Novinky
3_diamanty
0
s tymi okruhlymi oddelenymi svetlami vedla klasikych prednych svetiel vyzera super , zase to dos.eru 😒
s tymi okruhlymi oddelenymi svetlami vedla klasikych prednych svetiel vyzera super , boze zase to co je dobre treba dos.rat ;-\
poprosim redakciu aby jeden moj prispevok zmazala ,,, neslo mi prvy prispevok pridat a zrazu je tam... neviem ako.... tak ho zmazte....
poprosim redakciu aby jeden moj prispevok zmazala ,,, neslo mi prvy prispevok pridat a zrazu je tam... neviem ako.... tak ho zmazte....
...bude tento facelift. Alespoň se toho obávám,pokud změny budou takové,jak média popisují. Současné kulaté mlhovky dávají Yetimu nezaměnitelnou a přátelskou tvář. Tohle si měl Kabaň prosadit... No uvidíme... ;-\
Mám stejný názor. Yeti prakticky žádný větší facelift nepotřebuje. Tento způsob sladění se zbytkem portfolia je poněkud nešťastný... Vypadá to otřesně 😒
To bude další "katování kostů". Interiér současného jetíka je v podstatě Octavia II s jejími měkčenými plasty, jestli to bude low cost betonový interiér z Rapidu, tak je to jasné.
Clanek se zminuje pouze o jine stredove konzoli, ktera je tvrda i v soucasnem provedeni.
Je to potrebne chapat v kontexte znacky, kde ju chce mat VW do buducna - lacny wagen pre vychodne trhy. Az prilis si Skodu pustili k Volkswagenu - vidno napriklad na Octavii, ktory postupne ocesavaju. Dizajn Rapidu je jasnym prikladom zatlacenia Skody do uzadia, ci uz technkou alebo dizajnom. Bude to lacna znacka s velkym kufrom za "priaznivu" cenu v ramci koncernu. Ziaden dizajnovy bestseller. To bude VW a Audi
To jsou zvasty. Skoda byla od zacatku jasne profilovana a zadny model skody nemel techniku na stejne urovni, jako ekvivalent od VW. To, ze to ve vysledku dopadlo kolikrat lepe, nez VW je vec druha. A pokud narazis na rapid, tak ten je jednoznacne krokem kupredu. Jedinou nevyhodou vozu jsou tvrde plasty a kratke sedaky, coz muze byt napraveno v ramci faceliftu. A design je perfektni. Ted jenom doufat, ze yeti nebude vypadat jako na fotomontazich a bude to fajn
Rapid je podla mna nieco ako O1 alebo Fabia II - orezany VW co sa dizajnu aj techniky tyka. Octavia II alebo Fabia 1 boli postavene uplne inak, podla mna ich konstrukcia trochu unikla koncernu z presne vymedzenych mantinelov alebo to mali aj dovolene, aby sa lepsie zapisali do povedomia. Teraz je uz Skoda znama a slusne zapisana znacka, tak nie je potreba robit ziadne prehnane lapace predaja a moze sa zacat setrit - vlecna naprava, H4, male sedaky, ultra lowcost dizajn ala Dacia - volant, sedacky, svetla, predna maska,...
Ty ultra lowcoste, srovnej si tohle s konkurenci (301, Elyse, Elantra...) [odkaz] [odkaz]
Já být fanoušek Škody, rozhodně bych za použití 15 let staré techniky nadšen nebyl. Jinak Rapid je nádherný kus auta, jen doufejme že touto lowendovou cestou - použití 2 generace staré techniky - nepůjde značka jako celek - to by si v naší zemi snad nemohl přát nikdo.
Patří ti :yes: za naprosto střízlivé zařazení Škodovky v rámci koncernu.
Tvrdý interiér mi vadí méně (on mi vlastně vůbec nevadí 😉 ) než náprava z OI.
Patří ti :yes: za naprosto střízlivé zařazení Škodovky v rámci koncernu.
Tvrdý interiér mi vadí méně (on mi vlastně vůbec nevadí 😉 ) než náprava z OI.
Ja hovorim o "boji" vnutri koncernu. Myslim, ze 2 obrazky su viac ako 100 dalsich slov😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Ak toto nie je lowcost wagen, tak co je to? Rozumne pouzitie zapodenemeckej techniky v cenovo pristupnom obale?
EDIT: OK, moze to byt este nedozrety- nedotiahnuty Kabanov dizajn, ale to je asi subjektivna vec. Mne to ale pride, ako lowcost v ramci koncernu. :yes:
[odkaz]
[odkaz]
Ak toto nie je lowcost wagen, tak co je to? Rozumne pouzitie zapodenemeckej techniky v cenovo pristupnom obale?
EDIT: OK, moze to byt este nedozrety- nedotiahnuty Kabanov dizajn, ale to je asi subjektivna vec. Mne to ale pride, ako lowcost v ramci koncernu. :yes:
No 100 slov k tem obrazkum psat nemusis, ale par bych uvital 😉 Co na nich mam videt? Jinak pozor na zamenovani slov levny a laciny.
Tak napriklad, ze ten volant a cela palubovka posobia na mna bud skolackym dojmom alebo je to proste sedan pre indicky trh alebo liftback pre vychodoeuropsky. Spracovanie bude urcite skvele, ale neubranim sa dojmu, ze cele to auto posobi velmi ucelne - teda bez emocii a luxusu, cista prakticnost, slaba technika a usadeny dochodcovsky dizajn. Nikde nevidim LED diody, xenony, odvahu a styl v interieri. Je tam len odladacia schranka na 1.5PET, miestna to specialita a ten volant z vojenskeho trasportera s ciernobielym retro znakom.
Nejsem žádný Škoda fan, ale vytýkat tomu autu, že bude bez emocí a luxusu...., to hraničí se ztrapněním. Musíš vzít v úvahu zákaznickou platformu modelu, kdyby šlo klientele o emoce, budou tu jezdit jen italská auta, a to snad jen Alfy. Drtivá většina zákazníků ocení obrovský, (podle mně až zbytečně velký) kufr, relativně jednoduchou techniku pod kapotou a hustou servisní síť. Torzka vzadu je samozřejmě přešlap, ale opět, klientela nehledá charakter, nehledá vytříbené jízdní vlastnosti typu Mazdy 3 nebo BMW 3, hledají auto na převoz věcí z bodu a do bodu b, pro ty zadní náprava z O I. nebude problém, ti na hranu auto hnát nebudou.
Tak oproti polu rozhodne neztraci. Myslim si, ze je naopak dotazenejsi a dospelejsi. Chtit luxus po aute teto kategorie je tako trochu zvlastni. Ale i tak, mas tam vkusne chromovane ramecky kolem vydechu ventilace, chromovana klika dveri jakoby vyrusta z toho cerneho oblozeni, coz je reseni zname i z drivejsich modelu a stale efektni, no a horizontalni linka spojujici vydechy primo vybizi k tomu, aby se na ni nalepila nejaka stribrna folie, nebo dreveny dekor 😉 Je potreba si uvedomit, ze rapid nemiri ani do nizsi stredni a kdyz, tak na samotny zacatek a to jeste jako levny model, takze cekat nejake rozmarile vystrelky je opravdu naivni. Ale ocenuji, ze jsi vybral hezky oficialni snimek v bezove a ne tu spinavou spionazni fotku predprodukcni verze.
FINLAN😱 Torzku z octavie ma i roomster a za jizdni vlastnosti je vsude chvalen, nehlede na to, ze elantra ji ma taky. No a kdyz ji ma mit i golf a ibiza, tak asi nelze ocekavat, ze by rapid mel multi-link.
FINLAN😱 Torzku z octavie ma i roomster a za jizdni vlastnosti je vsude chvalen, nehlede na to, ze elantra ji ma taky. No a kdyz ji ma mit i golf a ibiza, tak asi nelze ocekavat, ze by rapid mel multi-link.
Ved cely cas to tvrdim, Skoda je levna znacka, ktora ma vyplnat zaciatky jednotlivych tried, je/bude ochudobnena o niektore prvky a bude to cisto pragmaticke auto. Ako som uz pisal - Dacia, napriklad Duster je dobry priklad v porovnani s ostatnymi SUV
Co se týká náprav, tak se snad shodneme na tom, že co se týká jízdních vlastností je multi-link vzadu jednoznačně lepší, nový Ceed je z pohledu jízdních vlastností, (především komfortu jízdy) chválen všude jakbysmet. To že má Octavia vzadu torzní tyč, (což jsem nevěděl) považuji spíš za negativum než pozitivum, (přece jen nemá plnit roli jakéhosi lepšího low - costu jako Rapid) pokud jde o Roomster, tam větší rozchod kol vzadu (náprava z Octavie) asi přispívá k jistějším jízdním vlastnostem. Jinými slovy ano, i torzka má své opodstatnění a když je dobře naladěná tak auto bude jezdit více než slušně, ale pokud není odladění multi-linku vzadu vysloveně odfláknuté, (minulá generace i30) tak je nesmysl se bavit o tom, které řešení je lepší.
Myslim, ze pouziti torzky v rapidu je ok. Jinak soucasna octavia ma multi-link pristi by ho podle vseho mela dostat jenom do vrcholovych motorizaci, stejne, jako golf a leon.
Nicco: Levna znacka ano, ale rozhodne ne ultra lowcost jako dacia. Srovnej si dustera a yetiho.
Nicco: Levna znacka ano, ale rozhodne ne ultra lowcost jako dacia. Srovnej si dustera a yetiho.
než tento Yetti po zfušované plastice. Vždyť to jako celek vůbec neladí, ta rozšklebená tlama je jako jizva na jinak zajímavém autě.
To je fotomontáž kámo >😁 😉
No tak to je snad jasný, ale z článku to vypadá že to není daleko od pravdy.
ty novináři si dělaj co chtějí... je to tak 8 měsíců zpátky co udělali nového roomstra na tourana dali tyto světla a masku a lidi taky mleli... takže tohle je asi tak pravděpodobné jako že dneska v lese najdu kanystr nafty .
(takhle ten lifting nevypadá,protože jsem viděl jak to bude vypadat)
(takhle ten lifting nevypadá,protože jsem viděl jak to bude vypadat)
Jestli budou mít všechny škodovky takhle stejné čumáky no tak to nevím ;-\ každopádně jestli takhle bude vypadat tak to bude pěknej humáč 😒
Příjde mi to, že rozkaz byl jasný - ubírat se novým designovým hranatým směrem za každou cenu, při minimálních nákladech na facelift, protože ten předek je jak nalepený z jiného auta a prostě nesedí. Za druhé onen "úsměv" v kombinaci s vizáží teréního vozu měl být sympatický vybrané skupině zákazníků, to jen tak padne? Bude to další předem známá chyba po příliš vysoké/úzké fábii?
No nevim jak maska, ale je zajimave jak snad vsichni vyrobci maji zakomponovany naraznik do cele masky, takze se da rici ze ani klasicky naraznik nemaji. Ale Sade se vraci svym vyrobne lacinym designem nekam o 20 let zpet. Jeste je to tak nechutne nabubrele >😒]
[odkaz]
[odkaz]
Je to takova lacina opozdena cinska vyrobna >😒]
[odkaz]
[odkaz]
Je to takova lacina opozdena cinska vyrobna >😒]
A přesto to vypadá pěkně. :-!
Jo jasne, asi jako kdyz jde nekdo koupit Logana, taky kvuli krase >😒]
Jak to s tím souvisí?
No ze to preci lidi kupujou, protoze je to oboje tak strasne pekny, teda spis strasny nez pekny >😁 >😁 >😁
Pěkně? Panebože.... Dá se předpokládat, že je to zatím jen počítačový render, ale měl-li by Yeti vypadat takhle.... Jediné opravdu pěkné auto, které Škoda v současnosti vyrábí, je Superb Combi, to je pohříchu málo. Yeti žádný krasavec není, vypadá řekněme, akceptovatelně. Žádný facelift nepotřebuje.
Zajimave je, ze kazdy z novinaru videl asi jine auto 😉 Strasne je oboji, ale kdybych si mel vybrat, tak to druhe, protoze to aspon vypada trochu jinak, nez rapid.
Obě verze jsou neskutečné zrůdnosti. Yeti patří k tomu povedenějšímu v portfoliu Škodovky, tak doufám, že ho ve skutečnosti takhle nezprzní.
Určite nie, tieti fotomontáže sa nepodarili...
Byla by chyba odstranit charakteristické prvky Yetiho jen v zájmu nějaké zbrklé unifikace.
Nevěřím, že tak bude Yetti vypadat, ty fotky jsou fakt humus >😁 :no:
Grafici obou periodik budou evidentně pěkní matlové >😁
My všichni, kteří tomu rozumíme, víme, že je to prémiový evropský superdrzek pro prémiové lidi, kteří jezdí prémii! BRAVO-ŠKODA-VOLKSWAGEN-PORSCHE!!! :yes:
posedlost některých automobilek, nasadit všem modelům podobný ksicht. K čemu je dobré to, že budoucí Fabia bude mít podobný škleb jako budoucí Superb?
Naprosty souhlas. Nejvetsi blbost v automobilovem prumyslu. Kam se hrabe nejaky stop-start...
Akorát co si vzpomínám, tak žádná automobilka nestihla ten ksicht sjednotit u všech modelů, pokud nemá porád ten samý. Než se tak stalo, měla už zase jiný, asi následkem výměny designéra ;-\ .
Přesně tak, hrůza, hlavně koncern VW je tím úplně posedlý. A to že se jim to nepovedlo? Co Seat se stejnou přídí u všech aut? Nebo Audi? Hrůza, nesnáším to. A podle mě je to i kontraproduktivní, u Audi nerozpoznáte A4 od A6 a navíc majitelé. Dražší auto má stejně přiblblou příď jako nějakej low-cost... ;-\ Škoda, že ty kulatý mlhovky u Yetiho Kabáňovi nepovolili...
Bude to prostě brzo jedna velká Rodina. >😁 Identita či případné budoucí "alimenty" nelze rozporovat. >😁
Škoda většinou nic nedává moc dopředu, viděl bych to tak, že si faceliftem nejsou moc jisti, a teď zkoumají reakce lidí na možnou podobu, a vzhledem k tomu, že se to téměř nikomu nelíbí tak můžem doufat v to že facelift takový nebude. >😁
Ps: nechápu proč se musí auta tka moc sjednocovat, kolikrát už člověk nepozná jestli za ním jede A6,A7, a8 u BMW taky, a vw je v tom mistr tam není pomalu poznat polo od phaetona.
Ps: nechápu proč se musí auta tka moc sjednocovat, kolikrát už člověk nepozná jestli za ním jede A6,A7, a8 u BMW taky, a vw je v tom mistr tam není pomalu poznat polo od phaetona.
současný Yetti je podle mě parádní a takováhle sterilní unifikace by mu zkazila osobitý vzhled
Myslim si, ze kulata svetla nejsou bezpodminecnou nutnosti, pokud bude prid i bez nich dostatecne atraktivni. Bohuzel to, co vidime na obrazsich ma do atraktivity skutecne daleko. A uprimne, k cumaku z rapida se kulata svetla stejne nehodi [odkaz]
Tohle vypadá ze všech (foto)montáží zatím nejlíp :yes: .
Je to škoda, pokud ty světla půjdou pryč. Yeti byl/je se Superbem kombi nejhezčí a škodovka, zepředu i zezadu a i díky těm světlům byla i trochu jiná než ostatní mainstream.
Nemyslím, že by všichni lidé chtěli mít stejná auta, ale dělá to na mě dojem, že koncern chce v současnosti sjednotit (a asi i ušetřit náklady) nejenom škodovky, ale i ostatni značky do těch hranatých tvarů a do toho ty kulatá světla bohužel asi nepasují.
Je to ale škoda a myslím, že na to možná i trochu doplatí, zvlašť třeba když se člověk podívá na KIA/HYUNDAI, jak ošklivé byly ještě před pár lety a jak teď sázejí na známé designéry, kteří dělají hezká auta a to (zepředu i zezadu).
Podobně Citigu i VW Upu jako malému autu by slušel výraznější design, můžou jenom vzpomínat na dávného brouka, který zajímavý a výrazný byl. Citigo bych místo te naroubované škodovácké masky, raději klidně nechal design Upu, s pouze velkým škodováckým logem nebo tak podobně i za cenu, že by nebyl sjednocen se zbytkem škodovek, protože takto je kvalitní a dobře vymyšlené auto zepředu nehezké, přitom by stačilo relativně málo.
Nemyslím, že by všichni lidé chtěli mít stejná auta, ale dělá to na mě dojem, že koncern chce v současnosti sjednotit (a asi i ušetřit náklady) nejenom škodovky, ale i ostatni značky do těch hranatých tvarů a do toho ty kulatá světla bohužel asi nepasují.
Je to ale škoda a myslím, že na to možná i trochu doplatí, zvlašť třeba když se člověk podívá na KIA/HYUNDAI, jak ošklivé byly ještě před pár lety a jak teď sázejí na známé designéry, kteří dělají hezká auta a to (zepředu i zezadu).
Podobně Citigu i VW Upu jako malému autu by slušel výraznější design, můžou jenom vzpomínat na dávného brouka, který zajímavý a výrazný byl. Citigo bych místo te naroubované škodovácké masky, raději klidně nechal design Upu, s pouze velkým škodováckým logem nebo tak podobně i za cenu, že by nebyl sjednocen se zbytkem škodovek, protože takto je kvalitní a dobře vymyšlené auto zepředu nehezké, přitom by stačilo relativně málo.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Nebreč nad kufrem a kup si Octavii nebo Rapid, nebo si počkej na větší MPV/SUV, které značka připravuje.
Pozrite na autoforum - bude aj Rapid Hatchback... 😉
A hele co jsem tam ke smůle antikoncernfans ještě našel - Rapid bude mít zadní okna ovládaná z místa řidiče.
To je v nižší střední trochu lepší standard, nějaký důvod proč to zmiňuješ? Nebo to snad má být něco, čemu máme v rámci cost-cutting measures tleskat? Ale no táák......
aj na nové svetlá.
Tak ako na všetko doteraz a ešte tu budú chvály na nový image značky. :yes:
Tak ako na všetko doteraz a ešte tu budú chvály na nový image značky. :yes:
Chyba lávky, na design přídě O III. (nebo spíš 2. po fl) jsem si nezvykl dodnes. Yeti žádný fl nepotřebuje, nemluvě o tom, že vypadal-li by takto, je to jednoznačný krok zpátky.
sucasny vzhlad je jednak originalny,a jednak sviezi. tie otrasne navrhy na oboch fotkach su nudne a krokom spat.... :no: :no: :no:
nechápu to nejlepší na škodě yeti zničí ta maska bylo to jediné co se mi na ní líbylo ,desigh škody jde do pekel a škoda to po pár letech pozná v odbytech prodeje , nevím co tím sleduje sity go a následně rapid to jsou pouze koncernové vozy s jinou maskou. škoda by si měla vzít příklad z Hyundae ten díky líbivému designu drtí celosvětové prodeje
O libivem designu hyundaie bych mohl vest sahodlouhe spory >😒]
Design Hyundai plný nesmyslných promáčklin, vlnek, světel natažených až pod okno, to je skutečně "krása". Celkově totální překomplikovanost bez nějaké hlubší vize. Snaží se vypadat jinak za každou cenu, podobně jako dřív třeba Ssangyong, ale že nám ten design tlačí 100x za den v reklamách, tak to už někomu připadá normální, nebo dokonce hezké 😒