Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeČeský trh v roce 2008: Mercedes-Benz nejúspěšnější mezi nákladními automobily
12 komentářů
Special-line
Avia podle mě jede a dokonce má nějaký záměr jít do kategorie N3 tudíž auta nad 12 tun, pokud jsem to pochopil dobře. Tedom dělá jednak modernizace starých Liazů, nejčastěji 24.33 SD (sklápěče 6x4) a jednak dělá i úplně nové Foxy řady d tudíš s nafovými motory Myslím Renault a Deutz a řadu g s plynovými motory Liaz. K tomu samozřejmě autobusy co se dělají u nás v Třebíči v licenci zahraniční firmy ještě s kogeneračními jednotkami. Živě si pamatuju jak dyž ještě začínali sídlili na naší ulici a majitel je bývalý Dukovaňák.
MAZ není ruský výrobce, ale běloruský (Minský automobilový závod).
Automobilová výroba Pragy byla prodána do Polska, ale v jaké fázi to tam je už netuším.
A neví někdo jak je to s Tedomem? Jsou to zbrusu nově vyrobená auta nebo kompletně překopané staré Liazy?
K té řadě Fox, ta samozřejmě vychází, respektive je to poslední model Liazu, ale rovněž jsem zatím slyšel jen o razantních modernizacích starých Liazů řady 100 a 300 na tuto řadu. Musím to tam zase prošmejdit. Vlákno o Liazu (Tedomu) většinou vynechávám ..
stránky znám, ale již jsem se na ně dlouho nedíval