašný čtyřramenný volanty. Ty už jsou dávno out :no:
Kdyby tam dávali ten tříramenný co dávají třeba do Fabie Monte Carlo, to by byla věc 😉 :yes:
Maty10
rohYpnol
hlavně že tam volant je, a bez příplatku 😉
Rojin
:yes: souhlas. 4-ramenný volant = děs, běs a hrůza. Snad půjde alespoň doobjednat tří-ramínko
Xawier
Mně se líbí ze všech škodováckých nejvíc :yes:
JaMM
Nizssieho figuranta, ktory je na fotkach, si uz ani nevedeli vybrat. Presne tak, ako ked sa robi reklamna kampan. Zeby len nahoda? Referencny "meter" je na poslednej fotke. Ma kolena vo vyske spodnej hrany naraznika!!! To sa to potom foti vzduch a priestrannost interieru!
Starfighter
Achjo, to je pan Vaverka, redaktor auto.cz a autor článku. Ty figurante.
"Brňák"
Každopádně to nic nemění na tom, že pan Vaverka nemá alespoň 180cm ne? Což je cca průměrná výška v Evropě. Tím se pana Vaverky nechci nijak dotknout. Respekt !
Ronault.
Prostě redaktor nemůže mít na výšku moc centimetrů, to by se pak nevlezl do některých sporťáků. Podívej se, jak bojuje se svou výškou Clarkson. >😒] Ale i Rasto Chvala není nikterak vysoký, dokonce je nižší než pan Vaverka.
Starfighter
To nevím kolik p. Vaverka měří, ale místa v Rapidu bude dost.
Choochoo
No jestli neni nejvetsi tak pak nevim proc ma sedacku az za sloupkem, kdyz je tam tolik mista
[odkaz]
Nekde cetl blabol ze Rapid odveze v pohode 5lidi. Na to ze 5 se jich neveze v poho ani v Octavce, tak tady to bude luxus stejny jak ve Fabii 😉
rohYpnol
Měl víc vyrůst, určitě ho doma nechávali spávat v malé posteli, aby v tomhle testu ukázal, jak je Rapid prostorný >😒] 😉
MariAchi
180 cm?
To asi těžko...
Mattbaylesa
...konečně hezké kormidlo, doufám, že se automobilka tohoto stylu bude držet...
Starfighter
Volant je tuším pořád ten stávající [odkaz] , jen s jiným krytem airbagu. A výsledek je hned o 100% lepší 😄
Nerez
Nene, volant má jiný design, píšou to i v testu. Ale prostě se mi ten čtyřramenný volant nelíbí 8-s
Dixik2
Jak se otvírají zadní okna ? Přední okna jsou v elektrice a na zadních dveřích není klička.

[odkaz]
Starfighter
Budou taky na elektriku. Přední a zadní dveře mají stejné výplně [odkaz] [odkaz] a tlačítko je schované pod madlem [odkaz] (fotka z předních dveří). Vzadu to bude stejné.
Dixik2
Děkuji.
Emel
Pneu jsou tedy 215/45/16... zejména vzadu bych mnohem raděj viděl 205/55 nebo ještě něco většího, to kolečko je tam takové utopené. Z většiny pohledů ale vypadá Rapid dobře.

Interiér mi materiály i strohostí připomíná Focus II, designově je ale pěkný.
DonVito
Nejdřív něco pozitivního: vnitřek vypadá solidně.

Zvenku to podle mě vypadá opravdu lacině a evokuje 80. léta.

Přijde mi, že je Škoda trochu brzděna na úkor Seatu. Jako koncernovou strategii to chápu. Seat je potřeba zachránit a Škoda šlape dobře tak jako tak.
Ale Octavia (kromě strohého interiéru) a hlavně Yeti se mi docela líbí, o tomhle to napsat nemůžu.

Trochu víc odvahy prosím, opět!!
twistedTSD
Právě usedlejší design mně osobně vyhovuje. Když se podívám na některé odvážné výtvory korejců...Děs.
Ronault.
Tak na Ceeda se dá v pohodě dívat.
twistedTSD
Ceed docela ujde...Ale když si třeba srovnám příď Rapidu a nové i30...Jednoduché tvary Rapidu u mě vítězí.
DonVito
Hyundai i Kia se mi líbí. Ale jak jsem psal líbí se mi i Škodovky, kromě Superbu sedan a Citigo. Někdo tomu říká usedlejší design a někdo low cost.

Ale třeba se pletu a časem změním názor.

A že i malý sedan může vypadat dobře.. : [odkaz]
igorvrazic
Co nas potom ze tebe sa tento socíkovským prachom zapadnutý dizajn pači...to ze pocuvas Gota a Vondrackovu a ich cover hity nas tiez nezaujíma! :no:
twistedTSD
Klidni se a nepiš sem hlouposti o Gottovi. Budeš se asi muset smířit s tím, že ne každý má stejný názor, jako ty.
edo123
na fotke bočného profilu rapidu je vidieť očividne visiace nejaké lank👋asi brzdové/ pred zadnou nápravou!!!ďakujem pekne ak sa to lanko dostane do kontaktu s vozovkou ale nejakou jamou na ceste-onedlho sa pretrhne!konštruktéri pozrite sa na to!!!
edo123
to lanko asi nebude brzdové >😁 ale neviem teda čo to visí na podvozku rapida pred zadnou nápravou.neviete niekto čo to asi môže byť? 8-s
3_diamanty
tu je to dobre vidiet😒br /> [odkaz]
edo123
rapida som mal v úzkom okruhu ako kandidáta na kúpu nového auta.pomaly ale isto vypadáva-motor 1,4 tsi len s predraženým dsg-čkom,plasty ako vo fábii 1,....
niekde sa evidentne šetrilo.a je to vidieť.asi idem do novej i30-kombi alebo astry alebo ceed-u.ešte uvidíme.
Klaudius
Už robia také stavebnice, alebo to vykúzliš z Merkuru?
edo123
možno ten merkur je kvalitnejší ako nový šetriacim režimom vyvíjaný rapid. ;-\
Xawier
...stačilo napsat,že na něj nemáš 😉 😄
petr.senky
jo to je lano zadní brzdy. Tak to ma proveseny mnoho typu aut. je to poveseny na hackach.
edo123
mávali to fiaty punto,ale vraj to robilo problémy.možno to už majú vyriešené.
Choochoo
mnoho typu at koncernu, jinak jsem to snad nikde nevidel. obcas jsem videl u koncernu na starsich kouskach i 4 kovove hadicky. Hruza :no:
Starfighter
Pošli to do Škodovky, redakci Přemka Podlahy a do PL Bohnice. Sám uvidíš, kdo se ti ozve jako první >😒]
edo123
ak toho rapida naložíš na dovolenku-teda plný kufor batožiny a štyri osoby,tak ten zadok klesne dosť ku vozovke a týmpádom aj to lanko-pri húpaní karosérie na dorazoch to bude dosť kruté. 😒
Klaudius
Ty si tiež dobrý konštrukčný nedostatok... >😁
Ide o obyčajné lanko ručnej brzdy, možno upadol nejaký úchyt - pohoda, je to predsériový voz, ktorý ide z ruky do ruky. Nerob haló, nič sa nedeje.
edo123
predsériové odpadávanie nejakých úchytov.ok-ďakujem,neprosím.čo všetko ešte odpadne z rapidu?treba asi možno viacej doťahovať tie šróby a matice v mladej bolaslavi,hoši!!!
boberko
schade byla vzdy DO-DO dodelej doma >😒]
edo123
:yes: >😒]
Klaudius
Klídek, lebo pustíš do nohavíc. Evidentne nemáš o vývoji a konštrukcii ani šajn, len kričíš, ako keby si objavil Ameriku... Ešte si nevidel, jak vyzerajú talianske alebo americké predsériovky. To by si sa *** tutovo. :-!
edo123
áááá,pán je konštruktér,to sa ihneď pozná!!!
len neviem prečo to teda dali na prezentáciu,keď sa im to rozpadáva. 😲
Klaudius
No preto, aby sa blbečkovia mali čomu diviť, preto...
Hafol
Škodovkáři dostanou velmi slušné auto z užitného hlediska a nový vzhled se Škodě povedl. Všem se není možno zavděčit, ale prodeje budou jistě slušné a kombi bude nadprůměrně prostorné. :yes:
igorvrazic
Auto je uzsie ako oktavia...gratulujem...hlavne ze pos.rany kufor to ma velky a mozeme tam dat stan,pašteky,pivo a ide sa k moru! >😁
Hafol
Ano, je to lidové auto a po Škodovce přesně tohle chtějí zákazníci. Já Škodu nemám, ale dělají díky WV slušné auta a to respektuji. Tohle auto je jako dobré jídlo, ale nechtějme to srovnávat s lahůdkami. Pro radost jsou jiné auta. :-!
edo123
"lidové" auto v základu za 300 tisíc českých kaček?si robíš srandu? 8-s
Hafol
Bohužel, potom už jsou sociální vozidla a miniauta. Tím se nechci nikoho dotknout, ale je to fakt. 😲 Ta cena je samozřejmě v začátku vysoká, musí si nechat rezervu pro velké slevy, je krize.
edo123
no ak bude pokračovať filozofia predaja škodovky naďalej,tak v "akcii" zaplatíš len za 3 kolesá a štvrté ti dajú zadarmo!!! :no:
lalator
Je to nějaký divný, O III. má být představená za 3/4 roku v Ženevě, čili musí být v konečném stádiu testování, ale do teďka jsem neviděl ani jednu špionážní fotku, nikde....
edo123
momentálne naťahujú rapida na škripci aby sa dostal na požadované rozmery novej octavky3. >😒]
Dixik2
Na dálnici HK-Praha jezdí často OII s Fkovou značkou.Elektronika a další se testuje v těchto autech.
boberko
a co testujou na tom srotu co vymetli z koncern skladu?
edo123
asi pozvárali tie potrhané rozvodové reťaze z motorov tsi a teraz ich testujú čo vydržia tie repasy! >😒]
Dixik2
To nevím,ale jezdí tam často.
bono.p
Mam mierne rozporuplne pocity, na jednej strane docela podareny design, kratky razvor uz tak neudrie do oci ako pri Octavii. Stale tu ta tendencia ale je. Dizajnu nechyba styl. V polokozi to bude pekne. Ak bude 😄
Som zvedavy na cenu 1.4 TSI DSG, to ze je tam DSG ako standard je zaujimave.
Co ma ale znechucuje je fakt, ze sa budu robit aj socialne edicie ako 1.2 HTP, bude sa to predavat az v nechutnych poctoch a to auto strati smrnc. Bude to mat kazdy.
Skoda ze netestovali benzin. Docela by ma zaujimalo lahucke 1.2 TSI resp. spominana 1.4. Je skoda trepat tam diesel. Nema to az tak dobre odhlucnenie a celkovo sa nehodi k filozofii auta.
Asi sa bude dobre predavat 1.2 TSI. Rapid nie je prilis tazky, tym padom vyniknu jej pozitiva.
Obavy mam trochu o cenu.. Nemam na mysli social edition, mam na mysli slusne vybavenu silnejsiu motorizaciu. Ak to vyjde na 15tis, tak si radsej kupim C4, i30, Ceed alebo Astru. Su niekde inde.
edo123
presne ako píšeš-aj moje prvotné nadšenia a zápal z rapidu postupne chladnú a zisťujem že až také terno pre mňa ten rapid zasa nie je.ak to pokašlú ešte aj cenou,tak rapidu hovorím nie! :no:
boberko
terno to nebude pro nikoho.
3_diamanty
Tak ono kratky razvor samozrejme ze neudrie do oci kedze rapid kratky razvor ani nema 😉 , to auto ma razvor vacsi ako octavia a pritom je od octavky kratsie, skus sa posprtat v rozmeroch a zistis ze razvor je na takuto dlzku auta uplne akurat 😉 hlavne ked to je este k tomu liftback kde sa rada z vacsim zadnym previsom. Razvor skutocne nie je problem rapidu - jedine co je tu kratke su predne sedaky ktore su skutocne ako citam kratke....

Mne ten standard ako ty nazyvas DSG s 1.4tsi neprijde vobec zaujimavy prave naopak - mnoho ludi by sa potesilo keby mali moznost manualu takze tato jedina volba mi pride nezaujimava a draha a urcite bude tvorit minimum z predaja.

O cenu mam obavy aj ja, ak 1.2 TSI 77KW bude stat viac ako 13 000 eur tak urcite dve tretiny potencialnych zakaznikov zvolia radsej ceed alebo megane alebo si par eur priplatia a maju octavku....nie je o com....skoda je draha a slaba
XTad
Vsak ono to pujde [odkaz]
Pekelná Micinka
Tak na to 30 metrový couvání by se daly na Rapidovy překousnout i devatenáctky zakousnutý do podběhů... >😒]
Ada je zase tady
Škoda, že se šetřilo na nesprávném místě. Ty panty, které by umožňovaly sklopit zadní sedák a tak po složení zadních sedadel by se vytvořila rovná plocha, by snad tolik nestaly... :no😒br />
Zklamání jsou také přístroje s čísly vzhůru nohama. proč tam nejsou přístroje jako v sesterské Toledu? Bylo by to rozhodně mnohem lepší!
Starfighter
Ale nemá kelímky a bude i diesel 😉
edo123
a sieťky v predných sedadlách len za príplatok.to je teda treno!!! >😒]
Andromeda
Ádo, tenhle "klenot" , ve skutečnosti takový dort od pejska a kočičky ( prý v tom mají prsty nejspíš koncernoví plánovači, ekonomové, Tebou zvaní ***iekonomové, to víš, náklady...)Ti musí dělat radost -> diesel to má, kelímky nee - co by jsi víc chtěl ??? Lift to je taky, gumáky odvezeš, rachot od motoru a podvozku Ti nevadí, a užovky Ti nikdy nevadily >😒] ... To je Ádo "Passat v malým", někteří o kus výše z něj koktají... >😒] ...
Pekelná Micinka
Klid Ado, víc jak dvě kila s tím stejně nikdo nebude mít odvahu jet, ani v nejsilnějším dieselu.
>😁
Xawier
...Jak se tak dívám, tak můžeme zase brzy čekat přesun šéfdesignéra Škody směrem Crewe,Wolfsburg,Sant´Agata Bolognese... :no: :yes😒br />
Tuhle káru budou lidi "plácat po zadku" ještě za patnáct let... Stejně jako první novodobou Octavii. Ať si tu žabo-rýžo-špagetožrouti brečí jak chtějí! :-! :yes:
Ronault.
Ach jo... a to je ten předobraz často pitomců, co potkáš na showroomech. Narazit na nějakého rozumného prodejce dá práci... a je se co divit po takovémhle příspěvku? 8-s
Xawier
A koho ty považuješ za rozumného prodejce? 😄

Když se odprostíš od těch her na kočku a na myš,co se tu na diskuzích hrají,tak zjistíš,že auta kupují lidé buď jako spotřební zboží (většinou ženy), nebo emocionálně (většinou muži). Ti první tu nediskutují. A ti druzí mají každý v srdci tu svoji značku a nikdo jim ji nikdy nerozmluví... Budou za ní stát až za hrob 😄

Ať si každý koupí a lepí na zdi co se mu líbí a uzná za vhodné. Já v "mainstreamu" mám své favority jasné 😄 (a v "prémii" pomalu měním názor)... Hanit nikomu nic nebudu,ale za svým si stojím! :-!
Ronault.
1. nesmysl: "A ti druzí mají každý v srdci tu svoji značku a nikdo jim ji nikdy nerozmluví... Budou za ní stát až za hrob"
2. Tady lžeš: "Hanit nikomu nic nebudu,ale za svým si stojím!"

A jak si to představuju? Řeknu ti, jak si to nepředstavuju. Prodejce, který haní jako ty konkurenci mě může nejvíce vytočit. A je jich převaha u Škodovky. Nejvtipnější je, když ti předvádí Fabii kombi za cenu o třídu většího a mnohem lepšího třeba Ceedu, ty mu to řekneš, že je to přece nesmysl, tak ti odpoví "přece to je korejec, to s tím nemůžete srovnávat, ty jejich šunky." To je opravdu argument, který odradí a nemluví nic o profesionalitě prodejce. Samozřejmě jsou i prodejci, kteří mají přehled a nadhled nad tím, co prodávají, ale ti většinou prošli už vícero značek a dokážou pochopit, že nic extra neprodávají oproti konkurenci.

A tady v případě tohodle Rapidu, který technicky nebude nic moc. Po modelech, které byly konstruovány jako konkurence zavedených značek, tudíž Fabie I měla opravdu skvělý podvozek, Oktavie II taky, tak teď příjde naleštěný (s prominutím prd), který se budou snažit tihle šašci prodat jako něco extra za cenu daleko lepších aut na trhu.
Michal Stehnij
To si jich ale spousta nepřizná, ani přiznat nechce. Než Rapid s motorem htp (a že jich bude jezdit hodně), tak Ceed bude opravdu lepší volbou. Jistě, nikdo si nemusí kupovat základ, ale 75 koní u auta jehož hmotnost bude cca.1150 kg? Levý pruh dálnice bude skutečný adrenalin, a to nemyslím v dobrém. Proč tam nedali ASPOŇ 1.6 FSI? Motor htp se dá použít tak ve Fabii a ani tam se auto zrovna "nehýbe."

Ve vyšších výbavách bude Rapid už mnohem zajímavější, je otázka, co člověk dostane třeba za 400 t/Kč, ale to už to nebude budget car. Mně Škoda odrazuje hlavně tím (jak oproti konkurenci) osekává bezpečnostní výbavu, tady prostě umí japonská, korejská a francouzská konkurence lépe. Torza vzadu podle mně až tak nevadí, odladěna bude slušně, i když ve světle toho moc nechápu posměšky vůči Civicu 9G a jeho torze vzadu. Multilink vzadu samozřejmě lepší je, ale drtivá většina majitelů auto na limit hnát nebude, takže jak říkám, až tak chybět nebude. Jak jsi již řekl, za tuto cenu je (300t/Kč) poměrně dost lepších modelů, mj. třeba sesterský Golf VI. Mám pocit, že tady Škoda trochu přestřelila.
jossalito
Přece si ten HTP vůbec nemusíš kupovat. Tak proč tu skuhráš nad nejlevnějším základem?

I kdyby škodovka udělala jakékoliv auto, vždy se najde někdo, kdo bude tvrdit, že je to šunt, že to je drahé, či škaredé a najde x důvodů, proč si to jakože nekoupit. Je to takový kolorit diskuzí...
TomDrandic
na dobrých silnicích bychom to asi nepoznali, ale ty české nejsou dobré a bude to na výmolech odskakovat. Děkuji, nechci. A to jsem rapida považoval za adepta na nové auto.
Ronault.
O tom, jestli má smysl něco kupovat nebo nekupovat je přece tato diskuze, tedy všechny diskuze. A tady jde o auto, které by mělo jasně hrát na notu hodnoty za dané peníze. O ničem jiném tohle není.
Dixik2
S tímhle mám zkušenost u prodejců Fiatu.Jsi to napsal přesně: Prodejce, který haní jako ty konkurenci mě může nejvíce vytočit.

Když se tomu přičte ten jejich servis,"odborné" znalosti majitelů a vedoucího prodeje.
Xawier
Jejky,jejky... Až jsem přemýšlel,jestli má na to vůbec smysl reagovat...

Musíš být opravdu silně zhrzený a životem zničený člověk,jak tě tak poslouchám😄

Škoda momentálně opravdu produkuje modely,které drtí konkurenci po všech stránkách... Buď si to připustíš,nebo umřeš jako nešťastný člověk 😉
Klaudius
Definuj "drtí konkurenci po všech stránkách", to potrebuje podrobné vysvetlenie. Nech sa snažím jak sa snažím, ale k podobnému záveru som nedošiel ani s prižmúrením oboch očí.
Ronault.
Jj, jsem zhrzený a životem zničený člověk >😁

V čem drtí konkurenci, povídej?
Andromeda
Překvapit nijak nemůžeš 😉 a jeden fakt nic nečeká... Jak to děláš, že pravidelně propásneš šanci mlčet... 😉 ...
pandan
Zadání splnil dokonale. Auto vypadá větší a komfortnější než ve skutečnosti je. Na druhou stranu je dnešním šéfům srdečně jedno, jak se bude vůz vyjímat v bazaru za 15 let. Nejraději by, aby se majitel za 5 let začal za auto stydět a koupil si další generaci. Rapid taky není v evropském měřítku žádný významný počin. Čekám, že ještě nějakou dobu zůstane šéfdesigner v Česku.
Xawier
To se pleteš... Dnes si spousta lidí nekoupí třeba Renaulta,protože vědí,že nikomu dalšímu už by ho třeba nikdy neprodali...
pandan
Myslel jsem šéfy automobilek, ne šéfy jiných firem, kteří si budou kupovat Rapidy coby reprezentační vozy. 😄
Xawier
No i ten šéf automobilky musí chtít aby jeho produkt měl pověst dobré investice...
Ronault.
To je typický argument prodejců Škodovek, nic jiného většinou nabídnout neumí. Horší je, že když jim argumentuješ, že vedle mají Golfa, který se bude prodávat lépe než Octavia a je levnější, tak jsou za voly.
Osobně by mi nevadilo to, že jsou Škodovky dražší, ale ten styl, kdy se prodává průměrná věc s cirkusem jako by šlo o luxus, to je ubohé.
Xawier
jj... a to je přesně to,co dělí zrno od plevele... Kvalitu od pouťovek... Prosperující automobilky od těch co musí zavírat závody a škemrat o dotace,aby přežily... Ty první řídí inteligentní lidé a ty druhé lidi jako ty 😉 Zaplaťpánbůh,že Škodu koupil Volkswagen! :yes:
Ronault.
Škoda, že ty první prodávají takoví pitomci, jako jsi ty. 😉
Xawier
>😁 Tak teď jsi mi to nandal... >😁 :yes:
marianor
interiér celkom v pohode až na ten volant ten fakt hrozný
Vencos
Já si nemůžu pomoct,nemůžu. Vzpomínám si jako dnes. Psal se rok 1999 a Svět motorů byl plnej jedný Úplně nový Škodovky,co znamenala úpůlně novou éru. Tehdá jsem tomu ještě moc nerozumněl, tak jsem z toho byl děsně namněkko a hltal to plnými doušky. Bylo to nadšeni, možná i kapka vzrušení, bylo to zajímavý a hezký snění. Tím autem jezdím teď vcelku často a veškerý ty dobrý pocity se za těch 11-12 let stihly změnit v pocity veskrze negativní.

Vážně,přijde mi to jako dneska, kupodivu mám velice podobný pocity te¨ˇd u nadcházejícího Rapidu,jako když jsem byl malej a začli dělat povyk s Fábií... možná je to tou červenou? Možná nějákým malým pocitem nějáký národní hrdosti,že je to NÁŠ výtvor? Nevím.

Ale po mnoha a mnoha letech nezájmu o ty obyčejný,ošklivyý, nudný a předražený škůdky, hltám informace o novym Rapdiu a sakra, mám ten poict jako při příchodu Fábie...

Vážně se mi to líbí. Nemá to měkčenou palubku, nemá to všechny ty hovadiny,který všichni vynášeli do nebes, je to vlastně tak obyčejný. Trochu mi to přijde jako Logan přivedenj k dokonalosti. Neni to přehanně laciný,ani přehnaně drahý, tohle je přesně ta Škodovka, jak by měla bejt. Takhle by měly vpyadat všechny. Žádný brnkání na VW. Žádný pokusy o převtělování. Tohle jek onečně auto, o kterym můžem říct že to je Škodovka se všim všudy. Trochu mi to připomíná některý brazilský auta. Pěkný,moderní,ale pod tím vším jsou jednoduchý a levný. Tak sem i to líbí. A ty "Simply clever" ***čmundy, ty jsou roztomilý a praktický. NEdá to nevzpomenout na Pontiac Aztek a jeho "simply clever" vychytávky,na který už nikdo nepamtuje.

Upřímně doufám,že v kolejích Rapidu půjdou i další Škodovky. Taklhe si představuju moderní laciné auto. Skvělé. Nedal bych za to své peníze,to sice ne,ale čístě z matematického kalkulu,to je na jnou diskusi.

Líbí se mi to. Moc se mi to líbí. Až to bude "able", půjdu to pořádně prozkoumat. A ono možná ani nebudu muset, koupí si to mraky lidí,takže jistě i někdo známý...

Vážně, jsem nadšen. Zcela nadšen
Xawier
😄 Máme podobné vzpomínky i názory... :yes:
Emel
Jo, Pontiac Aztek, to je dílo 😄
earl
Konečně názor nezkalený zapšklostí. Díky.

:yes: ŠKODA :yes:
Igithegreat
To, že je přístrojová deska z tvrdých plastů, to se dá zkousnout, ale nezakrytovaná spodní část předních sedaček?! To má na trhu už jen Lada Priora...
Vencos
Ty jsi krásným příkladem toho,proč dneska dělaj tak debilní auta. Čemu jako vadí ten nezakrytej spodek? Opravdu,zajímalo by mě to...
Ty si zakrejváš spodek,když lezeš z koupelny?
Andromeda
A to kolegovi píšeš Ty, autor oněch originálních řádků o něco výše >😒] ??? Hmmm...
Pekelná Micinka
Trochu jsem zae😜erimentoval s těmi trojúhelníkovými boulemi a dopracoval jsem se k nečekanému výsledku a to, že bez nich to docela připomíná minulou generaci Audi A4. [odkaz] [odkaz]
Andromeda
Výborně, společné geny s prémií jsou již nalezeny >😒] ... Ještě by to chtělo objevit cosi na přídi a v interiéru a dokonáno jest... >😒] ...
Pekelná Micinka
To nebyl pokus, jak najít cokoliv společného s prémií, bez boulí se nevyrábí a ty co tam skutečně jsou, ty moc prémiově nevypadají a k jiným značkám v koncernu neodkazují. Podobnost jsem našel až při pokusech v editoru, což poukazuji přiloženými odkazy. Ale uznávám, že někdo i z toho, co není, bude mít radost. 😉 PS. na přídi, konkrétně ve světlech vidím, i když méně než u MissionL, odkaz na Š105/120. Nakolik je to přínosné nevím, mě se to ale líbí.
Starfighter
Š105 tam vidím taky.
Starfighter
Micinko, ono zas až tak zle nebude [odkaz] [odkaz] . Mně se to líbí. A vůbec- trojúhelníky vepředu, trojúhelníky vzadu, to je znááámka punku 😉 >😁
Pekelná Micinka
Známka punku by byla různě velká vnější zpětná... a to není dávno, co takový punk nabízel i supermainstream. 😉 >😒]
ipodtouch
krásne auto, mrzí ma že som rok nazad kúpil ten japonský kšunt auris. toto auto má interiér na úplne inej úrovni a celkovo je to o level vyššie. nechal som sa zlákať na frázu "japonec" a teraz lutujem.
zlaté české ručičky, gratulujem bratia
toto auto, nová ceed a ix30 sú súčasný krály tejto cenovej kategórie
Michal Stehnij
To myslíš vážně? V čem je toto auto lepší oproti Aurisu? Lowcost, který má konkurovat autům typu Fluence, Thalia atd, navíc v základu s nepoužitelným motorem. Tohle bude v základu "holobyt," což Auris v základu není, podle mně jsi rozhodně chybu neudělal.
Makovnik
>😁 >😁 >😁
Prvy april uz bol 😉
dietmar
Klaudius
Ty si kúpil, alebo ocino kúpil? Odhadujem ta tak 5. ročník základnej školy...
GTI
[odkaz] :yes: :-!
[odkaz] >😁

P.S. Děkuji, tato ukázka mi stačí. Prosím vás, neví tu někdo, kde Škoda prodává RAPIDA? :yes: :-!
pandan
Momentálně není na skladě, musíš se spokojit s tímhle😒br />
[odkaz]
Klaudius
:yes: >😁
Makovnik
Karliku, 2raz meraj a raz seč😒br />
[odkaz] vs [odkaz]

[odkaz] vs [odkaz]
[odkaz] vs [odkaz]
Looks vwery vwery soušl: [odkaz] vs. [odkaz]
Klaudius
Zvonku sa Rapid ešte ako-tak dá. Interiér je tragédia.
dietmar
Klaudius
Vzhľadom na tvoje vyjadrenia nejväčšiu tragédiu uvidíš pri pohľade do zrkadla. ;-\
dietmar
Klaudius
Teba uraziť? To sa nedá, taký výraz neexistuje... >😒]
XTad
Az je mi toho fluence lito >😒]
3_diamanty
neviem co si tym GTI dokazujes ze sem vzdy hadzes porovnania tvojich vw koncernovych aut a vzdy to porovnavas s nejakym korejcom alebo renaultom fiatom a pod....dizajn je vec vkusu a niekomu sa paci fluence viac ako rapid a ty s tym nic nespravis chvalabohu.......

nejake posmesky a grimasy a trapne foto porovnania su len dokazom ze si este mentalne nevyrastol a si vlastne take velke dieta....gratulujem

😉
Hammunasakra
..."bezpochyb NEJvětší automobilová novinka roku" kandidovat na ZLATÝ VENTILEK (desetiletí)? 😄
PS: No KDO by to (ještě nedávno) byl čekal, že další generace SEATu Toledo bude "NEJvětší automobilová novinka roku" :yes: :yes: 😄
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Toto auto je Škoda a i SEAT bude technicky vzato Škoda, změní se jen detaily
Hammunasakra
Tato auta jsou (především) "koncernoVWá" 😄
PS: A když to bude pro koncern výhodné, bude se jejich příští generace vyrábět třeba...
..třeba v Rusku - NEříkejte že to NEvíte 😉
PS: Na nominaci na Zlatý ventilek TRVÁM 😄
(a jestli tohle OPRAVDU je/má být "NEJvětší autonovinka ROKU" (možná je to "dobře zacílena masovka" - nebo něco takového, to možná/asi ANO) - tak já mám o pojmu AUTO asi DOSTi jinou představu 😉
PPS: ZLATÉ časy třeba GOLFu (ten je v některých verzích docela povedené AUTO) - tohle je... (konstrukčně i motorovou nabídkou) Lidl? 😄
Emel
Událost roku je ta, co nejvíce ovlivní život motoristů v zemi. Z tohoto pohledu to může být jedině Rapid nebo Octavia. Souhlasím, Rapid je událost roku...
Hammunasakra
V tom případě snad - ne "minimálně v česku" ale MAXIMÁLNĚ v česku... 😉
PS: I když šance že tahle generace SEATu Toledo bude "celoevropským" (a třeba indickým? 😄 ) HITem to jistě je 😉
PPS: Nicméně při pohledu na MOTORizace ToledoRAPIDu - jestli tohle opravdu NEJvíce "ovlivňuje" život motoristů, tak...
...tak trochu NEchápu "ofrňování" nad mým V6, ale "budiž" 😄
Emel
Dá se čekat, že Rapid bude hvězda i třeba na Slovensku, možná v Polsku... a Škoda má silnou pozici i v dalších zemích jako je Dánsko. To ale předbíháme...

Jistě, přesně tohle nejvíce ovlivňuje život motoristů. Podívej se na nějaké statistiky, nějaké V6 je okrajová záležitost. Těžiště trhu bývalo v 1.6 benzín a 2.0 diesel... dnes se to trošku posouvá, v dieselu přebírají žezlo 1.6 a v benzínech foukané 1.2, oboje mírně nad 100 koní. Cokoliv silnějšího je v dané třídě nadstandard...
Hammunasakra
Vzhledem k "plíživé krizi" Evropy se opravdá DÁ očekávat, že tento typ (a hlavně ceny) vozu může být "úspěšný" (nicméně ta nabídka motorů je opravdu "nic moc" 😐
Emel
Je to lowend, na to se nesmí zapomínat. Pro namakané borce tu bude nadále Octavia končící na 2.0TSI, případně Superb s 3.6V6, ale pro jezdce orientované na cenu je 1.4TSI DSG až až. Taky tu jsou nějaké limity podvozku atd.

Nabídka motorů je přesně jak má být, pokud budou odpovídat ceny. Z několika nedávných testů Octavie tu vypadlo to, co všichni... dobře, co většina tuší - nemá smysl cpát drahé a silné motory do malých a levných aut. Nejprodávanější varianty jsou to, co také dává největší smysl - z obchodního hlediska. 1.2TSI a 1.6TDI, to je optimum. Pokud možno v silnější variantě, ale i s tou slabší bych se smířil.

PS: nic proti C5V6 😉.
Hammunasakra
No právě že to je "lowend" tak mi to "šílení" z takového (typu) vozu (NEJvětší letoší autoUDÁLOST) příjde docela "přehnané" 😉
A je fakt že podobné motorizace nabízí/budou nabízet i Fluence, Peugeot 301 atd. - nicméně i tak jsou to motorizace "nic moc" 😄
PS: Díky za "C5 V6" 😉
..já spíš "narážela" na to, že STEJNÝ člověk který "ohrne" nos nad tou/tím C5 V6 tak "šílí" z (LOWENDu) škoda seat Rapid Toledo (a jejich motorizací 😄
Pěkný den 😄
Xawier
1,4 TSI je jako vrchol optimální pro Rapid... Ale měl by být k dispozici i v manuálu. Nabídku jen s DSG pokládám za jedno z mála mínusů tohoto auta :no: Už jen pro to,že s manuálem by to auto bylo o 60t levnější...
Makovnik
Udalost roka to mohlo byt tak v 1990tom, ked sa tu este nedovazalo takmer nic, ale teraz, ked je tu ponuka len v danej triede dalsich 12modelov, tak z toho je iba bublinkova novinarska snaha urobit z toho udalost.
Udalost ako megaohnostroj na Atacame.
Anonym
Přiznám se, že z hlavy neznám ani jeden konkureční LIFTBACK srovnatelný s Rapidem/Toledem. Fluence, Linea, Elantra, Thalia ... to všechno jsou sedany. Můj názor je, že v dané třídě a s danou karoserií nemá konkurenci. Toho si je Škodovka vědoma a proto budou ceny asi nekřesťansky vysoké.
Z mého pohledu je minusem nabídka motorů.
Emel
Proč? 1.2TSI a 1.6TDI jsou optimální motorizace... pokud nebudou moc drahé.
Anonym
Pro firemní klientelu optimum.
Ale co nějaký motor pro sváteční řidiče, kteří si chtějí auto koupit s výhledem na 10-15 let ? Nebo pro ty, co by chtěli jezdit na LPG ? Ten 1.6 16V by byl pro obě skupiny byl zajímavý, ale pro český trh nebude v nabídce.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Většina vývoje probíhala u Škody, design pochází od Škody, výroba auta i většiny motorů je umístěná u Škody, dva motory dokonce přímo Škoda vyvíjela. Nevím, proč bychom měli Rapid označovat za SEAT. Naopak, Toledo bude taková pošpanělstěná škodovka. Není to jako projekt New Small Family, který se připravoval na koncernové úrovni.

Za první větou "Škoda Rapid je bez jakýchkoliv pochyb největší automobilovou novinkou letošního roku – alespoň z pohledu českého trhu." si stojím a ani pět smajlíků nezmění nic na tom, že žádné podobně významné auto letos už neuvidíme. Snad jen Golf se Rapidu může přiblížit a možná se nakonec roku dočkáme Octavie III. Na nic dalšího to nevypadá, i30 i Cee'd už mají uvedení za sebou (navíc Rapid je významem přece jen někde ještě jinde) a dál už nic obdobného na obzoru není.
knight rider
tady velí volkswagen!! a seat a ani škoda nic nemužou dělat-ale toledo me se líbí víc!
knight rider
tady velí volkswagen!! a seat a ani škoda nic nemužou dělat-ale toledo me se líbí víc!
Hammunasakra
:yes: 😄
Hammunasakra
Já NEpochybuji "že si za ní stojíte" 😉
PS: A v originále tam máte "MINIMÁLNĚ z pohledu českého trhu" (snad kdyby tam bylo alespoň "maximálně" 😄
PPS: Vývoj a výroba probíhá tam kde ROZHODL...a - určitě NE škoda, že? 😉
Jinak viz má první věta - ta auta jsou PŘEDEVŠÍM koncernoVWá 😉
PPPS: A samozřejmě není důvod auta označovat Seat - prostě marketingový stratég ROZHODL že tato generace SEATu Toledo bude "takoVWáto" a stejně tak ROZHODL že Octavia se "posune" (a bude presentovna) jako "plnohodnotný" vůz střední třídy a něco mezi Fabia a Octavia bude "společný model" se SEAT Toledo - JAK to budeme přesně "popisovat" (jestli spíš "ála vy" nebo "jako já" je trochu NEpodstatné..
..nebo? 😄
Emel
Skoro to vypadá, že úspěch Škodovce nepřeješ. Ano Škodovka patří do koncernu, ale je to svébytná značka - s vlastním designem, vlastním vývojem. Není to jen montovna aut postavených někde jinde.

Zlý koncern rozhodl? Ale ne, koncern, to jsou ve finále akcionáři. A akcionáře zajímají zisky. Škoda má úspěchy, proto může představovat nové modely, proto může investovat do vlastního vývoje - protože akcionáři věří, že svou práci dělá dobře.

Věř tomu, že většina nápadů přichází zevnitř Škody, ne z venku...
Hammunasakra
Opatrně s tím "svébytným" a "vlastním" 😉
PS: A ne - fanynkou FERDINANDa PIËCHa opravdu NEjsem
Emel
Škoda má vlastní tým designérů, který sídlí v České republice, který nepřebouchává znáček na karoserii VW, ale tvoří komplexní auta... můžeš prosím napsat něco konkrétního, co se ti na tom nezdá? Kromě CitiGo, které je koncernové auto se vším všudy, jsou ostatní modely co do designu ryze české... nebo ne?

Zkus se oprostit od vlastní garáže a podívat se na to v kontextu české silniční reality... co vlastně lidé chtějí... a co si mohou dovolit.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Je tam (a i v původním rukopise bylo( slovo "alespoň", ne "minimálně". Ale na tom nezávisí - podstatná je ta myšlenka, že Rapid je nejdůležitějším autem letošního roku, přinejmenším u nás. A jak píše Emel, nejspíš i na Slovensku, v Polsku a třeba i v dalších zemích, kde je Škoda silná. Ale tam možná víc uspěje jiné z těch aut, které jsem jmenoval.
Hammunasakra
Ano, NYNí tam už je "alespoň" :yes: 😄
(ale souhlasím že na tom moc NEzáleží 😉
PS: A ano - opravdu to bude asi komerně úspěšné auto (což jsem mimochodem zde na auto.cz - již před ČASEM - psala i já 😄
Což ale (dle mne) NENÍ TOTÉŽ jako "NEJ automobilová novinka roku"
(alespoň pro nás kdo na auta nahlížíme z pozice "mám ráda auta" 😉
GTI
Jedna věc je tohle vědět, a druhá věc je umět to připustit na diskusi. S vyjímkou naší vážené kolegyně Kylie, která tu požívá výsad diskusní královny a jakékoliv křivé slovo směrem k ní se tu rytířsky trestá stětím, jsou všechny nesouhlasné projevy jen proudem plakátového vědomí diskusních prosťáčků, puberťáků, kteří zatím akorát tak startovali výtah u nich v paneláku.

Samozřejmě, že RAPID je událostí nejen našeho, nýbrž evropského garážového významu. Významu v rovině realismu, na plakátech holt platí jiné hodnotové systémy, ale s tím je nutno na diskusích počítat.

Vždy, když se tu ostentativně věší rapidi za paty na dálniční svodidla, si tak představuji, že daný kritik se vrátí z odpoledního vyučování a tatínek mu řekne - synku, koupili jsme ti s maminkou jednoho Rapida. Do sekundy by se zbláznil radostí. A zde na diskusi má ramena jako Rambo. Je to směšné - garážovou nudli u nosu, žákovskou jízdenku v kapse a na klávesnici porcuje jedno lambo za druhým...
Hammunasakra
😄
pandan
Zatímco, kdyby potomek dostal Twingo nebo Rio, zdrhne z domu, aby se s tím nemusel ukázat před kamarády. 😄
GTI
Nezvolil jsi vhodný příměr, to twingo či rio jsou tu pubertální modly. Já kritizuji to, že na diskusích jsou za kritické svalovce, a kdyby však Rapid přistál před jejich pelestí, radostí by se zbláznili, ale to je diskusní hrách na zeď... 😉 Částečně to k pubertě patří, to uznávám.
pandan
No, já nevím. Když už bych se rozhodl, že potomek si zaslouží auto, snažil bych se vysondovat co se mu líbí nebo se mu trefit do vkusu a koupit mu něco přiměřeně jeho potřeb. Dokáži si představit Citigo, Thalii ne, Rapida nevím, nevím. Taktéž bych nechtěl, aby mi líbal nohy a přitom si myslel, že za ty prachy mohl ten blbec pořídit něco lepšího.
GTI
Stále špatně chápeš, jde jen a než o to, že stejný puberťák, který tu zatracuje Rapida, by po obdarování Rapidem ho miloval. Miloval, a to doslova, kapiš? On by si nemyslel, že mu rodiče měli koupit něco lepšího, on by byl z Rapida neskonale šťastný.
pandan
Já to chápu, ale s takovou logikou by měli puberťáci velebit všechna auta. Pravda, měli by si vybírat, ke kterým se vůbec vyjadřovat.
GTI
No hlavně by se měli snažit něco vědět.
Emel
Tahle tvá olítaná věta je dost zavádějící... dá se totiž použít prakticky na cokoliv. Pokud by puberťák dostal třeba Fiestu, lepil by nad postel Fiestu WRC a byl by úplně stejně šťastný.
GTI
Nedá se použít na cololiv, jen na to, když něco kritizuje a přitom, kdyby to měl v garáži skákal by radostí do nebes. tedy, pokud tu kritizuje tu fiestu, pak se to dá vztáhnout i na ní. Ty máš také takovou diskusní disharmonii, že nějaký vůz kritizuješ, přitom kdybys ho vlastnil, byl bys z něho nadšený? Tohle je přece defekt jen a výhradně prosťáčků.
Emel
Pro puberťáka a jeho první auto? Pokud by dostal nový Logan, bude taky nadšený...

Za mě to platí taky, ale samozřejmě už mám s auty nějakou zkušenost a na Fiestu mě neutáhneš. Ani na Rapida. Ale dejme tomu... velká SUV se mi moc nelíbí a za ty prachy bych koupil něco jiného, dá se říct že je kritizuju. Q7 je pro mě těžkopádný nevzhledný tank a Cayenne taky nepovažuju za ozdobu značky. Přesto, z pohledu jezdce mainstreamové střední bych byl v reálu s Q7 nepochybně spokojený.

Comprende?
Makovnik
Nesud druhych podla svojich radosti a nadeji: "...a kdyby však Rapid přistál před jejich pelestí, radostí by se zbláznili, ..."

Ved raz ti mozno pristane, uz tolko neolizuj plagat, vyslintas dieru do steny.
dietmar
Hammunasakra
A (o co) že NE"opadne"? 😉
PS: Teď musí ve srovnávacích testech porazit VŠECHNY soupeře (a pak být výhodnou variantou proti mnoha vozům vyšších cenových hladin 😄
= o téhle genraci SEATu Toledo tu jistě vyjde ještě mnoho a Mnoho a MNOHO "písmenek" 😉
dietmar
Hammunasakra
To já sice také ne (NEvím proč/o čem bych neustále dokola psala), ale viz nedávno "53" článků o (ne moc)autě Mii Up Citigo = JDE TO 😄
PS: A po RAPIDu nás čeká nový Golf, nová Octavia - letos moc prostoru na (jiná) auta NE"zbude" 😉
Thomas89
Ta palubovka je strašna. šedá - jinak vzorovaná šedá. a když jsme viděli spy foto palubovky tak takova určitě nebude... hmm jen vzor trochu u tý ventilace změnili a sloupli airbag off..
fakt to vypada jak autíčko z plastu uvnitř, venku... a to i někteří dražší výrobci modýlků z plastu dali alespoň ten dekor na palubovku...
a tohle bezpohlavní koncernové vozítko bude nakonec prodejní trhák roku! HonemToProdej na 14" prodejní hit jak fóbie na 13"... to bude článků jak o šitucogo jak už má skoro 500 registrací... Měsíc prodeje Škody Rapid 1000 registrací!!!! a mohl by ještě blikat
asi odjedu někam daleko od internetu televize novin časopisů, mobil zahodím do řeky. jelikož mi ty články o RAPIDU už dost unavujou. a co teprve octavia III. To bude masáž
GTI
Zapomněl jsi ovšem napsat, že tam daleko pojedeš... autobusem. Vždy když už nedokážeš udržet na uzdě svou diskusní mladobejčí krev, jdi napřed do sklepa a dofoukni si kolo, to ti upraví mozkomíšní tlak a budeš psát více realisticky. Není totiž nad to, psát s vědomím vlastní reality...

A ruku na srdce, kdyby ti jednoho Rapida nadělili rodiče k ježíšku, psal bys tu na jeho adresu oslavná oratoria, z nichž by nám lezly dolů i chlupy na nártech...

Život, Tomáši, život je vždy a jenom o pravdě, o pravdě k sobě samému. Všechno ostatní jsou jen tance na své vlastní podměrečné rakvi...
Hammunasakra
Já tedy už autobuse NEjela "ani nepamatuji" - ale NEmají dnešní autobusy "hezčí" (méně "šedé") palubky než nový Seat Toled👋škoda Rapid? 😄
Hammunasakra
Já tedy už autobusem NEjela "ani nepamatuji" - ale NEmají dnešní autobusy "hezčí" (méně "šedé") palubky než nový Seat Toled👋škoda Rapid? 😄
Thomas89
když je to ten low end tak je to něco jako SOR nebo Iveco
[odkaz]

rapid s maskováním neoficialní fotka [odkaz]
ofiko fotka [odkaz]

autobusová Sclasse
[odkaz]
Hammunasakra
:yes: 😄
pandan
Něco modernějšího😒br /> [odkaz]

Šedé to však je stále dost. Přece jen tady hraje praktická stránka větší roli.
XTad
Pockej par mesicu a internetovy obchody budou plny stribrnejch list, ktery si tam muzes nalepit. V tom interieru jsou jasne definovany mista, kam by eventualne mely prijit, takze to bude trochu do-do, ale to uz ke skodovce tak nejak patri :-!
Ronault.
Ano, do-do... bohužel nešvar našeho národa, který tohle akceptuje a Škodovka to umí využívat... "Stačí Prima, ta zrcátka a kliky si necháte nalakovat" 8-s
XTad
A vzdyt proc ne 😉
Thomas89
no taky bych tam tim autobusem nemusel jet... do lesa autobus stejně nejezdí... klidně tam dojedu třeba na kole samozřejmě ne po silnici protože vím jaky to je když potkám cykloteroristu...

no a tu ruku na srdce si pokládám, a názor mi to nezměnilo, i kdyby mi ho dali zadarmo tak ho obratem střelím... třeba tobě at si ho mužeš vychvalovat
Thomas89
a hlavně rodiče něco ví takže když mi maj něco koupit tak se raději zeptaj 😉
GTI
Tak to jóóó 😄
avatas
Většina zákazníků Rapidu by prý hodnotnější provedení nedokázala ocenit. >😒] :no:
Rysguf.
Za 411 900,- czk je vybava Comfort Edition (co zodpoveda v SR Highline, teda Top) a s motorom 1.4 tsi (122k).

Jetta ani nie je a nema byt priamy konkurent Rapidu, ale predpokladam, ze s podobnymi motormi (asi len naftami, 1.4 tsi v Rapide len s DSG) a podobnou vybavou ten cenovy rozdiel nebude velky. Ak bude nejaky....

A tusim sa Jetta pre EU zacne aj vyrabat v EU, ziadne Mexico, aspon tomu nasvedcuju nove prvky vybavy, ktore neboli doteraz dostupne (Navi RNS 510, Bixenonove svetla s LED, alebo parkovacia kamera...)

V pripade Top verzii Rapidu je asi lepsie ist do (vlastne tiez Top verzie) Jetty :yes😒br />
Uz len pockat na ceny... alebo necakat a ist do Jetty hned 😉
Makovnik
Mas nejaky ultra akciovy cennik?
Lebo Jetta Highline 122k stoji 19150Eur, tzn. cca 477tis. Kc [odkaz]
Za tvoju cenu je Trendline.
Klaudius
On pise cenu s DSG 6 st. a ty s DSG 7 st.
Vidno, že si kvalty vo VW cenia vysoko...
Rysguf.
v nadpise je napisane "VW Jetta v CR"... myslel som cesky cennik... [odkaz]
Makovnik
Tak sa zda, ze okrem diskov, kde v CZ je 16" hlinik, u nas 17" hlinik su tie vybavy zhodne, ale cena je znacne ina.

No zial ide o 6st. manual, nie DSG.

Len je podivne, ze za 1.2TSI 6st. v >nizsejvyssej< vybave.
Dakde je tam chyba.
Rysguf.
To nebude chyba, je to asi akcna vybava a jednoducho je cenovo tak nastavena aby kazdy siahol po Comfort Edition s 1.4tsi namiesto Comfortline s 1.2tsi...

Kazdopadne, cena je dobra, skoda ze taky akcny paket nie je aj v SR...
Makovnik
Zeby chceli vypredat poruchove motory, kym nastupi nova upravena generacia? >😁
U 1.4TSI nie su problem len retaze, ale aj turba.
roice
Zajímavé auto, škoda jen těch nedodělků a nebetyčně hloupých řešení od VW.
Interiér nemastný neslaný, tvrdé plasty jsou v cajku, alespoň to něco vydrží a nepoškrábe se.
Připojení USB, Aux a vypnutí Airbagu vypadá jak z Vietnamský tržnice.
Rádio a navigace ve standardním balení, snadno ukrást snadno prodat, jako u ostatních koncerňátek. Vzhledem k tomuto řešení, bych předpokládal, že ostatní zabezpečení vozu proti chmatákům bude stejné jako u všech VW, to už si určitě mnou ruce jak se zase snadno budou kapsovat.
Spotřeba super, tohle bych taky u Chevyho uvítal 😊).
Jako majitel původní Škody Rapid 135, mi je obecně proti srsti dávat takové jméno standardnímu sedanu (pardon Liftbacku) nižší střední třídy, ale to je holt oběť marketingu, který na cokoli kašle hlavně když se to prodává.
Tohle auto zanedlouho uvidíme prakticky všude. Ať těm kdo si jej koupí dělá jen radost, ten můj Rapid dělá radost 😉 už 26let, uvidíme kolik bude těhle za 26let jezdit >😁
CenturionCz
Tam je to docela kritický článek, ve kterém má autor mnoho výhrad vůči nastavení podvozku. Pravda, u verze 1,6 je to prý lepší, ale stejně se mi články v Vídeňské prezentance tohoto vozu z vaší strany zdají nějaké moc nekritické.
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Auto v tomto článku má motor 1,6 TDI, zatímco Autocar zvolil 1,2 TSI. Různé motory jsou pro chování auta na silnici jedním z podstatných faktorů.
3_diamanty
ak TSI hodia niekde nad 13000 eur tak to bude na slovensku nepredajne bez srandy - lebo za tu cenu mam novy megane i30 ceed alebo leon pripadne pomaly uz aj golf....no uvidime, cena rozhodne....kedze slovensky narod je velmi cenovo citlivy...... 😉

Nevidim dovod na kupu HTP verzie ta je skutocne vhodna len pre male firmy alebo autoskoly alebo na nejake crashtesty alebo ja neviem....no a diesel si nas chudobny obcan tiez asi nekupi kedze bude cenovo najdrahsi z motorovej ponuky rapidov a v tej cene uz moze lovit inde.....

Cena je rozhodujuca.....ak by silnejsie TSI stalo nejakych 12500 eur ma zmysel o tom aute uvazovat, ak to bude drahsie rozhodne si kazdy dvakrat rozmysli ci zvoli rapida alebo ceeda alebo i30 alebo si priplati dve tisicky za octavku s tym istym motorom.

som zvedavy na cenu....a zaruky

momentalny akcny cennik seatu leon😒br /> [odkaz]

ak bude cena co i len podobna vzdy je leon lepsia volba ako rapid kedze je na podvozku golfa :yes:
rockhopper
Tak jsem nad tím tak nějak přemýšlel. Když si tak projíždím současná auta, napadl mě snad pouze jeden rozdíl mezi evropskou a korejskou mainstreamovou produkcí. Evropská auta pořád můžou žít z toho, že jsou dělaná z lásky k autu a s láskou k autu. Naproti tomu Korejci sekají jeden produkt, podpořený marketingem za druhým.
Samozřejmě jsou dnes i evropská auta hlavně prodejním, až přímo spotřebním zbožím, takže marketing u nich hraje velikou roli. Ale pořád proti těm Korejcům (sám jedním jezdím) mají takové něco, něco autařského. Jiná otázka je, zda za to "něco" platit nebo ne...
Jenže, pak přišel Rapid. Ještě jsem nezavadil o evropské auto, ze kterého tak čumí marketing. Důvod jeho vzniku je jediný - zalepit díru mezi Fabií a Octavií. Jinak řečeno - výsledek brífingu a brejnstormingu byl: Udělejte auto velikosti Octavie s náklady Fabie. A vznikl Rapid. Rapid, kterému chybí to "něco", co obvykle chybí korejcům...
GTI
[odkaz] 8-s >😁

[odkaz] Ano, toto je AUTO :yes😒br />
BRAVO ŠKODA :yes: :-!
Makovnik
Trochu to prehanaju s tymi kolesami u Rapidky, nemyslis?
Mali dat akuratnejsie [odkaz] , aby lepsie sedeli proporciam :yes: :-!
Anonym
>😁 To bude mít výbavová verze Junior
Emel
[odkaz]

kola dělají auto...
GTI
Alfréde, na operetu... 😉
MariAchi
Nejen kola.
Fluence je úplně špatně posazený na cestě, vypadá jako povodňová úprava.
Na těch fotkách to tuner vyhmátl a dva hlavní nedostatky (kola a tu světlost) odstranil.
O to více pak ale vyniklo absolutně nesedící řešení přídě.

Nicméně u Rapidu máš aspoň elemetární porci estetiky už v základu.
Klaudius
Netvár sa akože tomu rozumieš... V meste by si mu za vyššiu svetlosť ďakoval, zatiaľ čo pár metrov vedľa bude pri tom istom obrubníku majiteľ Rapidu kliať jak pohan...
MariAchi
Kecáš.
Mám dost nízké auto, podstatně nižší než se tváří Rapid, a mám ho tak už z fabriky, a nekleju.
A mimochodem bych vzhled svého auta za větší průchodnost městským terénem neměnil.
Klaudius
Vsadím sa, že máš doma veľké zrkadlo, aby si sa videl pekne celý... 😉
Niet nad dobrú priechodnosť v meste, ak jazdíš mestom často. Ja služobne používam Octaviu, a nadával som nie raz.
MariAchi
Nene, na mně stačí docela malinké zrcadlo.
Možná trochu širší, ale ne moc vysoké >😁
Rojin
:yes: ten rozdíl je markantní. Je to dobré si to takhle porovnat. Ale bacha na to, je to opravdová limuzína.... >😁 >😁 >😁
GTI
>😁 Doslovnej garážovej debakl >😒]
Rojin
jako to je fakt děs ta napuchlina... Budu upřímnej, když to vidím projet kolem mě, tak si buď stihnu zakrýt oči a nebo se válím smíchy po zemi, ale vždycky je to jedno z toho... To je odpudivost nejvyššího zrna.

Do klubu Alberte >😁 >😁
GTI
Rojin
Technici to nebudou mít úpně jednoduché se ze předu mrknout co v tom motoru přeskakuje... [odkaz] 8-s
Makovnik
Halo halo, si na zlej adrese. Toto nie je TSI.

O.i., ako na zaklade svojej neznalosti chces zhodnotit pristup k motoru???

Smetiar sa tiez nechniape po jadrovom reaktore, tak ty nesprtaj do motorov.
Rojin
>😁 tvrdá, velmi tvrdá slova ... Však já o motorech nevím nic, ale vůbec nic >😁 Navíc, tady šlo spíše o narážku na ten přední nárazník, nebo masku či co to je... >😒]
Klaudius
Nečakaj zázraky. Hoci Škoda, Rapid je len lacné vozítko pre východ, jeho garážový debakel proste musíš nejak prežiť. 😉
radohanno
J.J. předk ze staré fábie a zadek z ještě starší octávie.Takto se vydělává na starém šrotu.Výrobní náklady v ceně sekačky na trávu..................
Xawier
>😁 Demence...
Autoservis
A co ti na tom konkrétně vadí třeba na těch nápravách???
Gater
A to, že škodovce visí nějaký kábl na podvozku před zadní nápravou je normální?
Rojin
:yes: dobrej postřech, to se mi taky nepozdávalo!
Klaudius
Myslíš, že je to 220 ? >😒]
Makovnik
To je lanko rucnej brzdy.
Tak to vyzera, ked je vytahane a pripadne aj scasti hrdzave.
Zrejme sa to uz zacalo kazit >😁
GTI
Myslím by tu měla velmi zřetelně zaznít pochvala slovenskému designéru, Jozefu Kabaňovi. Je to mladý člověk (nar 1973) avšak překypuje talentem. Svá (stipendijní) studia pod vedením koncernu VOLKSWAGEN zahájil na prestižní londýnské Royal College of Art, která je považována za jednu z nejlepších vzdělávacích institucí v oblasti designu. Studia úspěšně zakončil a zahájil nepřehlédnutelnou praxi v automobilovém designu. Od Volkswagenu vyslán k AUDI, aby poslední roky pracoval ve funkci šéfa designu ŠKODA.

Výsledky jeho práce, výsledky práce jeho týmu máme nahoře. Můžeme být hrdí na práci Mistra Kabaně. Jeho cit pro jemnou krásu, schopnost tvořit originální tvary, tvary, které zásadně promlouvají do designu automobilů jak dneška, tak zítřka, jsou jedinečnou vizitkou celé automobilky. Mistr Kabaň přetváří dobu a je dokonalým designovým předvojem. Dokázal neuvěřitelné, dokázal vytvořit levný malý vůz s vizáží takřka prémiového modelu, dokázal posunout vnímání designu v levných segmentech do výšin uměleckých počinů, současně pak modelem RAPID přetvořil firemní vizuální standard na doslovnou evropskou špičku.

V kontextu konkurence patří Mistr Kabaň k několika výjimečným světovým talentům, které tvoří elitní vrchol světového designu aut. V aktuálních souvislostech je cenné především to, že svůj um, svůj talent, svoji pracovitost a své představy realizuje u naší krásné automobilky Škoda. Jedná se o zcela ojedinělou záležitost - na mainstreamovém (ausgerechnet "levném") vozidle pracuje jeden ze světově nejlepších designérů. Tuto skutečnost lze jistě přirovnat k "bangleovské" prémiové revoluci, kterou před lety prošla automobilka BMW.

Šok, který RAPID vnesl do řad konkurenčních oponentů je zřetelný. Doslova ledová sprcha, kterou svým jiskřivým, ostrým a vyhraněným designem Rapid spláchl všechny ty buchtoidno bárbínovské konkurenční počiny, má razanci drtivosti pěsti z křišťálu.

Veselme se, chvalme Škodu, chvalme Mistra Kabaně - vždyť světlo světa spatřil vůz, který boří hradby tříd, vůz jehož vizuální stránka má hodnotu garážového démantu.

BRAVO KABAŇ :yes: BRAVO RAPID :yes:
Rojin
Přidávám se s poklonou panu Kabaňovi, člověk, který ví a umí! :yes: Ještě kdyby z toho udělal další karosářskou verzi v kupé... no to by byla prda!
PeterLuk
Áno, Kabaň robí krásen autá. Avšak ako sme tu už viacerí písali, jeho "čistý" dizajn vynikne dobre len v niektorých farbách - biela, strieborná. V červenej Rapid ľahko zapadne medzi ostatné Škodovky.

Bolo by super, ak by spravili kupé, na "Rapid" ( v pravom slova zmysle, čiže kupé ) čakám už dlho. Takže snáď bude...

Ináč som zvedavý na novú Fábiu... 😉
Rojin
Právě, chtělo by to kupé a já tomu věřím, že bude 😉 protože, mrkni na tohle [odkaz]
jinak jsem taky na fábii zvědavej.. tak jako i na octavii 😉
3_diamanty
rapid nevyzera zle to predsa nikto netvrdi ....problem rapidu je inde a medzi tymito 540 prispevkami je to uz tolkokrat popisane ze sa nema zmysel opakovat uz po 123krat......dizajn nie je to co tomu autu skodi aelbo co je jeho slabinou...........tie prusery ktore z neho robia nezmsyelnu kupu maju iny dovod...nie je to o dizajne to kazdy vie :yes:
King of rain
Kabaň není Slovák ale Čechoslovák, mám rád přesnost. 😉
Aladeen
Ale škodovka je česká a nie Českosolvenská ,že ? To by Vám vyhovovalo ..... Slovenské si z časti privlastniť a pýšiť sa tým >😁 >😁
King of rain
Ano Škodovka je česká a Kabaň je Čechoslovák, to jsou historická fakta.Nikdo si nic nepřivlastňuje a zkus bejt nad věcí.Děkuji. 😄
Rojin
hipisko
tak to sme potom skoro vsetci tu cechoslovaci, tj narodeni pred 1993. Tiez to je historicky fakt.
Ale v podstate mi to je jedno, aj tak z toho nic nemam 😄
Dizajn robit vie, aj sa mi paci, len skoda, ze toto auto nebude to lacne auto, do akeho segmentu bolo namierene(konkurent Dacii cenovo, nielen kvalitou materialov)
Xawier
:yes: Je to tak! Kabaň odvedl mistrovskou práci... Rapid/Toledo jak zvenku,tak zevnitř doslova zesměšňují rádoby konkurenci :-!
npc
tak si to jeste jednou vsichni navzajem pochvalte, jaky to je korunovacni klenot na cestach, kam se hrabe majestat Rollsu, sportovnost Buggatti, namachrovanost muscle caru, lehkonohost Lotusu, technicka invence lunarniho vozitka anebo spolehlivost Lexusu. Vsechno to je odpad, protoze dejiny automobilismu jde smrsknout do 5ti pismen. RAPID.
Poznamka.. Rapid ma tento etymologicky vyklad😒br /> rapidamente ’ v hudbe: rychle, spechem
rapiditas ’ prudkost chvat, dravost
rapidni ’ rychly, spechajici, prudký
rapidus ’ rychly

COZ K TE 1.2 MPI 51kW 0-100 za 16s SEDNE JAK P*R*D*E*L NA HRNEC. VAZNE .
:yes: :yes:
Aladeen
Ty si môj človek :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: 1.4 TSI ako najsilnejší benzín a ešte k tomu s tým hnusným turbom . "šťastný" majitelia budú RAPIDne chodiť do servisu >😁
PeterLuk
Len tak mimochodom, Bugatti Veyron tiež navrhol Kabaň...
Klaudius
Vidíš, a mne je úplne fuk, či je to nejaký kingov "čechoslovák" alebo Slovák, faktom je, že vrátane tej bugattky sa mi výsledky jeho práce nepáčia.
hipisko
a co audiny(tie starsie okolo roku 2006)?