Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Poslední vyrobené Saaby hledají majitele v aukci

48 komentářů

white label
na aukci se dá koupit všelico, dokonce i Černý Petr, ba co víc, ani ten Černý Petr nemusí být zrovna černý, viz titulní fotka ...
šmoula nešika
:yes:
Frantizsekk
Saab ma svoje jmeno a v dnesnim svete zalezi hlavne na nem. Nekoho prachatyho to urcite nenecha chladnym. A jelikoz se penize prelevaji do ciny/indie, tak to vidim odtamtud.
Ondris
Nu což, i tak je na to možno nahlížet.
Auto je to parádní i s těmi vadami 😄
Navtech
Nebude, tohle je, jako když ti v krematoriu vyndavaj zlatý zuby a prsteny před zážehem...
Ingister2
Bohužiaľ, musel som meniť auto vo firme a strašne som ho chcel, dokonca mi spravili cenu mimo oficiálneho cenníku... A bohužiaľ... mesiac na to zbankrotovali...
Aj ked je pravda, že ked som objednával už asi 3 mesiace nevyrábali...
Thomas89
No ja ho mam. a akorat po studiu mu dam sbohem. Bud se vysypat do starýho nebo do "novýho"...
Thomas89
No ono, když se to veme kolem a kolem. tak nový hondy taky není o co stát... civic 8g ala ufo, 7gčko... Accordík novej taky nic moc co by mi chytlo za duši...
Honda je pravda, že když se nerozpadne rzí tak ji skoro nic nedodělá.
Poslední Saaby sou skoro z 1/3 Opely. Takže 😄 si dneska nevyberu... a s kupátkem budu mít rozchod na krku >😁 takže něco aby se do toho vešel i kočárek aby přítelkyně neremcala >😁
martin.blader
Pokud si koupí opravdu Saab a ne nějaký Opel, což ale znamená koupit celkem staré auto, tak proč ne. Nicméně lahůdky jako 900 turbo a ostatní Saaby té doby už mají celkem slušnou historickou hodnotu a auto pro studenta to zrovna není.
martin.blader
Tak to už nebyl od té doby, co se dostal pod křídla GM.
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Johny.Rico
Nádherné vozy, kvalitní vozy, Evropské vozy. Ach jo... RIP 😒 😢
Johny.Rico
Kombi nádhera!
DjJDRio
;-\
twistedTSD
Já ano. Na této fotce příliš lákavě nevypadá, ale když jsem ho viděl na živo, byl jsem přímo uchvácen. Velmi originální, avšak majestátní design...Ale uznávám, že interiéry mě u Saabu taky moc nebraly.
Klaudius
A prečo s tým máš problém? Ide o zberateľský kus a buď sa majiteľovi vyplatí dať ho dokopy, alebo ho naopak bude chcieť nechať v pôvodnom stave. Každý škrabanec má svoju cenu.
PeterLuk
:yes: :yes😒br />
Ja ešte auto nemám, a SAAB auto ako máme v rodine nevyrábal, a aj keď potrebujeme druhé a tretie, niet naň peňazí. :-!
KANKUNEN
Nedělej to, kup si zase Hondu, ti všichni co už Saaba nekoupili věděli co činní.
KANKUNEN
Pozor, tady to lze jen podepsat.
romgator
no, ona tady už jakási náhrada je. Společnost NEVS z Švédska. Spíš je to čínská společnost, která chce vyrábět elektromobily pro čínský trh. Prý ale bude vyrábět i modely se spalovacím motorem na bázi 9-3. Jak to ale dopadne, popřípadě, co z toho bude ví jen Bůh. Ale Saab, jak ho známe to asi už nebude.
marek.g
mě se líbí velmi
matii
Mimochodem dodnes považuji jednu reklamu z 90tých na Saab za nejlepší jaká byla na auto natočena. V originále to je ještě hezčí (bohužel jsem ho nenašel).

[odkaz]
matii
Když se řekne Saab, představím si toto😒br />
[odkaz]

Tady je taky pár Aut s velkým A

[odkaz]
_MT_
Tak kombi na značkách asi neuvidíš. To se snad ani nedostalo do sériové výroby. Pro mne to bylo příjemné překvapení, ale otázka je, jak by vypadal v bílé barvě. Přeci jen černá se na dojmu podepíše. Rozhodně mu to slušelo.
matii
Jediné co ujde je to sportkombi, avšak tragédie je to zadní okno. Někdo nevěděl co s tím, tak ho z 50% překryl černým dekorem.
_MT_
Na fotkách se mi moc nelíbil, ale nedávno jsem měl příležitost si jeden kousek prohlédnout, zaparkovaný před budovou fakulty na Malostranském náměstí, a musím říct, že karoserie vypadá dobře. Jen je to slušná rarita, takhle stojícího jsem ho snad ještě nikde neviděl (ale je pravda, že většinou okolí ignoruji, takže kdo ví).
matii
Mně to přijde, že designér se v pondělí rozhodl pro ostré hrany, v úterý mu žena žekla ať to zaoblí a soused ve středu ať tam dá trochu chromu, ve čtvrtek potkal bráchu a ten že plastikové žebrování je in atd ...
Ingister2
Všetyk tie SportCombi boli testovacie, predprodukčné kusy, vozili v sbe spústu meracích a testovacách prístrojov, preto sa nedajú ani prihlásiť, rovnako je to s každou predprodukcoiu u každej automobilky... Že sa nedostali do produkcie, je už iná story...
Ingister2
Nemal som s tým problém, na živo vyzeralo skor zle, tá veľká plastová plocha vedľa obrazovky, ale v kontexte celého auta to bol - pre mna - len malý detail, ktorý som bol ochotný prehliadnuť.
matii
Je to můj osobní názor. Myslíte že to je hezké? A to nemluvím o interiéru alá plastikové dekly od kanálu.

[odkaz]

[odkaz]
4bytelnýkola
jistý to ale není..
Thomas89
ja se za svý BY nestydím.
jelikož jsem ještě student tak mi nic jiného nezbývá... takže až se odporoučí do motonebe moje současny auto (a jelikož je to Honda - tu dřív sežere rez) tak přemýšlím o Saabu a podle toho kdy odejde tak vyberu rok a model 9-3 nebo 9-5.
Ondris
To si právě nejsem jistý, cituju popisek k 9-5 SportCombi XWD 2.0 Turbo😒br /> Pohon všech kol je nefunkční. Zadní náprava není podle specifikace. Nefunkční varování slepého místa. Přední a zadní sklo není podle specifikace, skla mají namontovaní dodatečné vybavení. Chybí hagusy. Škrábanců je více než obvyklé. Na střeše je prohlubeň 20x20 cm. Vyříznutá díra v nárazníku pro připojení lana. Díry v předním nárazníku. Poničená kola. Poškrábaný hliníkový panel v interiéru. Skvrny na čalounění dveří. Skvrny od barvy na PP dveřích. Špinavý interiér.
Zatím za 150 000 SEK. HAHAHA. >😒]

Podobně pomlácený jsou všechny, monitoring lepýho místa nefunguje snad na žádném.
zastava
Souhlas - nádherný, a zároveň odvážný a originální. To se dnes už skoro nevidí. Hned bych ho bral, akorát tam na té aukci budou asi padat dost závratné sumy 😊)
Ondris
Jo jo, nakonec jsem to opsal právě tou spoluúčastí. 😉
Dík.
jossalito
Já bych spíš volil slovo spoluúčast.
Kulance je spíš ochota.
Ingister2
Zasa kecáš? Chceš vidieť objednávku?
Ako píšem hore, veľmi som ho chcel a veľmi sa mi páči, doteraz, ked to zrovnám s autom v ktorom jazdím teraz... možno je technicky dokonalejšie, ale chýba mu duša.
GTI
Tady budou dnes bychařské žně. Jasně, každej BY koupil. To jsi mohl udělat, když Saab vyráběl a prodával. Teď už jen pláčeš nad svojí vlastní garážovou rakví...
Ondris
Ou, děkuju.
Zafixoval jsem se na slově retence a nemohl jsem se toho pustit... 😄
GTI
Kulance
marek.g
jsi mimo. poslední Saab byl možná tím vůbec nejhezčím :-!
romgator
jak to myslíš. Jako že se možná Saab vrátí. To by bylo úžasné.
romgator
souhlasím. Poslední 9-3 nebo 9-5 byla úžasná. Fakt škoda Saabu. Fandil jsem mu do samotného konce. No jo. 😒
Ingister2
No, ja si myslím, že príve to, čo vypustila na trh úplne na konci bolo veľmi, ale veľmi dobrééé
matii
... jsem měl pro Saaby slabost. Už za komanče byly symbolem švédské preciznosti a patřily mezi několik vyvolených aut, vyráběných mimo státy Varšavské smlouvy, která se směla v tehdejším Československu prodávat.

Co však firma předváděla (hlavně po designové stránce) posledních pár let, snad může omluvit jen smrtelná křeč, ve které se zmítala.

Takže tyto kousky bych koupil možná někam do muzea jako odstrašující příklad, jak nemá auto 21. století vypadat.
Ingister2
- SC som mal objednanú, ako tuším prvý vôbec vo V4. A strašne som na nu tešil...
SAAB tu chýba...
Frantizsekk
Ja si myslim, ze se neco dit bude.
Ondris
Ach jo, ten kombík je tak krásnej...
Škoda ho. 😐

Přehled aut je tuto😒br />https😐/www.kvdauctions.com/en/auction… />
PS: Dotaz dotaz, mám úplný okno.
Jak se nazývá situace, kdy výrobce auta zaplatí část opravy i po záruce? Ď.