Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa Romeo Giulia: Verze QV má 510 koní a na stovku zrychlí za 3,9 s! (+video)

383 komentářů

flyboyeda
Sláva a Lesk bývalých Alf Romeo je pryč, zatímco Alfa spala, Audi si dizajn Alfy vzala, teď je Alfa zpět , je to hrůza a děs

Poslední velký hezký sedan od Alfy je 166, tohle je hnus
webpaja
Tvoje vyjádření je pro AR vlastně pochvala 😉
flyboyeda
nečekal jsem že se mi bude nová Alfa Romeo líbit, takže Alfa naplnila moje očekávání na 100 %

Tahle Alfa vypadá fakt hnusně, přední světla Alfa Ukradla Audi A6, je to smutné, ale lesk a a sláva Alfy Romeo je nadobro pryč, když Alfu tak jedině ojetou, protože ty nový nestojí za nic
grifith
Která nová Alfa nestojí za nic? Giulietta?
lamal
to vies vsetky ma ojazdene tak vie za co stoja a za co nie
Informátor
>😁 :yes:
Ada je zase tady
Když A6, tak allroad a 3.0TDI 😉
flyboyeda
A6 se mi líbí ve všech podobách, hlavně s motorem V6 3.0 TDI, nejkrásnější je samozřejmě jako sedan, All-road vypadá taky skvěle, hlavně je neuvěřitelně praktický, v podstatě je prtaktický jako dodávka, ale s jízdními vlstnostmi závodˇáku a zvládne i lehčí terén
PinkHead
Tebe sa pači audi a6 preto lebo si otupeny 4 kružkami.
flyboyeda
klacky a kamení mi ublížit můžou, slova ne 😄
PinkHead
Ja ti neubližujem ak to berieš takto tak prepač. Ja len nemam rad kružky.
Jaros71
Mě AUDI tedy nevadí , ale taková italská krása to tedy není!
BRAVO A l f a !! :yes: :yes:
del42sa
stačí zakrýt to véčko ve předu a odmyslet si ten charakteristický design kol a co vidím ? Alfu Romeo tedy rozhodně ne ... ;-\
Arese
Bohužel s tebou musím souhlasit, ale auto to pravděpodobně i tak bude skvělé!
Tiasek
To je zase breku, to to má pořád vypadat stejně 100 let? Jaguar zažívá po dlouhé době zlaté časy, a to patří indům a úplně změnil design. Ale lidi ho chtějí! Tohle je prostě nová Alfa a pořád vypadá dravě, a jsem naopak rád, že se posunuli, a nežijí časy minulými.
del42sa
ne jasně , chtělo to uplně překopat design a udělat z toho jinou značku 😉 >😁
Informátor
>😁
Tiasek
Pravověrní fanoušci Jaguaru vedli úplně stejný řeči a hele jak Jag jede. Nekoupíš to ty, koupí to dva jiní....
_Karel_
Přesně. Kola Alfa, přední světla BMW, zadní světla Audi, kabina (boční prosklení) Jaguár. Ošklivý to není, docela se mi i líbí, ale kromě kol nevidím žádné pokračování tradice krásných aut.
_MT_
Přední světla mi tedy připomínají GT86.
_Karel_
Mě zase 3-er.
_MT_
BMW používá úplně jinou optiku. Já tu tedy čtvery angel eyes nevidím. Zatímco čočky v krajích, jednu na každé straně, se šikmým denním svícením jako zamračeným obočím má právě GT86.
CommonUser
Toto je znasilnena Alfa 147(svetla) velkou Alfou 8C (naraznik + papula). Tie krasne studie su ... v nenavratne. Skoda. Zeby je to len muscle car pre Ameeeeeriku ?!
fOE
Obcas mam pocit, ze ty bys nepoznal hezke auto ani kdyby te prejelo. >😁
Karlll
:yes:
Hlavne ty kecy jak neco prevzalo Audi, ty tuctove krabice >😁
GeMcz
Mám rád Alfy, měl jsem A 147 a byl jsem spokojen. Desing byl fantastický. Bohužel toto není Alfa. Už Gulietta nebyla to pravé ořechové, byla moc boubelatá. Na novou Alfu jsem se těšil, ale oproti studiím je to zklamání.

[odkaz]

Přední světla jak Audi A6. Za předním blatníkem a přední dveře úplné BMW a zadek taky nic moc, světla jak Superb. Nejvíc se mi líbí partie od zadního blatníků, ale ze strany. Vím, že se dnes odlišit je opravdu těžké, ale taková A 159 byla geniální. Giulia motorově super, ale ten design respektive ten duch Alfy, tak ten tam už není, bohužel 😒
ambospetr
No musím říct že z toho naskakuje husí kůže ! >😁
flyboyeda
to jo ,úplně mě osypalo když jsem to viděl, jak je to škaredý
Ja Prvni 123
běž se ochladit do nového Superba...
>😒]
flyboyeda
dobrý nápad :yes:
Informátor
Hele, že ona se ti Giulia fakt nelíbí? Ale ostatním asi jo, koukám na dyslike >😁
flyboyeda
i kdybych měl třeba 100 palců dolů je mi to fuk, za svým názorem si stojím Giulia se mi vůbec nelíbí, ani trošičku, vůbec
Ada je zase tady
Na Fiat to zase tak špatné není 😉
plzenaak
Stůj si za svým názorem, ale hlavně ho pořád neopakuj :-! .
miromen
Jo kdepak to AR dopracovala že i v MB umi udělat pěknějši auta. Superb se opravdu povedl. Tenhle novy počin AR tedy žadna slava.
flyboyeda
přesně tak, je to zoufalý a ubohý, lesk a sláva AR josu pryč, zůstali jenom ve starších modelech poslední hezká Alfa Romeo byla 166 2. generace a potom už nic
miromen
No hlavně na AR slušna designova "vykradačka". Tohle bych od Italu važně nečekal.
grifith
Vykrádačka? Všechno už tu jednou bylo, kola kulatý, volant taky....
V době naprosté designové unifikace působí Giulia jako zjevení.
Anonym2811
Giulietta nepřipomíná nic ve své třídě, jediná podoba je s MiTo a ani to není kopírování, jsou od sebe snadno odlišitelné.

V tomhle vidím spoustu jiných aut, jen ne Alfu. Mám podezření, že 90% chtějí posílat do USA, jinak nevím, co je to popadlo.

Z praktických věcí by mě zajímalo to aktivní přední lízátko - škrábnutí o obrubník bude zase jednou o něco dražší... >😁
grifith
Klidně v tom každý může vidět cokoliv jiné a brát mu to nebudu. Pro Alfu bude tento model hodně podstatným pro rozvoj celé značky. A o tom jak se povedl budou rozhodovat reální zákazníci a ne miliony diskutérů po celém světě 😉
Anonym2811
Tak tak. Já neříkám, že se mi to nelíbí, líbí... Jenom to pro mě není Alfa...
Trochu mi to připomíná první CLS v tom, že to prostě měl být Jaguar. Mercedes taky později přiznal, že ještě jako designové cvičení to bylo inspirované anglickými vozy a vylezlo z toho tak hezké auto, že šlo do výroby. Jestli tohle nevzniklo podobně, ale na co chtěli odkázat, na to se mi stále nedaří přijít...
Na prodeje jsem zvědav, určitě je AR přeju už jenom proto, že třeba Giulietta by se mi opravdu zamlouvala. Ovšem teď nemáme o čem diskutovat, protože QV je nezachrání zcela určitě a normální verze může působit dost odlišně... 😉
miromen
Na to jsem čekal kdo prvni přijde s tim že to ma stejny volant a kola. Takže si vitěz a to tě muže těšit.
Sundat z tehle AR ? znaky vubec by mě nenapadlo že jde o auto teto automobilky. Tohle se rozhodně Italum nepovedlo.
grifith
Tebe obecně nenapadá více věcí, nic překvapivého. Ale tohle se rozhodně Italům zase povedlo. Holt jen na to máme jiný názor.
miromen
Jasně "zase" to mi stači. No jak se tak dočitam tak trefa do černeho stran designu to neni. :-!
grifith
Prostě si to nekoupíš a když to někdy náhodou reálně potkáš, tak si odplivneš 😉 Každý model má své příznivce a odpůrce, takže nic neobvyklého
miromen
Troufnu si tvrdit že si neodlivnu ale mrzi mě že tato AR neni sva. Přijde mi to jako globalni produkt což se da chapat ale prostě u AR to zamrzi. Takže mě nechapej že by se mi tento počin nelibil i když u AR už se povedly lepši kousky ale ja tam prostě vidim jakesi odcizeni.
grifith
Podle tebe není svá, podle mě je. Netvrdím, že by toto byla nejlepší Alfa všech dob, ale v dnešní produkci jde o opravdový originál.
miromen
Ja tam pravě postradam jak originalitu tak přislušnost. Ale je možne že soudim den před večerem a v reale to muže byt zasah. Ono je stejně duležitějši samotne auto tedy technika a jeho vlastnosti. A samozřejmě to jak ho taloši uvedou na trh.
grifith
Myslím, že první preview videa ukazují více než foto a na nich vypadá Giulia. K představení na salonech je ještě dlouhá cesta, ale moc rád si počkám a budu "hltat! každou novou informaci
plzenaak
Je to u každého nového auta pořád stejný. Než si lidé zvyknou, tak nadávají na design a pak se to všem líbí. To samé bylo s novou Mazdou MX-5. Každý něco očekává, ale realita je jiná. Ne horší, jen jiná. Pouze majitelé VW Golf a Porsche 911 tento pocit nikdy nezažijí 😉 .
white label
Já bych to až tak nepaušalizoval, např. zrovna ta nová MX-5 se mi naopak líbila hned a nejen mně.
Tady to vypadá na videu lépe, než na fotkách, takže naživo to může být taky lepší, než na fotkách. A v bílé barvě na fotkách je to úplná "katastrofa".
miromen
MirekGTA
Vykrádačka??? 20let všichni vykrádají nápady Alfa Romeo a když to pak oni použijí u svého modelu, tak říkáte že to ukradli!!!! Kola, skryté kliky, kočičí oči, podobu zadních světel a mohl bych pokračovat... BMW, FORD, VW, Škoda, Kia... všichni si něco vypučili
miromen
Jako že tam ukradli kliku tam šroubek apod. ? Ja se bavim o vzhledu jako celku a zde to neni Alfa Romeo. Je to smutne ale je to tak.
Neurotic
Vypadá to pěkně a nejspíš to i pojede, ale ted by to chtělo ještě něco co si budou kupovat normální lidi, protože tohle Alfu nad vodou neudrží.
Dylan McKay
Alfa Romeo je jedním z posledních výrobců opravdu nádherných aut! :yes:
flyboyeda
to rozhodně NE !!!
PinkHead
audi je najlepšie >😁
martin_dr
mne sa pacia nove audi, ale takyto retardi v nich (vcetne bmw fans) rozhodne nie..
Informátor
Máš pravdu, i když...bejvávalo
Pekelná Micinka
Uvidíme naživo, na fotkách spíše ne.
ericn
Jo, uvidíme na živo. Fotky nic moc, zatím to vypadá jako by si půjčili od každého něco 😉
Dylan McKay
To video je pecka. Ten zvuk! Skoro jako můj Prius 😉
Petrolhead_CZ
Je to bomba ty vole :yes😒br />
Po sakra dlouhé době zase ''civilnější'' stroj, který chytne za srdce. A podle všeho to pojede jako z praku, už slyším ten ryk V6ky 😄

Teď ještě oznamte cenu QV, ať vím, kolik si mám nechat stranou.
bubulak
No ta cena to bude asi ten hlavní problém. Jinak palec nahoru, za tímhle se otočí každý. Akorát ten přední převis mi přijde docela velký, na to, že to má být RWD. Ale ten šibalský výraz přední masky, jako by to auto tak pomrkávalo a říkalo, pojď se svézt, pojď, ten se opravdu povedl.
Informátor
Bude to chtít vidět naživo...
webpaja
ukazují Julču v lepším světle než ty dosud dostupný. Je to taková pravá italská rajda...jsem zvědav na běžný verze 😉
Provocateur
Jen má ta rajda trochu divný oči, takže za mě 1- 😄 XE je pořád leadrem, co se týče designu.
webpaja
Jakoby maličko šilhala, ale to bude po šrajtoflích zákazníků 😉 . To, že se taliáni vytasí rovnou s top verzí mě překvapilo...

Jsem rád, že je Alfa zpátky :yes:
Dylan McKay
webpaja máš super vyjadřování, začal jsem tu Alfu chtít 😉 :yes:
Informátor
Nápodobně. Že jim to ale trvalo. 😉
Provocateur
Kdyby radši nešilhala a rovnou vytahovala šrajtofle svoji jízdou, tak by to bylo mnohem lepší 😄
Petrolhead_CZ
XE je krásný auto, ale ten tuctovej zadek ten dojem sráží.
twistedTSD
To máš pravdu, zadku Giulie ale dle mého názoru zase chybí trocha originality. Dovedl bych si třeba představit, že by více navázali na předchozí modely.
praděda7
Přijít dnes s líbivou originalitou v tomto segmentu je prakticky nemožné. Vše tu již jednou nebo i vícekrát bylo. Ať děláš co děláš, vždy se najde nějaký designový prvek, který je podobný něčemu, co tu již bylo a nebo zrovna je... ;-\
twistedTSD
Jsem teď olivněný jedním článkem, týkajícím se asi spíše amerického trhu, zabývajícím se právě zoufalým nedostatkem invence v zadních partiích dnešních modelů. Vytvořili tam i jednu univerzální záď pro jakoukoli značku. No a to mi Giulia hned připomněla. 😄 Když už měli problém objevovat objevené, proč nesáhnout do své vlastní minulosti? Ale to už jen tak uvažuji...Asi nejvíc mi na Giulii stejně vadí ta přední světla.
Provocateur
Ano, XE má trochu tuctovej zadek (resp. zadní světla), ale rozhodně nekazí výsledný dojem tak jako přední světla Giulie.
boost.
Jo, je to žrádlo. Pořádná pasta. :-!
gil54
Souhlasím, k designu a celkovému vzhledu nemám žádnou zásadní výhradu. Líbí se mi a můj osobní pocit je, že jí vzhledově neuškodí ani budoucí civilnější verze. QV by sice chtěl skoro každý, ale málo kdo si ho opravdu koupí.
Zároveň na mě působí dojmem, že by po stránce designu mohla zůstat dlouho přitažlivá.
Uvidíme, jak se tomuhle po 4C dalšímu opravdu novému autu od AR bude dařit.
Informátor
:yes: :yes: :yes:
Informátor
Ta rajda mě dostala >😁
Emel
Jo, je to... lepší. Světly si pořád nejsem jistej... a navíc si říkám, jestli budou realitě blíž tyhle fotky nebo ty neofiko. Ale zbytek auta bez připomínek a celkově to dopadlo dobře.
grifith
Italové umí a tato Alfa je toho jasný důkazem. Jen se musí chtít... QV je povedené, teď si jen počkat na civilnější verze a zveřejnění ceníku a jde se objednávat >😒]
Informátor
Souhlasím :yes:
Ada je zase tady
Je to auto pro zakomplexované příznivce Fiatu 😄
grifith
Dědku, ty už vážně senilníš.... :yes:
Ale je pravdou, že tebe by od dveří dealerství hnali sviňským krokem >😁
speedfred
tak porad,čo máme kúpiť?
grifith
Adolfova odpověď je jasná - cokoliv s 2,0 TDi PD >😁
speedfred
traktor má svokor,ja chcem tiché auto >😁
praděda7
Speedfred Co koupit? Můžeš si udělat jednoduchou analýzu rozhodování:
1) Rozpočet
2) Co vůz musí mít - seznam (každá věc má váhu 10 bodů)
3) Co bys rád ve voze měl - seznam (každá věc má váhu 2 body)
4) Výběr "kandidátů" (musí odpovídat rozpočtu)
5) Porovnání "kandidátů" s 2) a 3) a bodování
6) Kandidát s největším počtem bodů je tvůj vůz.
grifith
Někdy se uvažuje jinak a Alfa je toho správným důkazem. Jdi za svým srdcem, nehleď na konvence. Prostě, když ji miluješ, není co řešit.... :-!
CrankyDude
"..auto pro zakomplexované příznivce Fiatu.."
Co komentar - to perla. :-!
praděda7
Na zveřejnění ceníku pozor. Pro slabší povahy to může být infarktové... 😉
grifith
Všechno bude záležet od toho, co vše představí za motory a v jakých možných kombinacích. Přestřelit cenu proti konkurenci si nemůžou dovolit a tak lze v tomto směru odhadovat ceník.... kdo ví, třeba mile překvapí 😉
Auto-fan
AR 159/Brera nemela designove chybu...toto se to musi videt na zivo.
grifith
Už jsou první videa z představení k mání a vypadá to mnohem lépe než na fotkách.
Emel
Brera měla proporční chybu.
lamal
No tak moze byt !

Sice na QV je ten spodok predneho naraznika ako nevydareny výlisok, ale jo >😁

Nie je to taka Ghibi ala mazdo-bmw hatlanina ako diskusni odbornici predpovedali, tesim sa na bezne verzie.

Bravo a vitaj 156/159 nastupca, bude to zaujimavy prirastok z italie do konkurencie.
robertPLUS
Naraznik je aktivny, zo spodu sa vysuva lizatko podla potreby. Takze tak :yes:
IPace
Dodge s trochou predelku od Italu, haubna a bok je jasny Dodge
del42sa
Jo jo toho Dodge tam vidím taky a trochu Mazdu/Seat >😒]

Ten odklad se rozhodně vyplatil !
Arese
a taky trochu Saab 9-3, nějaké to Infinity, Mazda Xedos6 a hlavně Toledo II...
twistedTSD
No tedy, ani jsem nedoufal, že dnes nepřijde další odsunutí termínu.

Design - docela pěkné. Což je vzhledem k obrovským očekáváním a přepracovávání designu trochu zklamání. Záď na mě působí, že by se tam mohl nalepit znak Kie a nebylo by na tom nic divného. A na přídi bych čekal více dravosti, tak jak tomu bylo u některých novinářských malůvek. Zkrátka, čekal jsem, že mě okamžitě chytne za koule a nepustí. Holt 159 je 159, ale jak říkám, celkově docela pěkné.

Zajímavější bude technika, dosavadní informace vypadají velmi slibně. Jen škoda, že na nějaké jízdní dojmy si zase pěkně dlouho počkáme.
XTad
Predni svetla trochu moc velky, na boku evidentne chybi "takovej ten zlom" co auto odlehcuje a prodluzuje, celkove je to dost buclaty a tim padem pusobi mensi, nez ve skutecnosti je. Bohuzel to spis nez na tradici alf pred 159 vcetne, navazuje na ty soucasne. Z clanku take vyplyva, ze nedostane normalni sestivalec, pouze nejakou polozavodni verzi, coz je taky skoda. Ale zatim je brzo na vynaseni soudu.
Ham.
a hlavně z popisu na zahraničních webech (to co je zde uvedeno je hodně odfláklý obsah) se zdá být pořádně nadupaná technickými finesami. Tohle je skutečně úplně jiná Alfa než dosud, myslím že Marchionne si zaslouží metál za dodržení slibu. :yes:
del42sa
jo, metál za zpoždění :yes:
Ham.
Myslím, že Sergio vzhledem k situaci v které je FCA tímhle modelem stvořil menší zázrak, sice jej vidím jen na fotkách, ale to co čtu ohledně techniky, když vynechám kusovky (8C, 4C), tak je sakramentsky dobré, nic takového Alfa posledních 30 let neměla. 😄
del42sa
s technikou souhlasím
KANKUNEN
Jakysi koncept, ale real v nafte je stale v nedohlednu.
euro89
Kdo kupuje tenhle typ aut v naftě (ano, vím, že většina), zasloužil by v ní utopit. :-!
grifith
Z jakého důvodu?
pelikoš
nafta je mrtvá...
grifith
Každý ať si vybere, co je mu bližší.... nafta v Evropě mrtvá není a ještě nějakou dobu nebude.
pelikoš
právě že i v evropě,uvidíš 😉
grifith
když myslíš, jako názor ti to brát nemůžu
CrankyDude
"nafta je mrtvá.." Kdyby jen mrtva; zcipla a zdechla. 😉
grifith
Přesně tak, budoucnost patří pětilrovým osmiválcům >😁 :yes:
euro89
Jsem jediný, komu ten přední nárazník připadá, jak kdyby si ho nějaký garážový tuner uvařil přes víkend z laminátu? Jako člověk, který nemá rád imitace, moc dobře nerozumím těm mohutným nasávacím otvorům, které jsou i u té nejsilnější verze na víc jak polovině plochy zaslepené. To vypadá dost trapně. Pokud to auto tolik vzduchu nepotřebuje, měli ten předek udělat jinak. A mlhovky jsou kde? V hlavních světlech? Celkem škoda... Stejně tak blbě vypadá ten plastový obdélníkový výlisek v pravé části už tak falešné mřížky v nárazníku. Tohle se prostě nepovedlo. 8-s
lamal
nie si sam, ten spodok naraznika a hlavne ten plast som aj ja okomentoval ako nevydareny výlisok... des... ale nebudem sa tvarit ze to zhadzuje cele auto aj ked cakal som trocha lepsie detajly...

bezne verzie to mat nebudu to je myslim iste, tak to je hlavne
euro89
Běžné verze... neměla by být právě ta vrcholná verze tou nejvypiplanější do posledního detailu?
lamal
da sa na to aj tak pozerat, no nepovazujem za podstatne lipnut tam na tom kusku plastu, pokial bude auto take ake je slubne na papieri, tak to bude to hlavne
del42sa
hlavně že vůbec něco vydali >😒]
jam2015
Ten predny plastový plot aj mne trhá oči.
Dúfam, že u základnýh verzií to bude nadizajnované citlivejsie.
praděda7
Euro89 Mlhovky si šetří na FL a falešné mřížky v nárazníku jsou in... :-!
Egi
napíšu jen svůj názor. Nejsem žádný milovník Alf, ale ani žádný hater. Na Giulii jsem se těšil, vážně, říkal jsem si, že této třídě by italská elegance vážně pomohla. Už dopolení úniky fotek jsem sledoval ze zájmem. Že z boku připomíná Ghibli mi vážně nevadí, jsou to dynamické a přitom velmi elegantní tvary. Zezadu úzká světla, na Alfu z neobvyklou grafikou, ale ok, vývoj nezastavíš a nemohou pořád jen bazírovat na minulosti. Agresivní difuzor připisuji především verzi QV, mě se líbí, ale je dost agresivní pro ,,obyč" verze. S napětím jsem tedy čekal na předek. Kapota hezky tvarovaná, výdechy možná malinko zbytečné, ale neurazí a možná opět patří pouze QV. Nárazník a masku snad takovou čekali všichni, tam prostě není mnoho co vymýšlet, bez toho by to prostě nebyla Alfa.Ale pardon ta přední světla? To ne, to snad vážně ne 😒 Vždyť z ladného, elegantního a šmrncovního auta udělali něco z kukučem kapustňáka. Světla vůbec nekopírují linky vozu, mají zvláštní tvar, absolutně nesouvisí s maskou a úplně zabíjejí tu tajemnost a ladnost tvarů. Těšil jsem se na jakousi evoluci výrazu 159. Nemyslím tvar, ale ten dojem z pohledu na příď vozu. Vím, že naživo to asi bude malinko lepší, ale za mě zatím je přední část jen a pouze kvůli světlům, vyslovená zklamání.
lamal
tiez som cakal vacsiu inspiraciu 159tkou a tak by to bolo podla mna spravne... moc sa mi pacil koncept ipravda.sk/…2/thumbs/alfa-ro… a cakal som, ze nieco take to aj bude... toto je kazdopadne uplne ine auto co zamrzi z pohladu historie a rodokomena, ale je a bude to myslim podarene i tak, tak zas tragicky to brat nejde...
Arese
No jak jsem říkal, toho alfáckého DNA to moc nemá, to je fakt. Já bych si přál trochu méně zaoblené a více hranaté linie a hlavně klínovitý profil s vyšší hranatou ***kou. Toto fak vypadá víc jako baby Maserati než jako Alfa. Ale hlavně, že je to auto tady! 😄 :yes:
lamal
suhlas, no baby maserati zas nie... aspon nie u mna

to ze sa zadny stlpik a blatnik spajaju ako u ghibi neznaci ze to je to iste... ani rozmermi nie
3_diamanty
mas moc dobre nazory.... a aj tentokrat mas bystre oko :yes:
del42sa
Kdepak to ty jen špatně vidíš 😉 Tohle je přece naprosto typická Alfa Romeo, to je snad evidentní ne ?

PS: a ty světla jsou nádherné >😁
Informátor
Ode mě máš :yes:
3_diamanty
ja som tiez mierne sklamany co sa tyka dizajnu...... zvlast z tohto pohladu tu nevidim alfu.... ale krasny cerveny nadupany baworacik [odkaz]
patrikzx
keby len baworacik ...ale co keby to malo profil nissanu pivo bolo by to lepsie nie? 😉
praděda7
praděda7
Egi, nevím kdo dodává AR světla, ale třeba je dostali v akci za cenu, kterou nemohli odmítnout... 😉
_Karel_
A evidentně přední i zadní každý od někoho jinýho.
sTiLL
a nazivo bude este krajsia, konecne nejake pekne a zaujimave auta, tato alfa, Jaguar XE, novy XF... ale radsej by som bral Jag XFR
Dali
Toto vyvijali 15 rokov? Toto co predviedli je otrasne. Mozu sa hanbit za takyto design. Nepoucitelny v tom prednom narazniku tvar svetiel no strasne. Z boku zadna cast neforemna. Je to mix stareho BMW3 s dnesnou Mazdou. Este ze ne***i zadne vyfuky co nevedia integrovat do zadneho naraznika ale to len vdaka tomu ze zadnu cast Maserati proste prilepili k boku stareho BMW 3. No a ked toto je najvykonnejasia verzia tak som zvedavy ako bude vyzerat normalna. To bude este horsie. Mali sa radsej inspirovat skicami amaterskych designerov co boli na internete spred 10 rokov kde tie Alfy vyzerali super. A boli nadcasove aj dnes. Odkedy je tam Marchionne este ani jedno vozidlo co vyrobili ci je to Fiat Alfa Jeep atd boli otrasneeee.
3_diamanty
klidek.. ved kazdemu sa to auto pacit nemoze .... ja tiez z toho dizajnu na zadok nepadam... vidim na tom aute aj mazdu aj infnity aj bmw ... len tu alfu tam akosi marne hladam... ale mozno je to o zvyku..... dizajn sa nam vo svete uz globalizuje a cakat nejake legendarne ozivenie 156tky by uz bola asi utopia.... alfa potrebuje prezit.... a vyuzit taky dizajn nemeckej 3ky je skvely recept ako zarobit peniazky do kasy zvlast ked si na pokraji krachu a musis ist na istotu.... :yes😒br />
popravde jaguar XE sa mi paci 100 krat viac ako tato alfa.... ale to je teraz bezpredmetne.... ak ma alfa prezit.... a toto je ten spravny dizajn .......tak kludne nech vyzera ako vyzera.... nemam nic proti :yes:
Arese
Zajímalo by mě, kde se teď schovávají ta individua, která tady léta na Alfu házela špínu a vysmívala se Marchionnemu, že už žádná další Alfa nebude a že je jen slibotechna? >😒] >😒] >😒] P.S. Zajímalo by mě, jak se dnes bude usínat panu Piechovi... >😁 >😁 >😁
Egi
No pardon, ale já jsem byl jedním z nich. Nešlo vůbec o alfu, ale o to, že od roku 2010! Nám 3x ročně předhazovali, že příští rok přijde Alfa Giulia a zachrání Alfu Romeo z červených čísel....5 let! Vývoj nového vozu trvá, tedy teoreticky dle projektového plánu, 48 měsíců, tedy 4 roky. Přijde mi trochu málo ukázat prakticky překabátěné (i když ne ošklivě, to vůbec) Maserati po minimálně pěti letech vývoje. Nemám nic proti Alfám a úspěch jim přeji, ale malinko nižší mínění mám o jejich managementu
lamal
nespajaj si prosim ta to, ze alfa giulia moze byt dobre a pekne auto s tym co fiat prezentoval a sluboval, kazdy vie, ze mali sracky, problemy a bordel a nie, ze vyvijali 15rokov nieco >😁

oni vyvijali, ale vzdy sa to rozpadlo tak zacinali asi 5x co sedi s vyvojom 3-4 roky za tych 15 ubehnutych

pre fiat a alfu dodavame komponenty a viem velmi dobre co su zac ti taliani a aky neskutocny bordel tam maju... ale i tak ma to neodprostuje od radosti z novej giulie, radsej si to nespajam
stone60
můžu vědět, co jim dodáváte ?
lamal
radsej nie, vhladom k hore napisanemu 😄
mahojakotycku
S těmi Italy opatrně, jsou lépe znalostně a logicko-technicky vybaveni než kdokoliv jiný....Jen Češi je podceňují, Francouz a Němec z nich má velký respekt.To je realita. Samozřejmě není to z pohledu dělníka v továrně.
lamal
To uz pises o plneni povinnosti zo zmluv a k napr. dodavatelom ? Vyhlady, lehoty a pod. ? Nepisem z pohladu delnika z vyroby, svoj charakter pri beznom obchodnom nazivani nechavaju odpocivat v dizajne,...
lamal
spiny este bude vela aj na toto, len si pockaj 8-s
Ja Prvni 123
😄

Stačí si přečíst tu diskuzi tady... Piechovi to vysvětlí poradci: je to vlastně vošklivý, protože to nevypadá jako 159.. ta, co byl přešlapem?
No tak dobře.. tak jako 166!
To prý už nebyla Alfa, ale maxi Fiat...
Tak jako 75!
Ano, mělo to vypadat jako 75... a mělo to mít třívalec v naftě, se dvěma turby...

>😁

Jasně, že kecám.
😉
Informátor
>😒] >😒] >😒]
KANKUNEN
Zadne realne auto to neni, je to jen zhmotnely slib. Bezny model pripraveny do showroomu to stale neni.
CrankyDude
".Tak co, kde jste posměváčci.." Fuj to jsem se zlekl; cetl jsem napul ospalym okem "Tak co, kde jste poštěváčci, remcalove..." :-!
3_diamanty
ale cakal som viacej identity .. viacej genetiky od alfy..... toto je uz taky mix roznych dizajnov inych vyrobcov... taka dobra nemecka 3ka smahnuta s japonskym infinity q50 ... hadam len ladviny tomu chybaju a napis M na kufri [odkaz] ... tie predne svetla su hodne divne .... a aj tie zadne nevyzeraju ze patria zrovna talianskej alfe... asi si bude treba kusok na tento globalny novy smer alfy zvykat ale o uspechu tohto auta nemam pochybnosti :yes: drzim palce... :yes:
mahojakotycku
Takto běžná Giulia opravdu vypadat nebude, to je jen taktika výrobce, proč odhalení začal modelem QV.
Informátor
A proč by nezačal? Ukázat rovnou vrcholnou verzi od nich byl prozíravý tah.
kundalini_it
Marchionne umí. Chrysler vstal z popela, Jeep vzkvétá, Fiat se po mrtvici uzdravuje, Maserati je v rozpuku a Alfa se právě narodila. Narodila se dospělá v nejlepším obleku od Prady. Ale prodávat se bude hlavně v civilnější verzi Dolce&Gabbana. A bude to verze globální,Itálie a Evropa ji neuživí. 100tis v Evropě, 100 tis v USA a 100 tis v Číně pokud i ostatní modely podpoří tuto krásku jsou reálné. Proč? Protože auto vyvolá emoce jak uvnitř tak vně, člověk bude řídit auto a ne auto člověka a bude se usmívat u toho. Protože věřte, nebo ne pokud používáte věc, která se Vám líbí tak se usmíváte a šíříte to dál...To je Itálie a její nakažlivé prokukty na hony vzdálené sterilitě a ryzí funkčnosti. Pokud Alfa nabídne radost a techniku vedoucí k radosti má vyhráno. Mě si získala tím úsměvem při pohledu na ni. je na ní aby dokázala i to ostatní. Má reálnou naději a já ji věřím. na světe jsou nás miliardy. Určitě pár stovek tisíc řidičů stále stojí o to řídit auto s úsměvem made in Italy.
Informátor
:yes: :yes: :yes:
pumpkin
S tým Marchionnem je to ako keď si mesto s dlhodobo zlým hospodárením konečne zvolí dobrého starostu, ale nie je v jeho silách dať všetko do poriadku zo dňa na deň, hoci ľudia si to často tak predstavujú.
Petrolhead_CZ
Sám bych to líp nenapsal, bravissimo! :yes😒br />
A hele, někdo nám tu dává palce dolů jako šílený, asi nějaký ublížený, koncernový hater. Kousněte se všichni do zadku >😁
praděda7
Teď už jenom chybí AR nějaký image maker, se kterým se objeví na 24hours Le Mans. BMW už prý něco chystá. Mr Marchionne doufám ví, že AR se stala světoznámá jen díky úspěchům na závodním poli... :-! Ale to už bylo dávno. Dnešní 40tníci to už nepamatují. Je třeba tu image "oprášit". :-!
Petrolhead_CZ
Když si vezmeme italské značky a jejich účast v motorsportu, viděl bych to ideálně takto😒br />
Ferrari pryč (výhledově) z F1, přesun do LMP1 - sám LDM to avizoval. WEC je o několik tříd nad F1, už to uznávají odborníci, média, diváci i sami závodníci. Ferrari ve WEC tedy účast v LMP1, stávající účast ve třídě GTE Pro, stávající účast v sériích Blancpain GT, GT Open, atd.

Maserati možná náhrada za Ferrari v GTE Pro v budoucnu, účast v GT4 a GT3 šampionátech.

Lamborghini - možný vstup do LMP1 místo Audi nebo vstup do F1, koncernová škatulata jsou víc než možná, Lamborghini má potvrzenou aktivní účast v motorsportu v příštích několika letech.

A teď ta Alfa - viděl bych jí spíš na možný návrat do DTM nebo do WTCC, klidně by se v bláznivých představách (je to spíš můj idealismus) mohla poprat o účast v F1 s Maserati, koncern by měl formuli nadále pokrytou, Ferrari by mezitím drtilo LMP1 v královně motorsportu WEC ( a takhle bych si to představoval - žrádlo! [odkaz] )

Lancia - kdyby žila, bylo by krásné vidět jí ve WRC...

Tak a teď konej Sergio! 😉
CrankyDude
"Marchionne umí. Chrysler vstal z popela, Jeep vzkvétá, Fiat se po mrtvici uzdravuje"
Marchionne je MBA a pravnik. Chrysler vstava z mrtvych kazdych 10-20 let (Lee Iacocca v 80-tych letech kricel jestli muzete koupit lepsi auto (nez Chrysler) , tak ho kupte -> K-car). Jeep je na life-support od WWII, a Fiat? Co to je Fiat? :-!
Otrava
Nadupaná čtyřdvéřová Alfa s motorem od Ferrari... krásný odkaz na zlatá léta automobilky. 😄
euro89
Zlatá léta Alfy byly v dobách, kdy si nemuseli brát motor od Ferrari, ale když Ferrari poráželi na závodní dráze s vlastním vozem. :-!
robertPLUS
jj s Ferrari(m) za volantom :-!
robertPLUS
skor s Ferrari(m) za volantom :-!
Otrava
Noo, možná spíš ještě dříve, než vzniklo Ferrari 😄
Ada je zase tady
Nadupaný čtyřdvéřový Fiat... 😄
Arese
Ádo, jestli ti to ještě nedošlo, tak poslední sedan Fiat s pohonem zadních kol byla Argenta (modernizovaná 132) a ta se přestala vyrábět někdy v polovině 80tých let... >😁 >😁 >😁
CrankyDude
"...čtyřdvéřový Fiat..."
Petistovka? Myslel's? :-!
Ja Prvni 123
ten přední nárazník je fakt trochu divnej... ale popravdě QV verze už jsem dobu trochu mimo můj vkus - vizuálně.

https😐/www.flickr.com/photos/coconutp… />
Takže věřím, že "normální" verze mi sedne mnohem víc.
😉

Popravdě i to patrně patří k tradici😒br />https😐/www.flickr.com/photos/29293417
Ozzman
Krásná, silná, červená a vypadá agresivně... taková je snad stručně řečeno každá klukovská představa o vysněném autě ne? Tohle Alfa splnila na jedničku a k tou naservírovala i vrcholnou motorizaci, jakožto kladivo na prémiové emka, RSka a AMGčka, hurá!

Teď trochu do reality, já doufám v pěkné kombi, protože to je v Evropě skoro nutnost a Alfě chybí v nabídce. Nebál bych se ani interiéru, když jsem si po x letech, co jsem naposledy zkoušel 156tku sedl do aktuální Alfy (Giulieta), tak jsem si připadal opravdu někde mezi mainstreamem a prémií, moc příjemné auto... sorry, ale třeba tohle je jedno z mála aut, co na první dobrou konkuruje Golfu i v interiéru. Jak bude vypadat za x tisíc km neřeším 😄

Za mne velký palec :yes: a nebo radši dva :yes: :yes:
Informátor
Za mě rovnou tři :yes: :yes: :yes:
kundalini_it
Interiéry Alfa vždycky uměla, vůbec bych se nebál. S aktuální Julčou souhlas, tam interiér nemá skoro konkurenci.
Nevím proč ale při prvním pohledu se mi vybavila Alfa 155 jak jí Nanini proháněl v DTM :yes:
Ozzman
Troufnu si tipnout, že sériovka nebude tak svalnatá, jako tenhle kousek 😄 Mě to spíš trochu připomíná 156tku po faceliftu 😄
kundalini_it
Já si troufnu tipnout, že sériovka s elegantnějším, decentnějším čumákem bude ve výsledku nedostižná kráska. Tam ještě víc rozkvete holka nestydatá 😉
pumpkin
Áno, chcem viac. Chcem k tomu aj poriadny marketing, reklamu aspoň takúto. :yes:
[odkaz]

Aj toto bolo fajn. Ale môže to byť už 8 rokov? 😲 [odkaz]
Ozzman
No a přitom to Bravo vypadá pořád celkem k světu co? 😄
pumpkin
Veru. :yes:
Arese
Bravo je pořád nádherné auto. Ale Aegea bude určitě ještě mnohem lepší 😄 :yes:
Egi
Trošku jsem si pohrál. Stačí opravdu jen málo, tedy zanořit ta světla a hned podle mého vypadá víc Alfinoidně. Pokud by někdo projevil zájem o mé dílko, najde ho tady: [odkaz]
pumpkin
Not bad... Pri facelifte zohľadníme, ok? 😄
Egi
Pokud ano, tak jí beru okamžitě >😁
Arese
Fakt super, hned bych to udělal jako brzký facelift. Ta by se tvářila krásně nasr...ě! 😄 :yes: :yes: :yes: P.S. Proč už dávno nepracuješ v Centro stile? 😄
Egi
Hehe, protože pracuji pro konkurenci >😁
Arese
Hele, beze srandy, pošli to do Centro Stile jako návrh na facelift, fakt to tomu autu hrozně pomohlo, konečně dostala správně agresivní alfácký kukuč! Takto by se fakt měla tvářit!!!
boost.
mad photoshop skillz there

Jako vážně, tohle vypadá moc pěkně. Dobrý nápad.
Egi
Díky 😄
XTad
Sikovnej :yes: Jeste kdyby ty vetla neudelali tolik vytazeny do boku a byla by to plnohodnotna alfa.
Egi
jj, to jsem psal o něco výše. Mohl jsem je zmenšit, ale chtěl jsem ukázat, že opravdu stačí málo a hned se tváří, alespoň pro mě, o něco víc jako Alfa
XTad
Jo to je fakt. Tak uvidime, co udelaji pri faceliftu, jestli je zastrci dovnitr, nebo oriznou ty blinkry >😁
twistedTSD
Zajímavé! :yes:
Emel
Mnohem lepší :yes:
woody-alien
:yes: Hodně dobré.
C30AMG
Výborné, absolutně jiný pocit, zamračený a nebezpečný. Ne vykulený a šilhající.
Arese
Líp bych to neřekl, přesně tak!!!
Mig_35
To jsem četl na facebooku jednoho zarytého Alfisty a moc se mi to líbilo.
Čtu ty reakce a nestačím se divit! Proboha bude to zadohrab, s šestiválcem, s vrcholnou verzí silnější než u konkurence! Alei civilnější verze, kdo dneska nabízí zadohrab za rozumné peníze? Jestli to teda Alfa nezabije cenou...
Jsem zvědavý na automaty, jestli dostanou ZF jako Mase. Když tak manuál. Ale i tak, tohle je prostě zjevení, když bude nějaký motůrek okolo 300 koní a cena by mohla být pod mega, to by se mi moc líbilo...
Egi
Tak to zas radši, než tlačit cokoliv je lepší řídit cokoliv. Většinou má člověk totiž namířeno jinam, než do servisu. Což nemyslím vůbec proti Alfě, ale obecně. Radši bych jel v Trabantu, než tlačil Mercedes. Ale nejlepší je jet v Jaguáru...a to je i odpověď na tvou otázku, kdo nabízí zadohráb za slušné peníze 😄 (Jen těch 300k pod milion, to asi žiješ trošku v jiné dimenzi)
Mig_35
Pokud stojí Nissan 370Z 1,2 tak by mohla nějaká nižší verze šestiválce být za jedničku...
Je to Alfa přece jenom.
Jaguár? XE je ještě dražší než trojka a to je podle mého hodně sebevědomé gesto...
speedfred
keby bolo 300PS pod mega,tak hned podpisujem objednávku 😄
auto je krásne ,ale ten predok by chcelo asi trošíčku upraviť-taká 159 je krásavica aj po rokoch.
ja ako bmwfan dávam alfe :yes: :yes: :yes:
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
Dobrý večer,

našel jsem na facebooku nějaké fotky interiéru a vystavený kousek měl šestistupňový manuál!
Jaros71
petr164
Čert vem moje subjektivní pocity z celkového stylingu, klíčové je, že rozhodně nejde o prohřešek proti zásadám vyváženosti pohledových hmot či o samoúčelné diskutabilní prolisy komplikující aerodynamiku. Tahle Alfa nemusí nikoho o ničem přesvědčovat, je přesně taková, jak působí. A to je moc dobře včetně zadohrabu a důrazu na "atletickost postavy" (tj. hmotnost, vyváženost na nápravách a lehkost současně s pevností a trvalnivostí konstrukce). Nemám zatím všechny technické informace, ale zatím vše sedí jako zadek na hrnci. A to pěkně pekelném hrnci, když se pustí z otěží... Jinak i slabší motorizace mohou poskytnout to, co už dnes nikdo poskytnout neumí - jasnou preferenci skvělých řidičů, které to baví. Dvoutunová monstra jsou mimo hru...
kundalini_it
No bratr přemýšlí, že vymění Accord type S za nový Civic type R. Snad ho zvyklá tahle bohyně... 😉
praděda7
Těžko. Kdo jednou čuchne k Hondě, ten těžko přesedlá na něco jiného... :-!
kundalini_it
Já mám taky Hondu a přesedlal bych 😉
praděda7
Já taky přesedlal z Hondy na Mazdu. Ale to jen proto, že Honda mě neměla v roce 2008 co nabídnout. "Vajíčko" jsem bohužel nemohl a stále nemohu spolknout. Dnes je to jiné. 5DR Civic je už docela pěkné auto, i když mu toho vajíčka trochu zůstalo. No a teď CTR. Uvidíme naživo. Na obrázcích nevím nevím... 😢
kundalini_it
pro bráchu je už Accord moc velký, ale na druhou stranu předešlé Rko skončilo na střeše...
CrankyDude
"Těžko. Kdo jednou čuchne k Hondě, ten těžko přesedlá,...ja nevim co to je dneska ve vesmiru, ale ja cetl ze se cicha to co se rymuje se slovem Honda. :-! Prvni dve pismena jsou "ku" 😉 Ale cichat Hondu? Nikdy!
praděda7
Na Slovácku se čuchá kamarád fajka... 😉
Bubáq
esenbe
Tohle pánové není žádná ledvinka na X-milionů způsobů. Tohle není žádná okroužkovaná nuda. Žádná zaprášená hvězda přelepující dodávky od renaultu. Tohle je ALFA. A dostala se přesně tam kam vždycky měla patřit. Do prémie.

Už od doby 8C a zejména 4C se dalo trošičku tušit kam si to alfička štráduje. Gulietta byl tak posledním modelem značky, který zavírá pomyslné dveře a Gulia otevírá ty nové. Krása ... tleskám. Cheš krásné auto s koulema, tou správnou barvou, tím správným místem výroby a nemáš na ferrari ... jdi k ALFĚ.

P.s: to video jsem si pustil několikrát a fakt se mi u toho zvyšuje tep. Nádhera.
kundalini_it
Pokud jsem koukal dobře tak grafika zadních lamp do "šípu" je nádhera...
sshskript
To je kladivo na sportovně laděný německý sedany.
kundalini_it
https😐/www.youtube.com/watch?…… />
V bílé verzi je dokonalá....
Ada je zase tady
Ano, hezký Fiat. Budou to taky dělat v Polsku? 😉
Arese
Ádo, pokud bys toto řekl o AR 155, měl bys i částečně pravdu, ale v případě nové Giulie tě takováto věta shazuje do úrovně totálního bl-ba! ;-\
CrankyDude
"Budou to taky dělat v Polsku? " :yes: :yes: :yes:
Polsko je drahe. Pry uvazovali o Ho Chi Minh City. :-!
Skipper
Já teda nevím. Jsem zvědavý na civilnéjší verze, tohle je docela zklamání. Přední světla rozpláclá pomalu přes celý předek. Chápu, že tohle je ostrá verze, ale i tak ten přední nárazník vypadá jako tuzing z 90. let. Elegance 159 je tatam.
3_diamanty
napodobne.... marne na tejto alfe hladam alfu .... mne to pride ako nejaky medzinarodny produkt.... japonsko nemecko korejskej spoluprace... identita alfy ako pises... je tatam..... ;-\ ... ano tie predne svetla aj mne pridu divne.... a zadne tiez nevyzeraju ako zrovna z alfy.... na tuto alfu bude potrebne si asi trosku zvyknut a nechat jej volny priebeh .... ale hadam to pojde... chce to len cas :yes😒br />
mnoho aut dneska uz nedosahuje eleganciu aut z minulosti... bohuzial toto nie je len pripad alfy
kundalini_it
Popíšeš mi identitu Alfy Romeo? Prosím
3_diamanty
nepopisem... a dakujem aj nabuduce :yes:
speedfred
identita je už tam - dizajnérske práce ničia rôzne predpisy a nariadenia o bezpečnosti.
kundalini_it
Tak se s prominutím nevyjadřuj...vidět v tom korejce, nebo japonce je fakt halucinogenní. Že vypíchneš jeden detail z celku na napíšeš, že je to Infiniti svědčí o všem. To v tom potom můžeš vidět i Ford ne?I Aston...Design auta je o celku, aby ten ladil, ne o jednotlivostech. Zadek je jasná návaznost, stačí vidět bílou verzi a krásně štíhlá světla protáhlá do boku. Předek to samé, navíc je to zkreslené bodykitem, civilverze bude elegantnější.
Barry Lyndon
já v tom vidím zavalitou americkou kraksnu ( a to je horší než korejec s japoncem dohromady) >😁
Arese
Bohužel naprostý souhlas, Alfy by se měla tvářit agresivněji (viz počítačový facelift našeho diskusního kolegy) a celkově vych uvítal tvrdší tvary. Toto je spíš tvarosloví Maserati kombinovaný s asijským vkusem, ne typický alfácko-italský styl... ;-\
praděda7
Ano, počítačový návrh na FL je velmi zdařilý. Doufám, že ho náš stylista zašle na patřičné místo v AR organizaci. Bylo by škoda aby někde zapadnul. Kdo ví? Může dostat od AR i nějaké to "povzbuzení" pro další práci... :-!
mahojakotycku
V předním nárazníku má Giulia QV motor, který naklápí spodní karbonové přítlačné křídlo v nárazníku podle rychlosti.....
Arese
To už tady jednou bylo, u Alfy 90 a téměř okamžitě to přestalo fungovat, takže to při faceliftu zrušili...
Ja Prvni 123
no, ale 90 tam měla jen pružiny.. a "padalo" to dolů odporem vzduchu... a popravdě - pokud jsi nepotkal obrubník, tak to fungovalo.

Moje měla 360 tisíc, když šla pryč... a furt "lízátko" lízalo...

😉
_MT_
Dnes to najdeš u 911.
C30AMG
Zepředu Hjundaj, zezadu Superblb, z dálky Jagoš. Je to všechno, jen ne vzrušující-sportovní-krása.
Ji/Ri
...teď si udělej krok stranou od zrcadla a uvidíš, bude to hned lepší 😉
fOE
Muzeme hodnotit jen design a par vykonovych parametru. Pokud jde o design jsem uplne nadsen. Parada a navrat alfy ve velkem stylu. Libi se mi proporce, libi se mi lehkost, libi se mi prid, zad i profil. Tleskam.
Ted jeste pridat i 2. tretinu (interier) a nezabit to 3. tretinou, cenou.

kundalini_it
O interiér se nebojím, ten v Alfě vždy uměli. Ceny se taky nebojím, pokud si jí nekoupí v Evropě, tak v USA a Číně ano.
kundalini_it
a zapoměl jsi na zvuk motoru, ten je božský :yes:
Kolouš
...předek z toho, zadek z tamtoho... jděte se bodnout. Je tady auto co má potenciál.
Pája to nahoře popsal trefně. Je to taková italská rajda. Přesně tohle si podle mne každý přál a alfa to udělala, za což si v dnešní době zaslouží palec nahoru.
Je to přesně ta rajda, který prcíři líčí jak jí daj do těla, což ve finále končí tak, že po čísle nemohou popadnout dech, v posteli se válí jak uhnaný ztrapněný prase, zatímco tahle rajda si jde s ironickým úsměvem dát na terasu cigáro...
A tak se druhej den v hospodě, nad skleničkou nealko piva s příchutí švestky bude rozebírat, jak už ty buchty nejsou to co bejvaly driv...
Petrolhead_CZ
Haha, trefa :yes:
Sky for everybody
Moje řeč 😄 Přesně tyhle emoce... atd. >😁
figurka
>😁 >😁 >😁 Díky. Tohle jsi napsal dokonale. :yes:
Barry Lyndon
svatá prostoto, prober se! Je to jen auto s ošklivým čumákem, nic víc, nic míň >😁
shamal
Jo jo, Češi, to je národ, kterej dyzajnu rozumí! Důkazen jsou ulice plný vkusně oblečených lidí a opravdu překrásné rodinné domy co vznikají... Většina těch co jezdí v nějaký olítaný plečce (ale šetří na ten novej Hyundai) přesně ví jak by měla vypadat Alfa. To je jako když na idnes ukazujou vydesignovaný rodinný domky a každej diskutér co bydlí v paneláku nebo v břízolitovým šumperáku ví co je na tom blbě. Jen přidám jeden citát: Demokracie znamená, že každý může mít svůj názor. Neznamená, že každý svůj názor mít musí! Takže, když o něčem nemáš páru, tak prostě drž klapačku!
Kolouš
Velmi vtipné, velmi trefne. Palec nahoru.
PinkHead
Čista pravda, lebo ked čitam niektore komentare tak ako keby tu boli sami odbornici a pritom su to iba obyčajni občania ktory si myslia že všetko vedia.
Stejsn
Takže když se mi něco subjektivně na pohled nelíbí, nesmím to napsat, protože bych tím urazil Tvůj jediný správný názor? PS: k alfě jsem se tu v diskusi nevyjádřil, jen Tvůj příspěvek mi příjde plný nabubřelého intelektuálského tlachání.
PinkHead
každy ma pravo vyjadrit sa no nie každy ma pravdu >😁
Mig_35
Ona existuje nejaka "pravda", pokud se designu tyce?
PinkHead
pravda existuje ohladne všetkeho >😁
Barry Lyndon
tak já myslím, že i skladník ve šroubárně si může číst Vergilia v originále a že i osoba jezdící v děsném VW Golf (já) může vidět, že výše vyobrazený výtvor je po stránce designu jako auto cca průměrný a jako Alfa Romeo naprostá blamáž. Ta obří přední světla jsou příšerná a celé to zepředu působí jakoby rebrandovali nějaký americký pekáč (jako svého času Lancia). A to se díváme na vyšperkovanou top verzi. U těch lidovějších to bude ještě horší.
grifith
Číst může každý, ale psát na dílo kritiku už zdaleka ne všichni.... chápu však, že co člověk to názor a pro 99,9% zdejších diskutujících je to auto zcela ukradené. Jen si přijít pokecat a kopnout. Jen nějak není do čeho ...
frite
Tak jestli sis toho Golfa vybral sám a dobrovolně, tak prostě nejsi zákazník Alfy - to neznamená že jsi horší nebo lepší, ale strohý industriální design Golfu (resp. VW obecně) je úplně jiná škola než Italská designová...
XTad
To jsou zase teorie... Predstav si, ze existuji lide, kterym se mohou libit auta uplne odlisnych "designovych skol". Neznamena, ze kdyz ma clovek rad neco, ze nemuze mit rad nic jineho.
twistedTSD
Byly zveřejněny fotografie a pár technických informací jednoho z nejočekávanějších evropských modelů tohoto roku. Než bych tu fantazíroval o nesmyslech, logicky zhodnotím to, co bylo zveřejněno, tedy v první řadě fotografie a rendery vozu. Tím spíš, že je mi Alfa blízká a na Giulii jsem se těšil, asi jako spousta z nás, kdo se o auta zajímají. Názor mám a klapačku držet nebudu, nevidím k tomu důvod. Pokud nesouhlasíš s názory odlišnými od tvého, měl by ses s tím srovnat a ne nadávat na národ a řešit, kdo v čem chodí nebo bydlí. Prověrka módní policií snad podmínkou pro přispívání není (a koneckonců ani pro koupi Giulie).
briza
Hmm, ehm ... a podle čeho se pozná, že právě ten či onen "nemá páru" a tudíž by měl "držet klapačku" a kdo to rozhoduje?
Skipper
Zajímavé. Co zrovna Tebe pasuje na toho arbitra demokracie? Co Ty víš o tom, kdo o něčem má páru, nebo nemá????
A ano, třeba já jezdím olítanou plečkou a jsem na to celkem hrdý. A design Alfy sleduji už prakticky od dětství a jsem skalním fandou. Ale musím řict, že od Giulietty už to není nic moc. A Giulia - no, takovýhle exteriér by byl zkousnutelný třeba u Holdenu. Alfy byly vždy sportovní, ale i elegantní. Tady prostě elegance chybí.
figurka
>😁 >😁 Pěkně jsi popřel sám sebe. >😁 >😁
PinkHead
Nechapem nazory že alfa niečo vykrada to je ako keby ste povedali že bmw m1 je okopirovane ferrari jednoducho nezmysel.A kludne si davajte palce dolu lebo je mi to uplne jedno.
fOE
Nejaky mistni alfista se "zakulisnim infem"? Zajima me jestli se chysta nejaka benzinova vicevalcova verze i pro plebs (neco co nepujde vykonem a zrejme i cenou proti M3)? Neco co nemusi davat 510k, ale treba 310k (doufam ze podobne vykony nebudou dolovat z 1,75)?
_Karel_
Omlouvám se všem zaníceným chlapcům Alfistům. Pod novým autem je třeba jedině nekriticky chválit, a pokud nechválím, pak jedině mlčet. Doufám, že i vy pod jinými značkami děláte poctivě totéž.
"LJ"
Nebudu cist komentare,protoze bych se asi jen rozcilil..pokud je nekdo vycakanej z audi,vw nebo bmw,tak pochopitelne se mu nebude libit zadne jine auto,jelikoz zadne jine auto neni takova konzerva..za druhe,pokud nekdo tvrdi,ze bmw m3 ma lepsi jizdni vlastnosti,tak si jenom sam sobe lze,protoze neco takove bude zkousavat jen tezko a nechce tomu verit...muzu jen rict jedno,je krasna,skvele se bude ridit a klidne si ho koupim, i kdyz vim,ze asi moc nevydrzi,ale radsi budu stat na dalnici s rozbitou alfou,nez s rozbitym bmw...
_MT_
Ty jsi ji už řídil?
vyroubal
Krásná, povedený design. Jen by mě zajímalo, kam soudruzi z Itálie umístí přední RZ...
praděda7
Přední RZ mít nebude kvůli radarům a Ťokovým kamerám na dálnici... :-!
Barry Lyndon
😉
Jaros71
To je skvělá zpráva!
Vypadá výborně , možná víc agresivní kukuč by mít holka italská mohla , ale pod beránčím rouškem se skrývá dračice!
Jen si ji projet.... :yes:
Parametry se zdají být skvělé!
eightyfive
Co to kur*a jest?! Nebolo dna za posledny mesiac, kedy som bol na internete a nehladal donekonecna nejake spy photos, tesil som sa na to jak male decko. A oni dnes predstavia tento paskvil? Nech ma kludne aj 700 koni, je fakt HNUSNA! "Bez srdce bychom byli pouhe stroje" - tak sa pytam, kde je to srdce? Kde je "From Italy With Love"? Hocikedy uvidim 5rocnu Giuliettu (ten zadok!), 10 rocnu 159ku, 15rocnu 147ku alebo 8C (o ktorom Clarkson viedol filozoficku debatu "Can a car be an art?"), tak mam z toho stale ten uzasny pocit - a clovek prepaci, ze to auto sem-tam vrzga a je to s nim viacmenej talianska domacnost.

Ale toto?!? Dali do mixera Jaguar, Infiniti a AUDI a toto im vypadlo?! Dam este tomu sancu nazivo, ale dnes sa zhodneme, ze tato Julia je zial skareda... a ten napis GIULIA? Toto robili Taliani?! ;-\
Arese
Přesně si to vystihl - ten naprosto sterilní font písma u nápisu Giulia mě taky praštil do očí. Škoda že nepoužili retropísmo z první Giulie...
Petrolhead_CZ
Doporučuji: [odkaz]
Uděláte si lepší představu o proporcích a prostorovém vzezření auta 😄

Slintal jsem u toho, do toho auta jsem se zamiloval. Jo a mírná reminiscence 156 GTA po FL z toho přeci jen znát je 😉 A jako bonus - potvrzení, že má tahle kára opravdu manuální šestikvalt!
Arese
Ta bílá barva ji mimořádně sluší, řekl bych, že líp než ta červená. Jako Alfa to sice moc nevypadá, ale je fakt, že to prostě chce trochu zvyku. Čím déle se na to auto člověk dívá, tím více se mu líbí!
P.S. Jsem moc zvědavý, jak budou vypadal ty běžné verze na menších stříbrných kolech a taky na technické údaje. Alespoň vnější rozměry, rozvor a jednotlivé motorizace už mohli prozradit!
holden_holden
je videt ze vsude to jde a jen u skodovky je potreba kopnout do pr*dele toho zezvejkanyho slovenskyho vandraka a najmout nejakyho poradnyho designera
grifith
Vidíš a zrovna on začal škodovkám dávat po letech designové sterility větší šmrnc. Superb je toho jasným důkazem.
sendador
A hlavne jsem rad, ze nema ta silena svetla jako Giulietta :yes: Realne sice skoncim u AEgey, ale o Giulii budu snit jako pred lety o 156 😄
Postreh
skoda vcelka skoda...
tak dobre to vyzeralo pokial neukazali skutocnost, ved toto ma tak 20 % z tvaru posledne zverejnenej podoby alfy...
velke sklamanie, tak som sa tesil,doslovne spatne auto....
:no:
Zolky
Povráva sa, že prídu až dve limitované edície. Môžete pozrieť tu😒br />
[odkaz]

Inak predok veľké sklamanie. Po tých všelijakých krásnych ilustráciách, ktoré kolovali na nete, prišli s takýmto neatraktívnym dizajnom. ;-\
Nicco
LOL to presne vystihuje ten dizajn. Zase budu predaje pramale. Niektorych vystrasi povest poruchovosti, dalsich odradi ten dizajn, ostane len par vernych, co by si Alfu kupilo, aj keby vezerala ako Multipla.
strýček BOB
Proboha, co čekáte v dnešní době? Alfa Romeo představila hezký sedan, zadohrab, V6, který bude mít 500 koní a místním se to nelíbí. To vše v době kdy je trend tříválec s vypínáním válců a elektromotor. Motorové zoufalství Volva XC90 jasně ukazuje směr vývoje. ;-\

Být členem Alfa Romeo šrot klubu, tak se jenom klepu ať se to prodává a já budu mít za co vyměnit svojí 159...v naftě >😁 až se mi po dvaceti letech rozloží na šrouby.
Arese
Nechápu, co nechápeš na té kritice - nikdo tady přece nekritizuje použitou techniku. Ta je prvotřídní. Že ale nová Giulia mohla vypadat mnohem "alfáčtěji", tedy mít agresivnější výraz přídě a trochu tvrdší a vyšší záď, na tom se tady shodla řada lidí, takže na tom asi něco bude... Je to prostě velká škoda, která zamrzí...
Dinar
vypadají velmi dobře, nový rwd sedan se šestiválcem do party, která se stále zmenšuje, je trochu jako zjevení, takže potud výborný.

Naopak trochu mě s více publikovanými fotkami přechází nadšení z designu nové Gulie, na zadokolku je trochu moc "těžká" na předek (velký převis), v bílé (fotky na autoforu) s menšími koly vypadá už trochu obtloustle. Hlavně nechápu, proč nám ukazují QV verzi při představení modelu, to je jako by bmw ohlásilo novou 3er a ukázali M3. Nedává to moc smysl, ale dává naději, že civilní verze s umírněnějšími nárazníky a bez difuzoru bude vypadat lépe. Tak sem s ní. 😄

Co se mi ale líbí bez výhrad, je vnitřek, to je italský design jako víno a navíc vypadá i ergonomicky zvládnutý. :yes:
Arese
Vnitřek by byl O.K. pokud by ovšem byla alespoň jako volitelná položka poctivá klasická ruční brzda. To prokleté tlačítko a příšerně hučící elektromotor se k tomuto autu (které má být nejřidičtější a nejvzrušujícnější) opravdu vůbec, ale vůbec nehodí... 8-s :no:
Dinar
Ruční brzda je u rwd sedanu střední třídy relikt minulosti, jedna z věcí, která mi vadí na 3er, protože kvůli ní nemá autohold, což je fce denně využitelná. Klasickou ručku bych bral max u nějaké větší předokolky, dá se jí tím v zimě pomoct do zatáčky, u rwd je klasická ručka v konfekčním autě k ničemu.
Arese
Však říkám, ať jí nabídnou alespoň jako volitelnou výbavu, já bych ji nikomu direktivně necpal!
Dinar
To by bylo drahé, těch věcí spojených s rozdíly v použití buď klasické nebo elektromechanické ruční brzdy je moc.
Arese
Proboha, bavíme se o prémiovém autě, tak jak drahé?! >😁 >😁 >😁
P.S. Současné 3er si naopak nesmírně cením za to, že u parkovací brzdy nepodlehla současnému elektrickému šílenství! 😄 :yes: :yes: :yes:
webpaja
Ptám se hloupě už podruhý, na co ručka u RWD?
Arese
Tak proč ji tam asi to trojkové (i jedničkové) BMW má, co myslíš? >😁
Dinar
Protože je to levnější. Kdyby to mělo souvislost s jízdou budeš ji mít i v M5 nebo M6.
Arese
No tak když je to levnější, tak sem s tím!
Dinar
Nějak ti uniká logika, vyšší třída, dražší auto, dražší řešení. A jak jsem ti psal níže, nejdražší by bylo nabízet obě varianty. To se zjevně nevyplatí nikomu.
Arese
Naopak, logika uniká tobě. BMW 3 je přece prémiové a hodně luxusní a drahé auto a přesto má poctivou ručku! Protože si váží nadšených řidičů a to samé samozřejmě očekávám od Alfy 😄 😄 😄 :yes: :yes: :yes:
Dinar
Hmm, ty smajlíky dávájí v tom, co píšeš, zdaleka největší logiku. 😉
webpaja
To opravdu nevím, podle mě zbytečně. zabírá místo a řidiči nic nepřinese. Proč ji tam chceš mít ty?
Arese
Pro dobrý "aktivní" řidičský pocit a proto, že si u ní můžu rukou dávkovat míru účinku a rychlost jeho nástupu! A Giulia přece má být pro nejaktivnější řidiče - požitkáře, nebo ne?!
Dinar
Kdy tu ručku při jízdě zadokolkou "aktivně" používáš? Fakt mě to zajímá. 😲
webpaja
Od čeho máš plyn, ty dávkovači? Už jsem ti psal včera, že daleko důležitější je, zda-li se bude dát zcela vypnout stabilizace.
Arese
No jasně, vypínatelná stabilizace je samozřejmě taky důležitá, s tím naprosto souhlasím! Nedovedu si vůbec představit, že by se u Giulie nedala alespoň částečně deaktivovat!
webpaja
Částečně je fajn, ale zcela vypnout je důkaz toho, že si vývojáři s podvozkem vyhráli.
Emel
Myslíš? Vypnutá stabilizace je mnohem víc o schopnostech řidiče než schopnostech podvozku, ne? Každý podvozek má svůj limit a hodně špičkové podvozky umí taky pěkně kousnout...
Dinar
Znova se ptám, popiš situaci, kdy v zadokolce stř. třídy za jízdy aktivně pracuješ s ruční brzdou.
Emel
Když couvám s károu do kopce 😉
Dinar
Zrovna na to je elektromechanická lepší. 😄 😉
Emel
Pro mě ne, v tom tlačítku nemám žádnej cit, pokud se potřebuju pomalu trefovat do vrat třeba a nechci u toho spálit spojku (u MT), tak se mi to lépe manévruje s klasickou ručkou.
RS
Na jakékoliv rozjezdy to podrží autohold ne? 😉
Emel
Autohold to buď drží na místě nebo nic. S tou ručkou se mi líp manévruje... trošku povolit ručku, popojet 15cm, zase si to tou ručkou přitáhnout, pak to nechat sjet kousek dolů... ale jako s elektrickou jsem to zažil jen jednou, třeba bych si zvykl.
RS
Aha. Mně to funguje v autě bezvadně. Neříkám, že to potřebuji ale je to šikovná věc.
Drží to samo (žádné tlačítko nikde v autě není) a jakmile je dostatečný točivy moment na rozjezd, tak brzdy neznatelně kola pustí. :yes:
Dinar
Výrobně drahé, každá variace nějakého tech. řešení zvyšuje nákladovou cenu, a v tomto případě to nedává smysl, protože ty mechanické ruční brzdy by se "prodávaly" maximálně v diskusích na acz.
3er by měla mít hlavně lepší řízení, např. zůstat u hydrauliky a "nepodlehnout současnému elektrickému šílenství", za to bych si ji zas víc cenil já, ručka je pro jízdu zadokolkou nepodstatná.
webpaja
Hydraulika umřela...každej ňouma chce mít asistenty parkování, jízdní pruhy atd...
Dinar
Mě je to jasný, to jen že tu je zas jeden fňukal po starých časech poctivé mechaniky a vybral si zrovna to naprosto nepodstatné. 😉
Arese
Jasně, takže do 4C dala Alfa ručku proto, aby ušetřila, a ne proto, že by tam její el. verze působila ***sky a naprosto nesportovně?!!
webpaja
Proč je v 4C nevím, ale to, že ji u RWD nevyužiješ vím zcela jistě. 😉
Arese
Navíc s lanovody a bez elektromotoru je P brzda lehčí, a snižování hmotnosti byl jeden z hlavních cílů při vývoji nové Giulie, ne?
Dinar
4C je konfekční auto střední třídy?
Arese
No já myslím, že novou Giulii chtěli mít ledasjakou, ale rozhodně ne konfekční!!! :-!
Dinar
Giulia je sedan střední třídy, konfekční auto. Konfekce není například ta 4C.
Arese
Přesně, pro nadšené řidiče je nyní hrozná doba a bude hůř, rok od roku hůř. Jedinou možností je co nejdéle držet nějakého pěkného yongtimera... 😲
webpaja
Když odhlídnu od serepetiček co se dají vypnout, tak doba mi přijde naopak příjemná. Tolik zadokolek a špičkových motorizací nebylo na trhu strašlivý kvanta let.
I elektrický posilovač se dá velmi dobře poladit...
Arese
To vůbec není pravda, jsem přesvědčen o tom, že kdyby byla možnost volby (a nejlépe kdyby ta el. odpornost byla jen za příplatek), většina nových Giulíí by se prodávala s ručkou!!!! Vždyť to má být kurňa auto pro řidče-puristy, největší nadšence ze všech!!!
Dinar
Možná v tvých představách, puristi žádnou automobilku v konfekčních modelech neživí, julča je prostě sedan střední třídy. V alfě to vědí, proto je taková jaká je, např. s elektromech. ruční brzdou, kterou navíc nevyužijí ani ti puristé, resp. pořád čekám na příklady, kdy ji při jízdě zadokolkou aktivně používáš.
Arese
Samozřejmě i u zadokolky lze ručkou utrhnout zadek (při vypnutém ESP, pokud to tedy lze vyponout). O to ale vůbec nejde. Tady přece nejde jen o racionalitu, ale i řidičskou emocionalitu. A čím víc je u ovládacích prvků zachováno mechaniky, tím lépe. Co je na tom proboha nepochopitelné? Navíc, jak říkám o jeden poruchový elektromotor méně a nějaké to kilčo je hnedle taky dole 😄 :yes:
Emel
Autohold - v nějaké minimalistické verzi není závislý na elektrické ručce, ne?
Dinar
Myslím "plnotučný" autohold s AT, což znamená, že po zastavení (při aktivovaném autoholdu) nemusíš stát na brzdě, auto na ní stojí samo, pak jen šlápneš na plyn a jedeš. Po městě nebo popojíždění v koloně super věc. 😉
boost.
Já mám v BMW autohold, 6MT. Je to jak říkáš, zastavím, auto stojí, dokud nezačnu pracovat s plynem a spojkou; když nic nedělám, po několika sekundách se asistent vypne.
martin_dr
mondeo r.v. 2007-2014 ma rucnu brzdu aj autohold (hill launcher?), cize to nie je podmienene elektronickou rucnou brzdou.
MariAchi
Tys ten elektromotor v Giulii uz slysel? Rozepis se >😁
webpaja
Z interiéru jsem nadšenej, čekal jsem nějakou evoluci sedanu z portfolia FCA a ejhle, on vypadá tak úžasně, jak nikdo z konkurence. Ještě velký sedačky a budu spokojenej.
Vnější vzhled radši budu soudit až naživo, teď jen říkám, že auto vypadá jako bestie.
Holka, kdy pod party high-end make-upem nepoznáš, jak bude vypadat ráno po probuzení. Takže se těším na fotky civilnějších verzí. 😉
Dinar
Já se trošku bojím mase syndromu, tj. pedály moc v kabině a malý rozsah podélného nastavení volantu, snad to tak nedopadne. Ten vnitřek mě fakt bere, volant na kolmo je úplný žrádlo. 😄 😉
webpaja
Nechme se překvapit, třeba budou štelovací šlapky 😉
Emel
Na druhou stranu u té bílé vypadají lépe světla, zdá se mi, že mají tmavé pozadí... tvar je pořád zvláštní, ale líbí se mi to víc.

Vnitřek uvidíme, na autoforu je jeden ubohý render a pak nějaké fotky přes sklo... a někde jsem viděl dva trošku lepší rendery... zatím to vypadá dobře.
figurka
Dinare naprosto souhlas. Mé dojmy jsou rozpačité. Bude to chtít samozřejmě setkání na živo, ale video a foto mě nepřesvědčili. Opticky mi přijde vysoká, vzhledem k představení top verze a tudíž i velkých kol mám vykřičník v hlavě u pontonu karoserie. Přitom Alfa, zadokolka, 500HP, sakra to je velká bomba z Itálie. A samozřejmě cena bude rozhodující. Nechtěl bych být v kůži product placementu/marketingu, či kdo tam o tom rozhoduje. Jsi přesvědčen, že máš super auto a chceš, aby mělo i tu image, tak prostě "nemůžeš" podstřelit cenu. Nikdo tomu neuvěří. A nebo cenu můžeš podsadit, ale přesvědčuj potom trh.
Dinar
Jasný, vyhráno tou představovačkou alfa nemá, ale furt věřím, že civilní verze bude hezčí a V6 v benzinu a naftě silný argument. Cenová politika pak největší vořech. 😉
KANKUNEN
No nevím jestli cena bude hrát takovou roli. Musí to být hlavně vynikající auto bez ale. Já znám hodně lidí co básní o Alfě, ale nikoho kdo by si ji doopravdy koupil. Jak zaručíš spolehlivost a taky to stárnutí. Alfa 156 byla po 100t rozvrzaná jak po milionu. 159 jsem jen řídil a taky už to bylo povolené auto, třeba netrpěla závadama, ale jízda jak se starým autem. Třeba blbý Superb 300t a furt je takový dobře sešroubovaný.
Petrolhead_CZ
Koukněte se na video z představení, denní světlo a proporce se v porovnání s okolím dramaticky mění, vypadá to úžasně: [odkaz]
125S
Na tom videu už vypadá úžasně, koukám že ten design je organickej a na živo lépe vyniknou proporce. Skoro to na mě chvílemi působilo jako kdyby prezentovali nějakej novej model od Ferrari! :yes😒br />
Na fotkách nevinikly ty sexy proporce kapoty, předku a boků 😄
Petrolhead_CZ
Jo! :yes:
125S
A to mi poprvý vůbec nepadla do oka, což je někdy k dobru. Takovou kapotu by mohl závidět i Jaguar... Po shlídnuti toho představení jse měl hned chuť sednout do jakýhokoli sporťáku a projet se. A to přesně oni chťeli. 😉
Nicco
Ty predni svetla bych jesne nejak prekousl, ale ten predni naraznik uz je moc. (Stejne to bylo s predfaceliftovanym Focusem.) Co to jako predstavuje. Natekle koule kocky - ko***?
Chtel bych videt ty puvodni navrhy, ktere e😜ert Sergio zamitl, aby proslo tohle. Vypada to jako cinska kopie BMW3 nebo 2 coupe.
Dnes paradoxne Japonci (Mazda) delaji lepsi dizajn, nez Italove (Fiat 500XL, Mito,...)
Technika samozrejme na jednicku, otazkou bude zase spolehlivost tak pretechnizovane koncepce.
Arese
Ten zamítnutý design bych taky strašně rád viděl. Odhaduju, že právě on používal ty tvrdší tvary a agresívnější kukuč, Ach jo. To, co bylo realizováno je asi návrh, primárně cílený na Ameriku a Čínu... 😒 :no😒br /> Je obrovská škoda, že to auto nemá alespoň nějaké retroprvky ze staré Giulie, jako tomu bylo u původní 156... ;-\
Barry Lyndon
přesně - míří na americký trh v korejském stylu :-!
zlysoused
Nechám tomu ještě čas na setkání naživo a na představení civilní verze. Ale předek na mě působí poněkud ocucaně a buclatě. Interiér i celkové proporce OK. Tomu předku by u civilní verze podle mě prospělo klasické vodorovné žebrování alfácké masky a taky jiné nárazníky. Uvidíme.

Jinak informace o technice jsou velmi slibné a je dobře, že se Alfa rozhodla změnit koncepci pohonu, i když to trochu dlouho trvalo.
Petrolhead_CZ
Jako každého pochybujícího tě odkážu na video z Milána, odkaz na něj jsem házel výše v diskuzi 😉 Pochybuju, že po shlédnutí ještě zůstane někdo, koho ten design nechytnul za srdce.
zlysoused
Video jsem viděl a moje rozpaky ohledně předku to nerozptýlilo. Ale konečné soudy si nechám na pozdějc, jak jsem psal. 😉
Nicco
Fakt nevim, co se ti na tom libi.
zlysoused
Napsal jsem to nahoře. 😉
KANKUNEN
Působí na na mně, jako by se něco tajilo. Interiér se tají, civilní motory taky a i rozměry a váha jsou neznáme. Měla to být velká premiéra, ale je to jenom ukázka jako Civic typeR a pak se ještě dva roky čekalo. Pokud do Franfurktu nepřijede hotové auto i civilní, tak AR bude pouze neseriózní hoštapler.
zlysoused
No tak civilní motory se dají snadno odhadnout. Základ bude 1,8 TBi z AR 4C, možná ve dvou výkonnostních variantách, Potom bude jednoturbový šestiválec kolem 350k. A je otázka jestli ještě něco mezi tím. Nafta bude R4 2.0 a V6 3.0.

Spíš jsem zvědavej, jakej bude automat. Jestli 8st ZF.

A hlavně aby bylo kombi. Sportwagon bude dělat v Evropě prodeje.
XTad
Me to teda taky nepresvedcilo. Porad je tam notna davka hmyzovitosti, navic ten predek pusobi hrozne svisle/kolm👋placate...
kundalini_it
Udělejte vyjímku na Alfy Romeo o dovolte SPZtku jen dozadu 😉
KANKUNEN
Ještě nevíš nic o spolehlivosti a už hledáš místo na hák pro odtahovku. :no:
Nicco
>😒]
white label
Takže je to pravda, že nové Alfy mají tažné oko už jen na předku... >😒] 😉
simson33
No je pravda, že ať se dá RZ kamkoli, vždy to bude designový rozval...
Emel
Mimochodem, zkusil jsem si včera na chvíli pustit videocast a docela jsem se pobavil...

[odkaz]
Makovnik
Ake cenove rozpatie odhadujete?
Pre QV vzhladom na ponuku specialit, ktore byvaju obvykle v priplatkoch, zhruba 80+-5tis. Eur.
Cena "od" zhruba 32000+-2500eur.

Technickych lakadiel je dostatok, len aby to nezrusili cenou. Prvy dojem sa tazko napravi.
nalimer
S tým motorom, čo sa píše v článku, sa pod 42.000,- nedostaneš.
Predpokladám, že FCA si nepodpíli konár pod sebou a pochopí, že musí ponúknuť aj autá s motorom od 150k. Tam môže byť cenovka od 32.000,-.
Skipper
Už vím! Celou dobu jsem přemýšlel, kde jsem to už viděl. Pak jsem si uvědomil, že jsou to vlastně světla z 5er E60 obrácená vnější stranou dovnitř >😁
marianek
osobne jsem prijemne prekvapen. Pro Alfu byl nastupce 159 oriskem. Ono je tezke postavit vizualne vyvazenejsi a (snad i) krasnejsi auto, nez byla prave 159. Ale Alfa se s tim poprala a za vysledek tleskam.
Ac nemam rad agresivni vzhled automobilu, italum se povedlo neco, s cim si konkurenti ze zapadniho nemecka nevedi radi. Giulia vypada agresivne, to ano....ale...v koutku "oka" ma zablesk koketnosti, flirtu... zabavy. Prave to, co chybi vsem "nemcum".
Nedelam si zadne nadeje, ze prodejne Guilia utre s Audi (velikosti M-L 😉 ) podlahu. Vzhledem (na fotkach) to ale prave udelala.
miromen
To opravdu ne Audi ma svuj vzhled a vypada lepe než tenhle Italsky nepodarek. Takže desing zklamani a uvidi se co dal protože u "talianu" člověk nikdy nevi.
grifith
Jasné, Audi, to je klasa, každý model se podobá jako vejce vejci a to je třeba pochválit. Aspoň se designer s každým dalším modelem nenadře....
miromen
A co to ma společneho s tim že ty "vajca" jsou z vlastni lihně ?
Zřejmě to že u Audi dělaji břidilove kteři nevědi co dělaji. Ale že jim to ti lidi žerou.
grifith
Stejně jako ty považuješ Giuliu za nepodarek, tak může někomu vadit tebou zmiňované Audi. Přijde nový model a člověk má zase pocit, že už to někdy viděl.
miromen
Jo tohle mi taky neni zrovna po chuti i když se mi Audiny libi. Ale dnes je to vidno u dosti automobilek a ja už rezignoval a beru to jako součastny designovy stav.
grifith
To je to, co mi na dnešní době vadí opravdu hodně. Design Audi není špatný, ale to neustálé opakování je pro mě tím "problémem". A Alfa tento "současný designový stav" dokázala nabourat. Nemusí se líbit každému, ale že by odcizila identitu značky si nemyslím.
miromen
Tak Audi je v tomle směru snad i prukopnik >😁 a osobně jsem to i před nějakym tim rokem kritizoval. Pamatuji když jsem jednou přišel na salon Audi a nebyl schopen rozeznat od sebe jednotlive modely. Jenže dnes bych musel kritizovat většinově a to i tam kde se mi libi modely vic než tam kde co kus to original.
grifith
Ano, designová unifikace je morem dnešní automobilové produkce. A proto každý krok jiným směrem budu kvitovat. Se závěrem bezvýhradný souhlas, ono je to spíš o daném modelu než designovém směřování značky jako takové...
marianek
Mas pravdu. Audi ma svuj vzhled. Je ale jen jeden. Kouknes do zpetneho zrcadka a ....hmmm...Audi. Abys poznal o jake Audi jde, musis pribrzdit a nechat to Audi predjet. Jen tak rozeznas jestli jde o Audi velikosti M, nebo L.
Smutne a neskutecne nudne, kdyz automobilka ma jen jeden vzhled.
Avanti
Nová Giulia je krásna.

BRAVO ALFA ROMEO BRAVO! :yes: :yes: :yes: :-!

Predok úžasne proporčne vyladený, vyjadruje dravosť, charakter, má šmrnc, eleganciu a s denným svietením dáva pocit hlboko ukrytých svietiacich očí šelmy, ktorá vrč stádom koní ukrytých v sile zadnej nápravy. Chápeme to, že tam nie sú úplne charakteristické rysy bočného profilu a zadku pre Alfu Romeo zvyknuté z modelov 156,159 a 147 s GT. Ide však o úplne nový začiatok Alfy a kde sa urobila čiara, tá sa chápe ako čiara za konštrukčne preťaženou 159 a za nezmyselnými JTS motormi a aj za pôvodným, slávnym a jedinečným designom, no je tu priestor pre nové línie, ktoré majú možnosť nadväzovať ako pre SUV, tak pre nástupcu GT.

BRAVO ALFA ROMEO. Giulia je najkrajším sedanom, ktorý vzbudzuje momentálne najviac pozornosti a zároveň nezmyselnej kritiky honelníkov. Treba ísť za svojim cieľom a Giulia tam rozhodne ide! Keby mal každý jeden možnosť previezť sa v čo i len jednej Alfe a hoc aj v Giulii, bolo by Vás tu o dosť menej korunovaných múdrosťou celého motoristického sveta odborná verejnosť.

:-!
Arese
Nová Giulia jistě není ošklivé auto, ale přiznejme si, že pokud by neměla tu trojúhelníkovou masku a typická kola, tak by člověka ani nenapadlo, že je to Alfa. A to je podle mě špatně a velká škoda. Očekával jsem designovou návaznost a nějaké odkazy na slavné předchůdkyně - Giulii, Alfettu, 75, 156... Absolutně nechápu, proč tento obrovský historický potenciál (v kategorii sportovních sedanů absolutně největší ze všech značek na trhu), pro který by jiné automobilky vraždily, nechali u Alfy leže ladem.... 😒 😲
gil54
Nevidím žádný důvod, proč by každé nové auto muselo být vydesignováno v retro stylu nebo proč by měl vzhled obsahovat nutně odkazy na slavné předchůdce (i když se tak třeba jmenují).
Jistě nikdo nebude hledat v liniích nového Superba nebo Octavie odkazy z roku 1934 resp.1959. Ani každé Lambo nevypadá jako Miura nebo Countach. Osobně považuji za velmi úspěšná i poměrně pěkná auta novou pětistovku a mini. Obě auta jsem v těch historicky původních generacích měl a s těmi současnými nemají prakticky nic moc společného i když vypadají podobně. Mají totiž zcela jiný charakter. Také dnes bych si je asi nekoupil i kdybych byl zase mladý.

Giulia se mi líbí, nevadí mi, že není retro nebo že neobsahuje, jak ty říkáš, odkazy a návaznosti. Naopak vítám, že je to konečně úplně nové auto. Jako 4C, kde mi také nevadí, že nevypadá jako duetto. Stopadesátšestka taky na nic nenavazovala, měla jen tu masku a stačilo jí to. Dnes se na ní odvoláváš.

Ctím sice tradice, ale proč se stále snažit vstupovat do stejné řeky? Vždyť to ani nejde. 😉
Arese
Právě že 156 na své přechůdce hodně navazovala, ne že ne! Byla na první pohled echt italská, kdežto nová Giulia může být s jinou maskou a koly klidně Jaguar, Lexus, nebo BMW... 😲 Jenomže, když si jdu koupit Alfu, tak právě vyžaduju ten jedinečný, italský charakter!
gil54
Jestli 156 na něco navazovala je věc názoru. Já návaznosti nevidím.
Arese
Tak se asi špatně koukáš, nebo ty předchůdce neznáš... Např. tvar světlometů (před faceliftem) sklonem svého vnitřního okraje navazoval na 75 a 155, okna v zadních dveřích bez příčky a krátkost zádě připomínali Giulii, a tvar zadních světel zase zase tu 75 a podobně to bylo i v interiéru (např. sklon řadicí páky ve stylu Giulie, vystupující kšilty rychloměru a otáčkoměru byly ve stylu Duetta atd.). Taky bylo okamžitě každému jasné, ke které značce 156 patří!
Avanti
Interiér myslím akurát aj nadväzuje na históriu. Stredový tunel nakoľko v starších autách ani poriadne nebol tak ako dnes, nemá ako nadväzovať a myslím, že aj napriek tomu Giuliin športový stredový tunel je svojou jednoduchosťou atraktívny a nemusí sa na nič odvolávať. Dôkaz: [odkaz]

Rovnako ten sklon predných svetiel je zachovaný aj tuto na Giulii, stačí sa lepšie pozrieť. Mne osobne akurát výrazne vadí to, že nepoužili ukrytú kľučku zadných dverí aby vzhľad evokoval kupé a tiež že rozdelili to zadné okno priečkou. Možno je to však priestor pre Giuliu Coupé 😄
Arese
Já vůbec netvrdím, že nová Julča není hezká, to ani omylem. Ale pokud by neměla tu alfáckou masku a kola, mohl by to zrovna tak být Lexus, Jaguar nebo BMW, a to mě trochu mrzí.... Prostě to bez té masky a kol vůbec nepůsobí, jako italský sedan, a pokud snad trochu jo, tak zadkem jako čtyřdveřové maserati. Přitom značka AR má tak úžasný designérský potenciál díky své slavné historii, a v kategorii sportovních sedanů má tradici jako nikdy jiný... Je obrovská škoda to nevyužít! ;-\
gil54
Jak říkám, věc osobního názoru. Ty to tam vidíš takhle, někdo jiný ne.

Přesto si myslím, že není chyba udělat nové auto.

(Nemyslíš doufám vážně, že neznám předchůdce, - diskuze nějaký pátek sleduješ - to jsi mě chtěl, doufám, jenom poškádlit.) 😄
Arese
No podle tvé odpovědi to tak vypadalo 😉 😄
gil54
No, no. Mě jen tak lehce nenastartuješ, nejsi GTI, ten to uměl líp. >😁
Arese
To jsem ani neměl v úmyslu! 😄
gil54
CUORE SPORTIVO
Konečně jsme se dočkali.
Že to trvalo, ale stojí to za to! :-!
mahojakotycku
najdete docela podrobně na auto.idnes, tam lze najít mnoho odpovědí, proč je to jiné a nesrovnatelné auto.
Arese
To ovšem neomlouvá jeho nepříliš italský design... 😲
praděda7
Zatím 379 komentářů,,,,,,,,,,,dobrý... :yes:
Arese
Však to se dalo čekat, nadrženě jsme na ni čekali dlouhá léta! 😄
del42sa
Analytici Alfě Romeo nevěří. Prý nedokáže dosáhnout svých cílů

Více na: 3xwautorevuecz/analytici-alfe-romeo-neve…
kulishak
Musím se smát těm příspěvkům o dyzajnu.. vesměs z toho kouká jen závist.. krom toho vzhled pro mne nebyl u auta nikdy až tak důležitý. Mám sice výhradně alfy již dvacet let, ale veřte, že moje první, Alfa 75 se mi vzhledově až tak moc nelíbila, ale když jsem se s ní projel.. nebylo co řešit... žádné cenově dostupné auto na ni nemělo...😄 Ale tahle kráska se mi opravdu líbí... a konečně opět Alfa se zadkem... nečekám že to bude prodejní trhák... němci uměli vždy lépe manipulovat ovcemi, ale o to víc se na ni těším...😄