Ekonomika
Co mi tady uniká?
Někdo postaví auto, které nejde moc na odbyt a nechá to zkrachovat.
Přijde někdo druhý, který veme to auto tak jak je a zase kupodivu nejde na odbyt.Tak to zase končí překvapivě krachem.
Třetí doufá, že se to samé auto na potřetí zalíbí?
Pro mě jediný do budoucna udržitelný model je, že SAAB převezmě někdo se zázemím Tata motors: know how z auto průmyslu, velký balík peněz na samostatný vývoj a schopnost automobilku na pokraji krachu dovézt do svetlé budoucnosti.
V paběrkovaní na zastaralý technice a už lehce přežitým designu nevidím jako přínos a dobrý plán na (zasloužené) obnovení automobilky.
Někdo postaví auto, které nejde moc na odbyt a nechá to zkrachovat.
Přijde někdo druhý, který veme to auto tak jak je a zase kupodivu nejde na odbyt.Tak to zase končí překvapivě krachem.
Třetí doufá, že se to samé auto na potřetí zalíbí?
Pro mě jediný do budoucna udržitelný model je, že SAAB převezmě někdo se zázemím Tata motors: know how z auto průmyslu, velký balík peněz na samostatný vývoj a schopnost automobilku na pokraji krachu dovézt do svetlé budoucnosti.
V paběrkovaní na zastaralý technice a už lehce přežitým designu nevidím jako přínos a dobrý plán na (zasloužené) obnovení automobilky.
Od začátku bylo zřejmé, že tento pokus skončí fiaskem. Oživovali již starší model, kterému takto zase nějaký ten rok proti konkurenci utekl. A toto auto místo dřívější sériové výroby (na kterou byl nastaven celý proces, produktivita, ceny komponent) montovali doslova po kusech.
To už je vzhledem k fixním nákladům souvisejících s touto nepatrnou výrobou prostě neudržitelné. Navíc jaký je potenciál trhu pro takové auto a záruky pro případné kupující ohledně oprav, ND nebo servisu?
To už je vzhledem k fixním nákladům souvisejících s touto nepatrnou výrobou prostě neudržitelné. Navíc jaký je potenciál trhu pro takové auto a záruky pro případné kupující ohledně oprav, ND nebo servisu?
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
A to mě štve nejvíc, ale musím to říct. Bude nutné přesunout výrobu do Číny a tam vyrábět i pro jiné trhy. Bohužel.